Zaterdag 20 juni opening kringloopwinkel “de Marske” in Hippolytushoef
Uitgegeven op 10-06-2015 om 11:12  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Op zaterdag 20 juni wordt door wethouder van Gent van het “Sociaal domein” van Hollands Kroon de kringloopwinkel van Stichting Netwerk Roemenië geopend. Iedereen is daarvoor welkom om daar bij aanwezig te zijn. Om 11 uur zal de wethouder de naam van zowel de winkel “de Marske” alsook de naam van” Stichting Netwerk Roemenië” op het gebouw onthullen.Hierna opent de SNR de deuren van de winkel en kan het hopelijk kooplustige publiek zijn slag slaan. Dit alles omlijst met de nodige natjes en droogjes.Overigens is “de Marske” gevestigd in de voormalige school de Marske aan de Irisstraat nr. 2 in Hippolytushoef. Naast de kringloopwinkel is ook de SNR er zelf gevestigd.
Vanaf het moment van ingebruikname van het gebouw, in oktober 2014, organiseert de SNR al maandelijks een markt. Dit om o.a. de kosten voor de huur van het pand te kunnen betalen. Doordat er veel spullen worden binnengebracht, zowel voor directe hulp aan Roemenië als ook om te verkopen is besloten om in plaats van de maandelijkse (thema)markt, die overigens wel blijft bestaan, ook een kringloopwinkel te openen. Deze gaat drie dagen van de week draaien en wel op dinsdag, donderdag en zaterdag van 10 tot 16 uur.
De winkel zal duidelijk in een behoefte in en rondom Hippolytushoef voorzien. De vraag naar goede, goedkope tweedehands spullen is zeker aanwezig. In de winkel treft men een breed assortiment aan, uiteenlopend van een flinke collectie kleding voor jong en oud, waarbij er een aparte baby hoek is gecreëerd . Daarnaast is er ook op het gebied van (klein)meubels, kunst, keramiek, huishoudelijke apparaten, tuinartikelen, apparatuur, cd’s dvd’s en video’s etc. heel wat te koop. Kortom, een bezoek aan de Marske is altijd de moeite waard.
Van het geld dat verdient wordt, moet de huur betaald worden. Het streven is om daar ver boven te komen, want de rest is bestemd voor hulp aan zeer arme Roemenen. Er worden diverse doelen en instanties in Roemenië gesteund. Zo is er vorige maand nog een volle vrachtwagen naar Roemenië gegaan met talloze in Roemenië niet tot slecht verkrijgbare artikelen. Ook worden er vanuit de SNR kinderen gesponsord. Door “sponsorouders” en ook door de SNR zelf. Dit wordt met name gedaan om kinderen de kans te geven een toekomst op te bouwen door een schoolopleiding te kunnen volgen. Zo zijn er alleen al vorig jaar 5 kinderen met een diploma van de middelbare school afgekomen.
De SNR houdt verder jaarlijks een voedselactie, gaat regelmatig met teams naar Roemenië om huizen te bouwen voor daklozen, helpt mee met het organiseren en uitvoeren van kinderkampen en houdt in de gaten waar ze nog meer mee van dienst kunnen zijn. Het is dan ook geweldig dat, naast andere acties die de SNR organiseert, ook via de kringloopwinkel financiën worden gegenereerd.
Overigens voorziet de Marske in meer dan alleen maar een winkel met vrijwilligers. Ook mensen die een tegenprestatie moeten leveren voor hun uitkering kunnen meehelpen en ook mensen met een arbeidsbeperking vinden bij de Marske een nuttige dagbesteding, want er is altijd wel iets te doen.
Naast de opening van de winkel in Hippolytushoef wordt er ook hard gewerkt aan het op poten zetten van een tweede kringloopwinkel, maar dan wel in de stad Sighisoara. Deze winkel zal vanuit Hippolytushoef bevoorraad worden. Het gaat ook voor de arme mensen daar een hoop voordeel opleveren wanneer men tegen een redelijke prijs iets kan gaan kopen wat anders nooit in hun vermogen had gelegen. En het zal ook een aantal arbeidsplaatsen scheppen. In verband met de hoge werkeloosheid in Roemenië is dit zeer welkom.
Voor een ieder die meer wil weten over de SNR. Zaterdag 20 juni is een uitgelezen moment om daarachter te komen. Kom naar de opening van de Marske en ontmoet naast de nodige koopwaar ook een ontzettend enthousiast en hardwerkend team van vrijwilligers.
Overigens bestaat Stichting Netwerk Roemenië in 2015 ook 10 jaar. Want het was 2005 dat het eerste bouwteam van de toen nog in oprichting zijnde stichting meehielp met een ploeg van 11 mannen, vrouwen en kinderen om huisjes te bouwen voor de allerarmsten in Tigmandru. Een dorp zo’n 20 kilometer voor Sighisoara. Dit officieuze10- jarige bestaan wordt ook de 20ste gevierd.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kroonprins voor oosterlanderschool - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...