Dorpsfeest Westerland zoekt steppers
Uitgegeven op 19-05-2015 om 09:31  |  link  |  bewaar  |  print

Flinke geldprijzen voor de winnaars

WESTERLAND - De ouderwetse step is weer helemaal terug van weggeweest en het Dorpsfeest Westerland voegt daarom dit jaar een nieuw onderdeel aan het gezellige programma van zaterdag 20 juni toe; een steprace. Iedereen die in het bezit is van een step met luchtbanden en mee wil doen aan deze race kan zich vanaf nu inschrijven.


Westerland bruist weer als vanouds op zaterdag 20 en zondag 21 juni tijdens het jaarlijkse Dorpsfeest. En dit jaar is aan het programma van zaterdag 20 juni een nieuw onderdeel toegevoegd, de steprace. Deze race wordt gereden op het glooiende asfaltparcours in Westerland en gaat over een parcours van ongeveer 1300 meter. De wedstrijd duurt 50 minuten plus 5 rondjes.

“Deze race is leuk voor recreanten, maar ook voor echte wedstrijdsteppers”, laat bestuurslid Johan Bossen van het Dorpsfeest Westerland weten. “Want vooral die laatste groep kan deze race als training gebruiken voor de autopedrace van Schagen die kort daarna plaatsvindt. Een training in Westerland is voor de wedstrijdsteppers ook lekker dichtbij, want Westerland ligt maar zo’n 20 kilometer bij Schagen vandaan.” Dat een training in Westerland wel een stevige training is beaamt hij. “Westerland heeft een glooiend bijna heuvelachtig landschap, dat on-Hollands aandoet. Dat maakt deze race daarom een extra uitdaging voor de steppers.” Voor de winnaars is er natuurlijk niet alleen eeuwige roem, maar ook een flinke prijzenpot; 1e prijs 100 euro, 2e prijs 75 euro en de winnaar van de 3e prijs gaat met 50 euro naar huis. Tijdens de wedstrijd zijn er ook nog leuke premies te verdienen.

Inschrijven
Deelnemers aan de steprace kunnen zich vanaf nu gratis inschrijven. Dat kan zowel telefonisch via 06-424 235 49 of via email: dorpsfeestwesterland@hotmail.com. Geef bij het inschrijven via de mail je naam, adres, telefoonnummer en leeftijd op. Minimum leeftijd voor deelname is 16 jaar en de step mag slechts met spierkracht worden aangedreven. Aanmelden kan tot en met 15 juni. De race vindt plaats op zaterdag 20 juni en begint om 19.00 uur. Startpunt van de race is Dorpshuis ‘t Skrale End, Westerlanderweg 61 in Westerland. Alle informatie over de steprace is ook te vinden op de website van het Dorpsfeest, www.dorpsfeestwesterland.nl

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Klieftstraat - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...