Verdiende victorie biljarter Aart Schouten
Uitgegeven op 10-05-2015 om 17:54  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Als afsluiting van dit toch wel bewogen seizoen hebben de zes ‘beste’ biljarters van ‘Steeds Beter’ een gooi gedaan naar de titel van clubkampioen. Vooraf werd gespeculeerd wie de opvolger van de niet geplaatste Piet Versluis kon worden. De meningen waren nogal verdeeld.

De eerste die voor de titel in aanmerking kwam was Fred van Tol, die in een razend tempo zijn eerste partij, tegen Jan de Does, in dertien beurten wist af te werken. Tegelijkertijd won Aart Schouten ook zijn eerste partij door Jan Visser in een niet al te hoogstaand, maar wel spannend gevecht, te verslaan. Voorzitter Jan Slijkerman verloor vervolgens zijn partij van de altijd lastige Gerard Ernens. De eerste punten waren verdeeld.
Gedurende ronde twee, drie en vier ontstonden ware spektakelstukken op het groene laken. Niet alleen maar vanwege het redelijke niveau, maar voornamelijk vanwege de gelijk opgaande partijen die menigmaal tot de laatste beurt spannend bleven.
Na vier van de vijf speelronden, waar schitterende caramboles afgewisseld werden met knullige missers, wat de sfeer ten goede kwam, bleven nog twee kanshebbers over. Aart Schouten wist zijn eerste vier partijen winnend af te sluiten en Jan Visser verloor alleen van diezelfde Schouten. De vijfde en laatste partij diende Visser als eerste aan te treden en legde alle druk bij Schouten door de partij in twaalf beurten uit te maken. Vervolgens de apotheose van het kampioenschap. Schouten moest winnen van Fred van Tol voor de titel. Na twintig beurten moesten beide heren nog drie caramboles. Van Tol miste, waarna Schouten zijn goede vorm onderstreepte door de drie caramboles zeer knap te maken.


v.l.n.r. Jan Visser, Aart Schouten en Gerard Ernens

Wedstrijdleider Meindert Korf, overigens foutloos, deelde aan alle heren hun prijs uit en voegde er terecht aan toe dat het prima was verlopen en dat het na al die jaren terecht was dat Schouten zich voor de eerste keer in zijn carrière kampioen van ‘Steeds Beter’ mag noemen.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Occasions
Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wierschuur - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...