Pap, ik wil visserman worden, aanrader voor Vaderdag
Uitgegeven op 17-06-2015 om 15:13  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Alberta Nieuwenhuizen schreef het boek ‘Pap, ik wil visserman worden’ over haar man Paul. Hij verdiende vele jaren op zee zijn brood. Het boek, dat is eigen beheer is uitgegeven, heeft zijn weg inmiddels al meer dan honderd keer naar lezers gevonden. Het verhaal over het dagelijks leven van een vissersgezin is een aanrader voor vaders en een toepasselijk cadeau voor Vaderdag.

In ‘Pap, ik wil visserman worden’ maakt de lezer belevenissen mee van een van de zonen van een schoenmaker uit Oosterland op het voormalige eiland Wieringen. Hij had maar één wens: visserman worden. Het vissersleven is niet altijd van een leien dakje gegaan. Veel ups en downs worden in de biografie over Paul Nieuwenhuizen door zijn vrouw Alberta beschreven, zowel op zee als aan de wal. De Wieringer visser heeft 45 jaar gevaren en er werd wekelijks wel een avontuur beleefd. Al die verhalen zijn opgetekend in het boek. Een bijzonder boek, want biografieën van vissers zijn zeldzaam en het is, voor zover bekend, de eerste van een Wieringer visserman. Paul Nieuwenhuizen heeft zowel de oude, als de moderne visserij meegemaakt.

Het boek is uitgegeven in eigen beheer. De komende maanden gaat Alberta op pad naar tal van vissershavens om haar boek te promoten. Zo zal zij op de Zeeverse Vismarkt, het VistiVal en de Flora in Den Oever zijn. Ook in Den Helder, Harlingen en op Texel wordt het boek tijdens de visserijdagen verkocht.
De ruim 200 pagina’s tellende biografie kost € 19,95 en is te koop bij Boekhandel Burghout in Hippolytushoef. Het boek kan ook besteld worden bij de familie Nieuwenhuizen, alberta_pruisscher@hotmail.com, telefoon 0227 59 15 23.

Meer over het boek en recensies zijn te lezen op de facebookpagina Pap ik wil visserman worden.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Bus in de sloot - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...