Bart Lankester presenteert met gepaste trots zijn boek Blogmijl
Uitgegeven op 31-05-2015 om 01:12  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Schrijver Bart Lankester uit Hippolytushoef ,of beter gezegd 'achter' Hippolytushoef wonend, heeft op Tweede Pinksterdag het boek 'BLOGMIJL' gedoopt. Dit gebeurde in de aanwezigheid van familie en vrienden in de mooi verbouwde boerderij waar vroeger Paul en Gretha Maas de aardappels opsloegen. Het boek is samengesteld ter ere van het jubileum 1000 x 100 Woorden.


Een vrolijke Bart met Blogmijl op de keukentafel. Eén van de 22 mooie tekeningen die verdeeld zijn over de ruim 240 pagina's is zichtbaar. (fotografie en tekst Henk-Jan Wittink)

Op 25 november 2013 beleefde 100 Woorden z'n 1000ste aflevering. Die mijlpaal is luister bijgezet met een speciale uitgave. Blogmijl bevat een selectie van bijna drie jaar 100 Woorden, met tekeningen van de Utrechtse kunstenaar Nico Heilijgers, en telt circa 250 bladzijden.


'Remco Campert' (portret Nico Heilijgers)

Bart schrijft iedere dag in principe voor twaalf uur zijn verhaaltje van de dag. En echt waar, het zijn inderdaad altijd honderd woorden. Het is dan ook weleens puzzelen met taal. Bart: 'Ik tel de woorden en probeer meestal in de eindzin de 100 Woorden te complementeren'. In 2006 kwam Bart op Wieringen wonen. Hiervoor woonde hij in Amsterdam. Na verloop van tijd werd het contact met familie en vrienden in den vreemde iets minder. Om de contacten toch te behouden ontstond het idee '100 woorden'.

In het begin stuurde Bart de 100 woorden elke dag per e-mail. In 2012 is de website 100-woorden.com verschenen. Zo kan iedereen die dat wil elke dag de blog lezen. Bart schrijft er dus zeven per week. Op Wieringernieuws wordt er iedere week 1 geplaatst. Vaak gaan de Wieringernieuws woorden dan ook over Wieringen. In de andere blogs lees je ook onderwerpen uit het privéleven van Bart en onderwerpen zoals kunst, muziek, politiek en zelfs woningbouwvereniging. De formule is in ieder geval een succes. Wekelijks wordt het item op Wieringernieuws al door duizenden mensen gelezen. Je hebt er 15 tot 20 seconden voor nodig om het te lezen.

Bart heeft zijn 100 Woorden ook een aantal maanden in het ochtendprogramma tussen 08:00 en 10:00 uur van RTVNH voorgelezen. Helaas kwam er tijdens het wisselen van de hoorfdredacteur een einde aan deze reeks. Wie het boek wil kopen kan dat doen door op de advertentie onder de 100 woorden te klikken of even richting de winkel van Burghout gaan in Hippolytushoef. Het boek is 244 pagina's dik, en er staan 22 schitterende tekeningen in. Het eerste boekje '100 Woorden van Wieringen' is daar ook te koop. 100 Woorden van Wieringen bevat een selectie van 100 Woorden die speciaal over Wieringen gaan, met foto’s van de Schots-Wieringer fotograaf Kenneth Stamp. Deze bundel is eind 2012 uitgebracht.(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ ,-

Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Carnaval 1983 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...