Discussieavond over Windplan Wieringermeer
Uitgegeven op 05-06-2015 om 12:15  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Denk niet dat uw mening telt. Die stelling is te ver bezijden de waarheid, hoewel als het gaat om het Windplan Wieringermeer dan zou je er zomaar in geloven. Oordeelt uzelf. Senioren Hollands Kroon en de fractie willen op woensdag 10 juni in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, in overleg met allen die het windmolenplan onzalig vinden. De bijeenkomst begint om 20:00 uur.

In de ontwerp Structuurvisie Windenergie-op-land lezen wij:
dat de Europese Unie aan ons land de opdracht geeft te zorgen dat wij 6000MW aan duurzame energie halen.

‘Nederland is in feite al vol met ruimtegebruiksfuncties, en het inpassen van steeds grotere turbines leidt tot verandering van het Nederlandse landschap op te veel plaatsen (dit wordt wel ‘verrommeling’ genoemd). Doordat windturbines een goed zichtbare derde dimensie toevoegen aan weidse landschappen, valt hun aanwezigheid erg op. En omdat veel mensen een windturbine beleven als een technisch-industriële activiteit, wordt die verandering door hen negatief gewaardeerd.’

Tja dan is het duidelijk dat er negatieve reacties komen van bewoners bij de plekken waar de windmolens moeten komen. Zoals in Hollands Kroon.
Dat levert allemaal gedoe op en dus maakt de Rijksoverheid een ‘Inpassingsplan’.
De provincie heeft haar eigen redenen hier niet op te reageren. Hollands Kroon ziet veel molens en leges.
De boeren met molens op hun land zien hun inkomsten in gevaar komen als er teveel betrokkenheid vanuit de overige inwoners is, dus niet bewegen.

Maar er is een groep mensen die vindt dat de windmolens in de Wieringermeer er niet dienen te komen. Nog meer verrommeling van het landschap. Nog meer last van de molens in de buurt van je woning.
Zelfs in een natuurgebied als het Robbenoordbos moeten molens geplaatst worden.
Natuurlijk zijn de verplichte onderzoeken gedaan, maar de MER-rapportage bevestigt wel dat er in het Robbenoordbos diverse planten en dierensoorten zijn die door de Flora & Faunawet beschermd zijn, maar ja dan geef je gewoon een ontheffing voor deze beschermde soorten. Niet moeilijk doen.

Dat de molens in een aangewezen Stiltegebied komen, in de Ecologische Hoofdstructuur, geen probleem voor de beleidsmakers.
Een groep omwonenden vraagt het College van Hollands Kroon of er wel draagvlak is voor deze ontwikkelingen. Als het College gewoon even wacht is de tijd van reageren voorbij en kan men verder aan de slag gaan.
In de Raad van Hollands Kroon zijn diverse partijen die zich uitspreken tegen deze ontwikkeling. Senioren Hollands Kroon heeft in haar verkiezingsprogramma staan dat zij niet voor verdere uitbreiding van windmolens is.
Senioren Hollands Kroon is bereid naar de Raad van State te gaan, eventueel met heel velen.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Roetveeg Pieten tijdens intocht Sinterklaas in Den Oever
Ja, het is een trend, dus waarom hier niet.
Nee, tradities dienen bewaard te blijven, daar hoort Zwarte Piet bij.
Maakt mij niet uit, zolang de kinderen het maar prima vinden.
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kermisfoto - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...