Denteleschool sluit definitief de deuren
Uitgegeven op 14-06-2015 om 10:11  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Basisschool De Dentele wordt na dit schooljaar opgeheven. De dorpsschool heeft te weinig leerlingen om open te kunnen blijven.

De Denteleachool, geopend in 1971, zit al langere tijd onder de opheffingsnorm voor het basisonderwijs. Daarom wordt de bekostiging stopgezet. Stichting Surplus, het schoolbestuur van obs De Dentele in Westerland, voorziet de deuren van de school per 1 augustus 2015 te moeten sluiten. Naar verwachting staan er dan nog maximaal 10 leerlingen ingeschreven op de school. De voorziene sluiting is twee jaar eerder dan gepland.Stichting Surplus streefde op Wieringen naar een fusie tussen obs De Dentele en obs De Kei in Hippolytushoef per 1 augustus 2017. Die vervlechting zou stapsgewijs gaan plaatsvinden. De ouders werden op 18 maart ingelicht over de verwachte ontwikkelingen.
Daarop gaf een groep ouders aan dat hun voorkeur uitging naar een overstap naar de andere school in Hippolytushoef, basisschool H. Henricus van Stichting Sarkon. Deze school kampt echter met ruimtegebrek en zal tijdelijk moeten worden uitgebreid met noodlokalen.
Beide basisscholen in Hippolytushoef gaan binnen afzienbare tijd verhuizen naar een nieuw te bouwen brede school. Dat kan echter nog even duren. De gemeente Hollands Kroon heeft nog geen beslissing genomen over de locatie van deze nieuwe school.

Ondertussen is de situatie zo dat bijna alle ouders van De Dentele volgend schooljaar kiezen voor een andere school vooruitlopend op de afbouw van De Dentele. Dit zal een vervroegde sluiting betekenen van de school in Westerland.
De medewerkers van De Dentele zijn maandag 8 juni ingelicht over de situatie. De ouders en andere belanghebbenden zijn geďnformeerd op dinsdag 9 juni.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Roetveeg Pieten tijdens intocht Sinterklaas in Den Oever
Ja, het is een trend, dus waarom hier niet.
Nee, tradities dienen bewaard te blijven, daar hoort Zwarte Piet bij.
Maakt mij niet uit, zolang de kinderen het maar prima vinden.
  
Occasions
Te koop VW Scirocco 1.4 TSI Highline Plus
€ 9.990,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Volle haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...