Neppistool levensgevaarlijk
Uitgegeven op 15-05-2015 om 22:09  |  link  |  bewaar  |  print

JULIANADORP/HIPPOLYTSHOEF - De vakanties komen er weer aan. Fijn, een reis naar het buitenland. Leuk ook, dat daar dingen te koop zijn die in Nederland niet verkocht mogen worden. Bijvoorbeeld speelgoedwapens, die bijna niet van echt te onderscheiden zijn.

Dat dergelijke wapens in Nederland verboden zijn, heeft een goede reden. Omdat veel speelgoedwapens niet van echt te onderscheiden zijn, kun je er iemand mee bedreigen of zelfs een overval mee plegen. Dat het bovendien voor de eigenaar gevaarlijk kan zijn, realiseren zich maar weinigen.

Jongen met wapen
Op donderdagavond kreeg de politie een melding dat een jongeman met een vuurwapen liep te zwaaien op de Van Foreestweg in Julianadorp. De bemanning van een politiehelikopter kreeg de man in de gaten en zag dat hij het wapen doorlaadde.

De gewaarschuwde politiepatrouille nam met deze informatie geen enkel risico. Toen ze de man zagen, trokken zij hun wapens. De jongen moest, terwijl hij onder schot gehouden werd, languit op de grond gaan liggen.

Uiteindelijk bleek het te gaan om een 14-jarige jongen uit Hippolytushoef, die een balletjespistool bij zich had. Gelukkig volgde hij de instructies van de politie goed uit. Want je moet er niet aan denken, wat er had kunnen gebeuren... De jongen kwam er vanaf met een waarschuwing. Het balletjespistool is hij kwijt.

(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ ,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hotel café Wiron - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...