Succesvolle Quilt tentoonstelling afgesloten
Uitgegeven op 06-06-2015 om 17:51  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De Quilt tentoonstelling in de Doopsgezinde kerk en de vele winkeletalages in het centrum van Hippolytushoef werd vrijdag afgesloten. De cursisten van Jeannette Renooij kijken tevreden terug op de maand mei. De expositie, die opende op 2 mei, heeft vele quilt technieken laten zien. Speciale aandacht was er voor de kleurrijke Thimbleberries, een uit Amerika overgewaaide quilttechniek.

‘De tentoonstelling is een succes geworden, vooral door de inbreng van de cursisten, dat kunnen we gerust zeggen. Aan de quilts is drie jaar gewerkt en de verscheidenheid was groot waardoor elke etalage van een passende quilt kon worden voorzien. De winkeliers waren aanvankelijk wat terughoudend maar werden al snel enthousiast waardoor de etalages werden aangepast op de quilt. De combinatie quilt, winkel en invulling van de etalage maakte dat er regelmatig iemand voor de etalage stond te kijken. De Doopsgezinde kerk is voor deze tentoonstelling een prachtige locatie gebleken, de lichtinval zorgde dat de quilttechniek goed zichtbaar was. De quilts waren qua techniek, gebruikte materialen en vormgeving allemaal verschillend waardoor iedere quilt ook de aandacht bleef trekken. De tentoonstelling is zeker voor herhaling vatbaar vooral omdat alle ingrediënten om de expositie tot een succes te maken aanwezig waren’, vertelt Jeannette Renooij.


v.l.n.r. Jeannette Renooij, Anneke Seekles, Jan Lont en Alie Kool

Alie Kool verzorgde drie zondagen de workshop ‘Oppimpen van een rieten tas’ met gestoomde wol, knoopjes en blingbling. De workshops werden druk bezocht. Iedere deelnemer verliet met een fraai versierde tas de kerk. In de kerk was naast de tentoonstelling een winkeltje waar leuke pakketjes, boeken, wol, katoen en tijdschriften, verkrijgbaar waren. Ook dit was een succes, op een enkel boekje en lapje stof was het winkeltje uitverkocht.

Bijna vierhonderd mensen hebben in de weekenden de Thimbleberries quilts, onder het genot van een kopje koffie of thee en met een door de cursisten gemaakte versnapering, in de kerk bekeken. Velen van hen hebben lootjes gekocht, de opbrengst van de loterij komt geheel ten goede aan stichting Pink Ribbon. Deze stichting financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijn effecten van borstkanker. Het was aan de koster van de kerk, Jan Lont om het winnende lot te trekken. De speciaal voor dit doel gemaakte groepsquilt is gewonnen door Anneke Seekles.

In september gaan de lessen weer beginnen. Meer informatie: Jennette Renooij, telefoon 0227-581271 of mail: jenjgrinrenooij@hotmail.com.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kijkje in de nieuwe polder - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...