Niedorpse regisseur achter musicalspektakel Opmeer
Uitgegeven op 13-05-2015 om 12:33  |  link  |  bewaar  |  print

NIEUWE NIEDORP - Stel, je hebt enorm veel talent in je musicalvereniging, maar telkens maar enkele hoofdrollen te vergeven. Dat betekent meestal dat de goede mensen nóg beter worden en er heel wat ruwe diamanten in het ensemble blijven hangen. ‘Dat moet anders,’ dacht regisseur Suzan Vermeulen van Musicalvereniging Z&V in Opmeer. En dus kwam ze met een wild plan om meerdere talentvolle amateurzangers en zangeressen over het voetlicht te brengen in een bijzondere musicalproductie. De vier hoofdrollen in Andrew Lloyd Webbers’ klassieker Sunset Boulevard worden daarom door maar liefst 9 spelers ingevuld. In diverse scenes wisselen de acteurs en actrices elkaar af, zonder dat het publiek uit het oog verliest, welk personage er wordt gespeeld. Voeg daarbij de begeleiding door het 75-koppige Regionaal Jeugd Orkest Artiance en een waar symfonische musicalspektakel is geboren.


Musicalvereniging ZV speelt Sunset Boulevard - foto Kunstig Communiceren

Regionale allure
Suzan Vermeulen is als regisseur al zes jaar verbonden aan Musicalvereniging ZV in Opmeer en heeft het van een dorpsclub zien uitgroeien tot en een productieorganisatie met regionale allure. Met grote locatieprojecten, waaronder Jesus Christ Superstar in een witlofschuur en Beauty & The Beast in Sporthal Oranjehal in Opmeer, onderscheidt de vereniging zich echt van anderen. Jesus Christ Superstar werd zelfs genomineerd voor maar liefst vier Amateur Musical Awards, waaronder die voor beste regie en beste productie. ZV zoekt ieder jaar opnieuw naar nieuwe uitdagingen, in de eerste plaats voor de spelers, maar zeker ook voor het artistieke team zelf. Dat bestaat dit jaar uit zangcoach Elise Berends, bekend van hoofdrollen in professionele musicals als Mama Mia en Zorro, dirigent Otto de Jong, technisch vormgever Paul Koomen en Suzan Vermeulen als artistieke aanjager en conceptontwikkelaar. Dit jaar bestaat dé uitdaging voor de deelnemers uit het spelen en zingen met een gigantisch symfonisch orkest en het delen van grote rollen, waardoor meer talent de kans krijgt te schitteren. De 35 spelers zijn afkomstig uit heel West-Friesland, waaronder Enkhuizen, Hoorn, Wognum, Middenmeer, Hensbroek, Abbekerk, Sijbekarspel, Ursem, Opmeer, Hoogwoud, Spanbroek en Obdam. De 75 muzikanten van het RJOA zijn afkomstig uit de regio groot Alkmaar.

Sporthal Oranje Hal omgebouwd
Op 11, 12 en 13 juni wordt Sporthal Oranje Hal voor de tweede keer door Musicalvereniging Z&V omgebouwd tot een waar theater. Vorig jaar genoten honderden mensen van de sprookjesachtige voorstelling Beauty & the Beast, dit jaar volgt een groot muzikaal spektakel rondom de musical Sunset Boulevard. Cast en orkest nemen het publiek op meeslepende wijze mee naar het Hollywood van de jaren 50, waar Norma Desmond (Jeanet Groot/Paula Wessels), ooit Hollywoods grootste ster in de ‘stomme film’, wanhopig aan haar comeback werkt. Sinds er films met geluid worden gemaakt, krijgt ze geen rollen meer en dat kan ze niet accepteren. Norma leeft geïsoleerd met butler Max (Wout van der Gracht/Johan Hofman) en de wereld gaat aan haar voorbij. De berooide scriptschrijver Joe Gillis (Michael Lakeman/Richard Vlaar) moet haar koste wat kost helpen terug te keren in de spotlights. Als Norma verliefd op hem wordt, ziet Joe zijn kans. Maar de situatie wordt heel complex als hij zelf gevoelens krijgt voor de jonge, ambitieuze Betty (Kirby Wessels/Kitty Dam/Mariska Groot).

Reserveren
Kaarten voor Sunset Boulevard zijn te bestellen via de website www.musicalopmeer.nl, via 0226-353982 of via Bot Mode, Breestraat 28, Opmeer. Reguliere kaarten (16+) kosten € 16,50, kinderen betalen € 10,00. Ook dit jaar zijn weer Golden Tickets verkrijgbaar. Deze bevatten, naast de toegang, een kopje koffie, wat lekkers en een pauzedrankje. Daarnaast krijgen Golden Ticket-houders als eerste toegang tot de tribune. Volwassenen (16+) betalen € 25,00 en kinderen betalen € 17,50.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Occasions
Te koop Nissan micra 1.2 acenta, 1e eigenaar
€ 4.250,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Koffertje van