Buren onaangenaam verrast met bouwplannen noodlokalen Henricus
Uitgegeven op 24-06-2015 om 14:33  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De buren van de Henricusschool in Hippolytushoef zijn onaangenaam verrast door de 'mogelijke' (het moet nog behandeld worden bij de gemeente) goedkeuring van de plannen om een tweetal noodlokalen te plaatsen. Robert Beer moest de plannen uit de wandelgangen vernemen.


Op dit grasveldje achter de Dirk Minnesstraat verrijzen weldra als het aan de school ligt twee noodlokalen. Omdat Westerland twee jaar eerder dan gepland de deuren sluit en er veel ouders eieren voor hun geld kiezen en hun kinderen niet naar De Kei willen sturen werd er gekozen voor de Henricus. Ook Henricus zal over een paar (?) jaar haar intrek nemen in de nieuw te bouwen school.

Robert Beer:"" De school komt tegen mijn achtertuin aan. Zo zit ik straks aan zowel de voor- als achterkant tussen de kinderen. Ik heb niets tegen de kinderen maar de manier waarop dit geregeld is verbaast mij zeer. Wie zegt mij dat het slechts twee jaar zal duren? Ik wil mijn huis verkopen maar ik ben bang dat deze situatie niet gunstig is. De gemeente liet weten dat zij in gesprek zouden gaan met buurtbewoners. Ik heb geen uitnodiging ontvangen en woon er bovenop!" Beer heeft aangekondigd om het er niet bij te laten zitten en zal in ieder geval contact zoeken met de gemeente middels een advocaat.

Beer merkte als ondernemer nog op dat het goedkoper is om twee leerkrachten dan maar naar Westerland te verhuizen voor die paar jaar. Dat is veel goedkoper dan om nieuw of tijdelijk te bouwen. De school in Westerland staat er tenslotte en kan dan nog even gebruikt worden totdat de nieuwbouw gereed is. Maar ja, ambtenaren en bestuursleden zijn nu eenmaal geen ondernemers. Zij spelen liever met geld van iemand anders. Als dit hun eigen knip was deden zij wellicht logisch nadenken.
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Overzichtje op een ansichtkaart - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...