Vistival nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 14-07-2015 om 22:56 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Feestelijk ZeeVers Visnieuws van de havenkant.
Den Oever maakt zich op voor het 6e Vistival! Het culinaire evenement, dat geheel in het teken van vis van se Nederlandse vissers staat, vind deze zaterdag plaats.
Het haventerrein in Den Oever zal worden omgetoverd tot een culinair walhalla waar de visliefhebber warm voor loopt. Het Vistival staat geheel in het teken van vis die in de Hoofdstad van de ZeeVerse Vis wordt aangeland door de vissers. Lokale ondernemers, maar ook chef-koks uit alle windstreken én kokkerellende vissers van het Visbakteam laten zien wat er in huis is en halen alles uit de kast om te laten proeven hoe lekker en simpel te bereiden een eigen oer-Hollands visje is.
Foto's archief Wieringernieuws/Henk-Jan Wittink
Het Nederlands Visbureau komt langs met Hollandse garnalen, die veelal door Oeverse vissers worden gevangen.
De gerechten worden voor een klein bedrag aan de man gebracht en met de opbrengsten worden lokale goede doelen ondersteund. Daarnaast is in de visafslag een visvoeltafel, kan er gekeken worden in aquaria en worden rondvaarten georganiseerd.
Ondernemers uit de buurt presenteren hun waar ook in de vele tientallen marktkraampjes. De Visserijschool is aanwezig met films over de visserij en diverse schaalmodellen van vistuigen en er worden netten geboet. De leraren van de visserijschool, oud-vissers, zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en meer te vertellen over het leven in de visserij.
Met de Oeverse kotters als decor is de vissershaven de ideale plaats om het culinaire evenement te organiseren. De mensen die op het evenement afkomen worden voorgelicht over de vis, visserij en kunnen proeven van verschillende visgerechten. De dag wordt omlijst door muziek van diverse koren. Kinderen kunnen hun geluk niet op op het grote springkussen en met de drankjes die door café Tante Pietje worden geserveerd kan de dag niet meer stuk!
Hou de website, Facebook en twitter van het VIStival in de gaten voor het laatste nieuws!
Uiteraard zijn we deze zaterdag normaal geopend, dus u kunt het nuttige combineren met het aangename!
De aanbieding van de ZeeVerese Vismarkt zaterdag is zeker de moeite waard:
2 kilo scholfilet voor € 15.00
U kunt de scholfilet bestellen via onze
webshop of via
info@versevis.nl
We geven u nog graag een lekker scholrecept voor op de barbecue mee!
300 gram scholfilets (voor 2 personen)
zout en peper
2 theelepels chilipoeder
1 kleine venkel
1 rode ui
1 eetlepel geraspte sinaasappel
2 eetlepels gehakte peterselie
3 eetlepels vermout of pastis
Halveer de scholfilets in de lengte en wrijf ze in met zout, peper en chilipoeder. Maak de venkel en ui schoon, halveer ze en schaaf ze (in de keukenmachine) in flinterdunne plakjes. Spreid twee stukken aluminiumfolie op het aanrecht uit en maak in het midden in de lengterichting een bedje van de helft van de venkel en ui.
Verdeel de helft van de geraspte sinaasappelschil en peterselie erover. Drapeer hierop de scholfilets en verdeel daarover de rest van de venkel, ui, sinaasappelrasp en peterselie. Strooi er zout en peper over en sprenkel de vermout er overheen. Vouw het aluminiumfolie rond de vulling naar boven en draai de pakketjes aan de lange zijden dicht, de bovenkant moet open blijven. Zet de pakketjes op de barbecue en laat ze in ca. 20 minuten kleuren en gaar worden.
Een fijne week en we zien u graag zaterdag tijdens het VIStival!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl