Spanning en spektakel bij 8 Kamp
Uitgegeven op 24-05-2015 om 00:38  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - De traditionele 8 Kamp werd dit jaar voor de tweede keer op zaterdagavond georganiseerd. Deze verandering is een succes gebleken. Niet alleen het weer werkte mee, ook de opkomst van de toeschouwers was bijzonder goed. De Spurs wonnen het spektakel.

Bij de 8 Kamp komen 8 teams van 12 personen, waarvan ook een aantal dames, uit verschillende straten en wijken in actie. Deze werken 7 verschillende spelonderdelen af. Van begin af aan wordt meteen al veel gevergd van de deelnemers op het eerste onderdeel, de Hindernisbaan.
Omdat de rivaliteit tussen de teams erg groot is wordt ieder jaar ontzettend fanatiek gestreden om zo goed mogelijk voor de dag te komen.
Het laatste onderdeel Paalklimmen is nagenoeg altijd beslissend. De spanning om de eerste plaats en de lauwerkrans was te snijden. De 2 teams uit Zijdewind waren aan elkaar te wagen en alles was nog mogelijk.
De Spurs van coach Joost van Wonderen, die het stokje 10 jaar terug van zijn vader Aad heeft overgenomen, gingen royaal aan de leiding, gevolgd door Rijdersstraters met coach Tom Groot en Zijdewind City met coach Marian Wijnker op plaats drie. Dit team had echter de Joker voor dit laatste onderdeel bewaard en kon nog een bedreiging worden voor de eerste plaats. Zover kwam het echter niet, omdat het team van de Spurs een paar dames in de gelederen hadden, die heel goed konden paalklimmen. Dat gaf uiteindelijk de doorslag.


De Spurs van coach Joost van Wonderen schreven de 8 kamp op hun naam

De Spurs kwam dan ook verdiend als winnaar uit de bus. Weliswaar zwaar bevochten kreeg coach Joost van Wonderen de Lauwerkrans om z’n nek gehangen en hij mocht de Wisselbeker in ontvangst nemen.

Ook was er een beker voor Ton de Graaf, die dit jaar al voor de dertigste keer in het team van de Spurs z’n steentje heeft bijgedragen. Het was de schilder uit Zijdewind de laatste keer.
Hoofdscheidsrechter Dirk Ligthart werd ook in het nog steeds schijnende zonnetje gezet. Hij geeft het stokje na vele jaren over aan Paul Mens.De einduitslag:
1. De Spurs 43 pnt: met coach Joost van Wonderen
2. Zijdewind-City 41 pnt: met coach Marian Wijnker
3. Rijdersstraters 40 pnt: met coach Tom Groot
4. Harmonie 35 pnt : met coach Coert Jong
5. Drenaclajo’s 32 pnt: met coach Tom Ruiter
6. Kop end 30 pnt: met coach Eva Broxterman
7. De Kemphanen 23 pnt: met coach Bob Muder
8. Morrekampers 17 pnt: met coach Piet Komen.

Voor alle deelnemers was er een prachtig boeket bloemen. Zij waren het, die er voor de toeschouwers weer een voorherhaling vatbaar spektakelstuk van hebben gemaakt.


Het spektaculaire slotonderdeel: Paalklimmen

Speaker Ad Groenland dankte namens het organiserende Pinkstercomité de vele toeschouwers voor hun aanmoedigingen en belangstelling en nodigde iedereen uit om het spektakelstuk met z’n allen in de door Tentenverhuurbedrijf Klos flink uitgebreide accommodatie van Sportpark De Kogge voort te zetten. Daar werd massaal gehoor aan gegeven.
Verder bedankte hij de schrijvers: Koos Ligthart en Piet Ligthart , Hoofdscheidsrechter: Dirk Ligthart - Paul Mens, en de Scheidsrechters: Gies van Waesberghe, Pierre Steenman en Peter v/d Bel.

(Met dank aan Theo Moras)
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Uw warme bakker!
Occasions
Te koop Nissan micra 1.2 acenta, 1e eigenaar
€ 4.250,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Luchtfoto Zuiderzeewerken - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...