Voorstelling Oorsprong komt naar Wieringen
Uitgegeven op 04-06-2015 om 17:36  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND/STROE - BUOG (Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen) komt met een bijzonder initiatief naar Oosterland/Stroe. Aan de Waddenkust is op 4 en 5 september de voorstelling Oorsprong te zien. Inwoners van beide dorpen kunnen daaraan een bijdrage leveren. BUOG houdt op donderdag 18 juni een informatieavond in de oude school van Oosterland.

Eind augustus en begin september reist de voorstelling Oorsprong naar Ameland (Fr), Terschelling (Fr), Texel (N-H), Pieterburen (Gr), Holwerd (Fr) en Oosterland/Stroe (N-H). Hierbij ervaart het publiek al zittend op de dijk, met de voeten in het slik, de schoonheid en de ontembare voeding van het Wad door dans, muziek en theater.
Via een koptelefoon hoort het publiek een nieuwe compositie en ziet het hoe de modder tot leven komt en de mens voortbrengt, waar de mens zich dansend opricht en weer verdwijnt in het slik.
Eerst reist de voorstelling langs Ameland, Terschelling en Texel. Op deze locaties wordt de voorstelling gecombineerd met een waddenexcursie door waddengidsen, die exact kunnen aanwijzen waar het leven ontstaat. Daarna reist Oorsprong langs Pieterburen, Holwerd en Oosterland/Stroe. Op deze locaties gaat het publiek na de laagwatervoorstelling naar de bewoonde kant van de dijk. Hier wordt het publiek door de inwoners van de betreffende dorpen mee op een reis door het dorp genomen. Met hun leven, hun verhalen en hun culturele uitingen.

Doe mee!
BUOG vraagt inwoners van Oosterland/Stroe en omstreken om in Oosterland/Stroe met een eigen input deel te nemen. We werken in dit project samen met de Waddenvereniging die haar 50 jarig bestaan viert. We zoeken individuele deelnemers en groepen met een breed scala aan uitingen. Van muzikant tot voetballer, van volksdans tot draaiorgels, van verhalenverteller tot jongleur, van schoolklassen tot dorpsbelangen.

Belangstellenden worden uitgenodigd voor een informatieavond op donderdag 18 juni om 19.30 uur in het Scouting gebouw aan de Keizerspoeldijk 1 in Oosterland. De voorstelling Oorsprong is te zien in Oosterland/Stroe op 4 en 5 september (19.00 en 20.00 uur), 4 uitvoeringen met maximaal 150 bezoekers per keer.

BUOG, Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen, bestaat uit regisseur Pieter Stellingwerf en theatervormgever Kees Botman en maakt sinds lang theatervoorstellingen op bijzondere (buiten)locaties. Op www.buog.nl vindt u meer van onze projecten.
Heeft u vragen dan kunt u bellen met Pieter Stellingwerf 06-21814713.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Onderneming Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...