Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 13-05-2015 om 21:43  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


zondag 24 mei (Eerste Pinksterdag)

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: ds G. Toes uit Berkhout in de Hippolytuskerk.


zondag 24 mei (Eerste Pinksterdag)

Waterfeesten

NIEUWE NIEDORP - Een vast onderdeel van de Nieuwe Niedorper kermis zijn de Waterfeesten in de speeltuin op de hoek van de Dorpsstraat en de Zaagmolenstraat.De Waterfeesten beginnen om 12:00 uur.


zondag 24 mei (Eerste Pinksterdag)

Voorjaarswandeling

SCHOORL - Je kunt samen met de Schoorlse Duinengids een heerlijke wandeling maken door de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Laat je meevoeren door zijn verhalen en wetenswaardigheden over het voorjaar en het gebied. Beklim de hoogste duinen en geniet van de mooie vergezichten.

De voorjaarswandeling begint om 11:00 uur en duurt ruim 2 uur. De kosten zijn € 6,00. Aanmelden bij Buitencentrum Schoorlse Duinen, telefoon 072 509 3352.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.


zondag 24 mei (Eerste Pinksterdag)

De Breezangertjes

ANNA PAULOWNA - Kinderkoor De Breezangertjes uit Breezand geeft om 14:00 uur een concert in de Keesschuur aan de Middenweg 9b.

Kinderkoor De Breezangertjes telt 25 enthousiaste kinderen die een divers repertoire zingen. Sinds een aantal jaar staat het koor onder leiding van Co en Annika Feldman en wordt het op de piano begeleid door Fleur Raateland. Er is tevens een aantal kinderen, die het koor begeleiden op de trompet of de saxofoon.
De Breezangertjes zingen ongeveer één keer per maand in de Sint Jankerk in Breezand. Daarnaast zingen zij ook tijdens andere gelegenheden, indien zij hiervoor gevraagd worden. Ook heeft het koor vorig jaar hun eerste cd opgenomen.
De liedjes die zij ten gehore brengen, komen van o.a. Kinderen voor Kinderen, Opwekking voor kinderen en het Junior Songfestival. Veel liedjes gaan over ‘vriendschap’, ‘vertrouwen’, ‘liefde voor elkaar’, ‘delen’, ‘arm en rijk’ en andere maatschappelijke thema’s.
Kortom: het is een enthousiast koor met enthousiaste begeleiding en veel vrolijke liedjes!

De toegang is vrij. Dringend verzoek om te parkeren bij de begraafplaats op 5 minuten loopafstand.


zondag 24 mei (Eerste Pinksterdag)

zondag 24 en maandag 25 mei

Kermis in Nieuwe Niedorp en 't Veld


maandag 25 mei (Tweede Pinksterdag)

Met de kotter door Noord-Holland

REGIO - "Zin in een bijzondere vaartocht door Noord-Holland, met onze waddenkok aan boord?" Jan Rotgans vaart met zijn schip de WR 130 vanuit Amsterdam dwars door Noord-Holland richting Den Helder.


Jan Rotgans vaart met zijn kotter door onder andere Alkmaar. (Foto: Arthur Wigbout)

De aanvang is 9:00 uur. De kosten zijn € 87,50 per persoon, inclusief lunch, mooie hapjes, diner en touringcar. Kijk voor meer informatie over deze tocht op www.janrotgans.com of mail naar: info@janrotgans.com. Bellen kan natuurlijk ook 06-51783545.


maandag 25 mei (Tweede Pinksterdag)

Open tuinen

HIPPOLYTUSHOEF - Twee tuinen op loopafstand van elkaar zijn op Wieringen open voor belangstellenden. "De Waddentuun" (800 m2) en "Zonnehoek"(1750 m2), beide in de Slingerweg, openen van 11:00 - 17:00 uur de poort.

Door de uitermate zachte winter hebben deze twee tuinen weer een andere uitstraling in dit jaargetijde dan in andere jaren.
De vroege soorten van de Rhodondendrons laten nu al hun kleuren zien en in combinaties met andere voorjaarsplanten is de tuin al weer veranderd in een prachtig kleurenspel.
Erythronium, Pulsatilla in diverse kleuren, Leucojum, Camassia en andere bolgewassen ontbreken zeker niet.Planten die iets later komen schieten uit de grond, zoals de Amsonia met zijn zwarte stelen. Vissen zwemmen in de vijvers, vogels zoeken zich volop een nestje.
Heesters en bomen lopen volop uit en tonen nu al hun kleurenpracht. Sneeuwklokjesboom en de suikerpeer staan volop in bloei, dat belooft weer een goede fruitoogst in de herfst.
Beide tuinen zijn totaal verschillend van ontwerp en elk met een eigen plantenkeuze ingericht, waardoor de bezoeker dubbele informatie kan krijgen van het wel en wee van het tuinengebeuren."De Waddentuun" ontleent zijn naam met een knipoog aan het sportvisserij bedrijf dat de familie runt en dat is hier en daar in de tuin te merken.
Tuinplanten zijn in de "Zonnehoek" tegen een sterk gereduceerde prijs te koop evenals vruchtensappen en jam van onbespoten fruit uit de tuin, zonder toegevoegde smaak-en kunstmatige conserverings middelen, dit is zeer de moeite waard!!

Toegangsprijs € 3,00 inclusief koffie/thee
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef, tel. 0227.592.694, www.DeWaddentuun.blogspot.nl.
Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef, tel. 0227.608.777 www.zonnehoek.blogspot.nl.

Ook geopend voor groepen op afspraak, rondleiding, 1 uur, met informatie mogelijk. € 4,00 inclusief koffie/thee.


dinsdag 26 mei

Banenmarkt

HOORN - Uitzendorganisatie Zorg Interim organiseert van 15:00-17:00 uur een banenmarkt in gebouw Het Baken, Nieuwe Steen 36 in Hoorn.

Zorg Interim is de gespecialiseerde uitzendorganisatie in de zorg in Noord-Holland, zij heeft inhoudelijke kennis van de zorg, jarenlange ervaring in de sector en een groot netwerk van flexibele en goede zorgverleners.
Als onderdeel van Omring is Zorg Interim hét interne flexbureau van Omring. Zowel voor de woonzorglokaties als voor de thuiszorg regelt Zorg Interim de inzet van flexibel personeel.
Wij zien hierin een toenemende vraag en zijn dan ook op zoek naar gemotiveerde en gekwalificeerde flexibele medewerkers.
Heb jij een diploma Helpende plus, Verzorgende IG of ben je bezig met de opleiding tot verpleegkundige? Zorg Interim heeft verschillende mogelijkheden voor je waar we je graag, onder het genot van een hapje en een drankje,over informeren.

Voor meer informatie kijk op www.zorginterim.nl of mail via info@zorginterim.nl.


dinsdag 26 mei

Formudiscussie CDA

WIERINGERWERF - CDA Hollands Kroon organiseert om 20:00 uur in Café Bij de Buren aan de Brinkweg 15 de forumdiscussie “Ambitie & Passie: Wat brengt het?”

CDA-jongerenvoorzitter Klaas Valkering, voormalig wielrenster Adrie Visser en LTO-bestuurslid Simon Wilms zullen hun ervaringen delen met de aanwezigen en daarna onder leiding van wethouder Theo Groot met jong en oud in gesprek gaan.
Met deze discussie wil het CDA laten zien wat je kan bereiken met ambitie en passie en in gesprek gaan met jong en oud.

Adrie Visser is een voormalig baan- en wegwielrenster die onder meer mee deed aan de Olympische Spelen 2004 in Athene. In Griekeland behaalde ze op de puntenkoers een achtste plaats en op het Wereld Kampioenschap baan sleepte ze twee bronzen medailles binnen. In 2013 besloot Visser om te stoppen met professioneel wielrennen en startte ze twee jaar later met de masteropleiding Sports Management.
Klaas Valkering is 21 jaar en bekleedt binnen het CDA enkele bestuursfuncties, waaronder die van CDA-jongerenvoorzitter en commissielid. Samen met zijn vader runt Valkering een paardenpension in Egmond aan den Hoef. Toen de gezondheid van zijn vader minder werd, is hij langzaamaan steeds meer in het paardenpension gaan doen. Valkering: “Inmiddels kan ik stellen dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt. En dat geeft me iedere dag weer veel energie.”
Simon Wilms is sinds kort bestuurslid bij de LTO en heeft samen met zijn ouders een akkerbouwbedrijf in Anna Paulowna. De familie Wilms beschikt over zo’n 115 hectare grond en teelt pootaardappelen voor de export. Verder hebben ze ook zomer- en wintertarwe, graszaden en suikerbieten op het land staan. Jaarlijks verhuurt Wilms land aan een bollenteler, die de bollen gebruikt voor de broeierij.


dinsdag 26 mei

Kermis in 't Veld


woensdag 27 mei

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


woensdag 27 mei

Cursus Peuter in Zicht

MIDDENMEER - De GGD start de gratis oudercursus ’Peuter in Zicht’. Dit is een cursus over het opvoeden van peuters en is bedoeld voor ouders/opvoeders van kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten op woensdagavond van 19:30-21:30 uur. De cursus wordt gehouden in het consultatiebureau, Poststraat 16 in Middenmeer.

Het opvoeden van peuters kent vele uitdagingen. Een peuter wordt steeds zelfstandiger en wil de wereld ontdekken. Op ontspannen en praktische wijze leren ouders/opvoeders inspelen op het gedrag van hun kind. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Bovendien herkennen ouders/opvoeders veel in de verhalen van collega-ouders/opvoeders.
Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier zie www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-01 00 557.


woensdag 27 mei

Netwerkavond Ondernemers Federatie Hollands Kroon

WIERINGERWERF - De Ondernemers Federatie Hollands Kroon (OFHK), de overkoepelende federatie van alle ondernemers verenigingen in de gemeente Hollands Kroon, organiseert een netwerkavond. Deze avond wordt gehouden in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Voor de invulling van de avond is er gekozen om als hoofdthema de detailhandel in Hollands Kroon te kiezen maar ook is er aandacht voor Recreatie en Toerisme en het nieuwe inkoop een aanbestedingsbeleid van de gemeente Hollands Kroon.

De avond start om 20:00 uur, maar vanaf 19:30 is iedereen welkom voor de koffie.
Als eerste spreker is er gekozen voor Marcel Evers, Manager Beleid & Advies van INretail
Hij zal ingaan op de toekomst van de Detailhandel en de rol van de winkelstraat daarin. Hollands Kroon als landelijke gemeente en daarmee ook de ondernemers in Hollands Kroon staan voor belangrijke beslissingen de komende jaren. Crisis, de opkomst van Internet en de toenemende mobiliteit van de consument zorgen ervoor dat er op het gebied van detailhandel actie moet worden ondernomen. Wachten betekent dat uiteindelijk de winkels uit het landelijk gebied zullen verdwijnen.

Vervolgens zal de werkgroep Recreatie en Toerisme van de OFHK en de gemeente een update van haar activiteiten geven. Hiervoor presenteren zij in ieder geval streekhapjes. Deze zullen o.a. worden gesponsord door Klaver Kaas, echte Noord-Hollandse kaas uit Winkel.

Als slotstuk van de avond hebben is de Gemeente Hollands Kroon in de personen van Alex van Duist en Cor Zwart bereid gevonden om iets te vertellen over het nieuwe inkoop en aanbestedingsbeleid van de gemeente. Belangrijk is natuurlijk voor de ondernemers hoe zij in aanmerking kunnen komen voor één van de opdrachten.

Voor deze avond worden alle leden uitgenodigd van de onderliggende verenigingen die samen de Ondernemers Federatie Hollands Kroon vormen. Dit is een goede gelegenheid om ondernemers vanuit een ander deel van de gemeente te ontmoeten. Daarnaast willen wij ook niet aangesloten ondernemers graag kennis laten maken met de OFHK. Tijdens deze avond zal er ook een flyer/foldertafel staan zodat u uw bedrijf kenbaar kunt maken aan uw collega ondernemers.

Aanmelden
U moet zich aanmelden bij het secretariaat van de Ondernemers Federatie Hollands Kroon. Dit kan via de email info@ofhk.nl of telefonisch 0226-423149. In verband met de organisatie is aanmelden vooraf verplicht.

Meer informatie: www.ofhk.nl.


woensdag 27 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingoavond voor jong en oud. De bingo is in café De Harmonie, Kerkplein 1, en begint om 20:00 uur/

De hoofdprijs is € 115,00. Verder zijn er mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer…
Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van € 150,-!

Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50 voor de super ronde € 1,00
Informatie: 0227-59 24 29 (B. van Dalen)


donderdag 28 mei

Presentatie over de geschiedenis van de Wieringer Aak

HIPPOLYTUSHOEF - Bert Wiegman zal om 10:00 uur in de Glazen zaal van Parkzicht (adres: Parkzicht 11) met behulp van filmbeelden vertellen over de geschiedenis van de Wieringer Aak.

Wonen Plus Welzijn organiseert deze activiteit in het kader van ‘de Parkzicht activiteiten’: activiteiten voor ouderen gericht op ontspanning, creativiteit en informatieverstrekking. Elke oudere uit de regio, die graag anderen wil ontmoeten, iets samen wil doen of informatie wil krijgen is van harte welkom.

De toegang is gratis. De koffie en thee staan klaar. Opgave is niet nodig, voor meer informatie kunt u bellen naar het Servicepunt Hippolytushoef van Wonen Plus Welzijn. Telefoon 0227-591570 - Maandag t/m vrijdag; tussen 9 en 12 uur of mail naar wieringen@wonenpluswelzijn.nl.


donderdag 28 mei

Ondersteuningsgroep mantelzorg

HIPPOLYTUSHOEF - Bent u mantelzorger en kunt u het zorgen voor een ander soms ook als zwaar ervaren, kom dan eens praten en van elkaar leren tijdens de ondersteuningsgroep mantelzorg Wieringen en Wieringermeer. U bent van harte welkom.

De bijeenkomst vindt plaats van 14:00-16:00 uur in de gastenkamer van het Noorderlicht in Hippolytushoef.

Mantelzorg is de zorg die je hebt voor een zieke partner, ouder, kind, kennis of buur.
Behalve voor de ondersteuningsgroep mantelzorg, kunt u ook bij Wonen Plus Welzijn terecht voor praktische ondersteuning zoals klussen in huis en de tuin, boodschappen doen, medicijnbezorging, hulp bij de administratie en vervoer. En voor informatie & advies, maaltijden, ontmoetingsactiviteiten en bij ondersteuning van ziektebeelden als dementie en CVA.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, Marika de Jager: telefonisch 0224-273140 of per e-mail m.dejager@wonenpluswelzijn.nl


donderdag 28 mei

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


donderdag 28 mei

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert op donderdag 28 mei om 20:00 uur in De Ontmoeting. De vergadering is openbaar.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Inspreken burgers
• Jaarstukken 2014
• Bestemmingsplan Terdiek 11 te Nieuwe Niedorp
• Woonplaatsontheffing wethouder F. Westerkamp

Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.


donderdag 28 en vrijdag 29 mei
vrijdag 29 mei

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond om 19:30 uur is de laatste avond van de Keezcompetitie in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Er worden 4 spelletjes op gespeeld.
De 16 hoogste scores tellen voor het eindresultaat.
Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. Als er mensen zijn die het Keez spel nog niet kunnen en dat willen leren dan helpt De Kasteleen graag verder. Stap gerust eens binnen. Thea of Leen (en de vaste gasten) zijn bereid om het spel uit te leggen.

Deelname kost € 2,50 per persoon per avond. Opgeven kan via kasteleen@ziggo.nl of aan de bar.


zaterdag 30 mei


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 30 mei

De PvdA komt langs

ANNA PAULOWNA - De Partij van de Arbeid Hollands Kroon komt weer langs. Met een groep van vrijwilligers en raadsleden gaat zij de deuren langs in Anna Paulowna. Zij worden hierbij ondersteund door de Kamerleden Jeroen Recourt en Sjoera Dikkers. Zo willen zij van de bewoners horen wat er leeft en speelt in de buurt.

,,De PvdA is benieuwd of de inwoners van Anna Paulowna al wat merken van de veranderingen in de zorg, waar de pijnpunten zitten en wat er volgens de bewoners goed gaat’’, zegt PvdA Hollands Kroon woordvoerder Paul Medema.

De vrijwilligers komen, net als tientallen PvdA-afdelingen in het land, in de ochtend bij de bewoners langs. Na afloop van het onderzoek zal de partij de resultaten met de bewoners delen en, waar nodig, de informatie doorspelen naar het college van B&W, in de hoop dat ideeën werkelijkheid worden.


zaterdag 30 mei

Opknapwerkzaamheden Kooibos

HIPPOLYTUSHOEF - De kogel is door het bos, het plan gaat door. Wat begon als een Facebook-bericht gaat nu verder als een prachtig participatieproject. Het burgerinitiatief om het Kooibos op te knappen heeft groen licht gekregen van de gemeente Hollands Kroon.Voor deze dag zijn alle sympathisanten uitgenodigd om vanaf 10:00 uur de handen uit de mouwen steken voor het herstel van het Kooibos in Hippolytushoef. Handschoenen en snoeischaren meenemen. Wat er nodig is is te vinden in de Facebookgroep ‘Wie helpt het kooibos in Hippolytushoef???


zaterdag 30 mei

Vogelexcursie op het Balgzand

DEN HELDER - De gids van Landschap Noord-Holland neemt u mee naar Balgzand bij Den Helder. Balgzand is met meer dan 700 hectare het grootste gebied, dat door Landschap Noord-Holland wordt beheerd. We zitten eind mei zo’n beetje aan het einde van het broedseizoen en dat is altijd een spannende periode.


Vogelwolk boven het Balgzand - foto Gerard Bos

Welke vogels hebben er dit jaar gebroed en wat was het resultaat? Behalve roofdieren en honger is de zee ook altijd een gevaar. Storm en springvloed kunnen het einde betekenen van eieren en jongen. We gaan eens kijken wat de natuur deze keer voor ons in petto heeft. Misschien krijgen we noordse sterns te zien, want meestal broeden die op het Balgzand, net als zilver-, storm- en kleine mantelmeeuwen en natuurlijk de lepelaars.
Is de ene soort al bijna klaar met broeden, andere soorten moeten nog naar het hoge noorden om te beginnen met nestelen. Die trekvogels maken het bezoek extra interessant. Het zijn vooral steltlopers als zwarte ruiter, rosse grutto, kanoet- en bonte strandloper. Vaak tienduizenden. De vogels dragen nu het prachtige zomerkleed. Tijdens de excursie komt het water op. Veel vogels vliegen dan van het wad naar de schorren om uit te rusten. We kunnen ze dan mooi bekijken. Voor en na de excursie is het informatiepunt ’t Kuitje met aquaria geopend. Daar kunt u zien wat er in Waddenzee zoal onder het wateroppervlak leeft. Uiteraard staat er een kopje koffie of thee voor u klaar. Meer dan genoeg redenen dus om eens langs te komen!

Tijd: 17.30-19.30 uur.
Vertrekpunt: Informatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder.
Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot 12 jaar € 3,-, van Beschermers € 2,-.
U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen kan ook.


zaterdag 30 en zondag 31 mei
zaterdag 30 en zondag 31 mei

Rommelmarkt

WIERINGERWERF - Stichting AED Wieringen/Wieringermeer houdt van 10:00 uur tot 17:00 uur een rommelmarkt van in café restaurant De Maaier in Wieringerwerf.

Heeft u nog spullen dan kunt u deze tijdens de rommelmarkt inleveren. Wilt u de spullen eerder inleveren of nog vragen hebben dan kunt u ook een mail sturen naar e.klompenburg@quicknet.nl.


zondag 31 mei

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur in de Hippolytuskerk.


zondag 31 mei
zondag 31 mei
zondag 31 mei

Klezmaran

ANNA PAULOWNA - Klezmaran speelt Klezmer in de Keesschuur aan de Middenweg 9b in Anna Paulowna. Het thema van het concert is Fun der Libe (Over de liefde).

Klezmorim waren rondtrekkende muzikanten van Joodse origine die hun schamele brood verdienden met muziek maken Hun werkveld liep van de Oekraïne, Roemenië, Polen, Tsechië en Slowakije, Bulgarije en voormalig Joegoslavië tot aan Hongarije. Het zijn vaak zeer emotionele melodieën, variërend van smeltende melancholie tot grote uitbundigheid. De liedjes gaan vaak over het dagelijks leven.
Daarin wordt de hardheid van het bestaan bezongen. Maar er was ook altijd plaats voor veel vrolijkheid. De liederen werden afgewisseld door instrumentale nummers. Momenteel is er hernieuwde belangstelling voor de Klezmercultuur. De vitaliteit van de melodieën is meeslepend. Hierdoor is het heerlijke muziek om naar te luisteren, maar nog leuker is het om zelf te spelen.Klezmaran bestaat uit Yole Habers (fluit), Anja Doedens (klarinet), Mariëtte Bossers (viool), Emmy van Houten (accordeon), Pim de Voogt (basklarinet), Judith de Jong (cello), Ton Döpp (contrabas), Manna Bronkhorst (sopraan), Winnie Boshuis (mezzo) en Yolanda Döpp (mandoline). De algehele leiding is in handen van Noor Hartsuijker.

Het concert begint om 14:00 uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.
Verzoek om te parkeren bij de begraafplaats op 5 minuten loopafstand.


(ADVERTENTIE)


HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


maandag 1 juni

Netwerkevent Bedrijf in Beeld

DEN HELDER - Jong MKB Noordwest-Holland organiseert voor de 5e keer het gratis event 'Bedrijf in Beeld'. Er worden deze avond vier interessante workshops gegeven. Ondernemers kunnen zich inschrijven voor twee workshops naar keuze. Daarnaast is er voldoende mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje te netwerken met collega-ondernemers.

Inschrijven kan op de website van Jong MKB Noordwest-Holland, www.jongmkbnwh.nl.
De avond vindt plaats in het kantoorpand van Rabobank Kop van Noord-Holland aan de Verkeerstorenweg 3 in Den Helder. Ook dit jaar stellen zij de locatie ter beschikking voor dit bijzondere evenement.

De workshops:
1) "Ondernemen is Topsport!" door Bouke de Boer; NTI NLP.
Tijdens deze workshop neemt Bouke de Boer de deelnemers mee, zoals hij dat met topsporters gewend is te doen. Daarbij gebruikt hij zijn boek 'Ik kan de wereld veranderen en jij weet wie ik is...'.
2) "Bedrijfsovername, de ideale start..!?" Door Joost Baltus; Prisma Advies Groep.
Aan het einde van de workshop/presentatie kennen de deelnemers het proces van bedrijfsovername en welke factoren hierin allemaal een rol (kunnen) spelen.
3) "Financieel gezond ondernemen" Door Martijn Pennekamp; IkwordZZPer.
Een nieuwe kijk op financiële zaken, zodat jij jezelf niets tekort doet. Tijdens de workshop krijg je inzichten die je ondersteunen bij je financiële beslissingen.
4) "Kalimeromarketing" Door Rutger Bouwman; Conversie Partners.
Is marketing echt nodig om je bedrijf draaiend te houden? Deze workshop geeft je niet alleen inzicht in hoe belangrijk marketing voor je onderneming is, je krijgt ook handvatten om zelf een goed marketingbeleid op te zetten.

Op de website is meer informatie te vinden over Jong MKB Noordwest-Holland en dit event. Ondernemers kunnen zich op deze website ook aanmelden om lid te worden van Jong MKB Noordwest-Holland.


dinsdag 2 juni

Reisje Vrouwen van Nu

WIERINGEN - De busreis van de Wieringer afdeling Vrouwen van Nu gaat naar het borduurmuseum ’t Losse Steekje in Barneveld en de Passiflora hoeve op de Veluwe. Het belooft een afwisselende dag te worden met koffie of thee met appelgebak en een driegangen lunch.

Het borduurmuseum ’t Losse Steekje heeft ook rekening gehouden met mannelijke bezoekers. Zij kunnen een complete afdeling met allerhande houtsnijwerk bezoeken. Een echte aanrader! In het museum zelf een grote vast collectie borduurwerken met Bijbelse taferelen, jachttaferelen, scheepvaart, portretten, dieren, bloemen, kinderen en merklappen. En regelmatig een wisselexpositie. Naast al het handarbeid, waaronder De Nachtwacht van Rembrandt en prenten van Anton Pieck en Vermeer in borduursteken, een levendige en interactieve presentatie over de geschiedenis van het museum en het borduren.
Na de driegangen lunch een bezoek aan de Passiflora hoeve in Harskamp. Deze hoeve beheert twee belangrijke plantencollecties, namelijk 400 verschillende Passiflora's, honderden Aristolochia's, Fuchsia’s en Hibiscussen en tientallen kuipplanten. De planten zijn op grond van strenge selectiecriteria opgenomen in de Nationale Plantencollectie. In de vlindertuinen vliegen vele soorten tropische en Europese vlinders rond. Ook zijn er vlindereitjes, rupsen en cocons te vinden.

De reis op 2 juni vangt aan om 8:00 uur te Westerland, 8:10 ’t Hoekje te Hippolytushoef en 8:20 bij molen de Hoop te Den Oever. Kosten voor dit reisje bedragen € 52,= voor leden en € 56,= voor niet leden.
Aanmelden kan tot 18 april bij Annie Bruijstens, 0227-591722, Annie Kraak, 0227-512808, Nel van der Oord, 0227-591219 of per mail anniebruijstens@gmail.com.


dinsdag 2 juni
woensdag 3 juni

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


woensdag 3 juni

Rijbewijskeuring voor 75-plusser

SCHAGEN / DEN HELDER - De Rijbewijskeuringsarts is aanwezig op twee Omringlocaties om rijbewijskeuringen uit te voeren speciaal voor ouderen in de leeftijdscategorie 75-plus.

De keuringen vinden plaats van 9:00 tot 12:00 uur in het Omring wijkgebouw, Zuiderweg 21, 1741 NA in Schagen en van 13:00 uur tot 17:00 uur in De Koploper, Prins Hendriklaan 2, 1781 KA in Den Helder.
Op vertoon van de Omringpas betalen 75-plussers € 30,00 in plaats van € 37,50.
Voor een keuring kunt u zich aanmelden via telefoonnummer 036 - 7200911 of de website www.rijbewijskeuringsarts.nl.

Keuringen voor 75+
Met ingang van 1 januari is de leeftijd waarop de eerste seniorenkeuring plaats moet vinden verhoogd naar 75 jaar. Dit geldt echter niet voor chauffeurs met rijbewijs C/D/E.
Meer informatie vindt u op de website van de rijbewijskeuringsarts.
Vanaf uw 75e dient u bij iedere verlenging van uw rijbewijs gekeurd te worden. Deze keuring is bedoeld om ouderen verantwoord en veilig aan het verkeer te laten deelnemen. U wordt door de RDW op de hoogte gesteld als uw rijbewijs afloopt. Om uw rijbewijs te kunnen behouden, dient u gekeurd te worden.

Informatie
Voor inhoudelijke informatie kunt u terecht op bovenstaand telefoonnummer of website. Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Omring, telefoon 088 206 89 10 of via onze website www.omring.nl.


woensdag 3 juni

Herhalingsles AED

HOORN - De Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland en omstreken geeft een herhalingsles AED in het Westfriesgasthuis. De aanvang is 19:20 uur.

Een geldig diploma, niet ouder dan 1 jaar, is vereist.
Aanmelden via website www.reanimatie-westfriesland.nl. Geen PC, dan bellen met 0229-236729.


vrijdag 5 juni

Vleermuizen spotten

SCHOORL - Zodra de schemering valt, gaan de dagdieren slapen en komt het nachtleven op gang. Vleermuizen bijvoorbeeld, verlaten in de schemering hun slaapplaats en gaan dan op jacht naar insecten. Wandel om 20:30 uur in de Schoorlse duinen mee met vleermuizenkenner Jan Boshamer op zoek naar deze mysterieuze zoogdieren.

Luister hoe de batdetector het ultrasone geluid van de dieren oppikt. Misschien hoor je ze zelf of kun je ze dankzij een sterke lamp zien. De avond start met een korte inleiding in Buitencentrum Schoorlse Duinen, waarna je de schemer in wandelt.
Inleiding en wandeling duren samen ongeveer 2,5 uur. Een leuke excursie voor het hele gezin met kinderen vanaf 8 jaar.


Grootoor

De deelname is € 7,50. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan aan de balie van het Buitencentrum of op telefoonnummer 072 509 33 52.
Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00-17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur. Toegang is gratis.


vrijdag 5 juni

Kermis in Lutjewinkel


zaterdag 6 juni

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.


zaterdag 6 juni
zaterdag 6 juniNIEUWE NIEDORP / WINKEL - Voor de 36ste keer wordt de gezellige Kielemarkt gehouden. Op de jaarmarkt staan overwegend particulieren die hun waren verkopen, aangevuld met beroeps kraamhouders. Ook zijn er diverse verenigingen en stichtingen die hun activiteiten promoten.

In 2015 viert Winkel "600 jaar Stederecht" en daarom zal de markt in Winkel dit jaar in het teken staan van de festiviteiten die dit weekend in het dorp gehouden worden. De markt zal worden uitgebreid met onder andere oude ambachten. Er is gratis vervoer tussen Nieuwe Niedorp en Winkel, zodat u beide markten kan bezoeken.


zaterdag 6 juni

Green-Kids

DEN HELDER - De Green-Kids gaan samen met een gids van Landschap Noord-Holland het wad op. Op het wad is van alles te beleven. Trek je oudste schoenen of laarzen aan want het is er blubberig...

Waarom staan de vogels hier toch altijd in de bodem te prikken? We gaan zelf eens kijken wat er in de bodem leeft. Kun je goed speuren? Ook is het Informatiepunt ’t Kuitje geopend. In het informatiepunt staan een paar aquariums; daarin kun je zien wat er in Waddenzee zoal onder water leeft. Ook kun je door een microscoop kijken en dan zie je beestjes die je normaal niet zou zien. En natuurlijk is er limonade!


Kinderen op het Balgzand - foto Johan Stuart

Tijd: 15.30-17.30 uur.
Vertrekpunt: Informatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder
Kosten: € 4,- per keer, kinderen van Beschermers € 3,-. Seizoenkaart € 18,-, kinderen Beschermers € 15,- (inclusief petje). Je kunt je opgeven via de website www.gaatumee.nl, Vooraf opgeven is handig, maar ter plekke aanschuiven kan ook.


zaterdag 6 en zondag 7 juni

Kermis in Lutjewinkel en Wieringerwaard


zondag 7 juni
zondag 7 juni

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 7 juni

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


maandag 8 juni

Kermis in Wieringerwaard


woensdag 10 juni

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


woensdag 10 juni

Waterbeestjes vangen

’t ZAND - De gids van Landschap Noord-Holland staat in de Eendenkooi ‘t Zand voor je klaar met schepnetjes. Neem een vriendje of vriendinnetje mee, dan wordt het nog leuker! Want we gaan lekker aan het ‘werk’. We gaan naar de plas in de eendenkooi en jij mag eens kijken wat er allemaal in het water zit.

Benieuwd wat jij vangt. De diertjes doen we in een loeppotje, zodat je prachtig kunt bekijken. Met de zoekkaart die we voor je hebben kom je er vast wel uit wat je hebt gevangen. We gaan ook op zoek naar kikkervisjes. Ook kijken en luisteren we naar de vogels in de eendenkooi. De gids vertelt ook iets over de eendenkooi zelf en hoe die vroeger werd gebruikt om wilde eenden te vangen.


In de vangpijp van Eendenkooi ’t Zand - foto Dutchphoto

Tijd: 13:30-15:00 uur.
Vertrekpunt: Korte Bosweg 47A, 1756 CA ’t Zand.
Kosten: Kinderen € 4, Kinderen van Beschermers € 3. Volwassenen mogen als begeleider gratis mee. Ter plekke aanmelden en betalen is mogelijk.


donderdag 11 juni

Zomerbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
De volgende zomerbingo’s zijn op donderdag 25 juni, 9 en 23 juli en 6 en 27 augustus.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


vrijdag 12 juni

Vleermuizen spotten

SCHOORL - Zodra de schemering valt, gaan de dagdieren slapen en komt het nachtleven op gang. Vleermuizen bijvoorbeeld, verlaten in de schemering hun slaapplaats en gaan dan op jacht naar insecten. Wandel om 20:30 uur in de Schoorlse duinen mee met vleermuizenkenner Jan Boshamer op zoek naar deze mysterieuze zoogdieren.

Luister hoe de batdetector het ultrasone geluid van de dieren oppikt. Misschien hoor je ze zelf of kun je ze dankzij een sterke lamp zien. De avond start met een korte inleiding in Buitencentrum Schoorlse Duinen, waarna je de schemer in wandelt.
Inleiding en wandeling duren samen ongeveer 2,5 uur. Een leuke excursie voor het hele gezin met kinderen vanaf 8 jaar.


Grootoor

De deelname is € 7,50. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan aan de balie van het Buitencentrum of op telefoonnummer 072 509 33 52.
Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00-17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur. Toegang is gratis.


zaterdag 13 en zondag 14 juni

Open dagen Eendenkooi ’t Zand

’t ZAND - Landschap Noord-Holland organiseert open dagen in de Eendenkooi 't Zand. Deze kooi bestaat dit jaar maar liefst 400 jaar, een echt jubileum dus! In de loop van de eeuwen veranderde er veel. De eenden die de kooiker er vangt worden nadat ze een ring om de poot krijgen weer losgelaten. Zo komen we steeds meer aan de weet over het leven van deze dieren.

Verder is er nog een belangrijke reden voor deze open dagen. Vorig jaar organiseerde Landschap Noord-Holland een actie om weilanden naast de eendenkooi aan te kopen. Dankzij veel gulle gevers slaagde die actie en is het behoud van dit stuk waardevolle natuur verzekerd. U kunt op beide dagen samen met de gids van Landschap Noord-Holland zien hoe bijzonder deze graslanden zijn. Door het uitgekiende beheer van de vorige eigenaar staan ze vol kruiden en bloemen, waaronder zelfs orchideeën. Verder wemelt het er van de vogels en andere dieren.


Kees Vermaas legt uit bij de vangpijp - foto Sylvia Leentvaar

Tijdens de open dagen is de promotiewagen van Landschap Noord-Holland aanwezig, waar u, behalve voor een kopje koffie of thee, terecht kunt voor allerlei informatie over de natuurgebieden en de activiteiten van Landschap Noord Holland. Dit is overigens ook voor kinderen een erg leuk uitje!

De eendenkooi aan de Korte Bosweg 47A in ’t Zand is geopend van 10:30-16:30 uur.
De toegang tot de eendenkooi is gratis. U hoeft niet te reserveren en kunt de hele dag terecht.


zondag 14 juni

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: Ds. S. Lamsma uit Den Helder in de Hippolytuskerk. Avondmaalsviering.


vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 mei

Kermis in Hippolytushoef


(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


dinsdag 16 juni
woensdag 17 juni

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


woensdag 17 juni
woensdag 17 juni

Waterdiertjes vangen in het Kruiszwin

ANNA PAULOWNA - Kinderen kunnen met de gids van Landschap Noord-Holland met vangnetjes aan de gang. Doe je mee om te kijken welke diertjes hier allemaal leven? Je zult ontdekken dat het in het water krioelt van allerlei visjes en andere beestjes. Je kunt ze in loeppotjes doen. Daar kun je ze beter bekijken en er met de zoekkaarten achter komen hoe ze heten.

Ook is die dag de promotiewagen van Landschap Noord-Holland aanwezig, waarin je alles te weten kunt komen over de natuur en wat het Landschap allemaal doet. En natuurlijk hebben we limonade! Neem je vriendje of vriendinnetje mee, dat is nog leuker. Voorwaarde voor deelname is dat er een volwassen begeleider meegaat.

Tijd: 14:00-15:30 uur.
Vertrekpunt: Het begin van het fietspad, het Caloriepad, naast Molenvaart 136, 1761 AM Anna Paulowna.
Kosten: Kinderen € 4, kinderen van Beschermers € 3,-. Volwassenen mogen als begeleider gratis mee. U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.


vrijdag 19 en zaterdag 20 juni

Zeildagen voor mensen met een beperking

WIERINGEN - Op het Amstelmeer vinden de zeildagen plaats voor mensen met een beperking. De zeventiende editie van de zeildagen wordt wederom georganiseerd door Watersportvereniging Amstelmeer (WVA), de Marine Watersport Vereniging (MWV), Sportdorp Hippo en Sportservice Den Helder/Schagen.Iedereen, ongeacht leeftijd en beperking is van harte uitgenodigd zich voor deze zeildagen aan te melden. Doordat het aantal aanmeldingen wel eens groter zou kunnen zijn dan het aantal beschikbare plaatsen, zal voorrang gegeven worden aan mensen die nog nooit hebben deelgenomen. Er is plaats voor veertig deelnemers per dag. Of u één van de gelukkigen bent, hoort u uiteraard op tijd. Met gewone (niet aangepaste) zeilboten, is het tijdens het zeilen op sommige momenten wel improviseren geblazen. Rolstoelgebruikers worden soms uit hun rolstoel in de zeilboot getild.
Voor de zeildag, inclusief nasimaaltijd, vragen wij een bedrag van €12,50 per deelnemer. Van de partner/begeleider vragen wij hetzelfde bedrag voor de hele dag.

Alle deelnemers worden tussen 8:30 uur en 9:00 uur verwacht in het clubgebouw van WV Amstelmeer, De Haukes 2 te Westerland (vlakbij Hippolytushoef), waar een kopje koffie of thee zal klaarstaan. Bij aankomst in het clubgebouw dient het inschrijfgeld van €12,50 te worden voldaan (graag gepast betalen). In het clubgebouw is géén invalidentoilet aanwezig

Na de ochtend gezeild te hebben, is er voor de liefhebbers een nasi maaltijd in het clubhuis van WV Amstelmeer. Na de nasimaaltijd, gaan we weer gezamenlijk het water op tot ongeveer 16:00 uur. Uiteraard is het na het ontschepen nog mogelijk om in de kantine na te praten.

De organisatie verplicht iedereen om warme kleding aan te trekken, daarnaast moeten de deelnemers regenkleding of zeilkleding en een pet meenemen. Wij adviseren ook om een tweede set kleding en zonnebrandcrème mee te nemen. Het dragen van een zwemvest, waar de organisatie zorg voor draagt, is verplicht.

Lijkt het u leuk om deel te nemen aan de zeildagen? Geef u dan zo snel mogelijk op.
Deelname aan de zeildagen is geheel voor eigen risico.

Aanmelden kan bij de regiomedewerker Aangepast Sporten, Iris van Paridon, telefoon: (0223) 68 47 26 of (0224) 21 47 74 of stuur een email naar ivanparidon@sportservicenoordholland.nl.
Kijk voor meer informatie op de website www.aangepastsporten.info.


zaterdag 20 juni

Vogelexcursie

ANNA PAULOWNA - De gids van Landschap Noord-Holland neemt u mee naar het Kruiszwin in Anna Paulowna. Bij het aanleggen van het Kruiszwin zijn een aantal plassen ontstaan. Binnen korte tijd is daar riet gaan groeien. Moerasvogels zoals kleine karekiet en rietzanger maken daar dankbaar gebruik van om hun nest te bouwen.

Deze twee soorten lijken op het eerste gezicht behoorlijk op elkaar. Dat is ook het geval met de zang. We gaan op zoek naar de twee soorten en kijken hoe we ze uit elkaar kunnen houden. Maar het rietland heeft meer te bieden, want ook de grutto, de tureluur en de kluut komen we hier tegen, evenals het prachtige blauwborstje. Landschap Noord-Holland heeft recent twee ijsvogelwandjes gerealiseerd in het Kruiszwin, dus wie weet, zien we de ijsvogel ook nog tijdens deze excursie.


Rietzanger - foto Gerard bos

Tijd: 09:00-10:30 uur.
Vertrekpunt: Het begin van het fietspad, het Caloriepad, naast Molenvaart 136, 1761 AM Anna Paulowna.
Kosten: Volwassenen € 7,-, kinderen tot 12 jaar € 3,-. Beschermers betalen € 4,- en hun kinderen tot 12 jaar € 2,- . U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.


zaterdag 20 juni

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.


zaterdag 20 en zondag 21 juniREGIO - Meerdere privétuinen en ateliers in de regio zijn open voor publiek. Bekend onder de naam ‘Top in de Kop’ wordt aan bezoekers een zeer gevarieerd aanbod aan stijltuinen en kunst getoond. De deelnemers zijn geopend van 11:00 - 17:00 uur. Bezoekers kunnen onder meer terecht in Callantsoog, Lutjewinkel en Winkel, Opperdoes en Westerland.

,,Dankzij de zachte winter en het frisse maar zonnige voorjaar zijn de borders van de deelnemende tuinen een lust voor het oog,’’ aldus Marianne Greiner namens Top in de Kop. ,,Het frisse groen, vele reeds bloeiende bloemen, waterpartijen enzovoort, maken het bezoek tot een groot lentefeest.’’

Gedurende de lente en zomer houdt de groep - bestaande uit 14 gepassioneerde tuineigenaren, kunstenaars en kwekerij - onder de naam “Top in de Kop’ vijf gezamenlijke open weekenden, maandelijks tussen mei en september. De locaties zijn verspreid over de Noordkop en ook dit jaar zijn er weer nieuwe tuinen te bewonderen. Na bijna 15 jaar is het evenement bij veel kunst- en tuinliefhebbers een begrip geworden. Heerlijk slenteren langs kleurige borders, zitten te genieten op een tuinbankje in de lentezon, kijken naar nieuwe kunstwerken bij de ateliers… volop inspiratie opdoen!Deelnemers: Kunsttuin Kremlin en Kwekerij Liefhebbersplanten in Winkel, Versicolortuin in Lutjewinkel, Atelier Sietse Wiersma in Oudkarspel, Tuin Beuken in Ursem, Beeldentuin De Booghaard in Callantsoog, Tuin3 in Anna Paulowna (alleen zondag), Galerie Op de Zeebodem in Slootdorp, de Hortensiatuin in Westerland en Tuin Meeuwes in Opperdoes.
Zie www.topindekop.nl voor adressen.


zondag 21 juni

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: mevr. Drs. M. Bijl uit Beverwijk in de Hippolytuskerk.


zaterdag 20 en zondag 21 juni

Nederlands Kremlin

WINKEL - Het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw is van 11:00 - 17:00 uur geopendHet Nederlands Kremlin is een kunsttuin aan de Limmerschouw 51 in Winkel. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is.


zaterdag 20 en zondag 21 juni

Kermis in Westerland


zondag 21 juni

Excursie Historische Vereniging Wieringen

WIERINGEN - De Historische Vereniging Wieringen bezoekt het Gevangenismuseum in Veenhuizen en het museum Koloniehof in Fredriksoord. In Veenhuizen wordt een rondleiding verzorgd.

Op 18 mei 1975 werd het eerste Gevangenismuseum in Veenhuizen geopend in een oude betonschuur aan de Hoofdweg in Veenhuizen. Hier ontdekt u alles over misdaad en straf van ongeveer 1600 tot heden, in Nederland. Het museum is gevestigd in een van de oude dwanggestichten, die in 1823 door de Maatschappij van Weldadigheid in Veenhuizen zijn gebouwd voor bedelaars en landlopers.

In het museum Koloniehof wordt het verhaal vertelt over de Maatschappij van Weldadigheid. Deze maatschappij is opgericht om schrijnende armoede in het begin van de negentiende eeuw te bestrijden. De man hier achter was de sociaal bewogen Johannes van den Bosch.

De kosten van de excursie bedragen € 48,00 per persoon, inclusief koffie met gebak en lunch.
Aanmelden kan tot 1 juni bij Agnes van Zoonen (0227-593606), Lies Jacobs (0227-60264) of per e-mail excursie@historischwieringen.nl.

De excursie gaat door bij voldoende deelname.


zondag 21 juni

Autocross

WINKEL – Vandaag wordt de jaarlijkse autocross gehouden op het snelle circuit aan de Hartweg in Winkel.De aanvang is 12:00 uur.


zondag 21 juniBARSINGERHORN - Baggerdag bestaat tien jaar en dat wordt gevierd met een extra grote editie: meer spellen en mogelijkheid tot meer deelnemers. Baggerdag is een sportieve 10-kamp middag voor kinderen met activiteiten als een reusachtige survivalbaan, baggervoetbal en een buikschuifbaan van wel 40 meter. Er is dit jaar een extra opblaas spel: de super Vulcano. Op deze piramide kan je van 2 kanten tegelijk omhoog klimmen en naar beneden glijden.

De kinderen strijden in twee leeftijdscategorieën, 8 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar. Op elk onderdeel spelen 2 teams tegen elkaar, het team met de meeste punten is aan het einde van de middag de Baggerdag kampioen!
Voor de kinderen onder de 8 jaar is er een kidscorner ingericht met onder andere een zandbak en glijbaan.Kaarten in de voorverkoop kosten slechts € 7,50, aan de kassa zijn ze € 1000. Kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar tot en met 18 juni. Er is een maximaal aantal deelnemers, dus vol = vol! .
De gratis Baggerdag bus rijdt langs verschillende dorpen rondom Baggerdag om de kinderen op te halen en weer thuis te brengen, check voor exacte plaatsen en tijden www.baggerdag.nl. Het is wel verplicht om droge kleren mee te nemen als je met de bus mee wilt. Er is na afloop de mogelijkheid om je te douchen.

Baggerdag begint om 13:00 uur en zal tot ongeveer 17:00 uur duren. Baggerdag wordt georganiseerd door 7 vrijwilligers uit de omgeving van Barsingerhorn.
Klik hier om je aan te melden voor Baggerdag.


zondag 21 juni

Vlinderexcursie

DEN HELDER - U kunt met een gids van Landschap Noord-Holland vlinderen in de mooie zogenaamde PWN-duinen. Zo gevarieerd als het landschap daar is, zo gevarieerd zijn de daar voorkomende vlinders.

Soorten als kleine- en duinparelmoervlinder, kleine vuurvlinder en icarusblauwtjes leven in het duingrasland. In de bosrand zien we bont zandoogje en misschien wel het landkaartje. Als u een vlinderkijkertje of soortgelijke kijker heeft neem die dan mee. Door de vele beschutte en warme plekken in het gebied kunt u ook wanneer het weer niet optimaal is van de vlinderpracht genieten.

Tijd: 13:30 tot 15:00 uur.
Vertrekpunt: parkeerterrein Restaurant Duinoord, Jan Verfailleweg 622, 1783BW, Den Helder.
Kosten: Volwassenen € 7, kinderen tot 12 jaar € 3. Beschermers betalen € 4 en hun kinderen tot 12 jaar € 2. U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.

(Foto: Parelmoervlinder op slangenkruid - foto Henk van Bruggen)


woensdag 24 juni

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 25 juni

Zomerbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
De volgende zomerbingo’s zijn op donderdag 9 en 23 juli en 6 en 27 augustus.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


vrijdag 26 juni

Spokentocht


MIDDENMEER - Vandaag is een spokentocht in Middenmeer. De tocht begint om 20:00 uur en duurt ongeveer een uur. Het thema is Haunted Holidays.

Alle feestdagen krijgen tijdens de tocht een leuke wending. Tijdens de tocht kunt u bijvoorbeeld de horror sint, horror kerstman en zombie bruiden tegenkomen. Ook zult u de feestdagen aan alle decoraties kunnen herkennen. De feestdagen Halloween, Kerst, Sinterklaas, Oud en nieuw, Pasen, Carnaval en Valentijn zullen te zien zijn.


Om uit de kosten te komen, betaal je voor deelname aan de tocht € 1,00. Al het geld, dat over blijft, wordt geschonken aan de KWF kanker bestrijding.
Aanmelden kan op de site www.spokentochtmiddenmeer.nl.


vrijdag 26 juni

Nachtmarkt


KOLHORN - Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd. Vanavond van 19:00 tot 24:00 uur is er een nachtmarkt.


Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt. Dit alles is tijdens de jaarlijkse nachtmarkten te bewonderen. 250 kramen en stalletjes zijn met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt en het oudste gedeelte van het dorp is op deze avond prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!vrijdag 26 juni

Nachtvlinderexcursie

SINT MAARTENSVLOTBRUG - U kunt samen met de gids van Landschap Noord-Holland op zoek naar nachtvlinders in het Wildrijk bij Sint Maartensvlotbrug. De nachtvlinders worden gelokt met een speciale lamp die achter een wit laken staat opgesteld. Ook een geurige vruchtensiroop is een handig hulpmiddel. De gids smeert de siroop op een boom of struik; ‘stropen’ wordt dat genoemd.

Nachtvlinders zijn vooral ’s avonds en ’s nachts actief. Ze hebben in tegenstelling tot dagvlinders meestal minder uitbundige kleuren. Zelfs de antennes van nachtvlinders zien er wat anders uit; draadvormig of geveerd. Deze helpen de mannetjes de geur van het vrouwtje op te vangen in de voortplantingsperiode. Vlinders kunnen enorm goed ruiken. Een mannetje kan een vrouwtje dat wil paren op kilometers afstand vinden. Welke nachtvlinders komen we deze avond tegen?


Gammauil - foto Gerard Bos

Tijd: 21:00-22:30 uur.
Vertrekpunt: Belkmerweg 78, 1753 GD Sint Maartensvlotbrug.
Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot 12 jaar € 3,-, van Beschermers € 2,-.
U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden kan ook.


zondag 28 juni

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: Kerkenraadsviering met gemeenteleden, en viering Zwerfkeitjes in de Hippolytuskerk.


zondag 28 juni

Orchideeënexcursie

DEN HELDER - Op de plek van het Refugium bij Den Helder lagen vroeger sportvelden, maar die zijn aantal jaren geleden teruggegeven aan de natuur en die heeft zich hier prachtig ontwikkeld. Vandaag kunt u hier met de gids van Landschap Noord-Holland een kijkje nemen.

Er groeien allerlei soorten orchideeën. Bijvoorbeeld de welriekende nachtorchis. De naam is prachtig, maar ook de bloemen van deze soort zijn de moeite waard. We gaan natuurlijk op zoek naar andere soorten orchideeën. Maar ook allerlei andere planten krijgen de aandacht.

Tijd: 13.30-15.00 uur.
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder. Bij parkeerplaats Donkere Duinen.
Kosten: € 7, Beschermers € 4. Kinderen tot 12 jaar € 3, van Beschermers € 2. U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen kan ook.

(Foto: Welriekende nachtorchis - foto Peter Melman)


zondag 28 juni

Vogelexcursie

DEN HELDER - De gids van Landschap Noord-Holland neemt u mee naar het Balgzand, waar het broedseizoen er inmiddels weer op zit. Altijd leuk om de balans op te maken. Wat heeft het opgeleverd?

We krijgen vast tureluurs en kluten te zien met jongen. En hoe zit het met de lepelaars? Meestal komen we ook allerlei soorten eenden tegen, bijvoorbeeld de bergeend. Die heeft soms een hele troep jongen bij zich; een leuk gezicht. Ook trekvogels maken het bezoek interessant. De meeste zitten nu in het hoge noorden, maar er zijn nog wat achterblijvers te zien. Het zijn vooral steltlopers als rosse grutto, zilverplevier, kanoet, bonte- en drieteenstrandloper, die zijn nu prachtig op kleur. Tijdens de excursie komt het water op. Veel vogels hebben voedsel gevonden op het drooggevallen wad en vliegen dan naar de schorren om uit te rusten. We kunnen ze dan mooi bekijken.


Jonge kluut - foto Joke Huijser-Spekken

Voor en na de excursie is het informatiepunt ’t Kuitje geopend. In het informatiepunt staan een aantal aquaria; daarin kunt u zien wat er in Waddenzee zoal onder het wateroppervlak leeft. Uiteraard staat er een kopje koffie of thee klaar.

Tijd: 15:00-17:00 uur.
Vertrekpunt: Informatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder.
Kosten: € 7, Beschermers € 4. Kinderen tot 12 jaar € 3, van Beschermers € 2. U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen kan ook.


woensdag 1 juli

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


vrijdag 3, zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 juli

Kermis in Middenmeer


zondag 5 juli

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: Ds. S. Lamsma uit Den Helder in de Hippolytuskerk.

zondag 5 juli

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


woensdag 8 juli

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 9 juli

Zomerbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
De volgende zomerbingo’s zijn op donderdag 23 juli en 6 en 27 augustus.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


vrijdag 10 juli

Kermis in Barsingerhorn


zaterdag 11 en zondag 12 juliREGIO - Meerdere privétuinen en ateliers in de regio zijn open voor publiek. Bekend onder de naam ‘Top in de Kop’ wordt aan bezoekers een zeer gevarieerd aanbod aan stijltuinen en kunst getoond. De deelnemers zijn geopend van 11:00 - 17:00 uur. Bezoekers kunnen onder meer terecht in Callantsoog, Lutjewinkel en Winkel, Opperdoes en Westerland.

,,Dankzij de zachte winter en het frisse maar zonnige voorjaar zijn de borders van de deelnemende tuinen een lust voor het oog,’’ aldus Marianne Greiner namens Top in de Kop. ,,Het frisse groen, vele reeds bloeiende bloemen, waterpartijen enzovoort, maken het bezoek tot een groot lentefeest.’’

Gedurende de lente en zomer houdt de groep - bestaande uit 14 gepassioneerde tuineigenaren, kunstenaars en kwekerij - onder de naam “Top in de Kop’ vijf gezamenlijke open weekenden, maandelijks tussen mei en september. De locaties zijn verspreid over de Noordkop en ook dit jaar zijn er weer nieuwe tuinen te bewonderen. Na bijna 15 jaar is het evenement bij veel kunst- en tuinliefhebbers een begrip geworden. Heerlijk slenteren langs kleurige borders, zitten te genieten op een tuinbankje in de lentezon, kijken naar nieuwe kunstwerken bij de ateliers… volop inspiratie opdoen!


Beeldentuin Booghaard

Deelnemers: Kunsttuin Kremlin en Kwekerij Liefhebbersplanten in Winkel, Versicolortuin in Lutjewinkel, Atelier Sietse Wiersma in Oudkarspel, Tuin Beuken in Ursem, Beeldentuin De Booghaard in Callantsoog, Tuin3 in Anna Paulowna (alleen zondag), Galerie Op de Zeebodem in Slootdorp, de Hortensiatuin in Westerland en Tuin Meeuwes in Opperdoes.
Zie www.topindekop.nl voor adressen.


zaterdag 11 en zondag 12 juli

Nederlands Kremlin

WINKEL - Het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw is van 11:00 - 17:00 uur geopendHet Nederlands Kremlin is een kunsttuin aan de Limmerschouw 51 in Winkel. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is.


zaterdag 11 en zondag 12 juli

Kermis in Barsingerhorn en Moerbeek


zondag 12 juli

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: Ds. A. van Kampen uit Anna Paulowna in de Hippolytuskerk.


maandag 13 juli

Kermis in Barsingerhorn


woensdag 15 juli

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


vrijdag 17 juli

Nachtmarkt


KOLHORN - Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd. Vanavond van 19:00 tot 24:00 uur is er een nachtmarkt.


Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt. Dit alles is tijdens de jaarlijkse nachtmarkten te bewonderen. 250 kramen en stalletjes zijn met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt en het oudste gedeelte van het dorp is op deze avond prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!zaterdag 18, zondag 19, maadag 20 en dinsdag 21 juli

Kermis in Oudesluis


zondag 19 juli

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: mevr. A. van Putten-Knol in de Hippolytuskerk.


woensdag 22 juli

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 23 juli

Zomerbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
De volgende zomerbingo’s zijn op donderdag 6 en 27 augustus.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zaterdag 25, zondag 26 en maandag 27 juli

Kermis in Anna Paulowna


zondag 26 juli

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur in de Hippolytuskerk.


woensdag 29 juli

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 30, vrijdag 31 juli, zaterdag 1, zondag 2 en maandag 3 augustus

Kermis in Hippolytushoef


zondag 2 augustus

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


woensdag 5 augustus

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 6 augustus

Zomerbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
De laatste zomerbingo is op donderdag 27 augustus.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


donderdag 6 augustus

Kermis in Wieringerwerf


vrijdag 7 augustus

Nachtmarkt


KOLHORN - Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd. Vanavond van 19:00 tot 24:00 uur is er een nachtmarkt.


Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt. Dit alles is tijdens de jaarlijkse nachtmarkten te bewonderen. 250 kramen en stalletjes zijn met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt en het oudste gedeelte van het dorp is op deze avond prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 augustus

Kermis in Wieringerwerf en Winkel


maandag 10 augustus

Kermis in Wieringerwerf


woensdag 12 augustus

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


vrijdag 14 augustus

Kermis in Haringhuizen


zaterdag 15 en zondag 16 augustus

Kermis in Haringhuizen en Oude Niedorp


zondag 16 augustus
maandag 17 augustus

Kermis in Oude Niedorp


woensdag 19 augustus

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


vrijdag 21, zaterdag 22,zondag 23, maandag 24 en dinsdag 25 augustus

Kermis in Den Oever


zaterdag 22 en zondag 23 augustusREGIO - Meerdere privétuinen en ateliers in de regio zijn open voor publiek. Bekend onder de naam ‘Top in de Kop’ wordt aan bezoekers een zeer gevarieerd aanbod aan stijltuinen en kunst getoond. De deelnemers zijn geopend van 11:00 - 17:00 uur. Bezoekers kunnen onder meer terecht in Callantsoog, Lutjewinkel en Winkel, Opperdoes en Westerland.

,,Dankzij de zachte winter en het frisse maar zonnige voorjaar zijn de borders van de deelnemende tuinen een lust voor het oog,’’ aldus Marianne Greiner namens Top in de Kop. ,,Het frisse groen, vele reeds bloeiende bloemen, waterpartijen enzovoort, maken het bezoek tot een groot lentefeest.’’

Gedurende de lente en zomer houdt de groep - bestaande uit 14 gepassioneerde tuineigenaren, kunstenaars en kwekerij - onder de naam “Top in de Kop’ vijf gezamenlijke open weekenden, maandelijks tussen mei en september. De locaties zijn verspreid over de Noordkop en ook dit jaar zijn er weer nieuwe tuinen te bewonderen. Na bijna 15 jaar is het evenement bij veel kunst- en tuinliefhebbers een begrip geworden. Heerlijk slenteren langs kleurige borders, zitten te genieten op een tuinbankje in de lentezon, kijken naar nieuwe kunstwerken bij de ateliers… volop inspiratie opdoen!Deelnemers: Kunsttuin Kremlin en Kwekerij Liefhebbersplanten in Winkel, Versicolortuin in Lutjewinkel, Atelier Sietse Wiersma in Oudkarspel, Tuin Beuken in Ursem, Beeldentuin De Booghaard in Callantsoog, Tuin3 in Anna Paulowna (alleen zondag), Galerie Op de Zeebodem in Slootdorp, de Hortensiatuin in Westerland en Tuin Meeuwes in Opperdoes.
Zie www.topindekop.nl voor adressen.


zaterdag 22 en zondag 23 augustus

Nederlands Kremlin

WINKEL - Het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw is van 11:00 - 17:00 uur geopendHet Nederlands Kremlin is een kunsttuin aan de Limmerschouw 51 in Winkel. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is.


woensdag 26 augustus

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 27 augustus

Zomerbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zaterdag 29, zondag 30 maandag 31 augustus

Kermis in Nieuwe Niedorp


woensdag 2 september

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


zaterdag 5 en zondag 6 septemberREGIO - Meerdere privétuinen en ateliers in de regio zijn open voor publiek. Bekend onder de naam ‘Top in de Kop’ wordt aan bezoekers een zeer gevarieerd aanbod aan stijltuinen en kunst getoond. De deelnemers zijn geopend van 11:00 - 17:00 uur. Bezoekers kunnen onder meer terecht in Callantsoog, Lutjewinkel en Winkel, Opperdoes en Westerland.

,,Dankzij de zachte winter en het frisse maar zonnige voorjaar zijn de borders van de deelnemende tuinen een lust voor het oog,’’ aldus Marianne Greiner namens Top in de Kop. ,,Het frisse groen, vele reeds bloeiende bloemen, waterpartijen enzovoort, maken het bezoek tot een groot lentefeest.’’


Beeldentuin Booghaard

Gedurende de lente en zomer houdt de groep - bestaande uit 14 gepassioneerde tuineigenaren, kunstenaars en kwekerij - onder de naam “Top in de Kop’ vijf gezamenlijke open weekenden, maandelijks tussen mei en september. De locaties zijn verspreid over de Noordkop en ook dit jaar zijn er weer nieuwe tuinen te bewonderen. Na bijna 15 jaar is het evenement bij veel kunst- en tuinliefhebbers een begrip geworden. Heerlijk slenteren langs kleurige borders, zitten te genieten op een tuinbankje in de lentezon, kijken naar nieuwe kunstwerken bij de ateliers… volop inspiratie opdoen!

Deelnemers: Kunsttuin Kremlin en Kwekerij Liefhebbersplanten in Winkel, Versicolortuin in Lutjewinkel, Atelier Sietse Wiersma in Oudkarspel, Tuin Beuken in Ursem, Beeldentuin De Booghaard in Callantsoog, Tuin3 in Anna Paulowna (alleen zondag), Galerie Op de Zeebodem in Slootdorp, de Hortensiatuin in Westerland en Tuin Meeuwes in Opperdoes.
Zie www.topindekop.nl voor adressen.


zaterdag 5 en zondag 6 september

Nederlands Kremlin

WINKEL - Het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw is van 11:00 - 17:00 uur geopendHet Nederlands Kremlin is een kunsttuin aan de Limmerschouw 51 in Winkel. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is.


zondag 6 september

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


dinsdag 8 september

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


woensdag 9 september

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


zondag 13, maandag 14 en dinsdag 15 september

Kermis in Zijdewind


woensdag 16 september

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 september

Kermis in Kolhorn


zaterdag 26 en zondag 27 september

Kermis in Winkel


vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 oktober

Kermis in Breezand


zaterdag 3 oktober
zondag 4 oktober

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 11 oktober

Werp 3-kamp

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een werp 3-kamp (kogelslingeren, discuswerpen en kogelstoten) op haar atletiekbaan aan de Dr. Tamsmalaan 2.

Aan de wedstrijd kunnen Junioren B/A, Senioren en Masters deelnemen (Junioren C mogen deelnemen als Junioren B).

Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 voor de Werp 3-kamp (kogelslingeren, discuswerpen, kogelstoten) of € 3,00 voor de losse onderdelen.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar werp3kamp@avwieringermeer.nl.

Vermeld hierbij minimaal naam, vereniging, leeftijd en welke onderdelen.

Programma:
• 10:00 uur: Kogelslingeren
• 11:30 uur: Discuswerpen
• 12:30 uur: Kogelstoten


vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober

Kermis in Lutjewinkel


zondag 1 november

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


zondag 1 november

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zaterdag 14 november

The Cats Aglow Revivalband

WINKEL - De The Cats Aglow Revivalband komt ook dit jaar naar café Beentjes. Het optreden is vanaf 21:00 uur.Kaarten zijn verkrijgbaar bij Dorpsstraat 88 in Winkel, of via 06-20851617 of maak € 12,50 over naar rekeningnummer NL91RABO0147983266 met vermelding van naam en aantal kaarten.
Kaarten aan de deur gaan € 15,00 per stuk kosten, mits verkrijgbaar.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


zondag 6 december

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 6 december

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Geconcentreerd achter het stuur - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...