Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 27-05-2015 om 22:01 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond nieuws vanuit de hoofdstad van de ZeeVerse vis.
Deze week hebben we een vissoort in de aanbieding waar men niet zo snel aan zal denken…
Horsmakreel!
Horsmakreel is een “vergeten” vissoort en dat is ontzettend jammer!. Net als tonijn,
makreel, sardines hoort de horsmakreel tot de vette vissoorten. Horsmakreel heeft mooi donkervlees en zit vol met Omega-3 vetzuren.
Horsmakreel is geschikt om te roken, om te bereiden in de oven of om te bakken! Komt
u zaterdag langs om een hapje te komen proeven?!
Horsmakreel uit de oven
Ingrediënten ( 1 pers)
1 stuks Horsmakreel
5 el Olijfolie
3 tenen Knoflook
Sambal
Peterselie
Zout (fijn en grof)
Bereidingswijze:
Maak een marinade van de olie, fijngehakte knoflook, een snuf fijn zout en sambal en
peterselie naar smaak. Smeer hiermee beide zijden en de binnenkant van de vis goed in en laat als je tijd hebt het liefst even intrekken, terwijl je bijvoorbeeld aan de rest van je avondeten werkt. Bestrooi de vis met nog flink wat zeezout en zet hem in een voorverwarmde oven van ongeveer 200 graden voor 40 minuten.
2 kilo horsmakreel voor € 4.25
U kunt de aanbieding bestellen via onze WEBSHOP
Het wordt gezellig druk op de markt. Vanaf Zaterdag staat Tiny er weer een aantal weken met de mooiste pioenrozen in verschillende kleuren. Van dieprood, roze tot een pioenroos
die bijna elke dag veranderd van kleur!
Daarnaast kan de moestuintjes-liefhebber ook op de markt terecht voor verschillende kruiden-en groenteplantjes, tomaat, komkommer, courgette!
Een hele fijn week en tot Zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl
www.vistival.nl
www.denoeverhoofdstadvandezeeversevis.nl