RaboFietsSponsorTocht trekt duizenden deelnemers
Uitgegeven op 06-06-2015 om 19:39  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN/WIERINGERMEER - 550 verenigingen en stichtingen hebben met plezier de RaboFietsSponsorTocht gefietst en zo 200,- voor hun clubkas verdiend. Honderden fietsers vertrokken uit Hippolytushoef en Wieringerwerf voor een zonnig rondje Wieringen en Wieringermeer. Zo ook vijf leden van Bridgeclub Wieringen.

Elly Boeschoten, Atie Visser, Jan en Lien Bakker en Bert Loos vertrokken om half tien goedgemutst vanaf het sportveld in Hippolytushoef voor hun tocht van zon 35 kilometer. Het eerste stuk ging over een mooi stukje Wieringen. Van Vatrop naar Den Oever liep de route buitendijks. Daar hadden de fietsers voor de wind en het was dan ook genieten.


Genieten in het zonnetje en voor de wind langs de Waddenzee

Vanaf Den Oever trok de stoet via het Robbenoordbos richting Wieringerwerf. Het laatste stukje op de Oom Keesweg was de wind pal tegen en moest een extra inspanning worden geleverd. Bij de stempelpost op het complex van Tennisclub De Maaier kon even gerust worden. Het was goed toeven op het terras en de koffie met oranjekoek deden de geleverde inspanningen even vergeten.


De deelnemers werden door Tennisclub De Maaier gastvrij onthaald

Het laatste deel van de tocht terug naar Wieringen ging langs de route, die veel scholieren van Wiringherlant bijna dagelijks fietsen. Het was ook het zwaarste stuk: bijna alles tegen wind. Vier fietsers van Bridgeclub Wieringen hadden het gemakkelijk. Zij reden op een elektrische fiets en trotseerden de wind met twee vingers in de neus. Voor Bert Loos was het echter afzien, hij moest alles op eigen kracht doen. De groep kwam gelukkig ruim voor donker terug in Hippolytushoef met een voldaan gevoel. Het was gezellig geweest onderweg, want je komt tientallen bekenden tegen. Bovendien is de club 200,- rijker!

Veel sportievelingen ui de Wieringermeer reden dezelfde route. Zij startten en finishten in Wieringerwerf.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Familie tijdens aanleg zuiderzeewerken - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...