YFU Nederland zoekt gastgezinnen
Uitgegeven op 19-06-2015 om 09:57  |  link  |  bewaar  |  print

VINKEVEEN - Uitwisselingsorganisatie YFU (Youth for Understanding) zoekt gastvrije gezinnen die huis en hart openstellen voor een student. De studenten, tussen de 15 en 18 jaar, volgen een schooljaar regulier onderwijs op een middelbare school, leren de Nederlandse taal spreken en cultuur kennen en verblijven in een gastgezin.

Wie is YFU?

YFU is een wereldwijde non-profit, niet politieke of religieuze organisatie die al meer dan 55 jaar wereldwijd uitwisselingen organiseert voor jongeren. Een gastgezin kiest op basis van interesses en hobby’s zelf welk gastkind zij willen verwelkomen. Daarnaast krijgen het gastgezin en de student professionele begeleiding gedurende het uitwisselingsjaar.

Gastgezin
Iedereen kan gastgezin worden: jongere stellen, oudere stellen, met of zonder kinderen, alleenstaanden. Daarnaast zoekt YFU altijd gastgezinnen die tijdelijke opvang kunnen verzorgen tijdens bijvoorbeeld schoolvakanties. Denk hierbij aan 2 tot maximaal 6 weken.

En dan?
Gezinnen kunnen zich te allen tijden via de website www.yfu.nl inschrijven om gastgezin te worden. Een financiële vergoeding ontvangen onze gastgezinnen niet, maar ze ontdekken wel vanuit eigen huis een nieuwe cultuur. De student is zelf verantwoordelijk voor zak-, kleed- en schoolgeld. Van de gastgezinnen vraagt YFU kost en inwoning.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan Rasch - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...