Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 03-06-2015 om 19:29  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


maandag 15 juni

Openbaar fractieoverleg Groen Links

BARSINGERHORN - GroenLinks Hollands Kroon houdt van 20:00 tot 21:00 uur openbaar fractieoverleg in Kreil 12. Daarna is er een bestuursvergadering, die deze keer niet openbaar is.

Iedereen is uiteraard van harte welkom op het fractieoverleg. Vooraf aanmelden is niet per se nodig, maar wordt toch wel op prijs gesteld. Aanmelden kan door een berichtje te sturen naar groenlinks.hollandskroon@xs4all.nl (secretariaat) en/of naar janeichhorn@hollandskroon.nl (fractie).
Op de agenda staat in principe de agenda van de gemeenteraadsvergadering van donderdag
25 juni 2015, maar de fractie staat ook open voor andere al of niet prangende onderwerpen!


maandag 15 juni

Openbare fractievergadering LADA

WIERINGERWAARD - LADA houdt een openbare fractievergadering in café Het Wapen van Wieringerwaard, Noord Zijperweg 36; aanvang 20:00 uur.

Wilt u komen inspreken over een onderwerp of anderszins met de fractie in gesprek, dan bent u welkom. Ook worden de agenda’s van de raadsvergaderingen van 18 en 25 juni behandeld.
Graag aanmelden bij fractiesecretaris Peter Couwenhoven, 06-25311671 of fractielada@gmail.com.


dinsdag 16 juni

Avondvierdaagse Kolhorn

KOLHORN - De Avondvierdaagse van Kolhorn wordt dit jaar van 16 t/m 19 juni gehouden.
Elke dag is de start in de kantine van v.v. Kaagvogels aan de Kaagstraat 1 te Kolhorn.


Er kan gestart worden voor de volgende afstanden: 5-10-of 15 kilometer. De starttijd is tussen 17:30 uur en 18:30 uur.

Inlichtingen + Inschrijven:
Mientweg 82, Lutjewinkel, 0224- 541419
Westfriesedijk 86, Kolhorn, 0224-531422
Zuiderzeestraat 32, Aartswoud, 0229-582495


dinsdag 16 juni
woensdag 17 juni

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


woensdag 17 juni
woensdag 17 juni

Waterdiertjes vangen in het Kruiszwin

ANNA PAULOWNA - Kinderen kunnen met de gids van Landschap Noord-Holland met vangnetjes aan de gang. Doe je mee om te kijken welke diertjes hier allemaal leven? Je zult ontdekken dat het in het water krioelt van allerlei visjes en andere beestjes. Je kunt ze in loeppotjes doen. Daar kun je ze beter bekijken en er met de zoekkaarten achter komen hoe ze heten.

Ook is die dag de promotiewagen van Landschap Noord-Holland aanwezig, waarin je alles te weten kunt komen over de natuur en wat het Landschap allemaal doet. En natuurlijk hebben we limonade! Neem je vriendje of vriendinnetje mee, dat is nog leuker. Voorwaarde voor deelname is dat er een volwassen begeleider meegaat.

Tijd: 14:00-15:30 uur.
Vertrekpunt: Het begin van het fietspad, het Caloriepad, naast Molenvaart 136, 1761 AM Anna Paulowna.
Kosten: Kinderen € 4, kinderen van Beschermers € 3,-. Volwassenen mogen als begeleider gratis mee. U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.


woensdag 17 juni

Openbare fractievergadering PvdA

ANNA PAULOWNA - Vanavond is de openbare fractievergadering van de PvdA Hollands Kroon. Aanvang 20:00 uur in vergaderruimte 2, gemeentehuis De Ontmoeting, Anna Paulowna.

De agendapunten van de komende raadsvergadering worden besproken (o.a. plan Lutjewallerweg Haringhuizen).
Insprekers zijn van harte welkom.


woensdag 17 juni

Openbaar fractieoverleg CDA

HIPPOLYTUSHOEF - De fractie van het CDA vergadert in de Hippolytuskerk, Kerkplein 17. De vergadering begint om 20:00 uur. Van 19:30 tot 20:00 uur is er een inloop met de mogelijkheid om onderwerpen, die niet op de agenda staan te bespreken.

In de vergadering wordt de agenda voor de komende raadsvergaderingen besproken. Op de agenda van de raad staat onder andere de kadernota. De stukken voor de vergadering zijn te vinden op de website van de gemeente.


donderdag 18 juni

Informatiebijeenkomst voorstelling Oorsprong

OOSTERLAND/STROE - BUOG (Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen) komt met een bijzonder initiatief naar Oosterland/Stroe. Aan de Waddenkust is op 4 en 5 september de voorstelling Oorsprong te zien. Inwoners van beide dorpen kunnen daaraan een bijdrage leveren. BUOG houdt een informatieavond in de oude school van Oosterland.

Eind augustus en begin september reist de voorstelling Oorsprong naar Ameland (Fr), Terschelling (Fr), Texel (N-H), Pieterburen (Gr), Holwerd (Fr) en Oosterland/Stroe (N-H). Hierbij ervaart het publiek al zittend op de dijk, met de voeten in het slik, de schoonheid en de ontembare voeding van het Wad door dans, muziek en theater.
Via een koptelefoon hoort het publiek een nieuwe compositie en ziet het hoe de modder tot leven komt en de mens voortbrengt, waar de mens zich dansend opricht en weer verdwijnt in het slik.
Eerst reist de voorstelling langs Ameland, Terschelling en Texel. Op deze locaties wordt de voorstelling gecombineerd met een waddenexcursie door waddengidsen, die exact kunnen aanwijzen waar het leven ontstaat. Daarna reist Oorsprong langs Pieterburen, Holwerd en Oosterland/Stroe. Op deze locaties gaat het publiek na de laagwatervoorstelling naar de bewoonde kant van de dijk. Hier wordt het publiek door de inwoners van de betreffende dorpen mee op een reis door het dorp genomen. Met hun leven, hun verhalen en hun culturele uitingen.

Doe mee!
BUOG vraagt inwoners van Oosterland/Stroe en omstreken om in Oosterland/Stroe met een eigen input deel te nemen. We werken in dit project samen met de Waddenvereniging die haar 50 jarig bestaan viert. We zoeken individuele deelnemers en groepen met een breed scala aan uitingen. Van muzikant tot voetballer, van volksdans tot draaiorgels, van verhalenverteller tot jongleur, van schoolklassen tot dorpsbelangen.

Belangstellenden worden uitgenodigd voor de informatieavond om 19:30 uur in het Scouting gebouw aan de Keizerspoeldijk 1 in Oosterland. De voorstelling Oorsprong is te zien in Oosterland/Stroe op 4 en 5 september (19.00 en 20.00 uur), 4 uitvoeringen met maximaal 150 bezoekers per keer.

BUOG, Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen, bestaat uit regisseur Pieter Stellingwerf en theatervormgever Kees Botman en maakt sinds lang theatervoorstellingen op bijzondere (buiten)locaties. Op www.buog.nl vindt u meer van onze projecten.
Heeft u vragen dan kunt u bellen met Pieter Stellingwerf 06-21814713.donderdag 18 juni

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert om 20:00 uur in De Ontmoeting. De vergadering is openbaar.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Inspreken burgers
• Bestemmingsplan Lutjewallerweg Haringhuizen
• Verordening loonkostensubsidie
• Re-integratieverordening
• Noordkopraad
• Begroting RUD 2016

Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.


vrijdag 19 en zaterdag 20 juni

Zeildagen voor mensen met een beperking

WIERINGEN - Op het Amstelmeer vinden de zeildagen plaats voor mensen met een beperking. De zeventiende editie van de zeildagen wordt wederom georganiseerd door Watersportvereniging Amstelmeer (WVA), de Marine Watersport Vereniging (MWV), Sportdorp Hippo en Sportservice Den Helder/Schagen.Iedereen, ongeacht leeftijd en beperking is van harte uitgenodigd zich voor deze zeildagen aan te melden. Doordat het aantal aanmeldingen wel eens groter zou kunnen zijn dan het aantal beschikbare plaatsen, zal voorrang gegeven worden aan mensen die nog nooit hebben deelgenomen. Er is plaats voor veertig deelnemers per dag. Of u één van de gelukkigen bent, hoort u uiteraard op tijd. Met gewone (niet aangepaste) zeilboten, is het tijdens het zeilen op sommige momenten wel improviseren geblazen. Rolstoelgebruikers worden soms uit hun rolstoel in de zeilboot getild.
Voor de zeildag, inclusief nasimaaltijd, vragen wij een bedrag van €12,50 per deelnemer. Van de partner/begeleider vragen wij hetzelfde bedrag voor de hele dag.

Alle deelnemers worden tussen 8:30 uur en 9:00 uur verwacht in het clubgebouw van WV Amstelmeer, De Haukes 2 te Westerland (vlakbij Hippolytushoef), waar een kopje koffie of thee zal klaarstaan. Bij aankomst in het clubgebouw dient het inschrijfgeld van €12,50 te worden voldaan (graag gepast betalen). In het clubgebouw is géén invalidentoilet aanwezig

Na de ochtend gezeild te hebben, is er voor de liefhebbers een nasi maaltijd in het clubhuis van WV Amstelmeer. Na de nasimaaltijd, gaan we weer gezamenlijk het water op tot ongeveer 16:00 uur. Uiteraard is het na het ontschepen nog mogelijk om in de kantine na te praten.

De organisatie verplicht iedereen om warme kleding aan te trekken, daarnaast moeten de deelnemers regenkleding of zeilkleding en een pet meenemen. Wij adviseren ook om een tweede set kleding en zonnebrandcrème mee te nemen. Het dragen van een zwemvest, waar de organisatie zorg voor draagt, is verplicht.

Lijkt het u leuk om deel te nemen aan de zeildagen? Geef u dan zo snel mogelijk op.
Deelname aan de zeildagen is geheel voor eigen risico.

Aanmelden kan bij de regiomedewerker Aangepast Sporten, Iris van Paridon, telefoon: (0223) 68 47 26 of (0224) 21 47 74 of stuur een email naar ivanparidon@sportservicenoordholland.nl.
Kijk voor meer informatie op de website www.aangepastsporten.info.


zaterdag 20 junizaterdag 20 juni

Vogelexcursie

ANNA PAULOWNA - De gids van Landschap Noord-Holland neemt u mee naar het Kruiszwin in Anna Paulowna. Bij het aanleggen van het Kruiszwin zijn een aantal plassen ontstaan. Binnen korte tijd is daar riet gaan groeien. Moerasvogels zoals kleine karekiet en rietzanger maken daar dankbaar gebruik van om hun nest te bouwen.

Deze twee soorten lijken op het eerste gezicht behoorlijk op elkaar. Dat is ook het geval met de zang. We gaan op zoek naar de twee soorten en kijken hoe we ze uit elkaar kunnen houden. Maar het rietland heeft meer te bieden, want ook de grutto, de tureluur en de kluut komen we hier tegen, evenals het prachtige blauwborstje. Landschap Noord-Holland heeft recent twee ijsvogelwandjes gerealiseerd in het Kruiszwin, dus wie weet, zien we de ijsvogel ook nog tijdens deze excursie.


Rietzanger - foto Gerard bos

Tijd: 09:00-10:30 uur.
Vertrekpunt: Het begin van het fietspad, het Caloriepad, naast Molenvaart 136, 1761 AM Anna Paulowna.
Kosten: Volwassenen € 7,-, kinderen tot 12 jaar € 3,-. Beschermers betalen € 4,- en hun kinderen tot 12 jaar € 2,- . U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.


zaterdag 20 juni


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 20 juni

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.


zaterdag 20 juni

Opknapwerkzaamheden Kooibos

HIPPOLYTUSHOEF - De kogel is door het bos, het plan gaat door. Wat begon als een Facebook-bericht gaat nu verder als een prachtig participatieproject. Het burgerinitiatief om het Kooibos op te knappen heeft groen licht gekregen van de gemeente Hollands Kroon.Voor deze dag zijn alle sympathisanten uitgenodigd om vanaf 10:00 uur de handen uit de mouwen steken voor het herstel van het Kooibos in Hippolytushoef. Handschoenen en snoeischaren meenemen. Wat er nodig is is te vinden in de Facebookgroep ‘Wie helpt het kooibos in Hippolytushoef???


zaterdag 20 juniWIERINGERWERF - Spring op de fiets en snuif de geur van het platteland. Kom een dagje met uw (klein)kinderen naar de Dijkgatshoeve. Zorgboerderij Dijkgatshoeve, Noorderdijkweg 24b, organiseert van 10:00 – 16:00 uur een Boer & Natuur Fair in samenwerking met natuurvereniging Wierhaven voor belangstellenden en voor kinderen met hun ouders en/of grootouders.

Kom gerust kijken tijdens de Boer & Natuur Fair. De koeien staan dag en nacht in het weiland en in de groentetuin groeien (onvergetelijke) groenten en kruiden. Bezoekers - jong en oud - kunnen via rondleidingen de boerderij in al haar bijzonderheden ontdekken. Onder leiding van Wierhaven zijn er natuurexcursies in het Dijkgatsbos en omgeving. De kleintjes kunnen lekker rennen en klimmen en klauteren én er is een springkussen. Voor de volwassenen is er verkoop van boerderij- en fair tradeproducten. Natuurlijk is er gezellige muziek en lekker eten en drinken op het plein.

Van zelfgemaakte kaas tot een potje zelfgemaakte jam in de winkel/lunchroom
Op Dijkgatshoeve wonen en werken 24 bewoners. In de winkel van Dijkgatshoeve verkopen zij producten van eigen land. Er zijn zuivelproducten, waaronder melk, yoghurt, karnemelk, kwark en hangop. Hollands Kroon kaas is er van jong tot oud in verschillende smaken: Italiaanse kruiden, walnoten & fenegriek, honingklaver, komijn en daslook. In de zomer en het najaar zijn er verschillende soorten verse groenten van de tuin. Maar er zijn ook producten van andere werkplaatsen van de Raphaëlstichting, zoals pasta en jam. Ook verkoopt de Dijkgatshoeve zelfgemaakt boerenijs!
U kunt altijd met uw kinderen een bezoekje brengen aan de dieren in de stal. En in de winkel/ lunchroom kunt u terecht voor een heerlijk kop koffie, thee of een glas sap met een appelino, walnoten of een vijgengebakje.


zaterdag 20 juni

Opening Kringloopwinkel De Marske

HIPPOLYTUSHOEF - Wethouder van Gent van het Sociaal domein van Hollands Kroon opent de kringloopwinkel van Stichting Netwerk Roemenië. Iedereen is welkom om daar bij aanwezig te zijn. Om 11:00 uur zal de wethouder de naam van zowel de winkel de Marske als de naam vanStichting Netwerk Roemenië op het gebouw onthullen.

Hierna opent de SNR de deuren van de winkel aan de Irisstraat 2 in Hippolytushoef en kan het hopelijk kooplustige publiek zijn slag slaan. Dit alles omlijst met de nodige natjes en droogjes.
Vanaf het moment van ingebruikname van het gebouw, in oktober 2014, organiseert de SNR al maandelijks een markt. Dit om o.a. de kosten voor de huur van het pand te kunnen betalen. Doordat er veel spullen worden binnengebracht, zowel voor directe hulp aan Roemenië als ook om te verkopen is besloten om in plaats van de maandelijkse (thema)markt, die overigens wel blijft bestaan, ook een kringloopwinkel te openen. Deze gaat drie dagen per week open en wel op dinsdag, donderdag en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur.De vraag naar goede, goedkope tweedehands spullen is zeker aanwezig. In de winkel treft men een breed assortiment aan, uiteenlopend van een flinke collectie kleding voor jong en oud, waarbij er een aparte baby hoek is gecreëerd . Daarnaast is er ook op het gebied van (klein)meubels, kunst, keramiek, huishoudelijke apparaten, tuinartikelen, apparatuur, cd’s dvd’s en video’s etc. heel wat te koop.
Van het geld dat verdiend wordt, moet de huur betaald worden. Het streven is om daar ver boven te komen, want de rest is bestemd voor hulp aan zeer arme Roemenen. Er worden diverse doelen en instanties in Roemenië gesteund. Zo is er vorige maand nog een volle vrachtwagen naar Roemenië gegaan met talloze in Roemenië niet tot slecht verkrijgbare artikelen. Ook worden er vanuit de SNR kinderen gesponsord. Door “sponsorouders” en ook door de SNR zelf. Dit wordt met name gedaan om kinderen de kans te geven een toekomst op te bouwen door een schoolopleiding te kunnen volgen. Zo zijn er alleen al vorig jaar 5 kinderen met een diploma van de middelbare school afgekomen.
De SNR houdt verder jaarlijks een voedselactie, gaat regelmatig met teams naar Roemenië om huizen te bouwen voor daklozen, helpt mee met het organiseren en uitvoeren van kinderkampen en houdt in de gaten waar ze nog meer mee van dienst kunnen zijn. Het is dan ook geweldig dat, naast andere acties die de SNR organiseert, ook via de kringloopwinkel financiën worden gegenereerd.


zaterdag 20 juni

Dorpsfeest

WESTERLAND - Westerland bruist weer als vanouds tijdens het leukste Dorpsfeest van Noord-Holland. Vandaag staat in het teken van vermaak voor jong en oud en live muziek van de top coverband Switch in de feesttent. Dit jaar staat ook een nieuw onderdeel op het programma, de steprace.


Het Dorpsfeest Westerland staat traditiegetrouw in het teken van vermaak voor jong en oud (Foto: PR)

Het Dorpsfeest Westerland staat vooral in het teken van vermaak voor jong en oud in de vorm van spelletjes voor de jeugd tijdens de feestelijke Kindermiddag, een kermis, het Wieringer kampioenschap Boardingvoetbal en zaterdagavond live muziek van de top coverband Switch in de feesttent. Daarnaast wordt dit jaar voor het eerst een steprace gehouden. Deze race gaat over het glooiende parcours van Westerland en heeft een leuke prijzenpot: de winnaar gaat naar huis met 100 euro, de nummers twee en drie respectievelijk met 75 en 50 euro. Opgeven voor deze race kan nog steeds bij Johan Bossen van de organisatie, tel.nr.: 06-424 235 49. Door het bijna on-Hollandse parcours van deze race belooft het een echt ouderwets spektakel te worden!


zaterdag 20 juni

Kindermiddag Dorpsfeest

WESTERLAND - Ook dit jaar wordt er weer een fantastisch knotsgekke en spetterende kindermiddag gehouden tijdens het Dorpsfeest Westerland. Op deze gezellige middag kunnen kinderen meedoen aan verschillende spelletjes, zoals de bekende brandweerspellen, broodbakken en een survivalbaan.

Wie wil deelnemen hoeft zich niet van tevoren op te geven. Wel wordt geadviseerd droge kleding mee te nemen, want veel spelletjes hebben te maken met ... water.


Kindermiddag 2014 (foto: PR)

De kindermiddag is vrij toegankelijk en duurt van 14:00 uur tot 16:00 uur. Dit feest wordt gehouden op het terrein van het Dorpsfeest, hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg. Voor meer informatie: www.dorpsfeestwesterland.nl.


zaterdag 20 juni

Midzomeravondwandeling

SCHOORL - Tot in de late uurtjes genieten van de laatste zonnestralen en het langzaam schemer zien worden. Dat kan tijdens de midzomeravondwandeling in de Schoorlse Duinen. Samen met
een gids van Staatsbosbeheer geniet u van de stilte en rust die ’s avonds over de Schoorlse Duinen neerdaalt.


Deze avondwandeling van ongeveer 2 uur is voor jong en oud vanaf 8 jaar en start om 21:00 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

De kosten zijn € 7,50 p.p. Aanmelden kan online via de website www.staatsbosbeheer.nl.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl.
Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00 - 17:00 uur. Toegang is gratis.


zaterdag 20 en zondag 21 juniREGIO - Meerdere privétuinen en ateliers in de regio zijn open voor publiek. Bekend onder de naam ‘Top in de Kop’ wordt aan bezoekers een zeer gevarieerd aanbod aan stijltuinen en kunst getoond. De deelnemers zijn geopend van 11:00 - 17:00 uur. Bezoekers kunnen onder meer terecht in Callantsoog, Lutjewinkel en Winkel, Opperdoes en Westerland.

,,Dankzij de zachte winter en het frisse maar zonnige voorjaar zijn de borders van de deelnemende tuinen een lust voor het oog,’’ aldus Marianne Greiner namens Top in de Kop. ,,Het frisse groen, vele reeds bloeiende bloemen, waterpartijen enzovoort, maken het bezoek tot een groot lentefeest.’’

Gedurende de lente en zomer houdt de groep - bestaande uit 14 gepassioneerde tuineigenaren, kunstenaars en kwekerij - onder de naam “Top in de Kop’ vijf gezamenlijke open weekenden, maandelijks tussen mei en september. De locaties zijn verspreid over de Noordkop en ook dit jaar zijn er weer nieuwe tuinen te bewonderen. Na bijna 15 jaar is het evenement bij veel kunst- en tuinliefhebbers een begrip geworden. Heerlijk slenteren langs kleurige borders, zitten te genieten op een tuinbankje in de lentezon, kijken naar nieuwe kunstwerken bij de ateliers… volop inspiratie opdoen!Deelnemers: Kunsttuin Kremlin en Kwekerij Liefhebbersplanten in Winkel, Versicolortuin in Lutjewinkel, Atelier Sietse Wiersma in Oudkarspel, Tuin Beuken in Ursem, Beeldentuin De Booghaard in Callantsoog, Tuin3 in Anna Paulowna (alleen zondag), Galerie Op de Zeebodem in Slootdorp, de Hortensiatuin in Westerland en Tuin Meeuwes in Opperdoes.
Zie www.topindekop.nl voor adressen.


zaterdag 20 en zondag 21 juni

Nederlands Kremlin

WINKEL - Het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw is van 11:00 - 17:00 uur geopendHet Nederlands Kremlin is een kunsttuin aan de Limmerschouw 51 in Winkel. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is.


zaterdag 20 en zondag 21 juni

Open boerderijdag

BURGERBRUG - De oude melkroute varen, op de foto met koe Happy Rose, picknicken tussen de koeien en kijken bij het melken. Tussen 13:30 en 20:00 uur kun je de boerderij van de familie Klaver in Burgerbrug ontdekken. Vroeger en nu is het thema.

De activiteiten zijn voor jong en oud:
* Wist je dat er in de Grote Sloot een vaarroute was van de oude melkfabriek? Stap in een bootje en een gids vertelt je over de historie van alle boeren. Duur: ±45 minuten en max. 20 personen. (€ 2,-)
* Zandbak met in het midden een natte klei bak, met zand van de landbouwgrond. Boetseer je eigen koe.
* Ga op de foto met koe Happy Rose 7: op 22 juni is ze jarig en wordt ze 12 jaar.
* Hooi en stro speelveld
* Klim op de trekker en maak een foto!
* Kom alles te weten over zonnepanelen en directe groene stroom. Huisvuilcentrale HVC legde hier 1.000m2 zonnepanelen.
* Ervaar hoe krachtvoer wordt gemaakt en wat de ontwikkelingen zijn in de kunstmest.
* Ooit rauwe melk geproefd? Of weet je hoe Beemster kaas smaakt?
Ook kun je alle oude en nieuwe machines bewonderen en misschien wil je wel kalfjes voeren.

Klaver noemt zijn melkcarrousel liefkozend zijn koeientempel. Kijken bij het melken kan tussen 18:00 en 20:00 uur.

De boerderij van de familie Klaver is een melkveehouderij met 370 koeien, in de volksmond een megastal. Er is een ultra-moderne loopstal gebouwd, waar de koeien naar buiten kunnen wanneer ze dat willen. De koeien liggen op waterbedden en worden gemolken in een enorme melkcarrousel. Op de daken van de schuren ligt 1.000 m2 zonnepanelen. Deze boerderij wil het bewijs zijn dat grootschaligheid, duurzaamheid en dierenwelzijn goed samen kunnen gaan.

Melkveehouderij Klaver, Grote Sloot 128 in Schagerbrug.
De open boerderijdagen zijn gratis toegankelijk.

Op 19 t/m 21 juni speelt de voorstelling Mansholt op de boerderij van Klaver. Kaarten kunnen via de website besteld worden. www.karavaan.nl.


zaterdag 20 en zondag 21 juni

Kermis in Westerland


zondag 21 juni

Zonnewende op het Wad

WIERINGEN - Beleef op de langste dag van het jaar de zonnewende op het Wad.

De opkomst van de zon wordt meegemaakt op het Wad. Vroeg uit de veren is het devies, want de reis naar het Wad met de WR 130 van schipper Jan Rotgans begint om 3:00 uur. Er wordt voet gezet op het Wad tussen Texel, Den Helder en Wieringen. Dat kan op eigen schoenen, blote voeten of op de lieslaarzen die aan boord zijn. Warme kleding , regenjack, extra schoenen en sokken zijn onontbeerlijk.
Aan boord wordt gezamenlijk een gezellig ontbijt gemaakt met broodjes en koffie en thee ..
De kosten zijn 35 Euro p/p (inclusief varen, ontbijt, koffie en drankjes....)De tocht is van 3:00 tot 7:00 uur en vertrekt uit de Oosterhaven in Den Oever.
Opgave kan via email: nicojvisser@hotmail.com. Het evenement gaat door als er minimaal 15 deelnemers zijn.


zondag 21 juni

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: mevr. Drs. M. Bijl uit Beverwijk in de Hippolytuskerk.


zondag 21 juni

Excursie Historische Vereniging Wieringen

WIERINGEN - De Historische Vereniging Wieringen bezoekt het Gevangenismuseum in Veenhuizen en het museum Koloniehof in Fredriksoord. In Veenhuizen wordt een rondleiding verzorgd.

Op 18 mei 1975 werd het eerste Gevangenismuseum in Veenhuizen geopend in een oude betonschuur aan de Hoofdweg in Veenhuizen. Hier ontdekt u alles over misdaad en straf van ongeveer 1600 tot heden, in Nederland. Het museum is gevestigd in een van de oude dwanggestichten, die in 1823 door de Maatschappij van Weldadigheid in Veenhuizen zijn gebouwd voor bedelaars en landlopers.

In het museum Koloniehof wordt het verhaal vertelt over de Maatschappij van Weldadigheid. Deze maatschappij is opgericht om schrijnende armoede in het begin van de negentiende eeuw te bestrijden. De man hier achter was de sociaal bewogen Johannes van den Bosch.

De kosten van de excursie bedragen € 48,00 per persoon, inclusief koffie met gebak en lunch.
Aanmelden kan tot 1 juni bij Agnes van Zoonen (0227-593606), Lies Jacobs (0227-60264) of per e-mail excursie@historischwieringen.nl.

De excursie gaat door bij voldoende deelname.


zondag 21 juni

Boerenlandfair

WESTERLAND - De Boerenlandfair zet alle vaders dit jaar extra in het zonnetje. Tijdens de fair kunnen kinderen die dag vertellen waarom hun vader de allerliefste of -leukste vader is. Op de fair zijn dit jaar ruim 100 stands met producten voor huis, tuin en erf aanwezig en zijn verschillende demonstraties en optredens te zien. Ook wordt dit jaar een klederdrachtshow door het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont gegeven.


(Foto: PR).

Naast de ruim 100 stands met landelijke producten voor huis, tuin en erf, brocante, culinaire producten en de gezellige theetent staan er verschillende demonstraties op het programma zoals ganzen drijven met Border Collies, mandenvlechten, klompen maken en bloemschikken. En natuurlijk kunnen lekkerbekken weer deelnemen aan de leukste wedstrijd die er is, de traditionele taartenbakwedstrijd. Er is muziek en dans en in de nabij gelegen Nicolaaskerk is gedurende de fair een expositie van Janneke de Jong te zien. Nieuw dit jaar is de speciale klederdrachtshow die wordt gegeven door vrijwilligers van het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont. Zij laten tijdens de show zien hoe Wieringers vroeger gekleed gingen.

Vaders hebben dit jaar natuurlijk een streepje voor op de Boerenlandfair Westerland. Daarom kunnen kinderen van fairbezoekers bij de eigen stand van de Boerenlandfair vertellen waarom juist hun vader de allerbeste, allerliefste of allerleukste vader is. Uit alle inzendingen kiest het fairbestuur de meest originele en deze wint een leuke Vaderdagprijs.Live muziek Impress
Na afloop van de fair treedt de band Impress op in de grote tent. Deze formatie bestaat uit leden van de bekende band Flair en dit optreden vormt de afsluiting van het Dorpsfeest Westerland waar de Boerenlandfair onderdeel van uitmaakt. Zowel het Dorpsfeest als de Boerenlandfair worden door vrijwilligers georganiseerd en traditiegetrouw gaan de opbrengsten van zowel het Dorpsfeest als de Boerenlandfair naar de Wieringer verenigingen, die ook meehelpen bij de organisatie.

De Boerenlandfair is van 11:00 tot 16:30 uur op het terrein van het Dorpsfeest, hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg in Westerland. De entree voor de fair is gratis, evenals parkeren. Meer informatie over de fair en het volledige programma zijn te vinden op de website van de fair, www.boerenlandfair.nl.


zondag 21 juni

Autocross

WINKEL – Vandaag wordt de jaarlijkse autocross gehouden op het snelle circuit aan de Hartweg in Winkel.De aanvang is 12:00 uur.


zondag 21 juniBARSINGERHORN - Baggerdag bestaat tien jaar en dat wordt gevierd met een extra grote editie: meer spellen en mogelijkheid tot meer deelnemers. Baggerdag is een sportieve 10-kamp middag voor kinderen met activiteiten als een reusachtige survivalbaan, baggervoetbal en een buikschuifbaan van wel 40 meter. Er is dit jaar een extra opblaas spel: de super Vulcano. Op deze piramide kan je van 2 kanten tegelijk omhoog klimmen en naar beneden glijden.

De kinderen strijden in twee leeftijdscategorieën, 8 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar. Op elk onderdeel spelen 2 teams tegen elkaar, het team met de meeste punten is aan het einde van de middag de Baggerdag kampioen!
Voor de kinderen onder de 8 jaar is er een kidscorner ingericht met onder andere een zandbak en glijbaan.Kaarten in de voorverkoop kosten slechts € 7,50, aan de kassa zijn ze € 1000. Kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar tot en met 18 juni. Er is een maximaal aantal deelnemers, dus vol = vol! .
De gratis Baggerdag bus rijdt langs verschillende dorpen rondom Baggerdag om de kinderen op te halen en weer thuis te brengen, check voor exacte plaatsen en tijden www.baggerdag.nl. Het is wel verplicht om droge kleren mee te nemen als je met de bus mee wilt. Er is na afloop de mogelijkheid om je te douchen.

Baggerdag begint om 13:00 uur en zal tot ongeveer 17:00 uur duren. Baggerdag wordt georganiseerd door 7 vrijwilligers uit de omgeving van Barsingerhorn.
Klik hier om je aan te melden voor Baggerdag.


zondag 21 juni

Vlinderexcursie

DEN HELDER - U kunt met een gids van Landschap Noord-Holland vlinderen in de mooie zogenaamde PWN-duinen. Zo gevarieerd als het landschap daar is, zo gevarieerd zijn de daar voorkomende vlinders.

Soorten als kleine- en duinparelmoervlinder, kleine vuurvlinder en icarusblauwtjes leven in het duingrasland. In de bosrand zien we bont zandoogje en misschien wel het landkaartje. Als u een vlinderkijkertje of soortgelijke kijker heeft neem die dan mee. Door de vele beschutte en warme plekken in het gebied kunt u ook wanneer het weer niet optimaal is van de vlinderpracht genieten.

Tijd: 13:30 tot 15:00 uur.
Vertrekpunt: parkeerterrein Restaurant Duinoord, Jan Verfailleweg 622, 1783BW, Den Helder.
Kosten: Volwassenen € 7, kinderen tot 12 jaar € 3. Beschermers betalen € 4 en hun kinderen tot 12 jaar € 2. U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.

(Foto: Parelmoervlinder op slangenkruid - foto Henk van Bruggen)


dinsdag 23 juni

Raadsvergadering Hollands Kroon


ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert om 20:00 uur in De Ontmoeting. De vergadering is openbaar.


Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Insprekers
• Kadernota 2016 - 2019


Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.


woensdag 24 juni

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


woensdag 24 juni

Beachfestijn en beachboardingvoetbal

WESTERLAND - Sportservice Schagen zoekt de strandjes in de regio op voor een geheel nieuwe activiteit; een Beachfestijn met een beachboardingvoetbaltoernooi. Deze sportieve strandactiviteit vindt plaats op het Lutjestrand in Westerland. De activiteiten duren van 14:00 uur tot 15:30 uur. Deelname is gratis, voor deelname aan het beachvoetbal is vooraf aanmelden noodzakelijk.

Beachfestijn
De bewegingsconsulenten van Sportservice Schagen komen naar het Lutjestrand in Westerland. Het strand wordt omgetoverd tot een waar sport- en spelparadijs met diverse sport- en spelmaterialen. Er is voor iedereen iets leuks te doen en als grote klapper wordt natuurlijk ook de mega-stormbaan opgeblazen. Aanmelden voor het Beachfestijn is niet nodig, kom met zoveel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes! Alle kinderen van groep 3 tot en met 8 zijn welkom.Beachboarding
Tijdens het Beachfestijn vindt er dezelfde middag ook een beachboardingvoetbaltoernooi plaats. De groepen 6 t/m 8 van de basisschool kunnen zich uitleven. In de luchtboarding wordt 4 tegen 4 gespeeld, zonder vaste keeper. De wedstrijden duren 5 minuten. Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers (2 wissels) en mag gemengd zijn. De deelnemers moeten wel in de betreffende groep van de basisschool zitten. Er kunnen maximaal 12 teams deelnemen.

Voor het beachboardingvoetbaltoernooi is het noodzakelijk om aan te melden. Dit kan tot en met de zondag voor het toernooi door een mailtje te sturen naar tvanderfluit@sportserviceschagen.nl met daarin de volgende informatie: naam team, naam school, gemiddelde leeftijd spelers en het gewenste toernooi (datum).


donderdag 25 juni

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert om 20:00 uur in De Ontmoeting. De vergadering is openbaar.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Inspreken burgers
• Kadernota 2016 - 2019
• Harmonisatie buitensport
• Begroting 2016 Veiligheidsregio

Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.donderdag 25 juni

Zomerbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
De volgende zomerbingo’s zijn op donderdag 9 en 23 juli en 6 en 27 augustus.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


vrijdag 26 juni

Spokentocht


MIDDENMEER - Vandaag is een spokentocht in Middenmeer. De tocht begint om 20:00 uur en duurt ongeveer een uur. Het thema is Haunted Holidays.

Alle feestdagen krijgen tijdens de tocht een leuke wending. Tijdens de tocht kunt u bijvoorbeeld de horror sint, horror kerstman en zombie bruiden tegenkomen. Ook zult u de feestdagen aan alle decoraties kunnen herkennen. De feestdagen Halloween, Kerst, Sinterklaas, Oud en nieuw, Pasen, Carnaval en Valentijn zullen te zien zijn.


Om uit de kosten te komen, betaal je voor deelname aan de tocht € 1,00. Al het geld, dat over blijft, wordt geschonken aan de KWF kanker bestrijding.
Aanmelden kan op de site www.spokentochtmiddenmeer.nl.


vrijdag 26 juni

Nachtmarkt


KOLHORN - Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd. Vanavond van 19:00 tot 24:00 uur is er een nachtmarkt.


Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt. Dit alles is tijdens de jaarlijkse nachtmarkten te bewonderen. 250 kramen en stalletjes zijn met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt en het oudste gedeelte van het dorp is op deze avond prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!vrijdag 26 juni

Nachtvlinderexcursie

SINT MAARTENSVLOTBRUG - U kunt samen met de gids van Landschap Noord-Holland op zoek naar nachtvlinders in het Wildrijk bij Sint Maartensvlotbrug. De nachtvlinders worden gelokt met een speciale lamp die achter een wit laken staat opgesteld. Ook een geurige vruchtensiroop is een handig hulpmiddel. De gids smeert de siroop op een boom of struik; ‘stropen’ wordt dat genoemd.

Nachtvlinders zijn vooral ’s avonds en ’s nachts actief. Ze hebben in tegenstelling tot dagvlinders meestal minder uitbundige kleuren. Zelfs de antennes van nachtvlinders zien er wat anders uit; draadvormig of geveerd. Deze helpen de mannetjes de geur van het vrouwtje op te vangen in de voortplantingsperiode. Vlinders kunnen enorm goed ruiken. Een mannetje kan een vrouwtje dat wil paren op kilometers afstand vinden. Welke nachtvlinders komen we deze avond tegen?


Gammauil - foto Gerard Bos

Tijd: 21:00-22:30 uur.
Vertrekpunt: Belkmerweg 78, 1753 GD Sint Maartensvlotbrug.
Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot 12 jaar € 3,-, van Beschermers € 2,-.
U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden kan ook.


zaterdag 27 juni

Beachvolleybal


Lijkt het je leuk om met een groepje vrienden/vriendinnen/collega's een sportieve dag te beleven op de haven van Den Oever?
Geef je dan snel op (via Facebook of bobenjose@quicknet.nl) voor dit gezellige en recreatieve beachvolleybal toernooi.


zondag 28 juni

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: Kerkenraadsviering met gemeenteleden, en viering Zwerfkeitjes in de Hippolytuskerk.


zondag 28 juni
zondag 28 juni

Wieringermeer Trail

WIERRINGERMEER - Atletiekvereniging Wieringermeer heeft de organisatie van de Wieringermeer Trail overgenomen van de groep enthousiastelingen uit Hoorn, die een eerste aanzet tot deze Trail hebben gegeven.

Over een parkoer van ± 17 km zullen de deelnemers het uiterste van zich moeten vergen. Door de organisatie wordt een afwisselend parkoer in het Dijkgat-, Robbenoordbos en Wierholt uitgezet. De Trail runners gaan hier over mountainbike paden, gras, en dijk. Door het zeer geaccentueerde parkoer zorgt het voor veel afwisseling, tempo veranderingen en een ware slijtageslag.Trail running neemt toe in populariteit en kenmerkt zich door de grote mate van zelf support. Zo moeten de deelnemers zelf zorgen voor verzorging onderweg. Door de toenemende populariteit is er een limiet gesteld wat betreft het aantal deelnemers. Deelname uitsluitend mogelijk door middel van voorinschrijving op www.inschrijven.nl. Wanneer de limiet bereikt is, wordt de inschrijving automatisch gesloten.

De start is om 12:00 uur op de grote parkeerplaats aan de Noorderdijkweg te Wieringerwerf. (Bekend van de Dijkgatboscross).
Er zijn prijzen voor de eerste 10 aankomende heren en voor de eerste 5 aankomende dames. Verder zal er voor elke deelnemer een herinnering zijn.
Er zijn geen verzorgingsposten langs de route. Deelnemers dienen zich zelf te voorzien van drinken en voeding. Er is de mogelijkheid om een eigen met naam / startnummer voorziene bidon etc. af te geven welke door de organisatie halverwege de route op een tafel zal worden neergezet. Deelnemers dienen deze zelf te pakken.
Ten behoeve van de deelnemers zal de organisatie een grote tent plaatsen. Er is echter geen kleed- en douche gelegenheid. Wel is er de mogelijkheid om na afloop te douchen in heet clubgebouw van AV Wieringermeer. (Tamsmalaan, Wieringerwerf)
Kleding / persoonlijke spullen kunnen worden neergezet bij de start / finish locatie; dit echter wel op eigen risico en verantwoording.


zondag 28 juni
zondag 28 juni

Orchideeënexcursie

DEN HELDER - Op de plek van het Refugium bij Den Helder lagen vroeger sportvelden, maar die zijn aantal jaren geleden teruggegeven aan de natuur en die heeft zich hier prachtig ontwikkeld. Vandaag kunt u hier met de gids van Landschap Noord-Holland een kijkje nemen.

Er groeien allerlei soorten orchideeën. Bijvoorbeeld de welriekende nachtorchis. De naam is prachtig, maar ook de bloemen van deze soort zijn de moeite waard. We gaan natuurlijk op zoek naar andere soorten orchideeën. Maar ook allerlei andere planten krijgen de aandacht.

Tijd: 13.30-15.00 uur.
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder. Bij parkeerplaats Donkere Duinen.
Kosten: € 7, Beschermers € 4. Kinderen tot 12 jaar € 3, van Beschermers € 2. U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen kan ook.

(Foto: Welriekende nachtorchis - foto Peter Melman)


zondag 28 juni
zondag 28 juni

Vogelexcursie

DEN HELDER - De gids van Landschap Noord-Holland neemt u mee naar het Balgzand, waar het broedseizoen er inmiddels weer op zit. Altijd leuk om de balans op te maken. Wat heeft het opgeleverd?

We krijgen vast tureluurs en kluten te zien met jongen. En hoe zit het met de lepelaars? Meestal komen we ook allerlei soorten eenden tegen, bijvoorbeeld de bergeend. Die heeft soms een hele troep jongen bij zich; een leuk gezicht. Ook trekvogels maken het bezoek interessant. De meeste zitten nu in het hoge noorden, maar er zijn nog wat achterblijvers te zien. Het zijn vooral steltlopers als rosse grutto, zilverplevier, kanoet, bonte- en drieteenstrandloper, die zijn nu prachtig op kleur. Tijdens de excursie komt het water op. Veel vogels hebben voedsel gevonden op het drooggevallen wad en vliegen dan naar de schorren om uit te rusten. We kunnen ze dan mooi bekijken.


Jonge kluut - foto Joke Huijser-Spekken

Voor en na de excursie is het informatiepunt ’t Kuitje geopend. In het informatiepunt staan een aantal aquaria; daarin kunt u zien wat er in Waddenzee zoal onder het wateroppervlak leeft. Uiteraard staat er een kopje koffie of thee klaar.

Tijd: 15:00-17:00 uur.
Vertrekpunt: Informatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder.
Kosten: € 7, Beschermers € 4. Kinderen tot 12 jaar € 3, van Beschermers € 2. U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen kan ook.


maandag 29 juni

Fietsen met de burgemeester

BREEZAND - Burgemeester Nawijn gaat weer door Hollands Kroon fietsen. Een aantal keer per maand bezoekt de burgemeester één van de 22 kernen. Vandaag om 19:00 uur fietst burgemeester Nawijn in Breezand. Wilt u mee fietsen? Dat kan!

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met het bestuurssecretariaat via 088-321 5000 of via college@hollandskroon.nl. Fietst u mee?

Burgemeester Nawijn nodigt u uit
“Ik kom graag in contact met (nieuwe) inwoners, ondernemers en het verenigingsleven van Hollands Kroon. Dit wil ik doen door met u te fietsen door de kernen, waarbij u mij mooie of bijzondere plekken kunt laten zien. Ik wil u allen uitnodigen om met mij mee te fietsen!”

Suggesties zijn welkom
Alle suggesties voor mooie en bijzondere plekken binnen de gemeente zijn van harte welkom. Dit kan van alles zijn; van het bezoeken van een monument tot het fietsen door een park.


(ADVERTENTIE)


HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


woensdag 1 juli

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


vrijdag 3 juli
vrijdag 3, zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 juli

Kermis in Middenmeer


zondag 5 juli

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: Ds. S. Lamsma uit Den Helder in de Hippolytuskerk.

zondag 5 juli

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


dinsdag 7 juli
woensdag 8 juli

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 9 juli

Zomerbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
De volgende zomerbingo’s zijn op donderdag 23 juli en 6 en 27 augustus.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


vrijdag 10 juli

Kermis in Barsingerhorn


zaterdag 11 en zondag 12 juliREGIO - Meerdere privétuinen en ateliers in de regio zijn open voor publiek. Bekend onder de naam ‘Top in de Kop’ wordt aan bezoekers een zeer gevarieerd aanbod aan stijltuinen en kunst getoond. De deelnemers zijn geopend van 11:00 - 17:00 uur. Bezoekers kunnen onder meer terecht in Callantsoog, Lutjewinkel en Winkel, Opperdoes en Westerland.

,,Dankzij de zachte winter en het frisse maar zonnige voorjaar zijn de borders van de deelnemende tuinen een lust voor het oog,’’ aldus Marianne Greiner namens Top in de Kop. ,,Het frisse groen, vele reeds bloeiende bloemen, waterpartijen enzovoort, maken het bezoek tot een groot lentefeest.’’

Gedurende de lente en zomer houdt de groep - bestaande uit 14 gepassioneerde tuineigenaren, kunstenaars en kwekerij - onder de naam “Top in de Kop’ vijf gezamenlijke open weekenden, maandelijks tussen mei en september. De locaties zijn verspreid over de Noordkop en ook dit jaar zijn er weer nieuwe tuinen te bewonderen. Na bijna 15 jaar is het evenement bij veel kunst- en tuinliefhebbers een begrip geworden. Heerlijk slenteren langs kleurige borders, zitten te genieten op een tuinbankje in de lentezon, kijken naar nieuwe kunstwerken bij de ateliers… volop inspiratie opdoen!


Beeldentuin Booghaard

Deelnemers: Kunsttuin Kremlin en Kwekerij Liefhebbersplanten in Winkel, Versicolortuin in Lutjewinkel, Atelier Sietse Wiersma in Oudkarspel, Tuin Beuken in Ursem, Beeldentuin De Booghaard in Callantsoog, Tuin3 in Anna Paulowna (alleen zondag), Galerie Op de Zeebodem in Slootdorp, de Hortensiatuin in Westerland en Tuin Meeuwes in Opperdoes.
Zie www.topindekop.nl voor adressen.


zaterdag 11 en zondag 12 juli

Nederlands Kremlin

WINKEL - Het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw is van 11:00 - 17:00 uur geopendHet Nederlands Kremlin is een kunsttuin aan de Limmerschouw 51 in Winkel. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is.


zaterdag 11 en zondag 12 juli

Kermis in Barsingerhorn en Moerbeek


zondag 12 juli

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: Ds. A. van Kampen uit Anna Paulowna in de Hippolytuskerk.


maandag 13 juli

Kermis in Barsingerhorn


woensdag 15 juli

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


vrijdag 17 juli

Nachtmarkt


KOLHORN - Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd. Vanavond van 19:00 tot 24:00 uur is er een nachtmarkt.


Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt. Dit alles is tijdens de jaarlijkse nachtmarkten te bewonderen. 250 kramen en stalletjes zijn met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt en het oudste gedeelte van het dorp is op deze avond prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!zaterdag 18, zondag 19, maadag 20 en dinsdag 21 juli

Kermis in Oudesluis


zondag 19 juli

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: mevr. A. van Putten-Knol in de Hippolytuskerk.


woensdag 22 juli

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 23 juli

Zomerbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
De volgende zomerbingo’s zijn op donderdag 6 en 27 augustus.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zaterdag 25, zondag 26 en maandag 27 juli

Kermis in Anna Paulowna


zondag 26 juli

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur in de Hippolytuskerk.


woensdag 29 juli

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 30, vrijdag 31 juli, zaterdag 1, zondag 2 en maandag 3 augustus

Kermis in Hippolytushoef


zondag 2 augustus

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


woensdag 5 augustus

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 6 augustus

Zomerbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
De laatste zomerbingo is op donderdag 27 augustus.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


donderdag 6 augustus

Kermis in Wieringerwerf


vrijdag 7 augustus

Nachtmarkt


KOLHORN - Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd. Vanavond van 19:00 tot 24:00 uur is er een nachtmarkt.


Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt. Dit alles is tijdens de jaarlijkse nachtmarkten te bewonderen. 250 kramen en stalletjes zijn met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt en het oudste gedeelte van het dorp is op deze avond prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 augustus

Kermis in Wieringerwerf en Winkel


maandag 10 augustus

Kermis in Wieringerwerf


woensdag 12 augustus

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


vrijdag 14 augustus

Kermis in Haringhuizen


zaterdag 15 en zondag 16 augustus

Kermis in Haringhuizen en Oude Niedorp


zaterdag 15 augustus
zondag 16 augustus
maandag 17 augustus

Kermis in Oude Niedorp


woensdag 19 augustus

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


vrijdag 21, zaterdag 22,zondag 23, maandag 24 en dinsdag 25 augustus

Kermis in Den Oever


zaterdag 22 en zondag 23 augustusREGIO - Meerdere privétuinen en ateliers in de regio zijn open voor publiek. Bekend onder de naam ‘Top in de Kop’ wordt aan bezoekers een zeer gevarieerd aanbod aan stijltuinen en kunst getoond. De deelnemers zijn geopend van 11:00 - 17:00 uur. Bezoekers kunnen onder meer terecht in Callantsoog, Lutjewinkel en Winkel, Opperdoes en Westerland.

,,Dankzij de zachte winter en het frisse maar zonnige voorjaar zijn de borders van de deelnemende tuinen een lust voor het oog,’’ aldus Marianne Greiner namens Top in de Kop. ,,Het frisse groen, vele reeds bloeiende bloemen, waterpartijen enzovoort, maken het bezoek tot een groot lentefeest.’’

Gedurende de lente en zomer houdt de groep - bestaande uit 14 gepassioneerde tuineigenaren, kunstenaars en kwekerij - onder de naam “Top in de Kop’ vijf gezamenlijke open weekenden, maandelijks tussen mei en september. De locaties zijn verspreid over de Noordkop en ook dit jaar zijn er weer nieuwe tuinen te bewonderen. Na bijna 15 jaar is het evenement bij veel kunst- en tuinliefhebbers een begrip geworden. Heerlijk slenteren langs kleurige borders, zitten te genieten op een tuinbankje in de lentezon, kijken naar nieuwe kunstwerken bij de ateliers… volop inspiratie opdoen!Deelnemers: Kunsttuin Kremlin en Kwekerij Liefhebbersplanten in Winkel, Versicolortuin in Lutjewinkel, Atelier Sietse Wiersma in Oudkarspel, Tuin Beuken in Ursem, Beeldentuin De Booghaard in Callantsoog, Tuin3 in Anna Paulowna (alleen zondag), Galerie Op de Zeebodem in Slootdorp, de Hortensiatuin in Westerland en Tuin Meeuwes in Opperdoes.
Zie www.topindekop.nl voor adressen.


zaterdag 22 en zondag 23 augustus

Nederlands Kremlin

WINKEL - Het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw is van 11:00 - 17:00 uur geopendHet Nederlands Kremlin is een kunsttuin aan de Limmerschouw 51 in Winkel. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is.


woensdag 26 augustus

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 27 augustus

Zomerbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zaterdag 29, zondag 30 maandag 31 augustus

Kermis in Nieuwe Niedorp


woensdag 2 september

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 3 september

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


zaterdag 5 en zondag 6 septemberREGIO - Meerdere privétuinen en ateliers in de regio zijn open voor publiek. Bekend onder de naam ‘Top in de Kop’ wordt aan bezoekers een zeer gevarieerd aanbod aan stijltuinen en kunst getoond. De deelnemers zijn geopend van 11:00 - 17:00 uur. Bezoekers kunnen onder meer terecht in Callantsoog, Lutjewinkel en Winkel, Opperdoes en Westerland.

,,Dankzij de zachte winter en het frisse maar zonnige voorjaar zijn de borders van de deelnemende tuinen een lust voor het oog,’’ aldus Marianne Greiner namens Top in de Kop. ,,Het frisse groen, vele reeds bloeiende bloemen, waterpartijen enzovoort, maken het bezoek tot een groot lentefeest.’’


Beeldentuin Booghaard

Gedurende de lente en zomer houdt de groep - bestaande uit 14 gepassioneerde tuineigenaren, kunstenaars en kwekerij - onder de naam “Top in de Kop’ vijf gezamenlijke open weekenden, maandelijks tussen mei en september. De locaties zijn verspreid over de Noordkop en ook dit jaar zijn er weer nieuwe tuinen te bewonderen. Na bijna 15 jaar is het evenement bij veel kunst- en tuinliefhebbers een begrip geworden. Heerlijk slenteren langs kleurige borders, zitten te genieten op een tuinbankje in de lentezon, kijken naar nieuwe kunstwerken bij de ateliers… volop inspiratie opdoen!

Deelnemers: Kunsttuin Kremlin en Kwekerij Liefhebbersplanten in Winkel, Versicolortuin in Lutjewinkel, Atelier Sietse Wiersma in Oudkarspel, Tuin Beuken in Ursem, Beeldentuin De Booghaard in Callantsoog, Tuin3 in Anna Paulowna (alleen zondag), Galerie Op de Zeebodem in Slootdorp, de Hortensiatuin in Westerland en Tuin Meeuwes in Opperdoes.
Zie www.topindekop.nl voor adressen.


zaterdag 5 en zondag 6 september

Nederlands Kremlin

WINKEL - Het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw is van 11:00 - 17:00 uur geopendHet Nederlands Kremlin is een kunsttuin aan de Limmerschouw 51 in Winkel. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is.


zondag 6 september

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


dinsdag 8 september

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


woensdag 9 september

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


zondag 13, maandag 14 en dinsdag 15 september

Kermis in Zijdewind


woensdag 16 september

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 september

Kermis in Kolhorn


zaterdag 26 en zondag 27 september

Kermis in Winkel


vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 oktober

Kermis in Breezand


zaterdag 3 oktober
zondag 4 oktober

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 11 oktober

Werp 3-kamp

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een werp 3-kamp (kogelslingeren, discuswerpen en kogelstoten) op haar atletiekbaan aan de Dr. Tamsmalaan 2.

Aan de wedstrijd kunnen Junioren B/A, Senioren en Masters deelnemen (Junioren C mogen deelnemen als Junioren B).

Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 voor de Werp 3-kamp (kogelslingeren, discuswerpen, kogelstoten) of € 3,00 voor de losse onderdelen.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar werp3kamp@avwieringermeer.nl.

Vermeld hierbij minimaal naam, vereniging, leeftijd en welke onderdelen.

Programma:
• 10:00 uur: Kogelslingeren
• 11:30 uur: Discuswerpen
• 12:30 uur: Kogelstoten


vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober

Kermis in Lutjewinkel


zondag 1 november

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


zondag 1 november

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zaterdag 14 november

The Cats Aglow Revivalband

WINKEL - De The Cats Aglow Revivalband komt ook dit jaar naar café Beentjes. Het optreden is vanaf 21:00 uur.Kaarten zijn verkrijgbaar bij Dorpsstraat 88 in Winkel, of via 06-20851617 of maak € 12,50 over naar rekeningnummer NL91RABO0147983266 met vermelding van naam en aantal kaarten.
Kaarten aan de deur gaan € 15,00 per stuk kosten, mits verkrijgbaar.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


zondag 6 december

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 6 december

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wie o wie? - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...