Bocado pakt uit bij eerste lustrum
Uitgegeven op 25-05-2015 om 14:22  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Bocado, het winkeltje vol lekkers op ’t Hoekje, bestaat 5 jaar en dat wordt gevierd. Vijf weken lang kunnen klanten iedere week een van de bekende Bocado-pakketjes winnen. De actie start op 1 juni, want dan is het precies vijf jaar geleden, dat Kees en Renate van der Welle hun winkel openden.

Kees van der Welle werkte vanaf zijn jeugd in de metaal. Vijf jaar gleden maakte hij de overstap naar middenstander. ,,In de winkel vind ik de passie in mijn werk, die ik vroeger miste.’’ Bocado heeft veel vaste klanten op Wieringen, maar ook uit de Wieringermeer en Anna Paulowna. Daarnaast weten veel toeristen de kleine sfeervolle winkel te waarderen.
Bocado begon in de Koningstraat, in waar de Wolkenkrabber, waar vroeger Riekje Lont-Moermond speelgoed en huishoudelijke artikelen verkocht. Binnen een jaar verhuisde de winkel naar ’t Hoekje. Daar dreven Arie Timmerman en later Kees Koorn vele jaren drogisterij en tabakswinkel.


Toen & nu

Kaas in alle soorten is niet weg te denken in het assortiment van Bocado. Onlangs zijn daar Hollandse budgetkazen, kaas voor een vriendelijke prijs, aan toegevoegd. Zo zijn er de afgelopen jaren meer wijzigingen in het aanbod geweest, zoals vegetarisch vlees en veel biologische en glutenvrije producten. Verder verkopen Kees en Renate olie, azijn, pasta en bijzonder bier en wijn. Meel van de Wieringer molens en honing van een imker op Wieringen maken deel uit van de streekproducten, die Bocado verkoopt. Tegenwoordig zijn zelfgebrande noten erg gewild. Dat geldt ook voor de pakketjes van Bocado, die door Kees en Renate prachtig worden opgemaakt en in alle prijsklassen verkrijgbaar zijn. Jaarlijks leveren zij ook kerstpakketten aan bedrijven. ,,Ik heb twee keer kerstpakketten aan AZ mogen leveren. Het brengen van die pakketten was een feest op zich.’’


Mensen helpen (en laten proeven) geven Kees van der Welle energie

Op 1 juni bestaat de winkel vijf jaar. Klanten dingen dan vijf weken lang (voor ieder jaar één) mee naar een pakketje van Bocado.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Vismeelfabriek - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...