LADA stelt vragen aan het college over windmolens
Uitgegeven op 02-06-2015 om 16:03  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - De fractie LADA heeft vragen gesteld i.v.m. de plaatsing van mega-windturbines in de Wieringermeer.

LADA: Geachte leden van het college,

Bewoners van de Wieringermeer zijn nog steeds niet betrokken bij de ontwikkeling van het Windplan Wieringermeer. Omwonenden van te plaatsen turbines leven in onzekerheid en zijn verontwaardigd dat zij genegeerd worden. Zij krijgen te maken met de overlast veroorzaakt door geluid en slagschaduw waarvan de gevolgen voor de gezondheid niet duidelijk zijn. Daarnaast ontstaat financiŽle schade door waardedaling van de woningen, die mogelijk onverkoopbaar worden. Compensatie- en planschaderegelingen zijn niet aangeboden.

In het persbericht van 7 mei waarin bekend gemaakt werd dat de vergunningen voor het windplan afgegeven kunnen worden, liet gedeputeerde Jaap Bond zich lovend uit over de samenwerking tussen overheid, initiatiefnemers en eigenaren. Geen woord over de gevolgen voor de omwonenden en hun positie in de ontwikkeling van het Windplan.

Op de winddag, gehouden op 13 december 2014, heeft de Stichting Omwonenden Windplan Wieringermeer het college een petitie aangeboden met het verzoek om een onderzoek naar draagvlak uit te voeren. Deze petitie is door ruim 1100 omwonenden ondertekend. Tot heden heeft de Stichting geen antwoord van u ontvangen.

1. Waarom heeft de Stichting Omwonenden Windplan Wieringermeer geen antwoord ontvangen op het verzoek om een onderzoek naar draagvlak uit te voeren?
2. Waarom heeft dit onderzoek naar draagvlak niet plaats gevonden?
3. Worden door de gemeente inspanningen verricht om burgers die overlast en schade ondervinden goed gecompenseerd te krijgen?
4. Zo nee, wat is de reden waarom u dat niet doet?

Met vriendelijke groet,

Namens de LADA-fractie

Peter Couwenhoven,
fractiesecretaris
(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan de Vries de autocrosser - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...