VERVOLG VACCATIECAMPAGNE TEGEN MENINGOKOKKEN
Uitgegeven op 20-07-2002 om 20:51  |  link  |  bewaar  |  print

Noordkop - De groots opgezette vaccinatiecampagne tegen meningokokken C wordt in september voortgezet. Rond half augustus krijgt de tussengroep van zes (op of na 1 juni 1987 geboren) tot en met veertien jaar (geboren voor 1 juni 1996) een oproep.
Voor de vakantie zijn tachtigduizend kinderen van vijftien maanden oud tot vijf jaar en de jeugd van vijftien tot en met achttien jaar opgeroepen.
Er is bewust voor gekozen om de brieven pas vlak voor de start van de scholen te versturen. Zodat ze niet tussen de opgestapelde vakantiepost belanden.
De vaccinatiecampagne ging in juni van start nadat er diverse meldingen waren binnengekomen van besmetting met het virus. In Noord-Holland zijn in dertig gemeenten kinderen ingeënt. De campagne is zeer goed verlopen. Vrijwel alle kinderen die een oproep hebben gekregen zijn gekomen.
T. de Wit van het gewest Kop van Noord-Holland: ,,De groepen die nu worden opgeroepen krijgen een oproep waarbij ze geselecteerd zijn op geboortemaand, gekoppeld aan het geboortejaar. Het voordeel hiervan is dat de kinderen uit één klas niet allemaal op verschillende tijden weg hoeven. En de middelbare scholieren hebben we meer aan het eind van de dag gezet. Dat geeft meer rust op de scholen, zo hoeven ze geen lessen te missen.''
De voorbereidingen voor het vervolg van de campagne zijn in volle gang. Volgens voorlichter De Wit hebben vrijwel alle verpleegkundigen hun medewerking weer toegezegd.
Naast zeshonderd verpleegkundigen zijn hulpverleners van de GGD (Gemeenschappelijke Gezondheids Diensten), de Spoedeisende Medische Hulpverlening (SPM) en de Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen (GHOR) Noord-Holland Noord, de Thuiszorg, ziekenhuizen en de marine bij de vaccinatiecampagne betrokken.
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Wieringer historie:
De eerste verbinding met de vaste wal - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...