LADA wil De Venne niet sluiten i.p.v. langer open houden
Uitgegeven op 23-10-2015 om 16:07  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De fractie LADA wil naar een structurele oplossing zoeken om het zwembad open te houden. Dit wijkt af van het standpunt van de coalitiepartijen CDA en VVD. De laatste twee willen het bad via een amandement open houden tot 2018. Dit gaat LADA niet ver genoeg.

LADA pleit voor openhouden van alle binnenbaden

Ook LADA is overvallen door het collegevoorstel om het bad de Venne volgend jaar te sluiten en de baden Den Krieck en de Wirg in 2021 of eerder.
Nadere analyse van de exploitatiecijfers laat zien dat de grootste kostenpost de personele inzet is van met name het vrijzwemmen.
Het ABC leszwemmen en ook doelgroepzwemmen levert winst op of is kostenneutraal.
LADA stelt voor om bij de zwembaden net als bij de sporthallen de taakstellende bezuiniging aan te scherpen . Op zich zit het college al goed op schema, terwijl 2013 nog een tekort laat zien van 839.000,- is voor 2017 441.000 begroot ,en daar mag wat LADA betreft maximaal een ton bij om ook de Venne open te houden.
Ondertussen kunnen voor alle binnenbaden, en ook buitenbad de Rijd, burgerinitiatieven worden ontwikkeld om vanaf 2017 de baden gunstiger te exploiteren.
Dit kan o.a. worden bereikt door inzet van vrijwilligers van bijvoorbeeld een vereniging. Vooral in Wieringerwerf is veel te winnen , de exploitatie van de Terp en de Zuiderzeehal samen kost Hollands Kroon jaarlijks bijna een half miljoen euro.
LADA vertrouwt ook op deze inwoners die bewijzen met het runnen van de cultuurschuur een prima inzet te hebben.
Onze al gedeeltelijk gerenoveerde zwembaden zijn nog lang niet op en voldoen zeker de komende 10 jaar nog prima, de gebruiksduur van een zwembad is gemiddeld 75 jaar.
LADA vind het nog te vroeg om locaties voor eventuele nieuwe zwembaden aan te wijzen, dit kan beter in overleg met omliggende gemeenten. Bovendien gaan de ontwikkelingen van nieuwe multifunctionele baden razendsnel.
LADA komt in de begrotingsvergadering van 29 october met een dekkingsvoorstel.


Afgelopen maandag sprak LADA op het gemeentehuis met de financieel deskundigen en gaf de opdracht mee om een structurele oplossing te zoeken binnen het financieel management. LADA ziet mogelijkheden, na het weekend komt er een aanvullend bericht. Volgens LADA is het zwembad meer dan een sportaccomodatie. Het bad vervult meer functies die bij sluiting een negatief effect kan opleveren voor de middenstand. Mensen die hun kinderen elders zullen laten zwemmen zullen hoogstwaarschijnlijk ook de boodschappen in een ander dorp doen. Zo zijn er meer moverende redenen om het bad te laten bestaan ook na 2018. Ook de recreatie-ondernemers zien voor hun gasten het bad graag behouden. Vanuit de medische hoek klinken dezelfde geluiden, het bad wordt door de fysiotherapeuten en artsen ook aangewezen als een plek waar veel heil kan worden behaald. Vooral voor de senioren is het een belangrijk baken dichtbij huis.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kroonprins - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...