Kegelen voor dames op laatste kermisdag t Veld
Uitgegeven op 27-05-2015 om 21:43  |  link  |  bewaar  |  print

T VELD - Traditiegetrouw wordt er altijd gekegeld op de laatste middag van de Pinksterfeesten. Een traditie, die in de dorpen 't Veld en Zijdewind een spectaculaire middag oplevert. Veel deelneemsters en veel toeschouwers, die vooral van gezelligheid houden.Er gebeuren dingen, die anders niet gebeuren en voor bijzondere verrassingen zorgen, die de hilariteit en feestvreugde alleen maar verhogen.
Het Kegelen begon wat later, zodat ook wat jongere dames mee konden doen.
Het was een spannende aangelegenheid. De ballen werden door de dames op verschillende manieren gehanteerd, maar met het zelfde doel: Zoveel mogelijk kegels omver kegelen. Na iedere ronde vielen weer deelneemsters af.
Tegen het einde waren nog een aantal kanshebbers voor het ereschavot en de felbegeerde wisselbeker in de race. De spanning steeg en ook de genuttigde drank begon aardig te werken, zodat er geen pijl op te trekken was wie er uiteindelijk met de wisselbeker vandoor zou gaan.


De winnaressen werden gekroond

Van de drie overgebleven deelneemsters was het uiteindelijk Lisanna Kuilman die haar zenuwen het beste in bedwang kon houden. Zij mocht en de wisselbeker en de bloemen in ontvangst nemen. De tweede plaats werd veroverd door Carrolien Steenman, die de verrassend goed voor de dag komende Sandra Blom nipt voor wist te blijven.
De rode Lantaarn werd uitgereikt aan Linda Boekel. Haar ballen deden niet wat ze zelf wou, waardoor de kegels steeds recht overeind bleven staan.

Paul Vlaar, de Local Hero, verzorgde bij deze aantrekkelijke middag op zeer vertrouwde wijze de muzikale noot wat mede bijdroeg aan de oergezellige en gemoedelijke sfeer.

Tijdens en na het kegelen deden de kermisexploitanten goede zaken. Het weer was ook deze middag prima, zodat er over belangstelling niet te klagen viel.(Met dank aan Theo Moras)
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Drukte op de haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...