Actie Greenpeace contraproductief en overbodig
Uitgegeven op 14-06-2015 om 13:03  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - In de raadsvergadering van mei is door de raad een motie aangenomen om het college op te roepen contact op te nemen met de minister en de Tweede Kamer om actie te ondernemen zodat het levensgevaarlijke dumpen van zwerfkeien op de bodem van de Noordzee in visgebieden door Greenpeace zo snel mogelijk stopt. Deze motie heeft het CDA van harte ondersteund en mede ondertekend samen met de coalitiegenoten.

Nederland heeft een democratisch systeem en Greenpeace staat niet boven de wet. Het CDA vindt het ook onaanvaardbare risico’s opleveren voor de vissers en willen op alle fronten onze invloed uitoefenen om dit te voorkomen.

In de raadsvergadering is ook toegezegd dit aan te kaarten bij de Tweede Kamer fractie. Tweede Kamerlid Jaco Geurts heeft schriftelijke vragen gesteld over de actie van Greenpeace en zal deze kwestie ook aankaarten tijdens het Algemeen Overleg Visserij en daarbij ook de inhoud van de motie meenemen.

In de beantwoording van de vragen schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma onder andere: Of de door Greenpeace gestorte stenen het gevaar voor vissers vergroten is moeilijk vast te stellen, maar het simpele feit dat het risico op gevaarlijke situaties wordt vergroot, keur ik af. Los van het mogelijke gevaar voor de vissers acht ik deze actie contraproductief en gezien mijn inzet om de Klaverbank aan te wijzen als beschermd natuurgebied overbodig.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Poll:
Roetveeg Pieten tijdens intocht Sinterklaas in Den Oever
Ja, het is een trend, dus waarom hier niet.
Nee, tradities dienen bewaard te blijven, daar hoort Zwarte Piet bij.
Maakt mij niet uit, zolang de kinderen het maar prima vinden.
  
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Te koop Renault Clio 0.9 TCe Expression
€ 9.450,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kijken naar de vloot - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...