Willem Jan: de liefdesstress werd te veel
Uitgegeven op 20-07-2015 om 19:39  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Willem Jan is een prachtige cypers bruine kater, zo’n kat waarvan je denkt: wauw! Geschatte leeftijd: 01-04-2011. Bij uitzondering voor een zwerfkat is zijn leeftijd redelijk goed bekend, er woont een nestgenootje van hem bij de vinder. “De liefdesstress werd te veel” moeten we misschien even uitleggen.

Tot voor kort was Willem Jan nog een intacte kater en met de lente op komst was hij druk in de weer. De hele buurt werd afgeschuimd op zoek naar een schoonheid om mee te meerderen, de mannelijke helft van de kattenpopulatie werd door middel van hevig sproeien verteld dat het zijn gebied was en dat niemand anders daar iets had te zoeken! Tja, dat niet iedereen begrip had voor de taal van katten kunnen wij ons voorstellen en zo kwam meneertje in het asiel terecht.
De eerste periode van zijn leven werd hij min of meer verzorgd door mensen, totdat een gedwongen verhuizing roet in het eten gooide en hij achterbleef. Andere katten zijn geen probleem. In zijn gedrag naar mensen is Willem Jan behoorlijk terughoudend, in feite kiest hij niet zelf voor contact. Met lekkere hapjes kun je redelijk in de buurt komen. Zijn tactiek is om heel stil te blijven liggen en zo het ‘gevaar’ te doorstaan. Een van onze vrijwilligers is van het stoere type en kan hem aaien, soms, maar dat is een positieve uitzondering. Inmiddels laat Willem Jan steeds vaker zien dat hij graag contact wil. Ook voor de gemiddelde medemens is hij te aaien, mits men even tijd neemt om kennis te maken. Voor de vaste mensen deelt hij zelfs kusjes uit!Gaat het goed komen met Willem Jan? Dat ligt aan uw verwachtingen. Bent u op zoek naar een supergezellige schootkat of heeft een huishouden met kleine kinderen? Kijk dan rustig even verder naar de juiste match. Is observeren en filosoferen een hobby van u en gunt u hem stapje voor stapje het ware poezengeluk? Kom kennismaken; u bent welkom!
P.S. Tijdens de observatieperiode bleek Willem Jan nogal donkere urine te plassen, reden voor controle en bingo, blaasontsteking en blaasgruis! De blaasontsteking is behandeld en verleden tijd, de blaasgruisdieetvoeding (RC S/O) is voor de rest van zijn leven om herhaling te voorkomen.

Meer weten? Neem contact met ons op. kennismaken graag op afspraak met dierentehuis ‘t Schuthok.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Auris 1.8 Hybrid Executive !!17.300 km!!
€ 14.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Sloop Mavo in Hippo plan noord - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...