Maartje Volkers wint browniebakwedstrijd Wereldwinkel
Uitgegeven op 28-06-2015 om 10:44  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De browniebakwedstrijd bij de Wereldwinkels heeft in Hippolytushoef een winnaar opgeleverd. De 16 jarige Maartje Volkers uit Hippolytushoef is door Edwin Bellis van Bakkerij Bellis tot winnares uitgeroepen.

Volgens een aantal criteria heeft bakker Bellis de inzendingen beoordeeld nl. het uitvoeren van de wedstrijdopdracht, uiterlijk en afwerking, presentatie, smaak, houdbaarheid en geur. Maartje scoorde met name op uiterlijk en afwerking, smaak en geur met respectievelijk een 10 en twee negens. Een lekker brownie die eigenlijk meer van een fruitcake weg heeft dan een brownie alsdus bakker Bellis. Maartje had de brownie doormidden gesneden en gevuld met zelf gemaakte banketbakkersroom en biologische aardbeiengelei. Op de bovenste laag had Maartje banketbakkersroom, verse aardbeien en geraspte Tony chocolade gedaan. Lekker fris en puur chocolade van smaak.Zaterdagmiddag kreeg Maartje de prijs, het Eerlijk koken kookboek van Floortje Dessing uitgereikt door Gre Buis van de PR werkgroep. Het kookboek van Floortje Dessning is een superleuk kookboek wat centraal stond in de Fair trade week in mei van dit jaar.
Nu is het wachten op de uitslag van de landelijke wedstrijd. Alle inzendingen worden de komende week gemaakt en beoordeeld waarna de winnaar van deze wedstrijd bekend wordt gemaakt.
De landelijke prijs is een gebakservies t.w.v. €200,- van Artisinat een bedrijfje uit Sfax inTunesie. In dit dorp is het maken van keramiek een zeer belangrijke inkomstenbron en zorgt voor werkgelegenheid. De tecnhniek van het bakken van dit aardewerk wordt van generatie op generatie doorgegeven. Alle aardewerkproducten zijn met de hand gemaakt enook beschilderd. Zo is elk bordje, kom of schaal een uniek product.

De Wereldwinkel is de fairtrade winkel bij u in de buurt.Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 7.000 vrijwilligers in 220 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Haan Belterlaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...