Lentemarkt enorm in trek
Uitgegeven op 17-05-2015 om 17:36  |  link  |  bewaar  |  print

HARINGHUIZEN - De Lentemarkt in Haringhuizen heeft een record aantal bezoekers op de been gebracht. Al vroeg in de ochtend was het al behoorlijk druk want bij zulke evenementen geldt 'wie het eerst komt wie het eerst maalt'. Het was druk bij de kramen, waar de koopwaar door de bewoners was uitgestald en waar ook de stekken en plantjes gretig aftrek hadden.De koffie en thee met een heerlijke punt vlaai was al vroeg te krijgen in de Willibrorduskerk en had ook over belangstelling niet te klagen. De opbrengst komt ten goede aan de Willibrorduskerk, waarvan de Kerkveiling alsnog gecanceled werd door protest van de ruim honderd inwoners uit het dorp.
De 'Lentemarkt' - sinds heugenis 'Rommel- en stekkenmarkt Haringhuizen' genoemd - kreeg deze editie uitzonderlijk veel aandacht door de eerder voorgenomen Kerkveiling. Dat was ook duidelijk te merken, want over belangstelling viel eht niet te klagen.
De stedelingen van Haringhuizen laten zich de Willibrorduskerk inclusief Haan niet zomaar ontnemen en wisten te voorkomen dat de geplande veiling doorgang zou vinden. De veiling die overigens door een uit de hand gelopen 1 april grap zoveel opzien baarde.
Belangstelling was er ook bij de Breedband-bus, want ook de inwoners in de buitengebieden zoals Haringhuizen willen ook graag normaal van (snel)internet e.d gebruik kunnen maken

(met dank aan Theo Moras)
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Nissan micra 1.2 acenta, 1e eigenaar
€ 4.250,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Lagere school Westerland 1951 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...