Musea in Kolhorn weer open
Uitgegeven op 16-05-2015 om 10:47  |  link  |  bewaar  |  print

KOLHORN - De Turfschuur en OpZeeLand zijn twee kleine musea in oude turfschuren, die nagenoeg in verval waren geraakt en vakkundig zijn opgebouwd volgens de oude tekeningen. Het zijn boeiende gebouwen geworden ook omdat ze fraaie voorwerpen herbergen. Dit weekeinde openen beide musea de deuren voor het publiek.

De Turfschuur heeft een facelift gekregen en is opnieuw ingericht naar een meer museale opstelling en toont veel cultuurhistorische artefacten.
OpZeeLand wordt onder meer gebruikt voor korte exposities van kunstschilders en andere bijeenkomsten zoals onlangs de start van de havenactiviteiten. Het is de bedoeling dat OpZeeLand in de toekomst gaat uitgroeien tot een Dirk Breed museum, nu de plannen van de heer Wim van Schaik met het pand van het Joodse Werkdorp te Slootdorp zijn afgeblazen.
Dit jaar is in OpZeeLand werk te zien van Jan Reus met drieluiken van Kolhorn en Oosterland. Ook is fraai werk te bewonderen van de Wognumse kunstschilderes Wil Stroomer-Sjerps.


Jan Reus, drieluik, olieverf: Gezicht op Enkhuizen

Door de jaren heen hebben meerdere vrijwilligers zich gemeld als suppoost, maar door verhuizing of anderszins zijn er ook weer een aantal vertrokken. Het bestuur wil bij deze graag een oproep doen voor nieuwe suppoosten voor beide musea. De musea liggen op een ideale plek aan de Westfriesedijk en u kunt genieten van de reuring op het water waar veel jachten langs varen. U kunt u als suppoost opgeven bij 0226411644 of info@stichtingmuseumkolhorn.nl.

De musea zijn t/m 13 september elk weekend open van 13:00 tot 17:00 uur.
Meer informatie in het overzicht van musea en exposities.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Promotie op de dijk - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...