Blitz: eerst tekst lezen, dan verliefd worden (of niet)
Uitgegeven op 19-10-2015 om 12:51  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Blitz is een bruine Labrador retriever, een reu met geboortedatum: 22-07-2015. Hoe komt zo’n klein manneke nou in het asiel hoor ik u denken? Ga er maar even voor zitten want er valt een heel verhaal te vertellen…

Met 5 weken leeftijd uit Slowakije in huis gekomen, ja veel te jong en tegen alle regels! De 1e eigenaar was veel thuis en er waren jonge kinderen in huis. Niets leuker dan hondje plagen, het kindje kan de gevolgen nog niet overzien en voor moeders was het een te grote klus om alles in goede banen te leiden. Het hondje werd verkocht aan eigenaar nr. 2…
Bij eigenaar nr. 2 kon Blitz geen rust vinden en ging op volle toeren, té volle toeren. Ja, alle puppy’s happen in handen en voeten, Blitz doet het met volle overgave. Misschien kent u het verschijnsel van oververmoeide peuter, hoognodig toe aan slapen maar niet willen en met knalrode wangen stampvoeten van vermoeidheid en ellende? Dit is het hondenequivalent van zulk gedrag. Op zulke momenten is het moeilijk om hem af te leiden, te bewegen om met het speeltje te spelen in plaats van hard in kleding en handen te bijten. Omdat een asielomgeving zeker niet ideaal is voor zo’n jong hondje is Blitz in een gastgezin waar hard gewerkt wordt aan rust en controle en alle andere puppyzaken. Zijn slaapritme is weer helemaal in orde. De bench is leuk zolang het deurtje open blijft. Gaat het deurtje dicht of gaan de mensen even uit zicht zonder dat Blitz mee kan, dan is er lichtelijk paniek. Alleen thuis zal in een langzaam tempo opgebouwd moeten worden. De zindelijkheid gaat rustig aan de goede kant op, natuurlijk met af hier en daar een ongelukje.

Blitz is over het algemeen een open stoer hondje. Gezien zijn ervaringen bij de 1e eigenaar en de neiging om in handen en kleding te bijten plaatsen we hem niet in een gezin met kinderen. De nieuwe eigenaar krijgt voorlopig zijn of haar handen vol aan de begeleiding van dit hondje en het is nu van groot belang dat hij voor de rest van zijn leven op de goede plek terecht komt. Een nieuw baasje zal iets met hem moeten gaan ondernemen en dan bedoelen we niet alleen de gewone dagelijkse wandelingen. Denk aan speuren of andere hondensport, nee niet per se om wedstrijden te gaan lopen, wel om hem ook de geestelijke uitdaging te bieden die hij nodig heeft. Klinkt het streng? Ja wel een beetje maar het belang van Blitz staat voorop.
Andere honden zijn speelkameraden, hij stelt zich netjes voor en wil daarna graag een rondje tikkertje spelen. Samen met katten is geen groot succes, Blitz is stevig in het spel met als gevolg dat de katten in de stress zijn.

Heeft u voldoende tijd? Enige ervaring met honden positief en consequent begeleiden? Bent u serieus? Kom kennismaken, alleen op afspraak met Dierentehuis ‘t Schuthok, u bent welkom!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Concordia - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...