Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 19-05-2015 om 22:52  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Gezond en lekker nieuws uit Den Oever.

Esmeralda: 'De hoeveelheid vis die u op zaterdag ziet liggen op het ijs, is maar een klein gedeelte van de vis die elke week aangevoerd wordt op de visafslag. De meeste vissoorten die aangevoerd worden door de vissers, vindt u wel bij ons maar niet alle sorteringen'.Als de vis door de vissers gelost wordt op de visafslag, zit de vis wel per soort in de kist maar niet per grootte. Het sorteringen van de vis gebeurd op de visafslag door de vissorteerders. Meestal is dit nachtwerk, want de vis wordt ’s nachts of ’s morgenvroeg gelost. Het werk wordt veelal gedaan door oud-vissers die het vissersleven toch niet helemaal vaarwel willen zeggen. Vaak zie je oud-vissers zij aan zij aan het werk met hun kleinkinderen die in de schoolvakanties een centje bij verdienen. Het is mooi om te zien hoe goed dat samen gaat!

Nadat de vis gelost, komt de vis in de grote hal waar u normaal uw vis op de markt koopt. Deze hal wordt goed gekoeld en de vis wordt op de sorteertafels “gestort”. Aan deze tafels staan de sorteerders. Aan het eind van de tafels staan de kisten waar de verschillende sorteringen in gaan. Bijvoorbeeld bij de schol zijn er 4 kisten nodig, van de schol 1, de grootste soort tot aan schol 4, de kleinste. Het sortering gebeurt op een simpele maar doeltreffende manier, er staan streepjes in de tafel! Komt de staart van de schol bij het 1e streepje, dan is het schol 4, komt hij bij de verste, dan is het schol 1.

Zo staan er ook streepjes voor de tong en andere vissoorten.

Er zijn ook een paar soorten die op hun gewicht gesorteerd worden, de Tarbot en de Griet.

Je hebt kleine tarbot, die zijn 2 kilo of minder, dan heb je grotere soorten, 2 tot 3 kilo, 3 tot 4 kilo, 4 tot 6 kilo en de grootste sortering is wel 6 kilo of meer! Bij de Griet is de kleinste sortering onder de 1 kilo, dan 1 tot 2 kilo en de grootste sortering is 2 kilo of meer!

De grootste sorteringen vind u niet standaard bij ons op de vistafel, maar kunnen wel besteld worden! Net als grote zeebaars van een paar kilo en grote kabeljauw, waarvan de grootste sortering wel 8 kilo of zwaarder is! Vraag ernaar via de mail of telefonisch!

De Rode Poon is er in 4 verschillende sorteringen, de 3e sortering, de een na kleinste is deze week bij ons in de aanbieding!

4 kilo Rode Poon voor €10.00!!

U kunt de aanbieding bestellen via onze WEBSHOP!

Tot zaterdag!

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,

Esmeralda Loos-Dekker

www.versevis.nl
www.vistival.nl
www.denoeverhoofdstadvandezeeversevis.nl
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Heldersestraat Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...