Succes sluit af in stijl
Uitgegeven op 11-05-2015 om 19:19  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - (tekst Jan Visser, fotografie H-J en Danny) Aan de Belterlaan werd afgelopen zondag de laatste wedstrijd van het seizoen in de vierde klasse A gespeeld. Succes ontving de equipe van Wieringer en voormalig Succes-trainer Koos Hidden, VZV uit ’t Veld. Dat er voor beide ploegen niets meer op het spel stond was blijkbaar niet een reden om er een veredeld oefenpotje van te maken.


Jop, bedankt voor alle mooie momenten, veel 'Succes' in Hoorn!

Vanaf het eerste fluitsignaal probeerde Succes onder aanvoering van Stef de Koning de roodwitten op te jagen. Dat resulteerde in de eerste tien minuten nog niet tot grote kansen. De eerste mogelijkheid was voor VZV, maar het schot van spits Ligthart werd knap geblokt door Ted Jorna. Vervolgens was het Succes dat verdiend op voorsprong kwam. Rechtsback Jeroen Schuit ging op avontuur, haalde de achterlijn, trok laag voor en Bart de Kleine tikte de bal achter zijn standbeen in de verre hoek. Niet veel later werd het 2-0. Een lange bal van Youri Jansma werd op de rand van de zestien prachtig gecontroleerd door Maikel Hoekstra en met een halve volley liet hij keeper Blijleven kansloos. Succes kwam goed weg bij een uitbraak over links, waar Schuit voorbij gelopen werd door Leegwater. Zijn schot dwarrelde zomaar op de paal, maar Freek de Kort hield zijn doel schoon. Het restant van de eerste helft leverde verder geen grote kansen meer op, maar qua veldspel en beleving was Succes veruit de betere.

Vermoedelijk had Koos Hidden in de rust een donderspeech gegeven aan zijn mannen, want er werd uit een volkomen ander vat getapt. Veel strijd en de duels werden meer en meer beslist in het voordeel van VZV. Na een uur voetballen werd VZV beloond met een goal. Succes verdedigde slapjes en Leegwater zag zijn inzet in eerste instantie gekeerd door de Kort, maar in tweede instantie kon hij simpel de bal op de volledig vrij staande Kruijer tikken. Dit was een teken voor Succes om weer te gaan voetballen zoals in de eerste helft. Jeroen Metselaar, Pieter Mulder en Stan de Koning haalden alle drie een hele ruime voldoende door het middenveld op te eisen. Met mooi combinatievoetbal en een uitstekende inzet werd, op wat speldenprikjes na, de wedstrijd uitgespeeld. Een terechte overwinning waarbij opviel dat de Wieringers een stuk verder zijn dan de gasten uit ’t Veld.
Hoogtepunt van de middag kwam op naam van Job van den Esschert. Niet op de manier die we gewend zijn van hem, namelijk scoren. Maar hij kreeg een publiekswissel voor bewezen diensten (hij gaat voetballen bij Hollandia). Uit handen van trainer Jan Loew ontving de geëmotioneerde spits een ingelijst shirt en bloemen. Onder luid applaus verliet hij het veld en werd vervangen door de zeventien-jarige Kevin Schouwenaar.
Trainer Jan Loew over het afgelopen seizoen; “Super tevreden, mooie groep jongens, als team behoorlijk volwassen geworden. Zowel thuis als uitwedstrijden worden steevast druk bezocht door mensen met een Succes-hart, daar doe ik het ook voor! Hoogtepunt is het feit dat Succes de laatste tien wedstrijden ongeslagen is.”
Volgend seizoen kan Loew over vrijwel dezelfde groep jongens beschikken en zal de doelstelling wellicht iets naar boven bijgesteld worden.


Bart de Kleine maakt op een prachtige manier de eerste treffer. (fotografie Danny Peper)

Deze wedstrijd stond in het teken van het afscheid van Jop van den Esschert. Jop verhuist naar Hollandia in Hoorn. Daar is Erik Heijblok de trainer.

Publiekswissel voor de geëmotioneerde Jop.

Maikel Hoekstra goed voor de tweede goal.


Volgend jaar speelt Succes wederom in de vierde klasse. Jan Buma bedankte iedereen voor de trouwe steun, wenste ons een goede zomer en ziet ons na de zomer terug op de nieuwe tribune!


Danny Peper, geweldig dat jij Succes gaat volgen, dan heb ik meer tijd voor mijn hobby (werk)!
(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kaasfabriek Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...