Organisaties ondertekenen convenant Medicatieveiligheid
Uitgegeven op 11-06-2015 om 18:02  |  link  |  bewaar  |  print

HOORN - 25 Organisaties ondertekenden op woensdag 10 juni het convenant ĎMedicatieveiligheid in de thuissituatie in de regio Noord-Holland Noordí. Een belangrijke stap richting de juiste voorschrijving, aflevering en gebruik van geneesmiddelen in de thuissituatie. Het convenant is tot stand gekomen door intensieve samenwerking van apothekers, huisartsen en thuiszorgorganisaties.

Veiligheid voor patiŽnten

De gemaakte afspraken in het convenant beogen medicatieveiligheid in de thuissituatie voor inwoners van de regio Noord-Holland Noord. Zo lang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam thuis wonen is het uitgangspunt binnen dit convenant.

De veiligheid rond medicatiegebruik wordt vergroot doordat de cliŽnt, huisarts, apotheker en de thuiszorg nauw samenwerken en weten wie welke rol en verantwoordelijkheid heeft. Iedere discipline is bekend met de mogelijkheden die er zijn op het gebied van het aanreiken en toedienen van medicatie.

Ook hebben de nieuwe afspraken rond medicatieveiligheid als voordeel dat partijen elkaar makkelijker weten te vinden. Bijvoorbeeld over het gebruik en de risicoís die gezien worden. Er kunnen dan overwegingen gemaakt worden met de cliŽnt, de huisarts, de apotheker en de thuiszorg over wat meest veilige stap kan zijn bij inname van medicatie.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Poll:
Roetveeg Pieten tijdens intocht Sinterklaas in Den Oever
Ja, het is een trend, dus waarom hier niet.
Nee, tradities dienen bewaard te blijven, daar hoort Zwarte Piet bij.
Maakt mij niet uit, zolang de kinderen het maar prima vinden.
  
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Gesprekje over het hek heen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...