Matig weekend voor Sidecarshop Racing. Nelon Racing van Wieringen bood onderdak
Uitgegeven op 04-05-2015 om 18:09  |  link  |  bewaar  |  print

HENGELO - Vrijdag 1 mei kwam Sidecarshop Racing aan op het Gelderse Hengelo voor het tweede raceweekend van het ONK/Benecup kampioenschap. Dit sidecarteam was dit weekend uitgenodigd door het Nelon Racingteam van Nels Lont om bij hun in de Hospitality-tent te komen Staan tussen de superbike mannen, dat trok een hoop bekijks en dat was natuurlijk ook weer leuk voor beide partijen.

Zaterdag 2 mei kwalificatie:


Fotografie Henk-Jan Wittink.

Zaterdagmorgen werd er aangevangen voor de 1e kwalificatie. Aangezien Kees en bakkenist hier vorig jaar amper een ronde gereden hadden was dit allemaal vrij nieuw voor Kees Endeveld en Jeroen Remmť. Dus de heren gingen rustig van start en probeerden ritme op te bouwen. Het ging allemaal naar wens en er werd uiteindelijk een 10e tijd neergezet met een tijd van 2,10,774. Redelijk tevreden maar het kon en moest sneller.

Kwalificatie 2:
Later op de dag alles weer geprepareerd voor de 2e kwalificatie, en dat ging gelijk vanaf ronde 1 op de zelfde tijd als vanmorgen dus dat was een goed begin van de 2e training.
Er werd zeer constant gereden en uiteindelijk kwamen ze op een 9e tijd te staan en de tijd uit de eerste kwalificatie werd met 2 seconden verbeterd. Dus al met al redelijk tevreden. Op het eind van de sessie konden Kees en Jeroen er niet meer veel uithalen dan het publiek een beetje te vermaken door de totaal afgereden achterbanden even op te roken bij het uitkomen van de verschillende haakse bochten.

Zondag 3 mei Racedag:
Rond de klok van half 12 gingen Kees en Jeroen van start voor hun eerste wedstrijd. Na een matige start waar ze 2 plekken verloren maar ook in de eerste bocht al weer terugpakten kwamen ze de eerste doorkomst (door het uitvallen van John Smits) op een 8e plaats door. Toen daarna ook nog De combinatie van Keppel/Dirksen uitvielen kwamen Kees en Jeroen op een 7e plaats door met vlak achter hun de combinatie Vermeulen/Harthoorn. Na een paar ronden flink de tijd te hebben verbeterd van de kwalificatie en constante 2.06 werd gereden, liepen we aardig uit op Vermeulen/ Harthoorn. In de een na laatste ronde sloeg echter de pechduivel toe, de motor begon te sputteren en kwamen ze haast niet meer vooruit, toch hebben Kees en Jeroen de wedstrijd weten te finishen op uiteindelijk een 12e plaats. Toch puntjes maar totaal niet tevreden.

Race 2:
In de 2e race gingen Kees en Jeroen op een kletsnatte baan van start en weer was de start verre van perfect maar toch werd er maar 1 plaatsje verloren. In de regen hebben ze weinig ervaring en daarom was het vooral op dit circuit een kwestie van het koppie erbij houden en heel aan de finish komen. De rondentijd ging per ronden naar beneden en er werd dan ook een eenzame race verreden. Door het uitvallen van de zeer sterk rijdende Nijland/Steenbergen ( het DSRA span waar Kees en Jeroen vorig jaar op reden) die een oliespoor neerlagen omdat ze hun blok opbliezen, was de wedstrijd gedaan en vroegtijdig afgevlagd. Sidecarshop Racing is gezakt naar de 7e plaats in het ONK/Benecup kampioenschap. Er is dus werk aan de winkel.

Het technisch probleem wat in race 1 aanwezig was, is nog niet helemaal opgelost. Dit zal dus thuis moeten gebeuren. Ook zal er met hulp van Team Streuer een nieuwe zit in de stroomlijn geplaats worden omdat na veel aanpassingen Kees nog steeds niet goed in het zijspan kan zitten. Ook hebben wij helaas moeten beslissen niet deel te nemen aan het Sidecar trophy kampioenschap. Dit door financiŽle redenen. De focus ligt nu dus compleet op het ONK/Benecup kampioenschap.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Te koop Nissan micra 1.2 acenta, 1e eigenaar
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Haven Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...