Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 18-10-2015 om 14:51  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIERmaandag 26 oktober

Inloopspreekuur Happy Homework

WIERINGERWERF - Happy Homework houdt van 18:00-18:30 uur een inloopspreekuur in het clubgebouw van de atletiekvereniging AVW. Tijdens het inloopuur kunnen ouders, leerlingen en studenten de meest uiteenlopende onderwijsvragen stellen. Een bezoek aan dit spreekuur en een advies zijn geheel kosteloos.

Happy Homework

Happy Homework biedt sinds vorig schooljaar professionele educatieve begeleiding aan in het clubgebouw van atletiekvereniging AVW Wieringermeer te Wieringerwerf. Vanuit de sportkantine ondersteunt Happy Homework kinderen uit zowel het basisonderwijs als voortgezet onderwijs met diverse begeleidingsprogramma’s. Happy Homework is een professioneel scholingsinstituut, dat actief is in Noord-Holland. Het instituut verzorgt voor leerlingen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs huiswerkbegeleiding, bijles, cito/nio training, rekentrainingen en meer. Ook kunt u bij Happy Homework terecht voor reken(toets)trainingen op niveau 2f en 3f .

Via www.happyhomework.nl vindt u meer informatie en kunt u inschrijven voor de educatieve begeleiding. Bellen kan op nummer 06 - 511 968 35.maandag 26 oktober

Club Kompas - ’t Ankertje

HIPPOLYTUSHOEF - Voor kinderen van 7-12 jaar is er club in de bovenzaal van de Hippolytuskerk.

Van 18:30 uur -19:30 uur gaan we gezellig samen knutselen en /of spelletjes doen.
De kosten zijn € 1,00. Neem gerust vriendjes en vriendinnetjes mee!

Leidsters: Tineke Visser (511728), Ine van Wolferen, Carmencita van Hest, Eileen Schaddelee (823756).maandag 26 oktober

AED/reanimatiecursus

HOORN - De Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland verzorgt een nieuwe AED/reanimatiecursus voor leken in het Westfriesgasthuis. De avond duurt van 19:00 tot 22:45 uur.

Kosten worden mogelijk bij aanvullende ziektekostenverzekering vergoed. Doet u zelf navraag!
Opgave is alleen mogelijk via de website www.reanimatie-westfriesland.nl.
Informatie kunt u opvragen bij info@reanimatie-westfriesland.nl.
In het geval u geen PC heeft, bellen met 0229-236729.dinsdag 27 oktober

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.dinsdag 27 oktober

dinsdag 27 oktober

Openbare fractievergadering Senioren Hollands Kroon

DEN OEVER - De fractie Senioren Hollands Kroon houdt haar openbare fractie- vergadering. De bijeenkomst vindt plaats in het Vikingschip en begint om 19:30 uur.

Insprekers dienen zich uiterlijk 26 oktober te melden bij de factiesecretaris:
Peter C. Meijer 0227-503559 of mail meijerpc@quicknet.nl.

De agenda omvat vooral de agenda van de raadsvergadering van 29 oktober en 5 november.dinsdag 27 oktober

Valpreventietraining

SCHAGEN - Vallen en opstaan, dat hebben we jong geleerd. Hoe is het als we een dagje ouder worden, of te maken hebben met een ziekte of aandoening? We worden voorzichtiger. En dat is helemaal niet gek, want we vallen gemiddeld één keer per jaar. Om vallen te helpen voorkomen start Revalidatie- & Behandelcentrum Samen met een nieuwe reeks valpreventietrainingen in Magnushof, Schagen.

De valpreventietraining wordt gegeven door een fysiotherapeut en een ergotherapeut. De training is speciaal bedoeld voor mensen met een verhoogd risico om te vallen, bijvoorbeeld door evenwichtsproblemen, conditieverlies of slecht zien en zeer geschikt voor mensen die al eens gevallen zijn. De valpreventietraining bestaat uit zes lessen in een groep van zes tot twaalf deelnemers. Er wordt getraind op onder andere een hindernisbaan en dikke mat. Daarnaast wordt voorlichting gegeven over hoe een val voorkomen kan worden. De training bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten. Vandaag van 15:00 tot 16:30 uur is de eerste bijeenkomst. Voor de groepstraining wordt een eigen bijdrage van € 54,95 gevraagd. Deze eigen bijdrage kan, afhankelijk van de verzekering, door de zorgverzekeraar worden vergoed.Naast de groepstraining is een individuele valpreventietraining ook mogelijk. De individuele training is voor mensen voor wie het niet mogelijk is aan de groepstraining mee te doen. Deze training vindt bij voorkeur bij mensen thuis plaats.

Screening
Voorafgaand aan de training wordt iedere deelnemer gescreend. Op basis van deze screening stemmen wij een persoonlijk trainingsprogramma vast. Deze screening wordt deels of volledig vergoed door uw zorgverzekering (afhankelijk van uw verzekerde pakket).
Meer informatie en aanmelden training
Kijk voor meer informatie over de valpreventietrainingen op www.woonzorggroepsamen.nl of neem contact op met Revalidatie- & Behandelcentrum Samen via telefoonnummer 0224 - 211149 of behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl. U kunt uzelf via deze weg ook aanmelden voor de valpreventietrainingen.

Over Revalidatie- & Behandelcentrum Samen
Revalidatie- en Behandelcentrum Samen is onderdeel van Woonzorggroep Samen. Het centrum richt zich specifiek op de oudere revalidant, die gevolgen ondervindt van een ziekte, aandoening of ongeval. In het bijzonder mensen met CVA, electief, trauma en amputatie.

Naast poliklinische behandelingen door onze fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten, kunnen mensen tijdelijk bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen verblijven om te revalideren. Het centrum is gevestigd in Schagen, maar de behandelaren komen ook bij mensen thuis. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl.donderdag 29 oktober

Wieringer Molens

HIPPOLYTUSHOEF - Evert Busser van de Vereniging Wieringer Molens vertelt op uitnodiging van Wonen Plus Welzijn over molens op het voormalige eiland. De bijeenkomst is van 10:00 tot 11:30 uur in de glazen zaal van woonzorgcomplex Parkzicht.

De koffie en thee staat klaar! Opgave is niet nodig, voor meer informatie kunt u bellen naar het
Servicepunt Hippolytushoef van Wonen Plus Welzijn, tel. 0227-591570 - Maandag t/m vrijdag; tussen 9 en 12 uur.

Wonen Plus Welzijn organiseert in woonzorgcomplex Parkzicht in Hippolytushoef activiteiten voor ouderen gericht op ontspanning, creativiteit en informatieverstrekking. Elke oudere uit de regio, die graag anderen wil ontmoeten, iets samen wil doen of informatie wil krijgen is van harte welkom.donderdag 29 oktober

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.donderdag 29 oktober


Begrotingsraad


ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert om 18:00 uur in De Ontmoeting. De vergadering is openbaar.


Op de agenda staat de Programmabegroting 2016, wensen en bezuinigingen 2016.


Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.vrijdag 30 oktober

Veteranenontmoeting

HIPPOLYTUSHOEF - De Veteranen Contactgroep Wieringen e.o houdt van 14:00 tot 18:00 uur haar maandelijkse ontmoeting in Café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Veteranen zijn voormalige- en actief dienende militairen die hebben gediend onder oorlogsomstandigheden en hebben deelgenomen aan vredesmissies in o.a. Indië, Korea, Nieuw Guinea, Libanon, Sinaï, Bosnië, Irak, Cambodja, Afghanistan en nog recenter: de anti-piraterij missies bij de Hoorn van Afrika en de VN missie in Mali.
Veteranen evt. met partner en weduwen van veteranen zijn van harte welkom.

Op deze dag zal een film vertoond worden met als onderwerp “Live On” waarbij het “Festival of Remembrance” centraal staat en laat zien hoe de Engelsen hun veteranen jaarlijks eren in de Royal Albert Hall in Londen.
De Veteranen Contactgroep is ook op Facebook actief.
Voor verdere inlichtingen: tel. 0227-592521 of d.c.doornik@quicknet.nl.vrijdag 30 oktober

Halloweenmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Als de laatste vrijdag van oktober nadert, begint het in het centrum van Hippolytushoef altijd onrustig te worden. Op deze dag strijken elk jaar weer een enorm aantal enge schepsels neer rondom het grote Kerkplein, die vele bezoekers van de Halloweenmarkt de stuipen op het lijf jagen. Het zal tussen 16:00 uur en 22:00 uur niet anders zijn en wordt het weer ouderwets griezelen in de straten van het dorp.

De Halloweenmarkt op Wieringen is al heel lang een groot succes waar drommen mensen op afkomen. Er is eigenlijk geen reden te bedenken om deze formule te wijzigen. En dat gebeurt dan ook bijna niet. Wel voert de organiserende Ondernemersvereniging Midden-en West Wieringen van tijd tot tijd kleine aanpassingen door om het hele evenement nog spannender, levendiger en gezelliger te maken dan het nu al is.

Ook de programmering van Halloween 2015 is weer net iets anders dan alle vorige edities. Wat als eerste opvalt, is de aanvangstijd van het evenement. Omdat de Halloweenmarkt dit keer buiten de herfstvakantie valt en de meeste kinderen om 14.00 uur nog op school zitten, is besloten het evenement met twee uur te verschuiven naar 16.00 uur. Hierdoor hoeven diezelfde kinderen niets te missen van het enge spektakel.Ook nu komt deze leeftijdscategorie weer volop aan hun trekken. Op het programma staan onder meer de beruchte en angstaanjagende 'Spooktocht' van Buurtvereniging Noordervenne, kinderschminken in de Hoofdstraat, optredens van kinderen en een spelletjes/workshop op het plein bij de Rooms Katholieke kerk. De laatstgenoemde activiteit ondergaat deze editie een metamorfose. Behoudens de spelletjes komt het accent ook meer te liggen op een kinderworkshop. In samenwerking met De Vlinder, Creacentrum uit Julianadorp, kunnen de kinderen zich nu ook uitleven met het maken van griezelmaskers, zwevende spoken, spinnenweb met spin, griezel Halloween zeepketting en een waxinelichthouder in Halloweensfeer.Lees verder . . .vrijdag 30 oktober

vrijdag 30 oktober

vrijdag 30 oktober

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
13 november 19 februari
27 november 4 maart
11 december 18 maart
8 januari 1 april
22 januari 15 april prijsuitreiking
5 februari


zaterdag 31 oktober

Veteranendag

ANNA PAULOWNA - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hollands Kroon waardeert zijn lokale veteranen en organiseert daarom een lokale Veteranendag. De bijeenkomst vindt plaats in MFA De Ontmoeting in Anna Paulowna.

Alle bij het Nationaal Veteraneninstituut geregistreerde veteranen, die woonachtig zijn in Hollands Kroon, hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen. De lokale Veteranendag is vooral bedoeld voor ontmoeting, informeel contact en gezelligheid.zaterdag 31 oktober


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Bestellen kan met het bestelformulier.zaterdag 31 oktober

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.zaterdag 31 oktober

Open dag Bakker Sfeerverwarming

DEN OEVER - Onder een nieuwe naam slaat Bakker Sfeerverwarming, naast het huidige assortiment, een nieuwe weg in met CV-haarden. Naast de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van pelletkachels en gashaarden, kunt u in de vernieuwde showroom van Bakker Sfeerverwarming de spiksplinternieuwe CV-installatie bekijken. U bent van harte welkom op een feestelijke open dag.

Op deze dag wordt de Wodtke CV-houtkachel opgestookt. Bijvoet Energie, de Nederlandse importeur van het Duitse merk Wodtke, zal op deze open dag aanwezig zijn.


De Wodtke Ceo CV-haard

Vanaf 2014 is Cornelis Bakker samen met zijn vader Jan mede-eigenaar van het bedrijf. De VOF heeft toen de naam ‘Bakker Sfeerverwarming’ gekregen. Voor de buitenwereld werd de oude naam nog aangehouden, maar nu is de naam ‘Bakker Sfeerverwarming’ definitief doorgevoerd.

Vader en zoon Bakker zien u graag
in de showroom onder het genot van een hapje en een drankje. De open dag is van 10:00 tot 16:00 uur in de showroom aan de Bakkerstraat 3 in Den Oever.

Kijk voor meer informatie op de website: www.haardenenschouwen.com.zaterdag 31 oktober

Vogelexcursie

DEN HELDER - De najaarstrek is voor vogelliefhebbers een belevenis. Er trekken miljoenen vogels over Nederland, maar vaak ’s nachts. Op Balgzand kunt u de drukte van de trek wel beleven. Tijdens de telling half oktober werd een record aantal van 180.000 vogels op Balgzand geteld. Vandaag is er een vogelexcursie en kan iedereen van de vogelrijkdom genieten. Als de vloed op komt, verlaten de vogels het wad om op de schorren of achter de dijk uit te rusten. Dan zijn er soms spectaculaire groepen te bekijken. Van kanoet- en bonte strandloper vliegen er vaak duizenden rond. Ook vogels die minder talrijk zijn zoals sneeuwgors en kleine zilverreiger maken deze excursie tot een belevenis.


Kanoet - foto Gerard Bos

Sommige soorten trekken verder naar het zuiden als ze aangesterkt zijn op het wad. Andere, zoals de rotganzen, blijven hier tot ze in de lente weer naar de broedplaatsen in het noorden vertrekken. Dat zijn dus echte wintergasten. Voor en na de excursie is informatiepunt ’t Kuitje geopend, daar zijn onder meer een aantal aquariums opgesteld, waarin u kunt zien wat er zoal onder het wateroppervlak van de Waddenzee leeft. Ook kunt u een dia show bekijken over alles wat er leeft en groeit op het Balgzand. En uiteraard is er koffie en thee!

Tijd: 10:00 - 12:00 uur.
Vertrekpunt: Informatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder.
Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot 12 jaar € 3,-, van Beschermers € 2,-.
U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen kan ook.zaterdag 31 oktober

LADA on tour

HIPPOLYTUSHOEF/BREEZAND - De LADA-caravan komt naar Hippolytushoef en Breezand. De fractie wil uw mening horen over actuele zaken. Ook kunt u wethouder Frits Westerkamp spreken. Hij houdt spreekuur in de caravan.

De caravan staat van 11:00 - 12:30 uur in Hippolytushoef bij het plein voor de Aldi en van 13:30 – 15:00 uur in Breezand, op het Ceresplein.zaterdag 31 oktober

Workshop kippen schilderen

ANNA PAULOWNA - In De Keesschuur, het atelier van Elly Doolaard, wordt een leuke workshop gegeven. De kippen worden in een ren gezet in het atelier en de schildersezels worden daar omheen gezet. Een prachtige kans om op een leerzame en ontspannende manier kippen te schilderen.

Iedereen die van kippen of schilderen houdt kan zich inschrijven voor de workshop. Of je nu beginnend bent of geroutineerd, de begeleiding is individueel en intens.
Er wordt geschilderd op flinke doeken, naar eigen keus ( 50 x 100, 60 x 90 o.d. ) met olieverf.De workshop begint om 13:30 uur en er wordt geschilderd tot plusminus 17:00 uur, met een koffiepauze.
Na afloop is er een korte nabespreking en een drankje.
Prijs all-in € 59,00. Voor info of opgeven: doolaard@hetnet.nl of tel. 0223 621610.zaterdag 31 oktober

zaterdag 31 oktober

Halloween spooktocht

SCHOORL - Staatsbosbeheer organiseert in samenwerking met Jongerenwerk Bergen een Halloween griezeltocht in de Schoorlse Duinen. Loop door de donkere duinen en ontdek welke dramatische gebeurtenis in de Schoorlse Duinen heeft plaats gevonden.

De enige die het na kan vertellen is een clown. Hij vertelt: “Van verschillende kanten kwamen er figuren uit het bos, ze vormden een kring om mij. En hun gezichten…… ze zagen eruit als als als enge clowns!”. Wie de jolige Jokers wil ontmoeten, moet stalen zenuwen hebben.
Vooraf aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl/halloween. Kosten € 6,- per persoon. Startpunt van de wandeling is Buitencentrum Schoorlse Duinen. Vanaf 18:00 uur vertrekt er elke 5 minuten een groep van maximaal 10 personen. De laatste groep vertrekt om 21:30 uur. De tocht duurt anderhalf uur, mits… Kom maar op als je durft!

Advies van de organisatie “mensen die slecht ter been zijn of met een slecht hart wordt geadviseerd niet deel te nemen”. Minimum leeftijd is 13 jaar. Zaklantaarns zijn niet toegestaan, de organisatie zorgt voor “sfeer” verlichting.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl.(ADVERTENTIE)


HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.zondag 1 november

Beurs Samen ouder worden

SCHAGEN - In navolging op het grote succes van vorig jaar organiseert Woonzorggroep Samen in samenwerking met Holland Media Combinatie opnieuw een beurs met als thema Samen ouder worden. Iedereen met vragen over wonen, welzijn, mobiliteit, (thuis)zorg, revalidatie en behandeling kan hier terecht. Gedurende de dag vinden er verschillende lezingen, presentaties en demonstraties plaats.

Mobiel blijven of zelfstandig blijven wonen? Langer fit en gezond blijven? Behoefte aan zorg, ondersteuning of begeleiding? Op de beurs ‘Samen ouder worden’ geven bedrijven en instanties antwoord op deze vragen. Daarnaast kunnen bezoekers verschillende gezondheidstesten doen, waaronder bloedprikken op bloedsuiker, bloeddruk meten, fittesten en vinden er stoel- en voetmassages plaats. Valpreventie komt uitgebreid aan bod met aandacht voor reactiesnelheid, valrisico en balans. Gedurende de dag vinden er meerdere demonstraties plaats, waaronder een kook- en dry needlingdemonstratie. Dry needling is een speciale techniek waarbij spieren door een kleine naald worden aangeprikt zodat deze snel en langdurig ontspannen. Ook komt Stichting Therapiehond Nederland een demonstratie geven over het gebruik van therapiehonden bij de behandeling van mensen met dementie.

Programma:
Tijd       Onderwerp
11:00 uur Officiële opening beurs door wethouder Schagen: Dhr: Blonk
11:15-11:45 uur Presentatie wijkverpleging- Thuiszorg Samen
11:30-12:45 uur Demonstratie Stichting Therapiehond Nederland
11:30-12:00 uur Presentatie Hospice Schagen
12:00-12:30 uur Presentatie Woonzorggroep Samen
12:45-13:15 uur Presentatie Samen Meedoen
13:30-14:00 uur Demonstratie Dry Needling – Fysiotherapie Samen
14:00-15:15 uur Demonstratie Stichting Therapiehond Nederland
14:15-14:45 uur Presentatie Woonzorggroep Samen
14:30-15:00 uur Presentatie Hospice Schagen
15:00-15:30 uur Presentatie wijkverpleging- Thuiszorg Samen
15:45-16:15 uur Demonstratie Dry Needling – Fysiotherapie Samen
15:30-16:30 uur Shantykoor ’t Scheepstuygh
12:00-15:20 uur Olga Commandeur (Nederland in beweging) - beweegsessies
Gehele dag Uitleg/demonstraties Valpreventie, Revalidatie - Behandelcentrum Samen
Gehele dag Kookshow & proeverij met vergeten groenten - Samen Koken bv
Gehele dag Voetmassages (op inschrijving) – Grow, Praktijk voor Natuurgeneeskunde
Gehele dag Stoelmassages (op inschrijving) – AMR, natuurgeneeskundige praktijk
Gehele dag Bloeddruk meten & bloedsuiker prikken – Thuiszorg Samen
Gehele dag Fittesten - Revalidatie- & Behandelcentrum Samen
Meer informatie is te vinden op www.woonzorggroepsamen.nl. Het evenement vindt plaats van 10:00 – 17:00 uur in locatie Magnushof van Woonzorggroep Samen, Jacob Ruysdaellaan 30 te Schagen. De beurs is gratis en voor iedereen toegankelijk.zondag 1 november

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.zondag 1 november

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.zondag 1 november

Allerzielenviering

OOSTERLAND - Iedereen van ver en dichtbij is welkom in de Michaëlskerk bij de maandelijkse oecumenische viering, die dit keer in het teken staat van Allerzielen en als thema heeft: “Leef-tijd”. We maken en nemen tijd om op deze dag stil te staan bij de mensen die we missen en met wie we nog altijd in liefde verbonden zijn.

Iedereen die een dierbare moet missen heeft aan den lijve ondervonden hoe Tijd vijand én vriend kan zijn, mild of meedogenloos; hoe verdriet je vergezelt en reisgenoot wordt én hoe leven dóórgaat, of je dat nu wilt of niet.
In deze viering ontmoeten we Tijd, Verdriet en Leven. Zij maken ons deelgenoot van wat hen beweegt en nodigen ons uit met hen mee te kijken op zoek naar herkenning, gedeelde smart, gezamenlijke vragen en een glimp van een nieuwe horizon. De teksten worden aangevuld met naadloos aansluitende liederen, waaronder een tweetal nieuwe liederen van Karen Hagg en het prachtige “You raise me up”. Traditiegetrouw is er in de viering ook het lichtjesritueel met gelegenheid voor wie dat wil om een lichtje aan te steken.
Museumkoor en Kindercantorij zingen voor en met de kerkgangers o.l.v. Marco Mosk
m.m.v. Dries Post, orgel, Gerard Gerritse, contrabas en Kees Klein, clavecimbel.

De viering begint om 10:30 uur. Vooraf worden de liederen geoefend. Na afloop is er koffie/thee en gelegenheid elkaar te ontmoeten. Iedereen is van harte welkom!
Parkeren kan aan de Keijzerspoeldijk, op 150 meter van de kerk bij de dijk.maandag 2 november

Klez maar raak

ANNA PAULOWNA - De groep Klez maar raak uit Heerhugowaard speelt in de Keesschuur, Middenweg 9b, in Anna Paulowna . Zij spelen Klezmermuziek.

De oorsprong van deze Joodse muziek ligt in de vroegere Joodse wijken en dorpjes in Oost Europa. De Jiddische muziek, die daar bij bruiloften en andere feesten werd gespeeld kennen we nu onder de naam Klezmer. Klezmer betekent letterlijk “muzikant” en is een samenvoeging van de Hebreeuwse woorden “kele”(stem) en “zemer”(instrument) De klezmer is honderden jaren oud en nog steeds springlevend.
Typerend voor de klezmer is de combinatie van lach en traan. Vaak vrolijke melodieën, die bij nadere beschouwing toch in mineur toonladder blijkt te staan, wat niet betekent dat de muziek een trieste sfeer achterlaat. Integendeel ! De muziek kan zowel vrolijke als melancholisch klinken en ligt gemakkelijk in het gehoor.

De groep Klez maar raak ging in januari 2001 van start op de Muziekschool Heerhugowaard. Zij repeteren tegenwoordig iedere woensdagavond in het Cultureel Centrum “Cool” in Heerhugowaard. De acht muzikanten staan sinds 2008 onder leiding van Ellen Metz.

Het concert begint om 14:00 uur. De toegang is vrij.
Verzoek om te parkeren bij de begraafplaats op 5 minuten loopafstand.
zondag 1 novemberHIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat.

Iedereen mag komen spelen. De tijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.maandag 2 november

Allerzielen

MEDEMBLIK - Vandaag is het Allerzielen. De dag waarop veel mensen stil staan bij hun overleden dierbare. Samen ‘n kaarsje branden is dan een mooie manier om dat tot uiting te brengen. Het inloophuis Medemblik staat die dag ook in het teken van Allerzielen.

Het Inloophuis Medemblik heeft het á capella koor Anima Mea (foto) bereid gevonden om tijdens Allerzielen een uitvoering te verzorgen. Het koor bestaat uit de vier gelijkgestemde zielen van Charles & Margreet Drijver en Jos & Wilma van Ophem. Bij toeval (als dat bestaat) ontdekten zij dat hun stemmen ‘heel mooi bij elkaar kleurden’. Dit leidde ertoe dat het viertal in 2013 besloot invulling te geven aan hun hartenwens. á Capella zingen vanuit een innerlijke bezieling.

‘Anima - Mea’, betekent '‘Mijn Ziel'’, en toepasselijker kan het bijna niet op deze dag. De zanggroep zal op een eigentijdse wijze en deels met eigen (lied)teksten invulling geven aan de herdenking. De Aanvang is om 19:00 uur met een gezamenlijk moment, waarop ook de kaarsen binnen en buiten worden aangestoken Het zingen van het koor wordt afgewisseld met voordrachten en duurt tot 19:45 uur.

Vanaf 16:00 uur kunnen mensen al terecht om een kaars te versieren onder leiding van onze creatieve vrijwilligers. Er is erwtensoep en brood. Je betaald dan alleen de kostprijs van de kaarsen en versiering. Een zelf meegebrachte kaars of waxinelichtje opsteken mag natuurlijk ook. Vooraf opgeven voor kaarsen versieren is noodzakelijk. Iedereen is welkom, ongeacht welke geloofsovertuiging.
Opgeven: info@inloophuismedemblik.nl.maandag 2 november

Openbare fractievergadering GroenLinks

BARSINGERHORN - GroenLinks Hollands Kroon houdt om 20:00 uur een openbare fractievergadering in het Ideeëntheater, Kreil 6.

Iedereen is uiteraard van harte welkom op het fractieoverleg. Vooraf aanmelden kan door een berichtje te sturen naar groenlinks.hollandskroon@xs4all.nl (secretariaat) en/of naar janeichhorn@hollandskroon.nl (fractie).
Op de agenda staat het accommodatiebeleid, waarover de gemeenteraad op 5 november vergadert.dinsdag 3 november

woensdag 4 november

Inspiratiemiddag Erfgoed à la Carte

DEN HELDER - De stuurgroep Erfgoed à la Carte, met daarin het Reddingmuseum, KopGroep Bibliotheken en het Marinemuseum, organiseert een inspirerende bijeenkomst in het vernieuwde Reddingmuseum Dorus Rijkers op Willemsoord. Op deze informele middag, die om 14:00 uur begint, zijn vertegenwoordigers van musea en andere (erfgoed)instellingen aanwezig.

Zij kunnen alles vertellen over een bezoek aan de instelling of over educatieve projecten die zij aanbieden. Naast de bibliotheek, het Reddingmuseum en Marinemuseum zijn aanwezig: Helderse Vallei, Viking informatiecentrum, Fort Kijkduin, Plein C en de Helderse Historische Vereniging.
Ook worden de tijdvakkisten en themacollecties van KopGroep Bibliotheken gepresenteerd. Leerkrachten, medewerkers van culturele instellingen en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. De toegang is gratis, ook voor het Reddingmuseum.

Sinds 2004 wordt gewerkt aan het project ‘Erfgoed a la Carte Den Helder’. Er zijn onder meer tijdvakkisten samengesteld over het leven in Den Helder in alle historische tijdvakken. Basisscholen kunnen deze leskisten lenen bij de bibliotheek. Leerkrachten die de inspiratiemiddag bezoeken kunnen gratis een van de tijdvakkisten lenen.

Voor de bijeenkomst kunt u zich aanmelden via marketing@reddingmuseum.nl of i.doezie@kopgroepbibliotheken.nl.woensdag 4 november

Herhalingsles AED/reanimatie

HOORN - De Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland verzorgt een herhalingsles AED/reanimatie in het Westfriesgasthuis. De avond begint om 19:20 uur.

Opgave is mogelijk via de website www.reanimatie-westfriesland.nl.
In het geval u geen PC heeft, bellen met 0229-236729.woensdag 4 november

Informatieavond over beleggen

REGIO - Rabobank Kop van Noord-Holland houdt een informatieavond over zin en onzin van beleggen. ‘Beleggen? Dat is zo ingewikkeld.’ Of: ‘Het duurt zo lang voor je er voordeel van hebt.’ Mensen met spaargeld denken weleens aan beleggen, zeker nu de spaarrente relatief laag is. Maar onbekendheid en vooroordelen maken dat zij zich er niet verder in verdiepen. Terwijl het zinnig kan zijn een goede afweging te maken tussen sparen en beleggen.

“De Rabobank wil geïnteresseerden graag helpen inzicht te krijgen in de zin en onzin over beleggen”, zegt Edwin Degenaars, accountmanager Private Banking. “We zien dat klanten wel interesse hebben, maar moeilijk de stap durven zetten. Ze weten niet goed welk risico ze nemen en vragen zich af of de bank het niet allemaal mooier zal voorspiegelen dan het is. Dat is heel begrijpelijk, maar tegelijkertijd ook jammer. Beleggen kan een goede optie zijn voor mensen die spaargeld hebben waar zij niet op korte termijn over willen beschikken.”Voor die spaarders organiseert de Rabobank vrijblijvende informatieavonden over beleggen. Aan de hand van stellingen, filmpjes, feiten en ervaringen krijgen bezoekers inzicht in de zin en onzin van beleggen. Geïnteresseerden kunnen zo in 2 uur zelf ontdekken of zij beleggen een goede optie vinden voor hun spaargeld.

Aanmelden kan via www.rabobank.nl/beginnenmetbeleggen.donderdag 5 november

donderdag 5 november

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert om 20:00 uur in De Ontmoeting. De vergadering is openbaar.


Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Inspreken burgers
• Accommodatiebeleid


Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.zaterdag 7 november

Landelijke Natuurwerkdag

HOLLANDS KROON - Duizenden natuurliefhebbers gaan aan de slag om de natuur in topconditie te houden. Voel je je betrokken bij de natuur in jouw omgeving? Kom ook zagen, snoeien en meer. Landschap Noord-Holland nodigt iedereen van jong (8+) tot oud van harte uit om de handen uit de mouwen te steken om het landschap nòg mooier te maken. In Hollands Kroon worden vrijwilligers gezocht voor het onderhoud van de Waddenparel aan de Keizerpoeldijk in Oosterland.

Landschap Noord-Holland ondersteunt betrokken bewoners bij vrijwilligerswerk in de natuur. Met gereedschap, deskundig advies over ecologie en veilige werkomstandigheden. Vanuit ons magazijn lenen we voor deze natuurwerkdag vele honderden gereedschappen uit. Aan alles is gedacht.
Tijdens de landelijke Natuurwerkdag kan iedereen ervaren hoe het is om als vrijwilliger te werken in je eigen groene omgeving.Meedoen en aanmelden
De Natuurwerkdag in Oosterland is van 9:00 tot 12:00 uur. Aanmelden voor deelname kan via www.natuurwerkdag.nl. Na aanmelding ontvang je als je dat wenst een welkomstpakketje met werkhandschoenen van Friesland Zorgverzekeraar.
De werkzaamheden aan de Waddenparel bestaan uit het snoeien en uitdunnen van struiken en kleine bomen zodat deze laag blijven, herstel tuinwal, waar nodig.

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland en A Rocha en wordt ondersteund door IVN, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie, KNNV vereniging voor veldbiologie en de ANWB. De Natuurwerkdag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de Nationale Postcode Loterij.zaterdag 7 november

Opknapwerkzaamheden Kooibos

HIPPOLYTUSHOEF - In het kader van het burgerinitiatief om het Kooibos op te knappen is er iedere twee weken een werkochtend.Voor deze dag zijn alle sympathisanten uitgenodigd om vanaf 10:00 uur de handen uit de mouwen steken.
Wat er nodig is is te vinden in de Facebookgroep ‘Wie helpt het kooibos in Hippolytushoef???zaterdag 7 november

Sport Awards in Niedorphal

WINKEL - Sport Café Niedorphal heeft de primeur. In de onlangs verbouwde kantine van de sporthal in Winkel vindt die avond de prijsuitreiking plaats van de sportverkiezing die dit jaar voor het eerst gehouden is.

Clubs uit Winkel, Nieuwe Niedorp, Lutjewinkel en Oude Niedorp hebben zowel sporters als vrijwilligers naar voren geschoven, die kans maken op de Sport Awards 2015.
Tijdens een feestavond met live muziek van Niels Mul zullen de prijswinnaars in beide categorieën bekend gemaakt worden.
Onder anderen sportwethouder Frits Westerkamp zal aanwezig zijn om de trofeeën uit te reiken.
Het Sport Award Gala begint om 20:00 uur. De toegang is gratis.zaterdag 7 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
De volgende bingoavond is op 12 december,.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.zondag 8 november

Dijgatsboscross

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een cross in het Dijkgatbos. De start is bij de parkeerplaatsen van het Dijkgatbos, Noorderdijkweg 27a, en finish van de cross is op de Snippenwei. Het volledige parkoers bestaat uit gras en bospaden.

Inschrijven kan in het groepsgebouw op de Snippeneide. Voorinschrijving kan via crosscircuit.nl.
De eerste lopers starten om 10:00 uur. De startnummers kunnen vanaf 9.00 uur worden opgehaald bij wedstrijdsecretariaat in de groepsruimte.
De DijgatbosCross is een onderdeel van het Crosscircuit.
Av Wieringermeer heeft dit jaar bij de jeugd de afstanden en groepen aangepast. De jeugdCross is een belangrijk onderdeel van de Cross. Vorig jaar deden ruim 120 jeugdigen mee.

Programma:
Tijd   Afstand   Inschrijfgeld
1O:OO u 1.OOO meter € 2,5O Jongens en meisjes tot en met 9 jaar
1O:1O u 1.5OO meter € 2,5O Meisjes 1O-11-12 jaar
1O:2O u 2.OOO meter € 2,5O Jongens 1O-11-12 jaar en meisjes 13-14-15 jaar
1O:35 u 3.OOO meter € 2,5O Jongens 13-14-15 jaar en meisjes 16-17-18-19 jaar
1O:55 u 5.OOO meter € 2,5O Jongens 16-17-18-19 jaar
11:2O u 6.OOO meter € 6,OO Vrouwen senioren + Trimloop
12:OO u 1O.OOO meter € 6,OO Mannen senioren + Trimloop


maandag 9 november

Club Kompas - ’t Ankertje

HIPPOLYTUSHOEF - Voor kinderen van 7-12 jaar is er club in de bovenzaal van de Hippolytuskerk.

Van 18:30 uur -19:30 uur gaan we gezellig samen knutselen en /of spelletjes doen.
De kosten zijn € 1,00. Neem gerust vriendjes en vriendinnetjes mee!

Leidsters: Tineke Visser (511728), Ine van Wolferen, Carmencita van Hest, Eileen Schaddelee (823756).

donderdag 12 november

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’ te Haringhuizen. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224 213619.
De volgende keezavonden zijn op:
1O december 11 februari 7 april
14 januari 1O maart


vrijdag 13 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
27 november 19 februari
11 december 4 maart
8 januari 18 maart
22 januari 1 april
5 februari 15 april prijsuitreiking


zaterdag 14 november

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.zaterdag 14 november

Inzamelen gebruikte kleding

HOLLANDS KROON – Vandaag wordt gebruikte kleding en schoeisel huis-aan-huis ingezameld bij de ruim 18.000 adressen in Hollands Kroon.

De grote groep vrijwilligers die dit doet komt uit het actieve verenigingsleven van Hollands Kroon. In Nieuwe Niedorp is dat de handbalvereniging, in Winkel de gymvereniging Sparta, uit Kolhorn voetbalvereniging Kaagvogels en in de overige gebieden de Rotaryclubs Anna Paulowna en Wieringerland.

Hoe meer kleding er wordt opgehaald, hoe hoger de opbrengst voor de deelnemende verenigingen en de goede doelen in Hollands Kroon. Het wordt dus kleding sparen deze herfst.

Het is de bedoeling dat de inwoners van Hollands Kroon de kleding in afgesloten plastic zakken voor 9:30 uur ’s morgens voor het huis langs de straat zetten. De zakken worden nog voor de middag opgehaald door alle vrijwilligers.

De gehele opbrengst gaat naar goede doelen in Hollands Kroon en naar de deelnemende verenigingen.zaterdag 14 november

The Cats Aglow Revivalband

WINKEL - De The Cats Aglow Revivalband komt ook dit jaar naar café Beentjes. Het optreden is vanaf 21:00 uur.Kaarten zijn verkrijgbaar bij Dorpsstraat 88 in Winkel, of via 06-20851617 of maak € 12,50 over naar rekeningnummer NL91RABO0147983266 met vermelding van naam en aantal kaarten.
Kaarten aan de deur gaan € 15,00 per stuk kosten, mits verkrijgbaar.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709woensdag 18 november

Alex Verburg

HIPPOLYTUSHOEF - Schrijver Alex Verburg komt bij Vrouwen van Nu vertellen over zijn in 2009 verschenen roman Dwalingen. De ledenavond begint om 20:00 uur en is in Noorderlicht, Parklaan 41.

Dwalingen gaat over de relatie tussen de Nederlandse Annie en Johann, een Duitser. Een waar gebeurd liefdesdrama in oorlogstijd.

Alex Verburg is van oorsprong journalist, o.a. bij de Texelse Courant. Ook heeft hij levensbeschrijvingen gemaakt van pater van Kilsdonk, Liesbeth List en Hank Hein, de weduwe van de in 1987 vermoorde Gerrit Jan Hein.vrijdag 20 november

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Er kan gekeezd worden in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26, Vanavond is de derde avond van de najaarscompetitie.

De laatste competitieavond is op 18 december. Er worden 4 spelletjes gespeeld. De beste twaalf van het totaal tellen voor het eindresultaat.
Het begint om 20:00 uur en deelname kost € 2,50 per persoon per avond.

Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom en kunnen zich (het liefst als koppel)aanmelden via jwcornelissen@quicknet.nl of kasteleen@ziggo.nl of in het weekend in het café.zaterdag 21 november

Jaarvergadering IJsclub Voorwaarts

DEN OEVER - IJsclub Voorwaarts houdt om 17:00 uur haar jaarvergadering in het Vikingschip.

De agenda ligt ter tafel.zaterdag 21 november

zaterdag 21 november

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
19 december 19 maart
23 januari 16 april
2O februari


zondag 22 november

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in Sporthal Wieringen.zondag 22 november

Kroonconcert Duo Mares

HIPPOLYTUSHOEF - Duo Mares, Esra Pehlivanli - altviool en Marko Kassl - accordeon, geven een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

'De kleuren van de instrumenten zijn soms nauwelijks te onderscheiden, zo subtiel vloeit alles in elkaar over. Prachtig hoe het duo een nieuwe en fascinerende klankwereld aanboort. Virtuositeit en veelzijdigheid.' Aldus Trouw over het bijzondere werk van Duo Mares. Dit unieke duo debuteerde in 2004 op het Amsterdamse Grachtenfestival en was sindsdien te gast op vele internationale podia en festivals. Ze spelen werken van o.a. Johann Sebastian Bach, Béla Bartók, Maurice Ravel, Isaac Albéniz en Astor Piazzolla.Het concert begint om 15:30 uur.
Kaarten aan de ingang van de kerk of in de voorverkoop door overmaking van € 13,- per kaart, tot één week voor aanvang van het concert naar: SKAHippolytuskerk, Rabo 370354079.maandag 23 november

Club Kompas - ’t Ankertje

HIPPOLYTUSHOEF - Voor kinderen van 7-12 jaar is er club in de bovenzaal van de Hippolytuskerk.

Van 18:30 uur -19:30 uur gaan we gezellig samen knutselen en /of spelletjes doen.
De kosten zijn € 1,00. Neem gerust vriendjes en vriendinnetjes mee!

Leidsters: Tineke Visser (511728), Ine van Wolferen, Carmencita van Hest, Eileen Schaddelee (823756).woensdag 25 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingoavond voor jong en oud in Café de Kasteleen (nieuwe clubhuis), Nieuwstraat 26. De hoofdprijs is € 115,-.

Verder mooie prijzen als rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer… Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van
€ 150,-.

De aanvang is 20:00 uur.
Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50, voor de super ronde € 1,00.
Informatie R. Beer 06-1017 0555

De volgende bingo is op woensdag 16 december (kerstbingo).vrijdag 27 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
11 december 4 maart
8 januari 18 maart
22 januari 1 april
5 februari 15 april prijsuitreiking
19 februari


zaterdag 28 november

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.woensdag 2 december

Herhalingsles AED/reanimatie

HOORN - De Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland verzorgt een herhalingsles AED/reanimatie in het Westfriesgasthuis. De avond begint om 19:20 uur.

Opgave is mogelijk via de website www.reanimatie-westfriesland.nl.
In het geval u geen PC heeft, bellen met 0229-236729.zondag 29 november

Vlooienmarkt

WINKEL - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in de Niedorphal.zondag 6 december

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.zondag 6 december

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.maandag 7 december

Inloopspreekuur Happy Homework

WIERINGERWERF - Happy Homework houdt van 18:00-18:30 uur een inloopspreekuur in het clubgebouw van de atletiekvereniging AVW. Tijdens het inloopuur kunnen ouders, leerlingen en studenten de meest uiteenlopende onderwijsvragen stellen. Een bezoek aan dit spreekuur en een advies zijn geheel kosteloos.

Happy Homework

Happy Homework biedt sinds vorig schooljaar professionele educatieve begeleiding aan in het clubgebouw van atletiekvereniging AVW Wieringermeer te Wieringerwerf. Vanuit de sportkantine ondersteunt Happy Homework kinderen uit zowel het basisonderwijs als voortgezet onderwijs met diverse begeleidingsprogramma’s. Happy Homework is een professioneel scholingsinstituut, dat actief is in Noord-Holland. Het instituut verzorgt voor leerlingen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs huiswerkbegeleiding, bijles, cito/nio training, rekentrainingen en meer. Ook kunt u bij Happy Homework terecht voor reken(toets)trainingen op niveau 2f en 3f .

Via www.happyhomework.nl vindt u meer informatie en kunt u inschrijven voor de educatieve begeleiding. Bellen kan op nummer 06 - 511 968 35.maandag 7 december

Club Kompas - ’t Ankertje

HIPPOLYTUSHOEF - Voor kinderen van 7-12 jaar is er club in de bovenzaal van de Hippolytuskerk.

Van 18:30 uur -19:30 uur gaan we gezellig samen knutselen en /of spelletjes doen.
De kosten zijn € 1,00. Neem gerust vriendjes en vriendinnetjes mee!

Leidsters: Tineke Visser (511728), Ine van Wolferen, Carmencita van Hest, Eileen Schaddelee (823756).donderdag 10 december

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224 213619.
De volgende keezavonden zijn op:
14 januari 1O maart
11 februari 7 april


vrijdag 11 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
8 januari 4 maart
22 januari 18 maart
5 februari 1 april
19 februari 15 april prijsuitreiking


zaterdag 12 december

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.zaterdag 12 december

Kerstmarkt

WIERINGRWERF - In navolging van de succesvolle Kerstmarkt van 2014 organiseert Hans Hofmeyer opnieuw een Kerstmarkt in Wieringerwerf. Deze keer in de Zuiderzeehal. Het weer kan dus geen roet in het eten gooien. Openingstijden van 10:00 tot 16:00 uur. De toegang is gratis.

Meer dan 60 kramen, en een aantal grondplaatsen, vullen de Zuiderzeehal aan de Dr. Tamsmalaan. Ook buiten staan diverse standhouders. De hal en de kramen worden in kerstsfeer aangekleed.
Voor de inwendige mens wordt gezorgd.
Genoeg parkeerruimte naast de hal. Extra ruimte bij zwembad De Terp.zaterdag 12 december

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.maandag 14 december

AED/reanimatiecursus

HOORN - De Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland verzorgt een nieuwe AED/reanimatiecursus voor leken in het Westfriesgasthuis. De avond duurt van 19:00 tot 22:45 uur.

Kosten worden mogelijk bij aanvullende ziektekostenverzekering vergoed. Doet u zelf navraag!
Opgave is alleen mogelijk via de website www.reanimatie-westfriesland.nl.
Informatie kunt u opvragen bij info@reanimatie-westfriesland.nl.
In het geval u geen PC heeft, bellen met 0229-236729.woensdag 16 december

Kerstbingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingoavond voor jong en oud in Café de Kasteleen (nieuwe clubhuis), Nieuwstraat 26. De hoofdprijs is € 115,-.

Verder mooie prijzen als rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer… Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van
€ 150,-.

De aanvang is 20:00 uur.
Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50, voor de super ronde € 1,00.
Informatie R. Beer 06-1017 0555vrijdag 18 december

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Er kan gekeezd worden in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26, Vanavond is de laatste avond van de najaarscompetitie.

Er worden 4 spelletjes gespeeld. Het begint om 20:00 uur en deelname kost € 2,50 per persoon per avond.

Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom en kunnen zich (het liefst als koppel)aanmelden via jwcornelissen@quicknet.nl of kasteleen@ziggo.nl of in het weekend in het café.zaterdag 19 december

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
23 januari 19 maart
2O februari 16 april


maandag 21 december

Club Kompas - ’t Ankertje

HIPPOLYTUSHOEF - Voor kinderen van 7-12 jaar is er club in de bovenzaal van de Hippolytuskerk.

Van 18:30 uur -19:30 uur gaan we gezellig samen knutselen en /of spelletjes doen.
De kosten zijn € 1,00. Neem gerust vriendjes en vriendinnetjes mee!

Leidsters: Tineke Visser (511728), Ine van Wolferen, Carmencita van Hest, Eileen Schaddelee (823756).vrijdag 8 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
22 januari 18 maart
5 februari 1 april
19 februari 15 april prijsuitreiking
4 maart


donderdag 14 januari

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224 213619.
De volgende keezavonden zijn op:
11 februari 1O maart 7 april


zaterdag 16 januari

vrijdag 22 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
5 februari 18 maart
19 februari 1 april
4 maart 15 april prijsuitreiking


zaterdag 23 januari

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
2O februari 19 maart 16 april


zondag 24 januari

Kroonconcert O'Branons

HIPPOLYTUSHOEF - O'Branons vertolkt Ierse volksmuziek in een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

O'Branons bedtasat uit Loes Bakker - Ierse dwarsfluit en whistles, Geert Titsing - fiddle, Titus Kraakman - zang, gitaar, Ierse bazouki, banjo en bohrán, Ger Cloosterman - accordeon, bodhrán en whistles, Lidewij de Vries - fiddle
Rasechte muzikanten, bezeten van de Ierse muziek en spelend van kerk tot kroeg, van theater tot huiskamer. Zij brengen muziek van heimwee tot verdriet, van hoop tot liefde, van ingetogen en luisterend tot meezingend en meeslepend. Uit het hoofd en met het hart. O'Branons maakt 'folk' voor iedereen! Geniet deze middag van het programma 'Erin Gra Mo Chroi' ( Ierland mijn grote liefde).Het concert begint om 15:30 uur.
Kaarten aan de ingang van de kerk of in de voorverkoop door overmaking van € 13,- per kaart, tot één week voor aanvang van het concert naar: SKAHippolytuskerk, Rabo 370354079.zondag 31 januari

Vlooienmarkt

WINKEL - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in de Niedorphal.

vrijdag 5 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
19 februari 1 april
4 maart 15 april prijsuitreiking
18 maart


donderdag 11 februari

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224-213619.

De volgende keezavonden zijn op 10 maart en 7 april.vrijdag 19 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
4 maart 1 april
18 maart 15 april prijsuitreiking


zaterdag 20 februari

zaterdag 20 februari

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 19 maart en 16 april.zondag 28 februari

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in Sporthal Wieringen.zondag 28 februari

Kroonconcert Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

HIPPOLYTUSHOEF - Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet geeft een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet bestaat uit Lieke van den Beuken - es klarinet, Bart de Kater - klarinet/bassethorn, Jesse Faber - klarinet/bassethorn en Hilde Kaizer - basklarinet

Het jonge kwartet behoort tot de nieuwe generatie veelzijdige klassieke musici. Naast optredens in Nederland zijn zij ook internationaal actief. Ze maakten tournees naar landen met een bijzondere muziekcultuur. De opgesnoven invloeden zijn terug te horen in hun gevarieerde programma's. Ook deze middag nemen zij u mee 'On tour' door o.a. Bulgarije, Portugal. Egypte en Spanje.Het concert begint om 15:30 uur.
Kaarten aan de ingang van de kerk of in de voorverkoop door overmaking van € 13,- per kaart, tot één week voor aanvang van het concert naar: SKAHippolytuskerk, Rabo 370354079.


vrijdag 4 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
18 maart 1 april 15 april prijsuitreiking


donderdag 10 maart

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224-213619.

De laatste keezavond is op 7 april.vrijdag 18 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
1 april 15 april prijsuitreiking


zaterdag 19 maart

zaterdag 19 maart

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619

De laatste klaverjasavond is op 16 april.zondag 27 maart

Kroonconcert EnAccord Strijkkwartet

HIPPOLYTUSHOEF - Het EnAccord Strijkkwartet geeft een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het EnAccord Strijkkwartet bestaat uit Ilka van der Plas - viool, Helena Druwé - viool, Rosalinde Kluck - altviool en Maike Reisener - cello

Het strijkkwartet bundelt in zijn spel energieke overtuigingskracht, hoge technische kwaliteit en een grote muzikale beleving. Het kwartet sleept het publiek mee door dynamische en expressieve vertolkingen van prachtige meesterwerken uit het strijkkwartgenre. Met oog voor details en de partituur, uitgebalanceerde samenklank en levendige interactie. Hun programma bevat klassiekers van Franz Schubert, Erwin Schulhoff en Ludwig van Beethoven.Het concert begint om 15:30 uur.
Kaarten aan de ingang van de kerk of in de voorverkoop door overmaking van € 13,- per kaart, tot één week voor aanvang van het concert naar: SKAHippolytuskerk, Rabo 370354079.vrijdag 1 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De datum van de laatste klaverjasavond is 15 april. Dan is ook de prijsuitreiking.zondag 3 april

Vlooienmarkt

WINKEL - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in de Niedorphal.donderdag 7 april


Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224-213619.vrijdag 15 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.

Vanavond is ook de prijsuitreiking van de competitie.zaterdag 16 april

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.zaterdag 23 april

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
Actueel...
13-07-2020 Fotowedstrijd
13-07-2020 Bouwvakvakantie
13-07-2020 Van biodiversiteitsverlies naar biodiversiteitsherstel
13-07-2020 Buddy, een leuke knuffelkat
12-07-2020 De raket van Jos Volkers
12-07-2020 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
12-07-2020 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
12-07-2020 Komeet Neowise en vallende ster in één plaatje
11-07-2020 Stichting Dorpshuizen Westerland ontvangt gift Rotary
11-07-2020 Succesvolle spelletjesdag bij Wieringermeerruiters
11-07-2020 Rabobank GameDay ook naar Wieringerwerf
11-07-2020 Overleden de heer Cees Borst
11-07-2020 Overleden de heer Piet Boerdijk
10-07-2020 Matchgroeplid helpt De Vrijheid de digitale snelweg op
10-07-2020 Blijf bewegen in de vakantie met Summerfun
10-07-2020 Personeel gezocht
10-07-2020 Onderzoeksresultaten toekomst agrarische sector
10-07-2020 100 Woorden
10-07-2020 Provincie helpt met 10 miljoen voor cultuur
10-07-2020 Zomerse animatie van Wooncompagnie
10-07-2020 Aanvraag urgentievergunning huurwoning via de gemeente
10-07-2020 Informatiemiddag Thuishuis Winkel
09-07-2020 Hulp nodig bij onze dienstverlening? Schrijft u zich in voor onze online uitleg
09-07-2020 Samen sterk voor vervolg Texel Academy
09-07-2020 Dankzij Rabobank een lekker bakkie bij Zweefvliegcentrum Noordkop
09-07-2020 Cliëntervaringsonderzoek Wmo en Jeugdwet, doet u mee?
09-07-2020 Minder toeristenbelasting als gevolg van corona
09-07-2020 Collecte Hersenstichting verbreekt record
09-07-2020 Ruim helft Nederlanders meer moeite met vaste lasten
09-07-2020 Kerknieuws
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Visitekaartje Vok en Sok - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...