Ron Looijesteijn pakt tweede en derde plaats op de Nürburgring
Uitgegeven op 14-06-2015 om 17:55  |  link  |  bewaar  |  print

NÜRBURGRING - Motorcoureur Ron Looijesteijn uit Breezand is zondag 14 juni in Duitsland op de Nürburgring als tweede en derde geëindigd tijdens twee wedstrijden meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap Superbike.


Podium tweede wedstrijd, v.l.n.r. Koen Zeelen, Danny de Boer en Ron Looijesteijn. (fotografie Henk-Jan Wittink)

Ron stijlvol in actie tijdens race 1 waarin hij tweede werd.

Het weekend begon rampzalig met veel technische problemen op vrijdag en een valpartij tijdens de eerste training op zaterdagochtend. Met een gehavende, maar snel gerepareerde, motor verscheen Ron aan de start van de tweede training. Als de schade iets groter zou zijn geweest had het team op zaterdag de bus kunnen inpakken en terug naar Noord Holland kunnen rijden.Zondag een ommekeer tijdens de eerste van twee races, met schitterend weer en veel publieke belangstelling op het meest beroemde circuit van Duitsland. ’s Middags werd de tweede wedstrijd verreden, hierin eindigde Ron wederom op het podium, ditmaal als derde. Deze wedstrijd werd samen verreden met collega coureurs uit Duitsland. De Duitsers reden een apart klassement meetellend voor hun Duitse kampioenschap. Zowel de Duitsers als de Nederlanders hadden na afloop van de race een eigen podium. Door dit mooie resultaat kan Ron 36 punten aan zijn totaal toevoegen en handhaaft hij zich in de subtop van het ONK.Sinds kort ook onderdak bij Nelon Racing, Kees en Jeroen. Zij werden keurig vijfde in hun wedstrijd.

Een wedstrijd meemaken? Volg de info op Wieringernieuws. Sponsors gezocht voor Ron Looijeseijn, neem contact op met Henk-Jan via redactie@wieringernieuws.nl. Ook in Duitsland werd het RHL-Racing team weer gastvrij ontvangen in de Nelon Racing tent. In Duitsland stond ook de zijspancombinatie van Kees Endeveld en Jeroen Remmé bij Nels Lont in de grote tent. Wieringernieuws is officieel media-partner van RHL-Racing, Nelon Racing en Sidecarshop racing. De redactie verzorgt de persberichten en de fotografie voor deze wegraceteams.


Henk-Jan: "Een onvergetelijk mooi weekend beleefd in Duitsland, de Nürburgring is een schitterend circuit in een schitterende omgeving!"

Als toegift werd de podiumceremonie van de sidecars gehouden bij de Nelon Racing tent. De KNMV waardeerde deze geste. Hierna afbreken en terug naar Nederland, morgen weer werken....
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Aspiration Red 5drs
€ 5.295,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan Rasch - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...