Succes mist teveel kansen om van DWOW te winnen
Uitgegeven op 03-05-2015 om 20:24  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - De wedstrijd tussen DWOW en Succes was voor de ranglijst in 4A niet meer van belang. Immers DWOW was al verzekerd van de 2e periodetitel en mag gaan strijden voor promotie naar de 3e klasse en Succes had weliswaar nog een heel klein kansje om de 3e periode te pakken, maar daar geloofde niemand meer in. De ontmoeting eindigde in 1-1.

De echte derby is uiteraard de wedstrijd tegen Wiron maar van buurman DWOW wil je toch ook wel graag winnen, was de gedachte van de Succes aanhang. Het werd inderdaad een echte wedstrijd als het gaat om inzet en spanning. Een wedstrijd ook, welke Succes met grote cijfers had kunnen winnen als de vele scoringskansen door de aanvallers van Succes waren benut.


Met name Jop van den Esschert had zijn dag niet. Hij deed stinkend zijn best en werd regelmatig door zijn medespelers in stelling gebracht ,maar het lukte gewoon niet. Daar moet bij gezegd worden dat DWOW keeper Berlin langs de grond moeilijk was te passeren.
Het eerste kwartier van de wedstrijd werd er veel strijd geleverd. Weinig voetbal met veel duw en trekwerk. Daarna werd het pas leuk met zo nu en dan leuk voetbal met een slimmer spelend Succes en kansen over en weer.
Na deze fase werd het een kansenfestival voor Succes. Tot viermaal aan toe werd van den Esschert in stelling gebracht maar vond steeds de DWOW doelman op zijn pad. Ook Bart de Kleine kreeg na een mooie actie de bal niet over de doellijn omdat zijn inzet te slap was. Even later werd zijn voorzet door verdediger Schiphof in eigen doel gewerkt, maar dit werd niet geconstateerd door de verder prima leidende scheidsrechter. Van de DWOW grensrechter had hij ook deze middag weinig medewerking te verwachten.
Als je ondanks de vele kansen niet scoort is het een voetbalwet dat de tegenstander maar een kans nodig heeft, om tegen de verhouding in te scoren. Zo ook in deze wedstrijd. Bob Houtkoper was gretiger bij een voorzet van rechts dan de Succes verdediging en schoof de bal onder de Kort door 1-0.


Na de rust was het eerst DWOW dat sterk aandrong met een kans tot scoren. Het was de prima spelende Freek de Kort die bal met zijn voet wist te keren. Een dieptepas van Pieter Mulder op Bart de Kleine schoot de Kleine hard en zuiver in maar doelman Berlen stopte de bal met een zweefsprong op een katachtige wijze.
Jeugdspeler Kevin Schouwenaar kwam in het veld voor Jeroen Schuit en liet direct zien dat hij tot de talenten van Succes kan worden gerekend.
Succes kreeg de overhand en het wachten was op de gelijkmaker. Toch duurde het tot 10 minuten voor het einde na wederom veel gemiste kansen. Na de wissel van Dirk Scholte voor Maikel Hoekstra was het dan ook eindelijk raak.
Stef de Koning schoot uit een vrije trap de bal achter de verdediging van DWOW. De bal werd teruggekopt en kwam voor de voeten van Stan de Koning die met een simpele voetbeweging de bal in het DWOW doel schoof, 1-1.
Met nog 6 minuten op de klok kwamen er nog meer kansen, maar het zat er deze middag gewoon niet in. Als de DWOW spelers in de nacompetitie niet beter presteren dan wat ze deze middag lieten zien, spelen ze volgend seizoen gewoon weer in de 4e klasse, mag de conclusie zijn.


SRC heeft ook gewonnen dus de 3e periode kan Succes niet meer winnen.
Komende Zondag speelt Succes de laatste wedstrijd thuis tegen VZV, de club van Koos Hidden.

Verslag: Piet Bakker - foto's Danny Peper
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Nissan micra 1.2 acenta, 1e eigenaar
€ 4.250,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Postboot in de Haukes haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...