Geel Zwart slagvaardiger dan Succes
Uitgegeven op 04-10-2015 om 22:48  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Succes is het seizoen prima begonnen en stond vooraf aan de wedstrijd tegen Geel Zwart met 7 punten op een mooie vierde plaats in 4A, twee minder dan koploper DTS. De prima reeks werd tegen Geel Zwart niet voortgezet. Na een enerverende strijd moest Succes het hoofd uiteindelijk buigen voor de tegenstanders uit ’t Zand. Succes verloor met 2-3.

Foto's Danny Peper

De ambitieuze trainer Jan Loew heeft de lat voor dit seizoen hoog gelegd. Hij rekent minimaal op een periodetitel en gezien het vertoonde spel in de eerste vier wedstrijden zit die mogelijkheid er ook wel in. Maar er zijn meer kapers op de kust want in deze klasse zijn de verschillen niet echt heel groot. Ook de spelersgroep is vol vertrouwen en dat is tijdens de wedstrijden goed te zien. De wilskracht straalt er van af met regelmatig mooie acties en goed samenspel.

Zondag kwam Geel Zwart op bezoek, altijd een taaie tegenstander. Jammer dat de zittribune nog niet kon worden benut, maar de vrijwilligers zijn hard aan het werk om de klus voor het winterseizoen te klaren.
Geel Zwart was niet zoveel beter, want behoudens de eerste twintig minuten werd het een gelijk opgaande strijd, met de meeste doelrijpe kansen voor de Succes aanvallers.
Het breekpunt in de wedstrijd kwam na een uur spelen. Het stond 1-1 toen Succes een vrij trap mocht nemen. In deze fase had Succes Geel Zwart volledig in de greep. Stef de Koning schoot de bal hoog en strak voo,r waarop Pieter Mulder fraai inkopte. Absoluut niet in buitenspel positie, maar de grensrechter van Geel Zwart dacht daar anders over en de goed leidende scheidsrechter ging daarin mee. De meningen van de toeschouwers die er over konden oordelen waren verdeeld. Mulder zou alvorens hij de bal kreeg in buitenspel positie hebben gestaan. De spelers van Succes waren even aangeslagen. Daar profiteerde Geel Zwart direct van. Een hoge voorzet op maat kwam op het hoofd van Lex Tas en met een simpele kopbeweging kwam Geel Zwart op 1-2.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor Geel Zwart. Meer fysieke inzet, maar ook door goed samenspel stond Succes onder druk. De sterke verdediger Youri Jansma was er deze middag vanwege een blessure niet bij, maar met Jeroen Schuit in een hoofdrol gaf de achterhoede geen krimp. Tot Matthijs Bleijendaal uit het niets vrij voor doel kwam . Met een zuivere schuiver scoorde hij onhoudbaar in, Martijn Lont kon er alleen maar nakijken. 0-1
Daarna kreeg Succes voldoende kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De zeer actieve Pieter Mulder kopte de bal bovenkant lat en schoot even later de bal rakelings naast het doel van de onzekere doelman Ron Baltus. Ook Marijn Kok kreeg nog een mogelijkheid tot scoren maar schoot 15 cm naast de verkeerde kant van de paal.
Het is vaak sprankelijk wat Kok laat zien, maar gaat te vaak het duel aan waar hij beter de bal aan een vrijstaande medespeler kan geven. Dat doet Stan de Koning beter . Maar die moest vlak voor de rust met een blessure het veld verlaten. Zijn vervanger was Nordin Elaazize die deze middag geen potten kon breken.

Direct na de rust attent reddend optreden van Martijn Lont, hij voorkwam een grotere achterstand door de bal met zijn voet te keren. Succes kreeg een licht veldoverwicht en dat betaalde zich uit in een doelpunt. Maikel Hoekstra profiteerde van gerommel in de Geel Zwart achterhoede en profiteerde van dit buitenkansje 1-1
Daarna het bovengenoemde incident met het wel of niet gemaakte doelpunt van Pieter Mulder. Het werd dus geen voorsprong maar een 1-2 achterstand door het doelpunt van Tas.
Wel of geen geldig doelpunt maar het werd het keerpunt van de wedstrijd. Succes begon slordig te spelen en Geel Zwart beperkte zich tot verdedigen, maar bleef gevaarlijk met hun gevaarlijke spitsen Tas en Bleijendaal. Tussentijds werd Marijn Kok gewisseld door de jeugdige Kevin Schouwenaar. Goed dat hij zo nu en dan wat speelminuten krijgt, want zijn fysieke kracht is nog ondermaats. Dat neemt niet weg dat hij voldoende talent bezit om nog ver te komen.
Na 80 minuten spelen benutte Geel Zwart de ruimte die hen geboden werd en kwam makkelijk aan het derde doelpunt doordat de Succes verdedigers niet op tijd terug waren. 1-3.
Het werd in de extra tijd weliswaar nog 2-3 door attent reageren van Maikel Hoekstra, maar de resterende tijd was tekort om nog voor een gelijkspel te gaan. Ook een tweede doelpunt van Succes werd in blessuretijd afgekeurd.
De teams waren aan elkaar gewaagd maar Geel Zwart was deze middag slagvaardiger.

Volgende week speelt Succes op Texel waar strijd geleverd moet worden tegen De Koog.