De strijd teugen wiendmólens
Uitgegeven op 29-07-2015 om 07:45  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERGEEST - 't Is nag vróog in Fryslân, maar Don Quichot is al uut de veren. Hij moet an de bak. Ok hier vechte ze teugen wiendmólens ('t liekt de Meer wel).Bin ik nou net zó stom as Sancho Panza, of wille ze die mólen echt oafbreke? De sképe lieken zich der in elk geval niet drok om te maken. Nou, ik wel, in dut deel van Fryslân zie je enkel ouwe mólens. In Dokkum staan zelfs twie hille mooie. Deer zalle Don Quichot en Sancho Panza nag heel wat mee te stelle kriegen, want ze stane bóven op 't bolwerk. Gelukkig het IS, die de culturele historie wil vernietigen, hier ok gien póot an de grond.


De molens in Dokkum staan veilig op het bolwerk

Ik hew gelukkig gien kommetaar van Trien van de Gest op mien Wierings te vreze! Ze lit me uut Noever wete: ,,Ik skrief zelf ok maar een end weg. Ik weet ok niet meer of je nou 'seage' of 'zègge' skrieve moet, of 'madje' of 'matje', ik doe maar wat! Dat van mij zal je gien last heaw! (Hèwwen?).''
Nou, den grut ik ok maar wat an. Loabe in 't Wierings gaat me nou ien keer beter oaf den skrieve. Maar ik bin gelukkig niet de ienige.

Bert (Quichot) Loos
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Nissan Juke 1.6 Acenta
€ 9.450,-

Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 9.880,-

Wieringer historie:
Quarantaine tijdens storm - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...