Stichting wil toekomst kooibos veilig stellen
Uitgegeven op 28-06-2015 om 10:27  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Tientallen vrijwilligers zijn afgelopen maanden actief geweest om het kooibos op te knappen. Het opknap- en herstelwerk zit er bijna op. Een groep vrijwilligers is druk doende om een stichting op te richten, die in de toekomst het onderhoud op zich gaat nemen om te voorkomen, dat het kooibos opnieuw verpaupert. Zij zetten de plannen hieronder uiteen.

Beste Kooibosliefhebbers,

Binnen de groep vrijwilligers zijn er een aantal die de voortgang van het onderhoud in het kooibos willen veiligstellen voor de komende jaren. Dit willen wij doen door middel van een stichting. Hierover is contact geweest met de wethouder burgerparticipatie, wethouder openbare ruimte en het kernbeheer. Zij geven hiervoor groen licht. Met elkaar hebben wij een missie en een visie geschreven die u hieronder kunt lezen. Wanneer u denkt ik zou hierbij willen helpen kunt u zich melden door middel van een e-mail te sturen naar stichtingkooibos@gmail.com.


De vijver in het kooibos enkele maanden geleden en nu

Missie:
De missie van Stichting Kooibos i.o. (in oprichting) is met alle mogelijke middelen de waarde van dit gebied voor de toekomstige generatie mensen, dieren en planten te behouden. Daar waar nodig is door mensenhanden in te grijpen om zo aangetaste of verloren geraakte waarden te herstellen.

Visie:
Het kooibos is van grote waarde voor de inwoners van Hippolytushoef en omstreken. Door een stichting op te richten willen wij het onderhoud van dit mooi stuk groen op ons nemen. Al geruime tijd is er een grote groep zeer enthousiaste vrijwilligers werkzaam geweest om het kooibos weer terug te brengen in de originele staat. Vele bomen zijn gerooid, hekwerken zijn geplaatst langs vijver en sloot, paden zijn weer toegankelijk geworden. Ook de paden uitbreiden, o.a. naar het begin van het bos , staat hoog op ons wensenlijstje.

Nu de opknap- en herstelwerkzaamheden er bijna opzitten, zullen wij ons in gaan zetten om verdere verbeteringen van het kooibos door te voeren. Zo is het een grote wens van vele bewoners om het Julianamonument weer op te bouwen, de trimbaan weer te plaatsen en het planten van (fruit) bomen en struiken om het kooibos zo naar een hoger niveau te brengen.


Heel veel jeugd maakt gebruik van het kooibos waar wij heel erg blij mee zijn, nu hebben wij gemerkt dat zei regelmatig op verschillende plekken een kampvuur maken. Dit is natuurlijk heel erg gezellig maar in het kader van de veiligheid onverantwoordelijk. Om dit te voorkomen zouden wij de jeugd tegemoet willen komen door een centrale barbecue aan te leggen. Voor dat wij dit willen gaan doen nemen wij eerst contact op met de brandweer zodat er in goede samenwerking voor een veilige plek gekozen kan worden.

Wij willen graag informatie borden plaatsen bij de vijver en verschillende bomen voor educatieve doeleinden. Ook is het een grote wens evenementen te organiseren zoals boerenlandfair, jaarlijkse picknick enz. Hierbij komt veel werk om de hoek kijken, dit willen wij opvangen door, via een nieuwsbrief op de website verschillende vrijwilligersorganisaties te benaderen zodat personen met een arbeidsverplichting een tegenprestatie kunnen leveren aan de gemeente middels helpen bij de activiteiten in en rondom het kooibos.
Dit alles willen wij vorm geven door middel van vrijwilligers, sponsoren, subsidies, donaties en giften. Dit willen we graag met behulp van een website en via facebook kenbaar maken zodat vrijwilligers en sponsoren gemotiveerd blijven om ons in dit project te blijven ondersteunen.

Uiteraard hebben wij bedacht wat wij graag willen bereiken, hiervoor hebben wij een wensenlijst opgesteld.
Wensenlijst: Julianamonument, schelpenpad van begin bos tot eerste schelpenpad, paden op elkaar aansluitend maken, prullenbakken, poepzakjesautomaat, trimbaan, vuurplaats, bankjes, beplanting, naambordjes flora en fauna, vogelspothuis, website, opslagunit en eigen gereedschap.

Met vriendelijke groet,
Kernteam Kooibos.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Occasions
Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Harmonie - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...