Wieringers in het buitenland
Uitgegeven op 24-05-2015 om 14:44  |  link  |  bewaar  |  print

FRYSLÂN - In het pinksterweekeinde trokken Els en Bert Loos naar de meest noordelijke stad van Nederland: Dokkum. De aanleiding voor het bezoek was een alarmerend telefoontje enkele maanden geleden. Jilles Dijkstra van hun stamcamping Hammerslag liet weten, dat de camping verkocht was. Dus was het tijd om eens bij te praten.


Ook dit is Dokkum: Bonifatius staat in vier verschillende standjes op de Markt

We hadden afgesproken bij het Dokkumer Broodjeshuys van Jojanneke, de oudste dochter van Jilles en Aaltje. Daar steekt het echtpaar dagelijks een handje toe.
Na bijgepraat te hebben over onze drie zonen en hun drie dochters trokken we naar Niawier, hun nieuwe woonplaats op een paar kilometer van hun oude in Westergeest. Daar zijn ze een Bed & Breakfast begonnen. Bij Dokkum heet het en dat klopt, want het is op een steenworp afstand van Dokkum. De B & B staat met nog één andere boerderij aan een doodlopende weg en het is er heerlijk rustig. Die rust is belangrijk voor Jilles. Het afscheid van zijn boerderij annex camping viel niet mee. Hij is en blijft een boer en mist vooral zijn trekker! Gelukkig heeft hij vanaf zijn terras zicht op een aantal paarden, een vertrouwd beeld. Bovendien heeft hij zelf nog twee van zijn lakenvelders en alle poezen meegenomen.


Twee versteende lakenvelders, die vroeger voor de boerderij stonden, hebben nu een plekje bij de B&B

Na een bezichtiging van de B&B, het huis en de tuin bespreekt Els met Jilles en Aaltje de plekken, waar de caravan een plekje zou kunnen krijgen. Het is een aantrekkelijke stek. Een jacuzzi, sauna en zwembad vind je niet op iedere camping.
Maar ja, een B&B is nu eenmaal geen camping, dus zullen we de komende vakantie doorbrengen bij de nieuwe eigenaar van Hammerslag. Gelukkig is het maar een klein eindje fietsen naar de familie Dijkstra en we zullen ze vast en zeker opzoeken.


Jilles onderbreekt zijn werk als afwasser in het Dokkumer Broodjeshuys graag even om bij te praten


Els bespreekt de verschillende mooie kampeerplekjes rond de B&B


Een zwembad lijkt ons wel wat, ook al heb ik al jaren geen zwembroek aan gehad

Bert Loos
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Haukeshaven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...