Harmonie 1 wint zaalvoetbalbeker na penalties
Uitgegeven op 31-05-2015 om 22:01  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Het eerste team van zaalvoetbalvereniging De Harmonie uit Hippolytushoef heeft afgelopen woensdag in sporthal Sportlaan in Den Helder de regionale bekerfinale gewonnen. In de wedstrijd waren zij duidelijk de sterkste, maar zij bereikten de overwinning tegen De Ark uit Anna Paulowna pas na strafschoppen. In de strafschoppenreeks was een hoofdrol weggelegd voor keeper Martijn Lont. Niet alleen stopte hij de strafschop van oud-international Andre Tielens, maar hij scoorde zelf ook. De beslissende penalty werd benut door Jop van den Esschert.

Na het succesvolle vorige seizoen, waarin de 2e plaats in de hoofdklasse werd behaald, waren de verwachtingen van Harmonie 1 voor dit seizoen hooggespannen. Het hechte team is al sinds de B-junioren bij elkaar en werd dit seizoen nog versterkt door de komst van de topscorer van de hoofdklasse Jop van den Esschert.
De eerste helft van het seizoen viel echter ronduit tegen. Het team en aanwinst Van den Esschert moesten duidelijk nog aan elkaar wennen. Pas na de winterstop kwam het team op stoom en werd er geen wedstrijd meer verloren. In de competitie was door de matige start een 4e plaats het hoogst haalbare. De bekerfinale werd gezien als een ideale mogelijkheid voor eerherstel. Te meer daar de torenhoge favoriet Old Stars in de halve finale met 6-2 werd verslagen.


De blije bekerwinnaars: Achter vlnr: coach Arjan Smit, Rick Jansma, Jeroen Kleimeer, Martijn Lont, Dennis Norder , Ted Jorna en reservedoelman Sandor Doesburg.
Voor vlnr: Marc van der Kooy, Stan Kok, Jop van den Esschert en Merijn Kok.


In de finale nam De Harmonie vanaf het begin het initiatief. Het spitsenduo Jeroen Kleimeer en Jop van den Esschert was zeer gevaarlijk, maar wist aanvankelijk niet te scoren. Enkele goede kansen werden gemist. Uit de eerste tegenaanval van De Ark lag de bal in het net en stond het tegen de verhouding in 0-1.
Daarna was het De Harmonie die de kansen kreeg. De verdediging van De Harmonie met Ted Jorna, Stan Kok, Rick Jansma en de opgebloeide Dennis Norder gaf vrijwel geen kans weg. Enkele schoten van afstand waren een prooi voor keeper Lont. Ook hij is na de winterstop weer in topvorm.
Na een goede actie van Jeroen Kleimeer, scoorde Van den Esschert koelbloedig 1-1.
In deze fase van de wedstrijd was De Harmonie heer en meester. De ene na de andere vlotte aanval ging richting het doel van De Ark. Voor het doel lukte het echter niet helemaal. Paal, lat en keeper stonden goals in de weg. Ook het spitsenduo Marc van de Kooy en Merijn Kok werkte keihard, maar lukte het niet te scoren.
De Ark kon daar weinig meer tegenover zetten dan enkele gevaarlijke counters. Veelal opgezet door de nestor van de ploeg Tielens, die overigens weer een zeer degelijke partij speelde.
Jeroen Kleimeer wist met zijn goede individuele acties vaak voor gevaar te zorgen. Uit een van deze acties legde hij de bal panklaar voor Van den Esschert, die 2-1 scoorde.
In een mooie en snelle aanval waren de rollen omgekeerd. Van den Esschert sneed door de verdediging van De Ark en Kleimeer scoorde: 3-1.
De beslissing leek aanstaande. De Harmonie kreeg diverse mogelijkheden op 4-1, maar scoorde niet.
In een tijdsbestek van 5 minuten zette De Ark de wedstrijd op zín kop. Uit twee identieke aanvallen werd twee keer gescoord en stond het plotseling 3-3.
Ondanks kansen van beide partijen werd er in de reguliere speeltijd niet meer gescoord en bleef de 3-3 als uitslag op het scorebord.
Penalties moesten de beslissing brengen. Spits Marc van de Kooy, keeper Martijn Lont en spits Jop van den Esschert werden door coach Arjan Smit aangewezen voor de penalties.
Marc van de Kooy benutte de eerste penalty en ook De Ark scoorde. Daardoor kwam de stand op 1-1. Toen was het moment van keeper Martijn Lont. Eerst stopte hij de penalty van Andre Tielens en enkele seconden later schoot hij zijn penalty snoeihard binnen: 2-1 voor De Harmonie. De beslissende penalty werd benut door Jop van den Esschert en de beker was voor het team van De Harmonie.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Te koop Nissan micra 1.2 acenta, 1e eigenaar
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Familiefoto voornamelijk De Haan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...