Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 06-10-2015 om 13:58  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIERzondag 18 oktober

Wieringer biljartkampioenschap

WIERINGEN - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) organiseert het 13e Wieringer biljartkampioenschap. In Dorpshuis Hippolytushoef binden 40 biljarters van 7 Wieringer verenigingen de strijd aan in de spelsoort libre. Roel Prins van de ANBO verdedigt zijn titel.


Roel Prins (links) verdedigt zijn titel

De organisatie is in handen van de D.A.S. Vrijdagavond om zeven uur wordt het toernooi officieel geopend. De eerste en volgende ronden worden vrijdagavond, zaterdag en zondag vanaf 10:00 uur afgewerkt. Zondagmiddag trachten de besten zich via de kwart en halve finales te plaatsen voor de finale, die om 16:15 uur op het programma staat. De winnaar van de finale mag zich een jaar lang Wieringer biljartkampioen noemen.
De wedstrijdleiding is weer in handen van Dirk Doves, Ad Bogert, Peter Kool en Willem Waiboer. De finalepartijen worden gearbitreerd door Piet Luiken.
Biljartliefhebbers en andere belangstellenden zijn van harte welkom om onder het genot van een drankje een kijkje te nemen. De toegang in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg is vrij.zondag 18 oktober

Buitenexcursie

PETTEN - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier organiseert een buitenexcursie vanaf het Informatiecentrum Kust in Petten. Tijdens een stevige wandeling door het zand vertelt de gids van alles over de kersverse kustversterking.

De gids vertelt u waarom de kust moest worden versterkt en hoe dat is gedaan. Maar ook krijgt u allerlei informatie over de veranderingen in het landschap en de natuur. En natuurlijk over waterveiligheid in de toekomst. Kinderen kunnen onderweg aan de slag met een buitenspeurtocht.

Excursie voor het hele gezin
Er zijn twee tijdstippen waarop de excursies starten:
- om 10:30 uur is er een excursie naar het panoramaduin en de natuurzone. Deze excursie duurt ongeveer twee uur.
- om 13:30 uur is er en excursie naar alleen het panoramaduin. Deze excursie duurt ongeveer 1,5 uur en is extra leuk voor kinderen.
Bij beide excursies is er een buitenspeurtocht die kinderen tijdens de rondleiding kunnen doen.Aanmelden
De kosten voor deelname aan een excursie zijn € 3,00 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen t/m 12 jaar. In verband met de hoeveelheid deelnemers is nodig om u voor een excursie vooraf aan te melden. Dat kan via www.hhnk.nl/zandtegenzee.zondag 18 oktober

Herfstwandeling

SCHOORL - U kunt met een Schoorlse Duinengids uitwaaien tijdens een heerlijke herfstwandeling. In geuren en kleuren vertelt de gids u wat de Schoorlse Duinen zo bijzonder maakt. En laat u de paddenstoelen van de Schoorlse Duinen zien.

Na deze wandeling staat bij Bosbrasserie IJgenweis een heerlijke mok paddenstoelensoep voor u klaar.
De wandeling start om 11:00 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en duurt ongeveer 2 uur.
Deelname is € 6,00 p.p. en € 9,50 inclusief soep en brood. De mok neemt u als herinnering mee naar huis.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk bij Buitencentrum Schoorlse Duinen, tel. 072-509 3352. Na afloop staan er vuurkorfen waar je broodjes kan bakken (€ 1,00 per broodje).zondag 18 oktober

Vogelexcursie

DEN HELDER - U kunt een ontdekkingstocht maken door de zogenaamde PWN-duinen bij Den Helder. De gids van Landschap Noord-Holland is een echte vogelkenner. Dat komt mooi uit nu de trek naar het zuiden in volle gang is.

Op sommige dagen is het een drukte van belang en kunnen we bijzondere soorten zien. Maar al die vogels lijken zo enorm veel op elkaar... Waar moet je op letten om ze uit elkaar te houden? Ook van zoogdieren weet de gids het nodige af. Hoe gaat het met de vos in deze duinen? En komt er eindelijk verbetering in de stand van de konijnen? U hoort er van alles over.
In de loop van de eeuwen veranderde het duingebied enorm. We nemen een kijkje bij de Van Oldenbarneveltsdijk. Die zorgde in 1610 voor een verbinding tussen de eilanden Callantsoog en Huisduinen.

Tijd: 13:30 tot 15:00 uur.
Vertrekpunt is Bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder. Bij de parkeerplaats ‘Donkere Duinen’.
Kosten: Volwassenen € 7,-, kinderen tot 12 jaar € 3,-. Beschermers betalen € 4,- en hun kinderen tot 12 jaar € 2,-.
U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.

Foto: Graspieper, één van de algemeenste doortrekkers in oktober - fotograaf Joke Huijser-Spekkenzondag 18 oktober

Kees Doolaard Bigband

ANNA PAULOWNA - De Kees Doolaard Bigband viert zijn eerste lustrum met een concert, dat uiteraard in de “thuishaven”, de Keesschuur, Middenweg 9 b, wordt gegeven.

Kees Doolaard en Johan Baartscheer hebben ruim 5 jaar geleden het initiatief genomen voor oprichting van de K.D.B.B. Johan Baartscheer heeft met grote voortvarendheid en vakbekwaamheid een stevige bigband in elkaar gesleuteld, met een mooi repertoire.De 16-koppige band repeteert iedere vrijdagavond in de Keesschuur. Op het programma staan bekende big-band stukken, maar ook latin en american songbook.
Een greep uit het repertoire: “New York New York”, “For once in my life”, “April in Paris”, Route 66 “, “In the Mood”, “ Fiësta Latina” etc.
De zang wordt verzorgd door Lydia van Dolder, maar ook slagwerker Peter Telleman en gitarist Juhrn Bontje laten hun fraaie stemgeluid horen.
Muzikanten die geïnteresseerd zijn in het spelen in een BigBand, vooral trompettisten en trombonisten zijn van harte welkom om eens vrijblijvend langs te komen op de vrijdag avonden in de Keesschuur.

Het concert begint om 14:00 uur. De toegang is vrij.
Verzoek om te parkeren bij de begraafplaats, op 5 minuten loopafstand.zondag 18 oktober
zondag 18 oktober

600 Jaar Stederecht Winkel

WINKEL - De Culturele Stichting Niedorp gaat om 20:00 uur in de Lucaskerk van start met het nieuwe seizoen met een speciale avond, geïnspireerd door Winkel-600-jaar-stederecht. De Lucaskerk wordt omgebouwd met een cat-walk; ruim 25 mensen komen kostuums showen vanaf 1400 tot 1900. Dit gebeurt met medewerking van de Commissie Kap en Dek, onderdeel van het Westfries Genootschap.

De show wordt begeleid met passende klanken door Bert van Baar. Na de pauze zullen Aris Bouwens en Bert van Baar laten horen hoe zij westfriese verhalen en liedjes tot een mooi geheel hebben gesmeed.De kleding van Kap en Dek die getoond wordt, werd voornamelijk in Holland en West-Friesland gedragen. Met trompetgeschal m.m.w. van Winkels Harmonie begint een prachtige show met veel originele kostuums, veelal door leden vervaardigd en bewaard. Er wordt gestart in 1415, het jaar waarin Winkel stederecht ontving van Jacoba van Beieren en eindigt rond 1900. Globaal dus zes eeuwen kledinggeschiedenis. Van elke eeuw wordt iets getoond. In die eeuwen had je verschillende stijlperiodes. Aan de orde komen o.a. Barok, Empire, Victoriaans en Biedermeier. Het geheel wordt op vakkundige manier toegelicht door de ‘lady-speaker’ van Kap en Dek. In 2009 is Kap en Dek de landelijke onderscheiding de E.Bosch-van de Kolk-prijs voor Streekdrachten te beurt gevallen en ontving daarvoor Koninklijke gelukwensen van de toenmalige koningin Beatrix. De muziek van Bert van Baar op diverse instrumenten zal klinken als uit die stijlperiodes.

Na de pauze treedt Aris Bouwens op. De alom bekende Westfries brengt met veel humor zijn authentieke- en originele verhalen en rijmen. De samenwerking met de muzikant komt tot bloei, als Bert zijn liederen zingt op teksten van Aris. Zij verheugen zich op deze samenwerking. En met hen ons publiek. De CSN heeft zich weer ingezet om met deze eerste concert-voorstelling een goede start te maken voor het nieuwe seizoen.

Kaarten kosten € 10,00 en zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij ‘Bloemhart’ van Ursina in het Winkelhart van Nieuwe Niedorp en bij ‘Muziekhuis’ Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen of op 0224 542119.maandag 19 oktober

Mountainbiken

WESTERLAND - Jeugd in de leeftijd van 10 t/m 18 jaar kan van 10.00-12.00 uur mountainbiken in Westerland.

Tijdens deze dag leer je alle fijne kneepjes van het mountainbiken. De technieken van het schakelen, remmen, balans, bochten, hindernissen, klimmen en dalen komen aan bod. Ervaring met het mountainbiken is niet nodig. Er staan mountainbikes klaar bij Sport Nu, Westerlanderweg 160.

De kosten zijn € 12,50, bij aanvang van de activiteit gepast betalen.
Voor ouders is er eventueel de mogelijkheid om in de tussentijd een uitgezette wandelroute in Wieringen te lopen.
Inschrijven kan door een mail te sturen met daarin je naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum naar jillis.vermeulen@kern8.nl.maandag 19 oktober

Bumperball

WINKEL - Jeugd in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar kan van 18.30-21.00 uur meedoen aan Bumperball in de Niedorphal.

Bumperball is voetballen op een bijzondere manier. Je staat namelijk in een luchtbal zodat je flink de beuk erin kan gooien tijdens het voetballen.
De bumperballs zijn in het bezit van de Niedorphal, Hartweg 35, waar de activiteit ook plaats vindt.Deelname is gratis. Neem wel sportkleding en zaalschoenen mee. Geef je op in teams van vier personen. Inschrijven kan door een mail te sturen met daarin je naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum naar jillis.vermeulen@kern8.nl.maandag 19 oktober

Openbare fractievergadering LADA

ANNA PAULOWNA - LADA houdt een openbare fractievergadering in vergaderzaal 3 van De Ontmoeting, Verwachting 1, Anna Paulowna; aanvang 20:00 uur.

Op de agenda staan het accommodatiebeleid en de begroting. Wilt u de fractie spreken dan bent u welkom. Graag aanmelden bij fractiesecretaris Peter Couwenhoven, fractielada@gmail.com of 06 25311671.maandag 19 t/m vrijdag 23 oktober

Zwemvierdaagse

HIPPOLYTUSHOEF / WIERINGERWERF - In zwembaden De Terp en De Venne is er voor jong en oud de mogelijkheid om deel te nemen aan de zwemvierdaagse.

Er zijn de hele week zwemactiviteiten en je kunt al de hele week deelnemen voor € 10,-.
Zie voor meer informatie de site van Hollands Kroon.Voor de volwassen deelnemers maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen
18:30-20:30 uur banen zwemmen. Tussendoor van 19:15-19:30 uur introductie aquasporten en een bingo.
Inschrijven kan vanaf maandag 5 oktober. Kosten slechts € 10,00.dinsdag 20 oktober

(Groot-)ouder/(klein)kinddag

SCHOORL - Buitencentrum Schoorlse Duinen organiseert de (Groot)ouder/(klein)kind Natuurmiddag. Tijdens deze actieve en creatieve middag vol natuurbeleving draait alles om samen doen en ontdekken. Op deze dag verwent Staatsbosbeheer opa’s en oma’s, mama’s en papa’s en hun (klein)kinderen met een middag natuurpret in de Schoorlse Duinen.

De middag begint om 13:30 uur met een korte kennismaking onder het genot van koffie of limonade in de Zeedennenzaal in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Daarna gaat iedereen naar buiten voor een korte wandeling in de Schoorlse Duinen. Tijdens de wandeling worden de zintuigen aan het werk gezet. En voor wie het kan en durft, beklimmen we het hoogste duin van Nederland met als beloning een prachtig uitzicht over de polder en naar de Noordzee. Halverwege de middag is er een pauze met iets lekkers. Na dit smakelijke intermezzo gaat iedereen aan de slag met het maken van hun natuurmobiel. Hieraan komen de herinneringen van de dag te hangen.

De middag wordt om 16:30 uur afgesloten met het bakken van broodjes boven de vuurkorf.
De Natuurdag is geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar.
De kosten voor deze middag zijn € 10,00 per persoon inclusief materiaal en de catering.
Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan aan de balie van het Buitencentrum of op telefoonnummer 072 - 509 3352.

Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl en is dagelijks open van 10:00 uur tot 17:00 uur. De toegang is gratis.
Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.dinsdag 20 oktober

Lasergamen

ANNA PAULOWNA - Jeugd in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar kan van 14.00-16.30 uur lasergamen in sporthal Veerburg.

Lasergame wordt gespeeld in twee teams. In een donkere spookachtige ruimte moet je als team met een laserpistool zoveel mogelijk tegenstanders zien uit te schakelen.
Deze ruimte wordt opgebouwd in sporthal de Veerburg, Sportlaan 21.

Deelname is gratis. Neem wel sportkleding en zaalschoenen mee. Inschrijven kan door een mail te sturen met daarin je naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum naar jillis.vermeulen@kern8.nl.dinsdag 20 oktober

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.dinsdag 20 oktober

Openbare fractievergadering VVD

ANNA PAULOWNA - De fractie van de VVD Hollands Kroon houdt een openbare fractievergadering. Belangstellenden zijn vanaf 20:00 uur van harte welkom om bij de vergadering aanwezig te zijn. De vergadering wordt gehouden in het gemeentehuis van Hollands Kroon (De Verwachting 1) in vergaderzaal 1.

Het accommodatiebeleid is een van de gespreksonderwerpen die op de agenda staat. Hierbij zal onder andere de sluiting van de zwembaden in de gemeente Hollands Kroon onderwerp van gesprek zijn.woensdag 21 oktober

Workshop Wieringer streekproducten

WESTERLAND - Marion Lont geeft in café Waddenzee, Westerlanderweg 43, om 9:30 uur een workshop.

Zij vertelt een en ander over streekproducten, die zij op diverse markten aan de man probeert te brengen.
Kosten: € 5,00 p.p., incl. koffie / thee met een koekje.
Opgave voor 7 oktober bij: Grietje Halfweeg, telefoon 511318, e-mail: doerakie@planet.nl.woensdag 21 oktober

Mountainbiken

WESTERLAND - Jeugd in de leeftijd van 10 t/m 18 jaar kan van 10.00-12.00 uur mountainbiken in Westerland.

Tijdens deze dag leer je alle fijne kneepjes van het mountainbiken. De technieken van het schakelen, remmen, balans, bochten, hindernissen, klimmen en dalen komen aan bod. Ervaring met het mountainbiken is niet nodig. Er staan mountainbikes klaar bij Sport Nu, Westerlanderweg 160.

De kosten zijn € 12,50, bij aanvang van de activiteit gepast betalen.
Voor ouders is er eventueel de mogelijkheid om in de tussentijd een uitgezette wandelroute in Wieringen te lopen.
Inschrijven kan door een mail te sturen met daarin je naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum naar jillis.vermeulen@kern8.nl.woensdag 21 oktober

Gniffels spannende strijd

MIDDENMEER - De mensen van Theater Gniffel komen een heel leuk kindertheaterstuk spelen. Ze spelen om 10:30 uur aan de Brugstraat 51 hun laatst geschreven stuk: Gniffels spannende strijd.

In dit verhaal wordt Gniffel uitgedaagd mee te doen aan een wedstrijd, georganiseerd door de koning van de wereld. Zij moet het opnemen tegen Valselina, van wie ze denkt dat het een vriendin is….. De naïeve Gniffel laat zich helemaal inpakken door de gemene Valselina, wat leidt tot absurde, hilarische situaties. Maar dan is daar de sullige lakei van Valselina. Hij speelt een cruciale rol in de wedstrijd, maar voor wie dat goed uitpakt???De voorstelling van theater Gniffel is geschikt voor kinderen van 3 tot ongeveer 9 jaar en hun ouders/verzorgers.
Omdat de voorstellingen heel interactief is, is het maximum aantal bezoekers 100 personen. Daarom gelieve te reserveren via theatergniffel@quicknet.nl of via 06-19505135. (vol is vol!). De entree is € 6,00.

Meer informatie over de voorstelling is te vinden op www.theatergniffel.nl.

woensdag 21 oktober

Spelletjesmiddag in De Wirg

WINKEL - Zwembad De Wirg organiseert van 14:00 tot 16:00 uur de befaamde Spelletjesmiddag. Deze middag is specifiek bedoeld voor kinderen vanaf een jaar of 5.

Er is deze middag natuurlijk extra speelmateriaal in en om het water aanwezig en we draaien een lekker muziekje. Voor de eerste 50 kinderen. die met meedoen de spelletjesmiddag is er en ijskoude verrassing.woensdag 21 oktober

Middag voor senioren

NIEUWE NIEDORP - ANBO en KBO senioren in Niedorp bieden een gezellige middag aan in Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79, Nieuwe Niedorp; aanvang 14:00 uur.

De middag wordt verzorgd door het trekzaktrio Eigenwijs. Zij brengen een gevarieerd programma met veel bekende en oude nummers. Uw jeugd komt tot leven. U krijgt een liedboek zodat u uit volle borst kunt meezingen om er een gezellige middag van te maken.
U wordt ontvangen met koffie/thee met wat lekkers. In de pauze krijgt u een consumptie met hapje aangeboden. Entree is € 6,00.
Kaarten in voorverkoop bij mevr. v.d. Hoek, Kennedylaan 11, ’t Veld; dhr. Goudsblom, Oranjelaan 30, ’t Veld; mevr. De Kruif, Dorpsstraat 12 Haringhuizen; mevr. Blankendaal, Havenstraat 10, Zijdewind; dhr. Couwenhoven, Dorpsstraat 62, Nieuwe Niedorp; mevr. Stevens Torenstraat 28, Kolhorn; mevr. Seidenstiker, Koomenstraat 35, Winkel; Wonen Plus Welzijn, De Koppeling, Nieuwe Niedorp.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.woensdag 21 oktober

Freerunning

WINKEL - Jeugd van 6 t/m 18 jaar kan meedoen aan Freerunning in de Niedorphal.

De activiteit is voor de leeftijd van 6 t/m 8 jaar van 13.00-14.00 uur, 9 t/m 11 jaar van 14.00-15.00 uur en de jongeren van 12 t/m 18 jaar van 15.00-16.00 uur.
Echte stuntmannen en -vrouwen gezocht! Spring, ren en probeer de moeilijkste tricks met hulp van ervaren instructeurs uit.
Deze stuntmiddag wordt in samenwerking met gv. Sparta in de Niedorphal, Hartweg 35 georganiseerd.

Deelname is gratis. Neem wel sportkleding en zaalschoenen mee. Inschrijven kan door een mail te sturen met daarin je naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum naar jillis.vermeulen@kern8.nl.woensdag 21 oktober

Openbaar fractieoverleg CDA

ANNA PAULOWNA - De fractie van het CDA vergadert in de Samenvaartkerk, Molenvaart 421. Er zal onder andere worden gesproken over de begroting 2016 en het het accommodatiebeleid.

U bent van harte welkom om de vergadering bij te wonen.
Als u wilt inspreken tijdens de vergadering, dan stellen we het op prijs als u dit meldt bij de fractie via elainevlaming@hollandskroon.nl.

De vergadering begint om 20:00 uur. Vanaf 19:30 uur is er gelegenheid om met de fractie te spreken over niet geagendeerde onderwerpen.woensdag 21 oktober

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingoavond voor jong en oud in Café de Kasteleen (nieuwe clubhuis), Nieuwstraat 26. De hoofdprijs is € 115,-.

Verder mooie prijzen als rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer… Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van
€ 150,-.

De aanvang is 20:00 uur.
Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50, voor de super ronde € 1,00.
Informatie R. Beer 06-1017 0555

De volgende bingo’s zijn op woensdag 25 november en woensdag 16 december (kerstbingo).donderdag 22 oktober

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.donderdag 22 oktober

Boardingvoetbal

WIERINGERWERF - Jeugd in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar kan van 18.30-21.00 uur meedoen aan Boardingvoetbal in de Zuiderzeehal.

Teams van minimaal vier en maximaal zes personen, gaan in een afgebakend veld vier tegen vier voetballen zonder keeper. Bij voldoende meidenteams, wordt ook een meidenpoule gemaakt.
De strijd om de bekers van 2015 wordt gehouden in de Zuiderzeehal, Dr. Tamsmalaan 1.

Deelname is gratis. Neem wel sportkleding en zaalschoenen mee. Geef je op in teams van minimaal vier en maximaal zes personen. Inschrijven kan door een mail te sturen met daarin je naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum naar jillis.vermeulen@kern8.nl.donderdag 22 oktober

Open avond Brandweerpost Winkel

WINKEL - Brandweerpost Winkel organiseert vanaf 20:00 uur een open avond voor belangstellenden in de kazerne te Winkel.

Woon en werk jij in de omgeving van de brandweerkazerne en ben je tussen de 18 en 40 jaar oud, dan ben je zeer welkom! De brandweerpost kan op korte termijn een aantal nieuwe brandweervrijwilligers gebruiken.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.vrijdag 23 oktoberHOLLANDS KROON - Heb je plannen om een huis te kopen? Dan zijn er 3 belangrijke redenen om je beslissing niet te lang uit te stellen!

Vanaf 2016 mag je minder lenen én wordt de NHG-grens (Nationale Hypotheek Garantie) verlaagd. Bovendien wordt een stijging van de hypotheekrente verwacht. Wat houdt dit precies in?

Minder lenen
Op dit moment mag je maximaal 103% van de waarde van de woning lenen. Vanaf 1 januari 2016 wordt dat maximaal 102%. Dit betekent dat je voor de aankoop van een huis zelf extra spaargeld in moet leggen.

Nationale Hypotheek Garantie.
Op dit moment kun je een NHG-hypotheek krijgen voor maximaal € 245.000. De grens wordt per 1 juli 2016 verlaagd naar € 225.000. NHG rekent met een standaard opslag van 6% voor bijkomende kosten, waardoor je nieuwe huis nog maximaal € 212.250 mag kosten. Koop je een duurdere woning, dan heb je niet de zekerheid van het NHG-vangnet en belangrijker; je krijgt ook de bijbehorende rentekorting niet meer.
Hypotheekrente
Een stijging van de hypotheekrente zorgt voor een stijging van je maandelijkse hypotheeklasten.

De inloop informatieavond vindt plaats in Café Bij de Buren, Brinkweg 15 in Wieringerwerf. Je kunt er zonder aanmelden tussen 19:00 uur en 20:30 uur binnenlopen. Kom langs voor informatie en een eerste kennismaking tijdens dit gratis inloopmoment.
Meer weten? Neem dan contact op met Starterscafé Hollands Kroon, tel. 06-54320474.vrijdag 23 oktober

The War Show

DEN OEVER - In het Vikingschip, de Robbenoordstraat 11a, is een bijzondere voorstelling te bezoeken. The War Show is een muziektheaterprogramma geïnspireerd op de succesvolle Britse productie "Far Far, FromYpres". Een avondvullend programma, gemaakt en gebracht door twaalf mannen en vrouwen, waaronder drie bekende muzikanten uit de Schotsefolk scène.

De show brengt het relaas van Maggie McFarrow die haar zoon Jamie moet uitzwaaien omdat hij voor zijn vaderland in Frankrijk moet gaan vechten. Het door Dave en Nina Tearney geschreven verhaal is verpakt in een prachtige omlijsting van balladen, marsliederen, meezingers en gedichten en speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het vertelt van Jamie’s werving en opleiding, zijn ervaringen op de slagvelden bij de Somme en van de angst en hoop van zijn moeder. Honderd jaar na de Eerste Wereldoorlog en zeventig jaar na de bevrijding van Nederland en na vele andere oorlogen, zijn deze verhalen, gedichten en liederen nog steeds actueel.Het Schotse gedeelte van de cast wordt gevormd door Ian Walker (zang, gitaar en banjo), zijn vrouw Moe Walker (zang en percussie) en Ian Bruce (zang, gitaar en mandoline). Ian Bruce maakt ook deel uit van de theatershow “Far, Far fromYpres”. De groep muzikanten wordt aangevuld met Dave Tearney (zang en gitaar) en Pieter Westdijk (zang, mandoline en Ierse bouzouki). Samen met de zes andere zangers en zangeressen vertellen deze muzikanten het verhaal; ondersteund door beelden en films uit beide wereldoorlogen.

De schrijvers van de voorstelling zijn erin geslaagd het sombere verhaal te verluchtigen met een flinke dosis humor. Humor was voor de soldaten namelijk een sleutel om te overleven. Ook nu laat het de bezoekers met een positief gevoel naar huis gaan. Dit maakt het tot een absolute aanrader voor liefhebbers van prachtig gezongen folksongs, balladen in een universele en historische context. Een avond vol beleving en emotie!

Aanvang 20:00 uur. Informatie en reserveren: www.vikingschip.nl of 06-120 555 90.vrijdag 23 oktober

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Er kan gekeezd worden in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26, Vanavond is de tweede avond van de najaarscompetitie.

De volgende competitieavonden zijn op 20 november en 18 december. Er worden steeds 4 spelletjes gespeeld. De beste twaalf van het totaal tellen voor het eindresultaat.
Het begint om 20:00 uur en deelname kost € 2,50 per persoon per avond.

Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom en kunnen zich (het liefst als koppel)aanmelden via jwcornelissen@quicknet.nl of kasteleen@ziggo.nl of in het weekend in het café.zaterdag 24 oktober


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Bestellen kan met het bestelformulier.zaterdag 24 oktober

Opknapwerkzaamheden Kooibos

HIPPOLYTUSHOEF - In het kader van het burgerinitiatief om het Kooibos op te knappen is er iedere twee weken een werkochtend.Voor deze dag zijn alle sympathisanten uitgenodigd om vanaf 10:00 uur de handen uit de mouwen steken.
Wat er nodig is is te vinden in de Facebookgroep ‘Wie helpt het kooibos in Hippolytushoef???zaterdag 24 oktober

(Groot-)ouder/(klein)kinddag

SCHOORL - Buitencentrum Schoorlse Duinen organiseert de (Groot)ouder/(klein)kind Natuurmiddag. Tijdens deze actieve en creatieve middag vol natuurbeleving draait alles om samen doen en ontdekken. Op deze dag verwent Staatsbosbeheer opa’s en oma’s, mama’s en papa’s en hun (klein)kinderen met een middag natuurpret in de Schoorlse Duinen.

De middag begint om 13:30 uur met een korte kennismaking onder het genot van koffie of limonade in de Zeedennenzaal in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Daarna gaat iedereen naar buiten voor een korte wandeling in de Schoorlse Duinen. Tijdens de wandeling worden de zintuigen aan het werk gezet. En voor wie het kan en durft, beklimmen we het hoogste duin van Nederland met als beloning een prachtig uitzicht over de polder en naar de Noordzee. Halverwege de middag is er een pauze met iets lekkers. Na dit smakelijke intermezzo gaat iedereen aan de slag met het maken van hun natuurmobiel. Hieraan komen de herinneringen van de dag te hangen.

De middag wordt om 16:30 uur afgesloten met het bakken van broodjes boven de vuurkorf.
De Natuurdag is geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar.
De kosten voor deze middag zijn € 10,00 per persoon inclusief materiaal en de catering.
Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan aan de balie van het Buitencentrum of op telefoonnummer 072 - 509 3352.

Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl en is dagelijks open van 10:00 uur tot 17:00 uur. De toegang is gratis.
Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.zaterdag 24 oktober

Lichtjes wandeling en avondwandeling

SCHOORL - Kom een eigen lichtje maken bij Buitencentrum Schoorlse Duinen, waarna je als groep een prachtige route door de donkere duinen loopt onder begeleiding van een Schoorlse duinengids. Na afloop brandt een vuurkorf waarboven je marshmallows kan maken en staat de warme chocolademelk voor je klaar. Het knutselen begint om 18:00 uur met aansluitend de wandeling. Deelname is € 7,50 p.p. incl. materiaal, warme chocolademelk en marshmallows.

Aansluitend is er een magische avondwandeling. Je loopt langs een mooie route in de donkere duinen van Schoorl, die verlicht wordt door lichtjes. Onderweg beleef je de stilte van de avond afgewisseld met magische momenten en word je getrakteerd op een beker warme chocolademelk.

Na afloop staan bij het buitencentrum de vuurkorven aan om je aan op te warmen. Deelname is € 7,50 p.p. incl. warme chocolademelk.
De wandeling start vanaf 19:00 uur. Elk kwartier vertrekt een groep. De laatste groep vertrekt om 20:30 uur.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan bij Buitencentrum Schoorlse Duinen, tel. 072-509 3352.

Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl en is dagelijks open van 10:00 uur tot 17:00 uur. De toegang is gratis.
Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.zaterdag 24 oktober

Het Meertheater speelt ‘Aan het eind van de aspergetijd’

DEN OEVER - Het Meertheater speelt in Het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, de voorstelling 'Aan het eind van de aspergetijd' van Frank Houtappels. Het stuk is een herkenbare, toegankelijke tragikomedie, met spitse en vaak geestige dialogen, die deels speelt in een kapsalon. Vorig seizoen had Het Meertheater veel succes met zijn tournee van de dubbelvoorstelling 'Nu even niet/Nu even wel' van Maria Goos.

‘Aan het eind van de aspergetijd’ vertelt het verhaal van vier vrouwen, drie vrouwen van boven de veertig, één van rond de twintig, die zich willen losmaken uit hun benauwende milieu. De zusters Aggie en Kitty zijn een toonbeeld van burgerlijke deugdzaamheid en liefdadigheidszin. De levens van de twee zusters zijn ordelijk en overzichtelijk. Dat verandert met de komst van de jongste zus Francien, actrice te Amsterdam, maar niet zo succesvol als ze veinst te zijn. Oude en vergeten wonden rijten open. Tussen de zusters blijkt onderling veel oud zeer te zitten. Aggies dochter Sophie is verslingerd geraakt aan een jonge Pool, een van de aspergestekers. Integratie en acceptatie zijn andere thema's van het stuk.


Scène uit 'Aan het eind van de aspergetijd' door Het Meertheater - foto Martin van Vugt

Regisseur is Theo van Groningen. Actrices zijn Sanne van Boxsel (Sophie), Linda Reus (Aggie), Liese van Velsum (Kitty) en Marjo Leupers (Francien). Met ‘Aan het eind van de aspergetijd’ won Houtappels, begenadigd toneelschrijver en tekstleverancier van vele tv-drama's ('t Schaep, Gooische vrouwen) en filmscripts (Gooische vrouwen:), de prijs voor het beste toneelstuk.
Het Meertheater, een Noord-Hollands toneelgezelschap, werkt met mensen met een passie voor toneel en wil een kweekvijver zijn voor talentvolle amateurspelers. Het kiest voor oorspronkelijk Nederlands repertoire met een realistische inslag dat stof tot nadenken geeft.

Het Meertheater krijgt financiële steun van de gemeente Hoorn en Enkhuizen, het Westfriesland Fonds, het VSBfonds, het BNG Cultuurfonds en het Prins Bernard Cultuurfonds.

Aanvang: 20:00 uur. Informatie: www.vikingschip.nl of www.hetmeertheater.nl.zaterdag 24 oktober

Kienen

LUTJEWINKEL - Dorpsvereniging "De Lutters" organiseert Kienen bij Saskia en Jeroen van de Huyskamer aan de Weereweg. De aanvang is 20:00 uur.

Deze keer is er weer een prachtige hoofdprijs. Verder zijn er boodschappenmanden te winnen en natuurlijk is er de gratis verloting om vleesprijzen na afloop van de Kien. Deze verloting is voor alle deelnemers.
Kaartjes kosten maar één euro per stuk en er worden acht rondjes gehouden.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.zaterdag 24 oktober

zaterdag 24 oktober

Nacht van de Nacht

GROOTE KEETEN - Het thema ‘duisternis’ staat centraal in de Nacht van de Nacht. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij het beleven van de duisternis centraal staat.

Op veel plaatsen in ons land wordt het ’s nachts niet echt donker meer. Wegen en verkeer, kassen en andere bebouwing zijn er de oorzaak van dat we sterren en andere nachtelijke fenomenen nauwelijks meer kunnen waarnemen. Jammer, want kijken naar een heldere sterrenhemel is een onvergetelijke belevenis. In de duinen bij Botgat vlakbij Groote Keeten kan het gelukkig nog behoorlijk donker zijn. Daarom gaan we daar wandelen, uiteraard samen met de gids van Landschap Noord-Holland. De gids vertelt u meer over het gebied en wat er allemaal te horen is, want zien zullen we niet veel in het donker!


Begin van het nieuwe wandelpad door Botgat - foto Ronald van Wijk

Tijd: 21:00 – 22:30 uur.
Vertrekpunt: Groot parkeerterrein aan de Duinweg, pal ten zuiden van Groote Keeten.
Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot 12 jaar € 3,-, van Beschermers € 2,-.
U kunt zich opgeven via www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen kan ook.

Overige activiteiten in de Nacht van de Nacht staan op de site www.nachtvandenacht.nl.zondag 25 oktoberWINKEL - Zwembad De Wirg doet mee aan de actie Spieren voor Spieren: de Wintertijd challenge. In de nacht van 24 op 25 oktober wordt de klok weer teruggezet op de Wintertijd. Tijdens dit extra uur gaan kun je zwemmen en bootcampen voor het goede doel.

Het is wel een vreemde gewaarwording hoor; om ‘s nachts om half twee met je zwembroek of badpak naar het zwembad te fietsen om daar te gaan zwemmen.
Deelnemen aan deze actie kost € 15,00 en al het geld gaat naar Spieren voor Spieren. Opgeven kan via de site: wintertijdchallenge.nl.zondag 25 oktober

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur : Kerkenraadsdienst met gemeenteleden in de Hippolytuskerk.zondag 25 oktober

Vlooienmarkt

WINKEL - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in de Niedorphal.zondag 25 oktober

Fotosafari

DEN HELDER - Het fotograferen van de natuur wordt steeds populairder. U kunt mee op fotosafari in de Noordduinen bij Den Helder. De wandeling staat helemaal in het teken van fotograferen.

We gaan niet alleen op zoek naar dieren, maar ook naar planten en paddenstoelen. Het is ook de tijd van mooie en misschien wel dramatische herfstluchten. Bij deze wandeling gaat het niet om de techniek van het fotograferen, maar om het maken van mooie, bijzondere en misschien wel grappige foto’s.


Bruine kikker - foto Truus Ruiter

Tijd: 10.00-11.30 uur.
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder. Bij de parkeerplaats ‘Donkere Duinen’.
Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot 12 jaar € 3,-, van Beschermers € 2,-. U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen kan ook.zondag 25 oktober

Buitenexcursie

PETTEN - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier organiseert een buitenexcursie vanaf het Informatiecentrum Kust in Petten. Tijdens een stevige wandeling door het zand vertelt de gids van alles over de kersverse kustversterking.

De gids vertelt u waarom de kust moest worden versterkt en hoe dat is gedaan. Maar ook krijgt u allerlei informatie over de veranderingen in het landschap en de natuur. En natuurlijk over waterveiligheid in de toekomst. Kinderen kunnen onderweg aan de slag met een buitenspeurtocht.

Excursie voor het hele gezin
Er zijn twee tijdstippen waarop de excursies starten:
- om 10:30 uur is er een excursie naar het panoramaduin en de natuurzone. Deze excursie duurt ongeveer twee uur.
- om 13:30 uur is er en excursie naar alleen het panoramaduin. Deze excursie duurt ongeveer 1,5 uur en is extra leuk voor kinderen.
Bij beide excursies is er een buitenspeurtocht die kinderen tijdens de rondleiding kunnen doen.Aanmelden
De kosten voor deelname aan een excursie zijn € 3,00 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen t/m 12 jaar. In verband met de hoeveelheid deelnemers is nodig om u voor een excursie vooraf aan te melden. Dat kan via www.hhnk.nl/zandtegenzee.zondag 25 oktober

Herfstwandeling

SCHOORL - U kunt met een Schoorlse Duinengids uitwaaien tijdens een heerlijke herfstwandeling. In geuren en kleuren vertelt de gids u wat de Schoorlse Duinen zo bijzonder maakt. En laat u de paddenstoelen van de Schoorlse Duinen zien.

Na deze wandeling staat bij Bosbrasserie IJgenweis een heerlijke mok paddenstoelensoep voor u klaar.
De wandeling start om 11:00 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en duurt ongeveer 2 uur.
Deelname is € 6,00 p.p. en € 9,50 inclusief soep en brood. De mok neemt u als herinnering mee naar huis.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk bij Buitencentrum Schoorlse Duinen, tel. 072-509 3352. Na afloop staan er vuurkorfen waar je broodjes kan bakken (€ 1,00 per broodje).zondag 25 oktober

Poppentheater


SCHOORL - Jan Klaassen en Katrijn geven een herfstfeest. Poppentheater Belletje Sterk speelt een vrolijk herfstavontuur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Natuurlijk is kabouter Zandkorrel (Zako) er ook weer bij. Hij zorgt voor alle paddenstoelen!


Na afloop van de voorstelling ga je van een wilgentak een eigen kabouter knutselen en is er koffie, thee en limonade.


Een kaartje kost € 7,50 euro. Voor iedereen vanaf 3 jaar. De voorstelling start om 11:00 en 14:00 uur en duurt ongeveer 40 minuten. Aansluitend is het knutselen.

Aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/belletjesterk.zondag 25 oktoberHIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat.

Iedereen mag komen spelen. De tijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.zondag 25 oktober

De professor, zijn huishoudster en . . . het meisje van Mars?

NIEUWE NIEDORP - Toneelgezelschap De Reizigers presenteert ‘De professor, zijn huishoudster en . . . het meisje van Mars?’. Een voorstelling voor kinderen, hun ouders en andere volwassenen.Een try out van de voorstelling wordt gegeven in Sfeerboerderij Jan Cees Lont, Terdiek 23 en begint om 15:00 uur. De toegang is € 5,00 en kaarten kunnen worden gereserveerd op telefoonnummer 0224-722 643.zondag 25 oktober

Kroonconcert Eke Simons

HIPPOLYTUSHOEF - Pianiste Eke Simons geeft een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

De pianiste Eke Simons ( 1981) voltooide in 2007 haar Master Solo Piano cum laude aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar ze studeerde bij Geoffrey Douglas Madge, David Kuijken en Han-Louis Meijer. Tevens ontving zij masterclasses van o.a. Pascal Devoyon, Stefan Vladar en Steve Rei
Zij treedt als soliste op door heel Nederland, ondermeer in Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam, Vredenburg te Utrecht, de Nieuwe Kerk en Anton Philipszaal te Den Haag en tijdens het Grachtenfestval te Amsterdam. Zij is ook regelmatig te gast in Zweden. Eke was als soliste met orkest te horen in Mozart’s pianoconcert KV 491 in c. Zij maakte haar solodebuut op de radio met de Sonate I.X.1905 van Leoš Janáček in 2006. Met haar interpretatie van “Chapters” van Antal Sporck won zij de Sporck Vertolkersprijs 2010. In 2013 nam Eke haar debuut-CD op met werken van Schumann, Liszt, Wiklander en Janáček.Op het programma van deze middag staan werken van:
C.P.E. Bach (12 Variations über die Folie d'Espagne), E. Grieg (Lyrische Stücke), G. Gimenez (La Niña que trae la luz), K. Wiklander (Pianosonate no. 1),F. Liszt (Consolation no. 3 in Des ) en R. Schumann (Fantasie in C dur, opus 17 )

Het concert begint om 15:30 uur.
Kaarten aan de ingang van de kerk of in de voorverkoop door overmaking van € 13,- per kaart, tot één week voor aanvang van het concert naar: SKAHippolytuskerk, Rabo 370354079.maandag 26 oktober

Inloopspreekuur Happy Homework

WIERINGERWERF - Happy Homework houdt van 18:00-18:30 uur een inloopspreekuur in het clubgebouw van de atletiekvereniging AVW. Tijdens het inloopuur kunnen ouders, leerlingen en studenten de meest uiteenlopende onderwijsvragen stellen. Een bezoek aan dit spreekuur en een advies zijn geheel kosteloos.

Happy Homework

Happy Homework biedt sinds vorig schooljaar professionele educatieve begeleiding aan in het clubgebouw van atletiekvereniging AVW Wieringermeer te Wieringerwerf. Vanuit de sportkantine ondersteunt Happy Homework kinderen uit zowel het basisonderwijs als voortgezet onderwijs met diverse begeleidingsprogramma’s. Happy Homework is een professioneel scholingsinstituut, dat actief is in Noord-Holland. Het instituut verzorgt voor leerlingen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs huiswerkbegeleiding, bijles, cito/nio training, rekentrainingen en meer. Ook kunt u bij Happy Homework terecht voor reken(toets)trainingen op niveau 2f en 3f .

Via www.happyhomework.nl vindt u meer informatie en kunt u inschrijven voor de educatieve begeleiding. Bellen kan op nummer 06 - 511 968 35.maandag 26 oktober

AED/reanimatiecursus

HOORN - De Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland verzorgt een nieuwe AED/reanimatiecursus voor leken in het Westfriesgasthuis. De avond duurt van 19:00 tot 22:45 uur.

Kosten worden mogelijk bij aanvullende ziektekostenverzekering vergoed. Doet u zelf navraag!
Opgave is alleen mogelijk via de website www.reanimatie-westfriesland.nl.
Informatie kunt u opvragen bij info@reanimatie-westfriesland.nl.
In het geval u geen PC heeft, bellen met 0229-236729.dinsdag 27 oktober

dinsdag 27 oktober

Valpreventietraining

SCHAGEN - Vallen en opstaan, dat hebben we jong geleerd. Hoe is het als we een dagje ouder worden, of te maken hebben met een ziekte of aandoening? We worden voorzichtiger. En dat is helemaal niet gek, want we vallen gemiddeld één keer per jaar. Om vallen te helpen voorkomen start Revalidatie- & Behandelcentrum Samen met een nieuwe reeks valpreventietrainingen in Magnushof, Schagen.

De valpreventietraining wordt gegeven door een fysiotherapeut en een ergotherapeut. De training is speciaal bedoeld voor mensen met een verhoogd risico om te vallen, bijvoorbeeld door evenwichtsproblemen, conditieverlies of slecht zien en zeer geschikt voor mensen die al eens gevallen zijn. De valpreventietraining bestaat uit zes lessen in een groep van zes tot twaalf deelnemers. Er wordt getraind op onder andere een hindernisbaan en dikke mat. Daarnaast wordt voorlichting gegeven over hoe een val voorkomen kan worden. De training bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten. Vandaag van 15:00 tot 16:30 uur is de eerste bijeenkomst. Voor de groepstraining wordt een eigen bijdrage van € 54,95 gevraagd. Deze eigen bijdrage kan, afhankelijk van de verzekering, door de zorgverzekeraar worden vergoed.Naast de groepstraining is een individuele valpreventietraining ook mogelijk. De individuele training is voor mensen voor wie het niet mogelijk is aan de groepstraining mee te doen. Deze training vindt bij voorkeur bij mensen thuis plaats.

Screening
Voorafgaand aan de training wordt iedere deelnemer gescreend. Op basis van deze screening stemmen wij een persoonlijk trainingsprogramma vast. Deze screening wordt deels of volledig vergoed door uw zorgverzekering (afhankelijk van uw verzekerde pakket).
Meer informatie en aanmelden training
Kijk voor meer informatie over de valpreventietrainingen op www.woonzorggroepsamen.nl of neem contact op met Revalidatie- & Behandelcentrum Samen via telefoonnummer 0224 - 211149 of behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl. U kunt uzelf via deze weg ook aanmelden voor de valpreventietrainingen.

Over Revalidatie- & Behandelcentrum Samen
Revalidatie- en Behandelcentrum Samen is onderdeel van Woonzorggroep Samen. Het centrum richt zich specifiek op de oudere revalidant, die gevolgen ondervindt van een ziekte, aandoening of ongeval. In het bijzonder mensen met CVA, electief, trauma en amputatie.

Naast poliklinische behandelingen door onze fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten, kunnen mensen tijdelijk bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen verblijven om te revalideren. Het centrum is gevestigd in Schagen, maar de behandelaren komen ook bij mensen thuis. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl.donderdag 29 oktober

Wieringer Molens

HIPPOLYTUSHOEF - Evert Busser van de Vereniging Wieringer Molens vertelt op uitnodiging van Wonen Plus Welzijn over molens op het voormalige eiland. De bijeenkomst is van 10:00 tot 11:30 uur in de glazen zaal van woonzorgcomplex Parkzicht.

De koffie en thee staat klaar! Opgave is niet nodig, voor meer informatie kunt u bellen naar het
Servicepunt Hippolytushoef van Wonen Plus Welzijn, tel. 0227-591570 - Maandag t/m vrijdag; tussen 9 en 12 uur.

Wonen Plus Welzijn organiseert in woonzorgcomplex Parkzicht in Hippolytushoef activiteiten voor ouderen gericht op ontspanning, creativiteit en informatieverstrekking. Elke oudere uit de regio, die graag anderen wil ontmoeten, iets samen wil doen of informatie wil krijgen is van harte welkom.donderdag 29 oktober


Begrotingsraad


ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert om 18:00 uur in De Ontmoeting. De vergadering is openbaar.


Op de agenda staat de Programmabegroting 2016, wensen en bezuinigingen 2016.


Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.vrijdag 30 oktober

Halloweenmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Als de laatste vrijdag van oktober nadert, begint het in het centrum van Hippolytushoef altijd onrustig te worden. Op deze dag strijken elk jaar weer een enorm aantal enge schepsels neer rondom het grote Kerkplein, die vele bezoekers van de Halloweenmarkt de stuipen op het lijf jagen. Het zal tussen 16:00 uur en 22:00 uur niet anders zijn en wordt het weer ouderwets griezelen in de straten van het dorp.

De Halloweenmarkt op Wieringen is al heel lang een groot succes waar drommen mensen op afkomen. Er is eigenlijk geen reden te bedenken om deze formule te wijzigen. En dat gebeurt dan ook bijna niet. Wel voert de organiserende Ondernemersvereniging Midden-en West Wieringen van tijd tot tijd kleine aanpassingen door om het hele evenement nog spannender, levendiger en gezelliger te maken dan het nu al is.

Ook de programmering van Halloween 2015 is weer net iets anders dan alle vorige edities. Wat als eerste opvalt, is de aanvangstijd van het evenement. Omdat de Halloweenmarkt dit keer buiten de herfstvakantie valt en de meeste kinderen om 14.00 uur nog op school zitten, is besloten het evenement met twee uur te verschuiven naar 16.00 uur. Hierdoor hoeven diezelfde kinderen niets te missen van het enge spektakel.Ook nu komt deze leeftijdscategorie weer volop aan hun trekken. Op het programma staan onder meer de beruchte en angstaanjagende 'Spooktocht' van Buurtvereniging Noordervenne, kinderschminken in de Hoofdstraat, optredens van kinderen en een spelletjes/workshop op het plein bij de Rooms Katholieke kerk. De laatstgenoemde activiteit ondergaat deze editie een metamorfose. Behoudens de spelletjes komt het accent ook meer te liggen op een kinderworkshop. In samenwerking met De Vlinder, Creacentrum uit Julianadorp, kunnen de kinderen zich nu ook uitleven met het maken van griezelmaskers, zwevende spoken, spinnenweb met spin, griezel Halloween zeepketting en een waxinelichthouder in Halloweensfeer.Lees verder . . .vrijdag 30 oktober

vrijdag 30 oktober

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
13 november 19 februari
27 november 4 maart
11 december 18 maart
8 januari 1 april
22 januari 15 april prijsuitreiking
5 februari


zaterdag 31 oktober

Veteranendag

ANNA PAULOWNA - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hollands Kroon waardeert zijn lokale veteranen en organiseert daarom een lokale Veteranendag. De bijeenkomst vindt plaats in MFA De Ontmoeting in Anna Paulowna.

Alle bij het Nationaal Veteraneninstituut geregistreerde veteranen, die woonachtig zijn in Hollands Kroon, hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen. De lokale Veteranendag is vooral bedoeld voor ontmoeting, informeel contact en gezelligheid.zaterdag 31 oktober

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.zaterdag 31 oktober

Halloween spooktocht

SCHOORL - Staatsbosbeheer organiseert in samenwerking met Jongerenwerk Bergen een Halloween griezeltocht in de Schoorlse Duinen. Loop door de donkere duinen en ontdek welke dramatische gebeurtenis in de Schoorlse Duinen heeft plaats gevonden.

De enige die het na kan vertellen is een clown. Hij vertelt: “Van verschillende kanten kwamen er figuren uit het bos, ze vormden een kring om mij. En hun gezichten…… ze zagen eruit als als als enge clowns!”. Wie de jolige Jokers wil ontmoeten, moet stalen zenuwen hebben.
Vooraf aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl/halloween. Kosten € 6,- per persoon. Startpunt van de wandeling is Buitencentrum Schoorlse Duinen. Vanaf 18:00 uur vertrekt er elke 5 minuten een groep van maximaal 10 personen. De laatste groep vertrekt om 21:30 uur. De tocht duurt anderhalf uur, mits… Kom maar op als je durft!

Advies van de organisatie “mensen die slecht ter been zijn of met een slecht hart wordt geadviseerd niet deel te nemen”. Minimum leeftijd is 13 jaar. Zaklantaarns zijn niet toegestaan, de organisatie zorgt voor “sfeer” verlichting.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl.(ADVERTENTIE)


HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.zondag 1 november

Beurs Samen ouder worden

SCHAGEN - In navolging op het grote succes van vorig jaar organiseert Woonzorggroep Samen in samenwerking met Holland Media Combinatie opnieuw een beurs met als thema Samen ouder worden. Iedereen met vragen over wonen, welzijn, mobiliteit, (thuis)zorg, revalidatie en behandeling kan hier terecht. Gedurende de dag vinden er verschillende lezingen, presentaties en demonstraties plaats.

Mobiel blijven of zelfstandig blijven wonen? Langer fit en gezond blijven? Behoefte aan zorg, ondersteuning of begeleiding? Op de beurs ‘Samen ouder worden’ geven bedrijven en instanties antwoord op deze vragen. Daarnaast kunnen bezoekers verschillende gezondheidstesten doen, waaronder bloedprikken op bloedsuiker, bloeddruk meten, fittesten en vinden er stoel- en voetmassages plaats. Valpreventie komt uitgebreid aan bod met aandacht voor reactiesnelheid, valrisico en balans. Gedurende de dag vinden er meerdere demonstraties plaats, waaronder een kook- en dry needlingdemonstratie. Dry needling is een speciale techniek waarbij spieren door een kleine naald worden aangeprikt zodat deze snel en langdurig ontspannen. Ook komt Stichting Therapiehond Nederland een demonstratie geven over het gebruik van therapiehonden bij de behandeling van mensen met dementie.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.woonzorggroepsamen.nl. Het evenement vindt plaats van 10:00 – 17:00 uur in locatie Magnushof van Woonzorggroep Samen, Jacob Ruysdaellaan 30 te Schagen. De beurs is gratis en voor iedereen toegankelijk.zondag 1 november

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.zondag 1 november

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.maandag 2 november

Allerzielen

MEDEMBLIK - Vandaag is het Allerzielen. De dag waarop veel mensen stil staan bij hun overleden dierbare. Samen ‘n kaarsje branden is dan een mooie manier om dat tot uiting te brengen. Het inloophuis Medemblik staat die dag ook in het teken van Allerzielen.

Om 19:00 uur is er een gezamenlijk moment en worden de kaarsen binnen en buiten aangestoken Daarna krijgt een ieder de gelegenheid om persoonlijk te herdenken. Vanaf 16:00 uur kunnen mensen al terecht om een kaars te versieren onder leiding van onze creatieve vrijwilligers. Er is erwtensoep en brood. Je betaalt dan alleen de kostprijs van de kaarsen en versiering. Een zelf meegebrachte kaars of waxinelichtje opsteken mag natuurlijk ook.
Aanvang 19:00 uur, tot 20:30 uur. Vooraf opgeven voor kaarsen versieren is wel noodzakelijk vol=vol. Iedereen is welkom, ongeacht welke geloofsovertuiging. Opgeven: info@inloophuismedemblik.nl.dinsdag 3 november

donderdag 5 november

donderdag 5 november

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert om 20:00 uur in De Ontmoeting. De vergadering is openbaar.


Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Inspreken burgers
• Accommodatiebeleid


Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.zaterdag 7 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
De volgende bingoavond is op 12 december,.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.zondag 8 november

Dijgatsboscross

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een cross in het Dijkgatbos. De start is bij de parkeerplaatsen van het Dijkgatbos, Noorderdijkweg 27a, en finish van de cross is op de Snippenwei. Het volledige parkoers bestaat uit gras en bospaden.

Inschrijven kan in het groepsgebouw op de Snippeneide. Voorinschrijving kan via crosscircuit.nl.
De eerste lopers starten om 10:00 uur. De startnummers kunnen vanaf 9.00 uur worden opgehaald bij wedstrijdsecretariaat in de groepsruimte.
De DijgatbosCross is een onderdeel van het Crosscircuit.
Av Wieringermeer heeft dit jaar bij de jeugd de afstanden en groepen aangepast. De jeugdCross is een belangrijk onderdeel van de Cross. Vorig jaar deden ruim 120 jeugdigen mee.

Programma:
Tijd      Afstand     Inschrijfgeld
1O:OO u 1.OOO meter € 2,5O Jongens en meisjes tot en met 9 jaar
1O:1O u 1.5OO meter € 2,5O Meisjes 1O-11-12 jaar
1O:2O u 2.OOO meter € 2,5O Jongens 1O-11-12 jaar en meisjes 13-14-15 jaar
1O:35 u 3.OOO meter € 2,5O Jongens 13-14-15 jaar en meisjes 16-17-18-19 jaar
1O:55 u 5.OOO meter € 2,5O Jongens 16-17-18-19 jaar
11:2O u 6.OOO meter € 6,OO Vrouwen senioren + Trimloop
12:OO u 1O.OOO meter € 6,OO Mannen senioren + Trimloop
donderdag 12 november

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’ te Haringhuizen. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224 213619.
De volgende keezavonden zijn op:
1O december 11 februari 7 april
14 januari 1O maart


vrijdag 13 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
27 november 19 februari
11 december 4 maart
8 januari 18 maart
22 januari 1 april
5 februari 15 april prijsuitreiking


zaterdag 14 november

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.zaterdag 14 november

Inzamelen gebruikte kleding

HOLLANDS KROON – Vandaag wordt gebruikte kleding en schoeisel huis-aan-huis ingezameld bij de ruim 18.000 adressen in Hollands Kroon.

De grote groep vrijwilligers die dit doet komt uit het actieve verenigingsleven van Hollands Kroon. In Nieuwe Niedorp is dat de handbalvereniging, in Winkel de gymvereniging Sparta, uit Kolhorn voetbalvereniging Kaagvogels en in de overige gebieden de Rotaryclubs Anna Paulowna en Wieringerland.

Hoe meer kleding er wordt opgehaald, hoe hoger de opbrengst voor de deelnemende verenigingen en de goede doelen in Hollands Kroon. Het wordt dus kleding sparen deze herfst.

Het is de bedoeling dat de inwoners van Hollands Kroon de kleding in afgesloten plastic zakken voor 9:30 uur ’s morgens voor het huis langs de straat zetten. De zakken worden nog voor de middag opgehaald door alle vrijwilligers.

De gehele opbrengst gaat naar goede doelen in Hollands Kroon en naar de deelnemende verenigingen.zaterdag 14 november

The Cats Aglow Revivalband

WINKEL - De The Cats Aglow Revivalband komt ook dit jaar naar café Beentjes. Het optreden is vanaf 21:00 uur.Kaarten zijn verkrijgbaar bij Dorpsstraat 88 in Winkel, of via 06-20851617 of maak € 12,50 over naar rekeningnummer NL91RABO0147983266 met vermelding van naam en aantal kaarten.
Kaarten aan de deur gaan € 15,00 per stuk kosten, mits verkrijgbaar.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709woensdag 18 november

Alex Verburg

HIPPOLYTUSHOEF - Schrijver Alex Verburg komt bij Vrouwen van Nu vertellen over zijn in 2009 verschenen roman Dwalingen. De ledenavond begint om 20:00 uur en is in Noorderlicht, Parklaan 41.

Dwalingen gaat over de relatie tussen de Nederlandse Annie en Johann, een Duitser. Een waar gebeurd liefdesdrama in oorlogstijd.

Alex Verburg is van oorsprong journalist, o.a. bij de Texelse Courant. Ook heeft hij levensbeschrijvingen gemaakt van pater van Kilsdonk, Liesbeth List en Hank Hein, de weduwe van de in 1987 vermoorde Gerrit Jan Hein.vrijdag 20 november

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Er kan gekeezd worden in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26, Vanavond is de derde avond van de najaarscompetitie.

De laatste competitieavond is op 18 december. Er worden 4 spelletjes gespeeld. De beste twaalf van het totaal tellen voor het eindresultaat.
Het begint om 20:00 uur en deelname kost € 2,50 per persoon per avond.

Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom en kunnen zich (het liefst als koppel)aanmelden via jwcornelissen@quicknet.nl of kasteleen@ziggo.nl of in het weekend in het café.zaterdag 21 november

zaterdag 21 november

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
19 december 19 maart
23 januari 16 april
2O februari


zondag 22 november

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in Sporthal Wieringen.zondag 22 november

Kroonconcert Duo Mares

HIPPOLYTUSHOEF - Duo Mares, Esra Pehlivanli - altviool en Marko Kassl - accordeon, geven een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

'De kleuren van de instrumenten zijn soms nauwelijks te onderscheiden, zo subtiel vloeit alles in elkaar over. Prachtig hoe het duo een nieuwe en fascinerende klankwereld aanboort. Virtuositeit en veelzijdigheid.' Aldus Trouw over het bijzondere werk van Duo Mares. Dit unieke duo debuteerde in 2004 op het Amsterdamse Grachtenfestival en was sindsdien te gast op vele internationale podia en festivals. Ze spelen werken van o.a. Johann Sebastian Bach, Béla Bartók, Maurice Ravel, Isaac Albéniz en Astor Piazzolla.Het concert begint om 15:30 uur.
Kaarten aan de ingang van de kerk of in de voorverkoop door overmaking van € 13,- per kaart, tot één week voor aanvang van het concert naar: SKAHippolytuskerk, Rabo 370354079.woensdag 25 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingoavond voor jong en oud in Café de Kasteleen (nieuwe clubhuis), Nieuwstraat 26. De hoofdprijs is € 115,-.

Verder mooie prijzen als rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer… Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van
€ 150,-.

De aanvang is 20:00 uur.
Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50, voor de super ronde € 1,00.
Informatie R. Beer 06-1017 0555

De volgende bingo is op woensdag 16 december (kerstbingo).vrijdag 27 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
11 december 4 maart
8 januari 18 maart
22 januari 1 april
5 februari 15 april prijsuitreiking
19 februari


zaterdag 28 november

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.zondag 29 november

Vlooienmarkt

WINKEL - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in de Niedorphal.zondag 6 december

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.zondag 6 december

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.maandag 7 december

Inloopspreekuur Happy Homework

WIERINGERWERF - Happy Homework houdt van 18:00-18:30 uur een inloopspreekuur in het clubgebouw van de atletiekvereniging AVW. Tijdens het inloopuur kunnen ouders, leerlingen en studenten de meest uiteenlopende onderwijsvragen stellen. Een bezoek aan dit spreekuur en een advies zijn geheel kosteloos.

Happy Homework

Happy Homework biedt sinds vorig schooljaar professionele educatieve begeleiding aan in het clubgebouw van atletiekvereniging AVW Wieringermeer te Wieringerwerf. Vanuit de sportkantine ondersteunt Happy Homework kinderen uit zowel het basisonderwijs als voortgezet onderwijs met diverse begeleidingsprogramma’s. Happy Homework is een professioneel scholingsinstituut, dat actief is in Noord-Holland. Het instituut verzorgt voor leerlingen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs huiswerkbegeleiding, bijles, cito/nio training, rekentrainingen en meer. Ook kunt u bij Happy Homework terecht voor reken(toets)trainingen op niveau 2f en 3f .

Via www.happyhomework.nl vindt u meer informatie en kunt u inschrijven voor de educatieve begeleiding. Bellen kan op nummer 06 - 511 968 35.donderdag 10 december

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224 213619.
De volgende keezavonden zijn op:
14 januari 1O maart
11 februari 7 april


vrijdag 11 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
8 januari 4 maart
22 januari 18 maart
5 februari 1 april
19 februari 15 april prijsuitreiking


zaterdag 12 december

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.zaterdag 12 december

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.woensdag 16 december

Kerstbingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingoavond voor jong en oud in Café de Kasteleen (nieuwe clubhuis), Nieuwstraat 26. De hoofdprijs is € 115,-.

Verder mooie prijzen als rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer… Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van
€ 150,-.

De aanvang is 20:00 uur.
Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50, voor de super ronde € 1,00.
Informatie R. Beer 06-1017 0555vrijdag 18 december

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Er kan gekeezd worden in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26, Vanavond is de laatste avond van de najaarscompetitie.

Er worden 4 spelletjes gespeeld. Het begint om 20:00 uur en deelname kost € 2,50 per persoon per avond.

Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom en kunnen zich (het liefst als koppel)aanmelden via jwcornelissen@quicknet.nl of kasteleen@ziggo.nl of in het weekend in het café.zaterdag 19 december

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
23 januari 19 maart
2O februari 16 april


vrijdag 8 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
22 januari 18 maart
5 februari 1 april
19 februari 15 april prijsuitreiking
4 maart


donderdag 14 januari

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224 213619.
De volgende keezavonden zijn op:
11 februari 1O maart 7 april


zaterdag 16 januari

vrijdag 22 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
5 februari 18 maart
19 februari 1 april
4 maart 15 april prijsuitreiking


zaterdag 23 januari

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
2O februari 19 maart 16 april


zondag 24 januari

Kroonconcert O'Branons

HIPPOLYTUSHOEF - O'Branons vertolkt Ierse volksmuziek in een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

O'Branons bedtasat uit Loes Bakker - Ierse dwarsfluit en whistles, Geert Titsing - fiddle, Titus Kraakman - zang, gitaar, Ierse bazouki, banjo en bohrán, Ger Cloosterman - accordeon, bodhrán en whistles, Lidewij de Vries - fiddle
Rasechte muzikanten, bezeten van de Ierse muziek en spelend van kerk tot kroeg, van theater tot huiskamer. Zij brengen muziek van heimwee tot verdriet, van hoop tot liefde, van ingetogen en luisterend tot meezingend en meeslepend. Uit het hoofd en met het hart. O'Branons maakt 'folk' voor iedereen! Geniet deze middag van het programma 'Erin Gra Mo Chroi' ( Ierland mijn grote liefde).Het concert begint om 15:30 uur.
Kaarten aan de ingang van de kerk of in de voorverkoop door overmaking van € 13,- per kaart, tot één week voor aanvang van het concert naar: SKAHippolytuskerk, Rabo 370354079.zondag 31 januari

Vlooienmarkt

WINKEL - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in de Niedorphal.

vrijdag 5 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
19 februari 1 april
4 maart 15 april prijsuitreiking
18 maart


donderdag 11 februari

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224-213619.

De volgende keezavonden zijn op 10 maart en 7 april.vrijdag 19 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
4 maart 1 april
18 maart 15 april prijsuitreiking


zaterdag 20 februari

zaterdag 20 februari

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 19 maart en 16 april.zondag 28 februari

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in Sporthal Wieringen.zondag 28 februari

Kroonconcert Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

HIPPOLYTUSHOEF - Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet geeft een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet bestaat uit Lieke van den Beuken - es klarinet, Bart de Kater - klarinet/bassethorn, Jesse Faber - klarinet/bassethorn en Hilde Kaizer - basklarinet

Het jonge kwartet behoort tot de nieuwe generatie veelzijdige klassieke musici. Naast optredens in Nederland zijn zij ook internationaal actief. Ze maakten tournees naar landen met een bijzondere muziekcultuur. De opgesnoven invloeden zijn terug te horen in hun gevarieerde programma's. Ook deze middag nemen zij u mee 'On tour' door o.a. Bulgarije, Portugal. Egypte en Spanje.Het concert begint om 15:30 uur.
Kaarten aan de ingang van de kerk of in de voorverkoop door overmaking van € 13,- per kaart, tot één week voor aanvang van het concert naar: SKAHippolytuskerk, Rabo 370354079.


vrijdag 4 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
18 maart 1 april 15 april prijsuitreiking


donderdag 10 maart

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224-213619.

De laatste keezavond is op 7 april.vrijdag 18 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
1 april 15 april prijsuitreiking


zaterdag 19 maart

zaterdag 19 maart

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619

De laatste klaverjasavond is op 16 april.zondag 27 maart

Kroonconcert EnAccord Strijkkwartet

HIPPOLYTUSHOEF - Het EnAccord Strijkkwartet geeft een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het EnAccord Strijkkwartet bestaat uit Ilka van der Plas - viool, Helena Druwé - viool, Rosalinde Kluck - altviool en Maike Reisener - cello

Het strijkkwartet bundelt in zijn spel energieke overtuigingskracht, hoge technische kwaliteit en een grote muzikale beleving. Het kwartet sleept het publiek mee door dynamische en expressieve vertolkingen van prachtige meesterwerken uit het strijkkwartgenre. Met oog voor details en de partituur, uitgebalanceerde samenklank en levendige interactie. Hun programma bevat klassiekers van Franz Schubert, Erwin Schulhoff en Ludwig van Beethoven.Het concert begint om 15:30 uur.
Kaarten aan de ingang van de kerk of in de voorverkoop door overmaking van € 13,- per kaart, tot één week voor aanvang van het concert naar: SKAHippolytuskerk, Rabo 370354079.vrijdag 1 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De datum van de laatste klaverjasavond is 15 april. Dan is ook de prijsuitreiking.zondag 3 april

Vlooienmarkt

WINKEL - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in de Niedorphal.donderdag 7 april


Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224-213619.vrijdag 15 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.

Vanavond is ook de prijsuitreiking van de competitie.zaterdag 16 april

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.zaterdag 23 april

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
Actueel...
10-07-2020 Weekend agenda
10-07-2020 Heel veel nieuws, 4 mei 2002 was ooit het eerste bericht
09-07-2020 Hulp nodig bij onze dienstverlening? Schrijft u zich in voor onze online uitleg
09-07-2020 Samen sterk voor vervolg Texel Academy
09-07-2020 Dankzij Rabobank een lekker bakkie bij Zweefvliegcentrum Noordkop
09-07-2020 Cliëntervaringsonderzoek Wmo en Jeugdwet, doet u mee?
09-07-2020 Minder toeristenbelasting als gevolg van corona
09-07-2020 Collecte Hersenstichting verbreekt record
09-07-2020 Ruim helft Nederlanders meer moeite met vaste lasten
09-07-2020 Kerknieuws
09-07-2020 Ook de dorpskermis wordt moeilijk uitvoerbaar, kan helaas niet met de opgelegde regels
09-07-2020 Foto van het weekend
08-07-2020 IJssalon Vidaro, nieuw in Hippolytushoef
08-07-2020 Kras op de auto, fietser rijdt door
08-07-2020 Ingezonden artikel
08-07-2020 Verkeersmaatregelen in Plan Noord
08-07-2020 In de zomervakantie bijdragen aan een beter klimaat
08-07-2020 Nieuwbouw werf en veiligheid Wieringerwerf gereed
08-07-2020 Maak er met NIX deze zomer een feestje van
08-07-2020 Laatste raadsvergadering voor het zomerreces
08-07-2020 Overleden Jos Klaassen
08-07-2020 We zetten een trouwe adverteerder in het zonnetje
08-07-2020 Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
07-07-2020 Registratie vermiste dieren stopt
07-07-2020 Eikenprocessierups ook in Hollands Kroon
07-07-2020 Laatste Meedoen-tassen Team Sportservice
07-07-2020 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
07-07-2020 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
07-07-2020 Kwart meer bedrijven gestopt in eerste halfjaar
06-07-2020 Muziekmiddag met Bernard Karsten
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Haven Westerland de Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...