Hoera, geslaagd! Wat wordt er gedronken?
Uitgegeven op 09-06-2015 om 13:28  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Hoera, uw zoon of dochter is geslaagd! Geeft u ook een feest nu het diploma binnen is? Soms zijn die feesten thuis aanleiding tot behoorlijke discussies tussen ouders en de geslaagde: mag er wel of geen alcohol geschonken worden?

Al lijkt het soms niet zo: jongeren willen ook regels, waarderen dat (soms pas achteraf) en hebben daar behoefte aan. Geef aan wat de regels zijn bij het examenfeest bij u thuis als het om alcohol gaat. Wat mag wel en wat mag niet? Dat geldt natuurlijk ook als uw zoon of dochter naar een feest buiten de deur gaat. Geef duidelijke regels mee en neem bijvoorbeeld contact op met de ouder van de jongere waar het feest plaatsvindt en geef aan wat de regels voor uw zoon of dochter zijn.
Wilt u graag iets feestelijks schenken? Denk aan bijvoorbeeld een alcoholvrij drankje (bekijk recepten op www.happydrinks.nl).

Verkoop van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar is verboden. Of deze jongeren thuis bij u alcohol drinken, dat bepaalt u zelf. Uiteraard raden gezondheidsorganisaties dat af. Omdat bij jongeren van deze leeftijd de hersenen nog groeien, zijn ze extra kwetsbaar. Ons advies is om geen uitzondering te maken; dus ook geen alcohol op een examenfeest. Ook als uw kind vertelt dat andere kinderen wel van hun ouders mogen drinken; houdt vast aan uw eigen regels! Jongeren die regels meekrijgen van hun ouders beginnen later met drinken en drinken minder.

Helaas zien we dit verschijnsel ook soms op eindexamenfeesten: jongeren die in korte tijd veel (sterke) drank drinken en vervolgens in coma raken. Levensgevaarlijk! Als een jongere op een feest in coma raakt, raden wij aan direct 112 te bellen. Om dit te voorkomen, is goed toezicht op de jongeren belangrijk. Het is raadzaam geen sterke drank te schenken en onder de 18 jaar helemaal geen alcohol te schenken.

Meer weten: www.uwkindenalcohol.nl - www.brijderjeugd.nl - www.incontrolofalcohol.nl.
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Evert van der Laan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...