Feestje bouwen?
Uitgegeven op 29-06-2015 om 10:35  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Ingezonden artikel. De inhoud van dit ingezonden artikel en de reactie van Edwin Wittink zijn voor verantwoording van de inzenders. Reactie redactie: Er komen bij ons alleen positieve geluiden binnen omtrent het festijn. Er reageren ook mensen die het dus niet als te luid hebben ervaren.

Feestje bouwen?

Heerlijk een feest daar zijn we wel voor te porren. We houden van muziek en van dansen dus wat wil je nog meer.
Neem nu zondagmiddag bij beachclub Brandend zand.
Er was een leuk programma met goede artiesten en Jannes zou komen. Wij vinden als er wat georganiseerd wordt moet je ook je gezicht laten zien. De ondernemer steekt zijn nek uit en het kost genoeg dus laat zien dat je het waardeert en loop niet te zeuren dat hier nooit wat te doen is. Van verre hoorde wij al de muziek en dat klonk goed. Toen we dichterbij kwamen was het wel erg hard maar we waren er al op voorbereid want we nemen altijd gehoorbescherming mee zodat het wat aangenamer is om aan te horen.
Halverwege zijn we maar aan de kant gaan zitten want dichterbij was te heftig vooral die bassen die door je hele lijf bonken. Gehoorbeschermers maken het voor de oren wat prettiger maar het helpt niet tegen de bassen. We hebben het een half uur volgehouden en zagen velen weg gaan die het ook te hard vonden. Het geluid en de bassen werden nog even harder gezet en toen zijn we weggegaan. Misselijk van de bassen en een knallende koppijn was het resultaat van dit gezellige optreden. Thuis aan de andere kant van Westerland konden we alles letterlijk verstaan maar was de bonk van de bassen weg.
Wij vinden het onbegrijpelijk dat iedereen gehoorbeschadiging moet op lopen als er muziek wordt gemaakt. De zangers die we hoorde waren heel goed, jammer dat ze denken dat het loeihard gezelliger is.
Afgelopen zondag begon het te regenen tijdens de boerenland fair en gingen onze zoon en schoondochter met kinderen de tent in waar Flair speelde. Ook zij hebben altijd gehoorbeschermers bij zich en deden die gauw bij de kinderen in want die staan dan met hun handen voor de oren. Praten kan je niet of je hebt geen stem meer over, is dit dan gezellig?
Tot onze verbazing lazen we thuis in de krant dat Univé Zandstock als hoofdsponsor gaat sponsoren en ,Ja dat is toch prachtig, daarbij delen ze gratis gehoorbeschermers uit!!!!!. Univé, welke ook zorgverzekeringen heeft, weet dat deze tijd met de harde muziek veel gehoorbeschadiging geeft. 1 x teveel herrie en er is al beschadiging, vele lopen met een piep in het oor rond. Denken ze nu echt dat de jeugd die gehoorbescherming massaal gaat gebruiken. Dan mis je wel de intentie van de muziek en het staat wel knullig. Liever een beschadiging.
Had Univé niet beter kunnen zeggen ,wij willen jullie sponsoren maar dan moet de muziek een acceptabel volume hebben want wij willen niet mee betalen aan gehoorbeschadiging, inplaats van gehoorbeschermers leveren.
Van alle kanten horen we dat de muziek overal veel te hard is ,ook op bruiloften, maar niemand durft dat hardop tegen de organisatie te zeggen bang om voor oude zeur uit gemaakt te worden. Maar zeur dan ook niet als je gehoor minder wordt en laat een ander daar dan niet voor opdraaien
Wij zeggen het wel en vinden het jammer dat we hierdoor veel leuke dingen niet meer kunnen doen. Ons zien ze niet meer bij deze FEESTJES want mij oren zijn me te lief om deze te laten beschadigen en hebben geen zin in de narigheid die het achteraf oplevert.

Dirk en Jetty Bak
WesterlandReactie:

Deze organisator staat altijd open voor een dialoog. Het is jammer dat deze subjectieve mening middels een monoloog op een website geuit wordt. Had me even aangesproken. Ik stond op het terrein en kon, zelfs dicht bij de muziek, goed gesprekken voeren. Dat heb ik ook veel gedaan. Met louter positieve berichten. Voor een negatieve mening ben ik zeker niet doof. Als gastheer probeer ik het, indien het redelijk en mogelijk is, zoveel mogelijk mensen naar de zin te maken. (Dit antwoord heeft natuurlijk alleen betrekking op evenementen waar ik verantwoordelijk voor ben.)

Edwin WittinkBeste Edwin

Jouw inspanning om wat te organiseren waarderen we en daarom komen we ook vaak op je evenementen. Vinden ook dat er best wel eens wat meer Wieringers op af kunnen. Binnen is de muziek wel eens stevig maar het gaat. Het was zondag een goed programma en er was heel leuke muziek waar wij echt van kunnen genieten. Ook wij hoorde dat anderen het leuke muziek vonden maar veel te hard en vooral de bassen maar dat is nu eenmaal de trend en daar kan je toch niets meer aan veranderen werd er bij gezegd. Ze zeggen het niet tegen degene die dat weten moet want dan worden we voor oude zakken uitgemaakt wordt er gezegd. En dit werd al voordat het stukje op Wieringernieuws stond gezegd
Dat jij zondag gewoon bij de boxen kon praten verbaasd me. Ik had het je het best willen zeggen dat wij het te hard vonden en velen met ons maar zondag kon ik niet naar je club , het was me veel te hard. Ik weet dat je altijd open staat voor een mening maar als wij de enige zijn die er wat van durven te zeggen ga jij echt niet voor ons het aanpassen. Misschien zijn er wel al velen die al nergens meer naar toe gaan omdat het ze te hard is maar dat zal een organisatie nooit weten komen omdat dat niet gezegd wordt. Zoals gezegd kon ik het thuis woordelijk verstaan en hoorde Dirk gisteren bij Formido dat het zelfs in Den Oever gehoord werd. Dan staat het toch echt wel hard.
Misschien wordt ik nu als oude zak uitgemaakt en dat harde muziek tegenwoordig gewoon is, dat moet dan maar. Wanneer er nooit eens en public wordt uit gesproken dat de muziek wel wat zachter mag omdat dat ook gezellig is, dan zal er nooit eens anders naar gekeken worden.
Maar ik had het niet alleen over zondag in mijn stukje al deed dit me wel reageren op het geluid waar ik echt de hele avond last van had. In het algemeen wordt de muziek overal te hard ervaren. Het blijkt ook wel als je ziet dat ze gehoorbeschermers tegen gehoorbeschadiging gaan uit delen. Is dat niet een beetje krom , dat je als je gezellig uitgaat beschermd moet worden tegen gehoorbeschadiging waar je je hele leven last van blijft houden?

Je hebt een mooie stek aan het Lutjestrand en we gunnen je het allerbeste want dat verdien je. Ook als mens ben je fijn persoon die het een ieder naar de zin wilt maken.
Wij hopen dat jij veel succes hebt met alles wat je organiseert en misschien dat we het nog eens proberen want zo als gezegd we houden er wel van om eens lekker uit te gaan en andere mensen te spreken.

Met vriendelijke groet,
Dirk en JettyIk had graag dat je eerst naar mij toe was gekomen. Het liefst ter plekke. Dan kunnen we kijken hoe het is en of we er iets aan moeten en kunnen doen. Ik ben me van geen kwaad bewust. Nu zet je me met mijn bedrijfsnaam op een site die door iedereen wordt gelezen. Ook door de vergunningverleners. Ik sta er dan weer mooi op. Terwijl ik altijd roomser dan de paus ben en met iedereen rekening houd. Jullie berokkenen mij hier veel schade mee. Dat was niet nodig geweest. Bedankt voor de complimenten, maar ik hou er een rotgevoel aan over.

Vriendelijke groet, Edwin

(advertentie)
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Occasions
Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...