VZV wint hectische handbalkraker
Uitgegeven op 04-10-2015 om 11:33  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - Maedilon/VZV begon de wedstrijd tegen het sterke Fortissimo uit Cothem voortvarend. De thuisclub won de handbalkraker uiteindelijk met een kleine voorsprong, 24-21.

Maedilon/VZV begon met 2 doelpunten van Kim Jimmink, een break-out van Lotte Houtenbos en een mooi doelpunt van Selina Bruin. Dat leverde na 7 minuten een 4-0 voorsprong op. Na 8 minuten liet Fortissimo de eerste tegentreffer noteren. Een break van Lisanne Kolken spatte onhoudbaar uiteen op de paal, waarna het 4-2 werd. Er volgde weer een geweldige redding van keepster Amber Zomerdijk. Toch werd het in de volgende aanval 4-3. Elles Bakker vergrootte de voorsprong met een venijnig hardschot uit de hoek in de uiterste bovenhoek, 5-3. Het antwoord kwam onmiddellijk, 5-4, gevolgd door de eerst Time-out.
In deze onderbreking kwam het tot een opstootje tussen enkele supporters van de thuisploeg en supporters van tegenpartij, die constant luid toeterend en bijzonder irritant te keer gingen.

Na de Time-out nam VZV het heft meteen weer in handen en het verschil werd weer 4 door doelpunten van Britt Stegers, Kim Jimmink en een weer perfect aangegooide break out, afgerond door Lotte Houtenbos. Binnen enkele minuten werd de achterstand al weer bijna ongedaan gemaakt, waarna er tot de rust om en om gescoord werd. Monigue de Wit had de plaats onder de lat overgenomen van Amber Zomerdijk en stopte een strafworp. Linsey Perre wist zwaar en onfair gehinderd 10-8 te scoren met een straf voor de boosdoener.
Het spel golfde in hoog tempo tot het rustsignaal van de voortreffelijk leidende scheidsrechters van Dongen & Overdevest op en neer. De ruststand was 12-12 op het splinternieuwe door Triflor van Dam en Bouwbedrijf de Jong geschonken scorebord.

De tweede helft begon met enkele uitstekende reddingen van keepsters Amber Zomerdijk en Patty van Rosseum van Fortissimo. Ze hielden de meest onmogelijke ballen tegen en toch nam Fortisimo voor het eerst en naar later zou blijken ook voor het laatst een minimale voorsprong.
Britt Stegers die twee keer 20 minuten mocht spelen scoorde de gelijkmaker. Ze had het zwaar te verduren en werd meerdere keren hardhandig aangepakt. Ondanks dat geweld scoorde ze toch 8 boelpunten en dat duidt er op, dat ze nagenoeg hersteld is van haar langdurige en vervelende knieblessure.
Inmiddels was er wel een ongebruikelijk klokkenspel gaande, wat de scheidsrechters deed besluiten zonder de tijdwaarneming verder te spelen en alleen de score te laten zien.
Dit tot ongenoegen van de speelsters en het weer in grote getale aanwezige publiek, supporters van zowel VZV als Fortissimo. Het werd mede daardoor een extra spannend slot. Beide teams streden met volle overgave en inzet voor de overwinning. Het team van trainer/coach Betty Plasmeyer won uiteindelijk door het collectief, maar vooral door het uitstekende keeperswerk van beide doelvrouwen. Amber Zomerdijk verrichtte de meest onmogelijk reddingen. Bovendien wist ze een groot aantal doeltreffende breaks aan te gooien.

Bij het laatste fluitsignaal stond de eindstand 24-21 op het score bord. Een zwaarbevochten en verdiende overwinning voor de thuisploeg, die zeker weer aan klanten binding heeft gedaan en de toeschouwer uitstekend heeft vermaakt met inzet en bij vlagen prachtig handbalspel.

Doelpunten: Britt Stegers 8, Selina Bruin 4, Lotte Houtenbos 4, Kim Jimmink 4, Elles Bakker 2, Linsey Perre 1, Joyce Hillen 1