Paaskaars voor John van Kempen
Uitgegeven op 31-05-2015 om 20:08  |  link  |  bewaar  |  print

T VELD - John van Kempen werd zaterdag verrast door de uitreiking van de paaskaars. Al 28 jaar maakt hij deel uit van het parochie bestuur van de Martinuskerk, waarvan 25 jaar als vicevoorzitter.

Sinds 1 juni vorig jaar heeft John de overstap gemaakt naar het Personele Unie bestuur. Ook hiervan vervult hij de functie van vicevoorzitter. De keuze was of fuseren of een Personele Unie vormen. Er is gekozen voor de Personele Unie vorm samen met Heerhugowaard Noord, Nieuwe Niedorp, Waarland en t Veld.
Samen vinden zij het behoud van de eigenheid van iedere parochie van groot belang. Ook blijven de vier parochies rechtspersonen, die financieel zelfstandig zijn. Sinds woensdag is ook Heerhugowaard t Kruis tot de Personele Unie toegetreden, en bestaat de PU nu uit vijf parochies.


John van Kempen met de paaskaars, die hij kreeg voor zijn verdiensten

Het verschil met de oude situatie is dat er nu n bestuur is voor 5 parochies, waarvoor iedere parochie 2 bestuursleden levert. Over ruim een jaar zit John 30 jaar in het parochiebestuur. Ondanks zijn drukke baan doet hij dit werk nog steeds graag, want het voortbestaan van de Martinus Parochie ligt hem nauw aan het hart.
Daarbij hangt veel af van de parochianen. Hun betrokkenheid zal uiteindelijk de doorslag geven bij het overeind houden van de Martinus Kerk.

(Met dank aan pastor Toon Jorink)
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ ,-

Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Paalzitten - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...