Xiao Nan Pols (13) schrijft eerste boek 'Zwarte ziel'
Uitgegeven op 01-06-2015 om 19:44  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Dertien jaar is ze en nu al auteur van het boek 'Zwarte ziel', dat door uitgeverij Boekscout YO! is uitgebracht. Xiao Nan Pols uit Den Oever is het gelukt een bloedstollend verhaal vol spanning, verdriet en pijn te publiceren. ,,Ik ben heel erg trots dat mijn boek ook in de boekhandels komt te liggen."

Hoofdpersoon in het boek is Samantha. Het meisje heeft het niet gemakkelijk thuis en gedraagt zich daarom anders dan haar klasgenoten. In Zwarte ziel zit het Samantha niet mee… Op jonge leeftijd komt haar moeder door een verschrikkelijk ongeluk te overlijden. Dat dieptepunt verandert alles. Samantha gaat helemaal los en verandert in een onherkenbare gothic.

Ze kleedt zich in de donkerste gewaden, laat haar sluike donkere haar voor haar ogen hangen en doet er alles aan om zo zwart mogelijk door het leven te gaan. Met het veranderen van haar uiterlijk krijgt ze ook een geheel nieuwe persoonlijkheid. Van het lieve, zachtaardige meisje verandert ze in een ontoegankelijke tiener.

Veel leeftijdsgenoten en leraren vinden het raar dat Samantha zich ineens anders gedraagt. Ze maken zich zelfs zorgen. Gelukkig zijn er ook mensen die haar steunen. In het verhaal wordt zichtbaar hoe het leven van Samantha loopt. In voor- én tegenspoed.

Xiao Nan woont al bijna haar hele leven in Den Oever, maar komt oorspronkelijk uit China. Haar Nederlandse ouders, Wilco en Jolanda Pols-Bays, adopteerden haar in 2002 en sindsdien gaat het met Xiao Nan voor de wind. Ze is leergierig en volgt op rsg Wiringherlant met veel plezier de VMBO bb/kb-opleiding.

Zwarte ziel (13.95) wordt verkocht bij boekhandels Primera en Stumpel in Wieringerwerf. Het boek kan ook via www.boekscout-yo.nl/boekwinkel worden verkregen.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Echtpaar Scheltus Stapel - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...