Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 03-05-2015 om 16:36  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag)

Menmarathon

BARSINGERHORN - Elk jaar op Hemelvaartsdag organiseert Paardensportvereniging Bucephalus een spectaculaire impulsmarathon voor menners. Dit is een samengestelde menwedstrijd welke bestaat uit drie onderdelen: een dressuurproef, een vaardigheidsproef en een wegtraject met hindernissen. De toegang is gratisDe wedstrijd begint met de dressuurproef, de proef wordt beoordeel door één of twee jury’s die langs de baan zitten om de aanspanning te beoordelen. Na de dressuur gaat de aanspanning een kegelparcours in, de bedoeling is om geen ballen van de kegels af te rijden en het parcours in de juiste volgorde binnen de tijd te rijden. Na de vaardigheid gaat het wegtraject van start waarin ook een rustpauze is opgenomen, in het laatste deel van het traject zitten de hindernissen.

De hindernissen zijn zeer divers en worden paardvriendelijk gebouwd deze zijn voor alle soorten combinaties goed te rijden, of er nu een beginnende aanspanning of een zeer gevorderd team door de start gaat, voor beide zijn er altijd goede lijnen te vinden.


donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag)

Dauwtrapwandeling

SCHOORL - De zon komt op, een dauwdruppel hangt aan een grassprietje waar de zon voorzichtig doorheen schittert. Voor dag en dauw opstaan om te gaan ‘Dauwtrappen’. U kunt traditiegetrouw op Hemelvaartsdag wandelen in de Schoorlse Duinen.

Wanneer de meeste mensen nog slapen geniet u van het mooiste moment van de dag. Tussen 4:30 en 5:00 uur vertrekt u vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen te voet naar het hoogste duin van Nederland. Vanaf de top kunt u genieten van de zonsopkomst die de dag weer opwarmt. Samen genieten van de rust en de eerste vogelgeluiden.
Staatsbosbeheer werkt samen met Loopschool Together, Telstar Sports & Fashion om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van het wandelen op dit vroege en heel bijzondere moment van de dag. Voor alle partijen is het belangrijk dat veel mensen bewegen en genieten in de natuur.

De uitgezette wandelingen zijn geschikt voor jong en oud. U kunt kiezen uit de familieroute van 7 kilometer, de uitdagende route van 15 kilometer of de kuitenbijter van 25 kilometer. Ieder loopt zijn eigen tempo. Onderweg komt u langs verzorgingsposten en Schoorlse Duinengidsen van Staatsbosbeheer die u meer vertellen over de duinen.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk op www.staatsbosbeheer.nl/dauwtrapschoorl. Volwassenen betalen € 8,00 en kinderen € 6,00. U kunt dan ook extra kiezen voor een ontbijtpakket voor onderweg of bij de 25 kilometer voor een ontbijtbuffet bij de Strandtent van Hargen aan Zee.

Dauwtrappen doet u ‘officieel’ door in de vroege ochtend met blote voeten door bedauwd gras te lopen. Het gebruik gaat terug naar de Germaanse tijd. De Germanen vierden de opkomst van het nieuwe leven in de natuur. Vroeger stonden de mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur 's nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen, vandaar de term dauwtrappen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en zou terug te voeren zijn op een heidens gebruik om het meifeest of de heropleving van de natuur te vieren.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, Schoorl (telefoon 072-509 3352). De toegang is gratis.
Betaald parkeren vanaf 10:00 uur. Openingstijden: ma t/m zo 10:00 - 17:00 uur.


donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag)
donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag)

Dorcas Fietsdag

NIEUWE NIEDORP Vandaag is de jaarlijkse Dorcas Fietsdag. Er is een aantrekkelijk parcours uitgezet van ongeveer 30 km langs karakteristieke dorpjes in Westfriesland.. De tocht voert onder andere door de dorpen Waarland, Heerhugowaard-de Noord, Nieuwe Niedorp en Broek op Langedijk.

De fietstocht wordt gecombineerd met een bezoek aan bezienswaardigheden uit deze streek. Dit jaar staat de Dorcas Fietsdag in het teken van de kringloopwinkels. In de afgelopen jaren heeft Dorcas 25 kringloopwinkels door heel Nederland geopend. Deze worden allemaal gerund door vrijwilligers, 50 tot 60 vrijwilligers per winkel. In onze regio zijn er Dorcas kringloopwinkels in Andijk, Heiloo en Broek op Langedijk. De kringloopwinkel in Broek op Langedijk is in deze route opgenomen. In de route zijn nog twee kringloopwinkels opgenomen, te weten in Heerhugowaard - de Noord en Nieuwe Niedorp. Alle drie kringloopwinkels zijn op Hemelvaartsdag geopend voor bezoek.Opstapplaatsen zijn:
• Waarland: “de Boereplaats”, Jonkerstraat 31
• Heerhugowaard de Noord: Café Bleeker, Middenweg 550
• Nieuwe Niedorp: de Roode Eenhoorn, Dorpsstraat 173
• Broek op Langedijk: Dorcas Kringloopwinkel, Dulleweg 1

Starten kan tussen 10:00 en 12:30 uur.
Deelname kost € 5,00 voor volwassenen en voor kinderen € 2,50.

De opbrengst van deze Fietstocht is bestemd voor de verzorging van weeskinderen uit Arusha, Tanzania. Sinds 2003 heeft Dorcas zich het lot van deze weeskinderen aangetrokken. Dit betekent dat Dorcas zorgt voor huisvesting, begeleiding, voedsel, kleding en schoolbenodigdheden. De groep bestond oorspronkelijk uit 39 kinderen. Hiervan staan er inmiddels 15 op eigen benen. Ze hebben hun studie afgerond en een baan gevonden. Vijf studeren nog aan de universiteit en de jongere kinderen bezoeken de lagere school of de middelbare school.
Voor meer informatie over Dorcas kunt U terecht op de website van Dorcas: www.dorcas.nl.


donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag)

Dauwtrapfietstocht

DEN HELDER - De Noordkop heeft veel te bieden als je van natuur en landschap houdt. Vandaag maken we, samen met een gids van Landschap Noord Holland, een fietstocht langs bijzondere plekjes.

Het is de bedoeling dat u uw eigen fiets meeneemt. We doen het op ons gemak en stappen regelmatig af om wat zaken beter te bekijken. Ook staat er thee of koffie voor u klaar. We gebruiken die in Eendenkooi 't Zand. U krijgt dan een lekker soepje. Neemt u zelf een lunchpakket mee? De promotiekar van Landschap Noord-Holland rijdt ook mee. Op enkele punten stellen we een telescoop op. Er zijn ook verrekijkers beschikbaar. De tocht heeft een lengte van zo’n 40 kilometer.


Fietsen langs de Noordduinen - foto Eric van der Eijk

Tijd: 10:00-16:00 uur.
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder. Bij de parkeerplaats ‘Donkere Duinen’.
Kosten: Volwassenen € 7,-, kinderen tot 12 jaar € 3,-. Beschermers betalen € 4,- en hun kinderen tot 12 jaar € 2.
Vooraf opgeven is handig, dat kan via de website www.gaatumee.nl, maar aansluiten en betalen ter plekke kan ook.


donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag)

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 10:00 uur: Oecumenische viering in de R.K. Kerk, met m.m.v. het Oeverse Koor. Met daarna fietspuzzeltocht.


donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag)

Fietstocht

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag is er een fietstocht over Wieringen. De start is vanaf 11:00 uur, na de oecumenische viering in de RK kerk van 10:00 uur.

Na een kop koffie stappen de fietsers op. De tocht wordt afgesloten in de grote kerk aan het Kerkplein. Hier worden de meegebrachte broodje opgegeten.
Iedereen kan meefietsen of sponsoren voor stenen. De opbrengst is voor de verbouwing Hippoklytuskerkerk [Kerkplein] en voor de opknapwerkzaamheden aan de RK parochie in de Hoofdstraat.
Voor informatie Tineke Visser 0227-511728 of tantetee@live.nl.
donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag)

Open tuinen

HIPPOLYTUSHOEF - Twee tuinen op loopafstand van elkaar zijn op Wieringen open voor belangstellenden. "De Waddentuun" (800 m2) en "Zonnehoek"(1750 m2), beide in de Slingerweg, openen van 11:00 - 17:00 uur de poort.

Door de uitermate zachte winter hebben deze twee tuinen weer een andere uitstraling in dit jaargetijde dan in andere jaren.
De vroege soorten van de Rhodondendrons laten nu al hun kleuren zien en in combinaties met andere voorjaarsplanten is de tuin al weer veranderd in een prachtig kleurenspel.
Erythronium, Pulsatilla in diverse kleuren, Leucojum, Camassia en andere bolgewassen ontbreken zeker niet.Planten die iets later komen schieten uit de grond, zoals de Amsonia met zijn zwarte stelen. Vissen zwemmen in de vijvers, vogels zoeken zich volop een nestje.
Heesters en bomen lopen volop uit en tonen nu al hun kleurenpracht. Sneeuwklokjesboom en de suikerpeer staan volop in bloei, dat belooft weer een goede fruitoogst in de herfst.
Beide tuinen zijn totaal verschillend van ontwerp en elk met een eigen plantenkeuze ingericht, waardoor de bezoeker dubbele informatie kan krijgen van het wel en wee van het tuinengebeuren."De Waddentuun" ontleent zijn naam met een knipoog aan het sportvisserij bedrijf dat de familie runt en dat is hier en daar in de tuin te merken.
Tuinplanten zijn in de "Zonnehoek" tegen een sterk gereduceerde prijs te koop evenals vruchtensappen en jam van onbespoten fruit uit de tuin, zonder toegevoegde smaak-en kunstmatige conserverings middelen, dit is zeer de moeite waard!!

Toegangsprijs € 3,00 inclusief koffie/thee
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef, tel. 0227.592.694, www.DeWaddentuun.blogspot.nl.
Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef, tel. 0227.608.777 www.zonnehoek.blogspot.nl.

Beide tuinen zijn ook op tweede pinksterdag (25 mei) geopend.
Andere dagen: groepen op afspraak, rondleiding, 1 uur, met informatie mogelijk. € 4,00 inclusief koffie/thee.


donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag)

Fietstocht

MOERBEEK - Vandaag wordt de jaarlijkse fietstocht van de Moerbeek gehouden. Deze wordt georganiseerd door kermiscomité Moerbeek.

Naast het sportieve element zal het ook na de tocht vast en zeker weer gezellig zijn bij de schuur op Moerbeek 38A. Ook Haringhuizers zijn van harte welkom!
Aanvang 12:30 uur. Inschrijven in centrum Moerbeek (38A). Afstand circa 20 km.


donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag)

donderdag 14, vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 mei

Kermis in Hippolytushoef


(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


vrijdag 15 mei

Jaarmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Tijdens de Hippodagen is er weer een gezellige jaarmarkt in het centrum van hippolytushoef. Ook staat er weer als vanouds een kermis opgesteld op het Kerkplein.Er is van alles te koop voor jong en oud, van stroopwafels tot een overheerlijk broodje kip, van sok tot bedtextiel, prachtige kleding, cadeau artikelen, deco en brocante en nog veel meer.
De jaarmarkt is van 10:00 tot 18:00 uur.


zaterdag 16 mei

Go Minelabbing

WESTERLAND - Ook dit jaar wordt wereldwijd weer “Go Minelabbing” georganiseerd door een aantal dealers van Minelab metaaldetectors. In Nederland wordt dit evenement net als vorig jaar georganiseerd door Handelsonderneming D.J. Laan uit Hippolytushoef en wel op het Lutjestrand. Handelsonderneming D.J. Laan is al sinds 1980 gespecialiseerd in de verkoop van metaaldetectors en detectieapparatuur.Door Minelab is niet vastgelegd hoe “Go Minelabbing” er uit ziet. Mathijs & Dirk Jan Laan hebben gedacht om de dag in te vullen door een breed publiek geheel gratis en vrijblijvend kennis te laten maken met “het zoeken met een metaaldetector”. Voor wie altijd al eens kennis wilde maken met een metaaldetector is dit het uitgelezen moment.
Voor Geocachers is er een Geocach Event aan gekoppeld. Deelnemers aan dit event maken kans op een originele Minelab Geocoin.

Er is een flink aantal Minelab detectors beschikbaar om even mee te zoeken. Voor potentiële starters staan eenvoudige metaaldetectors gereed. Reeds geroutineerde zoekers die bijvoorbeeld de aanschaf van een meer geavanceerde detector overwegen, kunnen die dag de Minelab van hun keuze geheel vrijblijvend testen. Er zijn ook Minelab detectors beschikbaar waarmee in- en onderwater gezocht kan worden.

Deelnemers maken kans op mooie prijzen en goodies. Go Minelabbing wordt georganiseerd van 09:00 - 17:00 uur. Het adres van Beachbar Brandend Zand is Lutjeweg 1, 1778 LB Westerland.


zaterdag 16 mei

Vogelexcursie

ANNA PAULOWNA - De gids van Landschap Noord Holland neemt u mee naar het Kruiszwin in Anna Paulowna. Het Kruiszwin is drie jaar geleden omgetoverd van een eenvormig landbouwgebied naar prachtige nieuwe natuur.

Veel vogels houden van natte gebieden. In het Kruiszwin zijn er veel van zulke plekken te vinden. Dat zorgt voor steltlopers en weidevogels die er voedsel kunnen vinden en uitrusten, zoals de grutto, de tureluur en de kluut. Al deze vogels hebben de afgelopen jaren in het Kruiszwin gebroed, net als een aantal zangvogels waaronder de prachtige blauwborst.
Landschap Noord Holland heeft recent twee ijsvogelwanden geplaatst in het Kruiszwin en de eerste ijsvogels zijn er al gesignaleerd, dus wie weet komen we die ook nog tegen tijdens de excursie!


Kluten - foto Gerard Bos

Tijd: 09.00-10.30 uur.
Vertrekpunt: Het begin van het fietspad, het Caloriepad, naast Molenvaart 136, 1761 AM Anna Paulowna.
Kosten: Volwassenen € 7,-, kinderen tot 12 jaar € 3,-. Beschermers betalen € 4,- en hun kinderen tot 12 jaar € 2,- .

U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.


zaterdag 16 mei


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Deze week in de aanbieding: 5 kilo scholletjes voor € 10,00. Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 16 mei

Stekjesmarkt


HIPPOLYTUSHOEF - Stichting Netwerk Roemenië (SNR) houdt in- en rond het gebouw De Marske aan de Irisstraat 2 van 10:00 tot 16:00 uur een stekjesmarkt.

Men kan tegen een klein bedrag stekjes kopen maar er mogen ook stekjes gebracht worden. Daarnaast heeft de kringloopwinkel een groot assortiment bloempotten te koop. Natuurlijk kan men verder ook in de winkel te kust en te keur kopen. De reacties van het winkelend publiek over de opzet van de winkel zijn tot nu toe zeer positief. Veel mensen staan perplex over het grote assortiment wat er is en de manier waarop het is uitgestald. Daarnaast zijn de prijzen laag. Filosofie daarachter is, dat men liever een goede doorstroming heeft dan dat de spullen lang blijven staan. Naast dit alles ademt de winkel ook een bijzonder gezellige sfeer uit. Dit komt mede het enthousiasme waarmee iedereen binnen de SNR behept is.

Los van het kopen van nieuwe en tweedehands producten kan men ook voor een natje en een droogje zaterdag bij de De Marske terecht. Koffie, thee, heerlijke taart, zelfgemaakte verrassingssoep, broodje worst, het is allemaal te koop.
zaterdag 16 mei

Opknapwerkzaamheden Kooibos

HIPPOLYTUSHOEF - De kogel is door het bos, het plan gaat door. Wat begon als een Facebook-bericht gaat nu verder als een prachtig participatieproject. Het burgerinitiatief om het Kooibos op te knappen heeft groen licht gekregen van de gemeente Hollands Kroon.Voor deze dag zijn alle sympathisanten uitgenodigd om vanaf 10:00 uur de handen uit de mouwen steken voor het herstel van het Kooibos in Hippolytushoef. Handschoenen en snoeischaren meenemen. Wat er nodig is is te vinden in de Facebookgroep ‘Wie helpt het kooibos in Hippolytushoef???


zaterdag 16 mei


Grootouder/ kleinkind Natuurdag

SCHOORL - Staatsbosbeheer houdt de Grootouder/ kleinkind Natuurdag in de Schoorlse Duinen. Tijdens deze actieve en creatieve middag vol natuurbeleving draait alles om samen doen en ontdekken. Op deze dag verwent Staatsbosbeheer opa’s en oma’s, mama’s en papa’s en hun kleinkinderen met een hele middag natuurpret in de Schoorlse Duinen.

De middag begint om 13:30 uur met een korte kennismaking onder het genot van koffie of limonade in de Zeedennenzaal in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Na de verdeling in groepen gaat iedereen naar buiten voor een korte wandeling in de Schoorlse Duinen. Onderweg zijn er leuke opdrachten om de natuur te ontdekken. Tijdens de wandeling worden de zintuigen aan het werk gezet. En voor wie het kan en durft, beklimmen we het hoogste duin van Nederland met als beloning een prachtig uitzicht over de polder en naar de Noordzee. Halverwege de middag is er een pauze met iets lekkers. Na dit smakelijke intermezzo gaat iedereen aan de slag met het maken van hun natuurmobiel. Hieraan komen de herinneringen van de dag te hangen. De middag wordt om 16:30 uur afgesloten met het bakken van broodjes boven de vuurkorf. De Natuurdag is geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan aan de balie van het Buitencentrum of op telefoonnummer 072 - 509 3352. De kosten voor deze middag zijn € 10,00 per persoon inclusief materiaal en de catering.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1 in Schoorl. Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00-17:00 uur. De toegang is gratis. Betaald parkeren.


zaterdag 16 mei

Workshop bloemen met paletmes

ANNA PAULOWNA - Elly Doolaard Kroon geeft een workshop bloemen met paletmes in de Keesschuur aan de Middenweg 9b. Deze bijzondere techniek wordt weinig toegepast. Olieverf , royaal opgebracht met diverse soorten paletmessen, op een groot schilderdoek.

Iedereen kan er aan meedoen, beginnend of al reeds gevorderd. Er is voldoende begeleiding aanwezig. In het atelier staan 4 of 5 verschillende soorten bloemen, waaruit de cursist kan kiezen.
Aanvang van de workshop 13:30 uur, er wordt geschilderd tot 17:00 uur. Uiteraard met koffiepauze en een wijntje toe.

Voor meer info of opgeven: doolaard@hetnet.nl of tel. 0223 621610 of 06 36332511.


zaterdag 16 mei

Feestavond Classic Motor Race

WINKEL - Dit jaar wordt voor de zevende keer de Classic Motor Race gehouden op het Winkelerzand- circuit. Voorafgaand aan de races op zondag is er een feestavond.De McKili-feesttent gaat om 20:00 uur open voor het publiek en zal de band Flair XL (foto Pewinieuws.nl) samen met DJ Tino er een geweldig feest van gaan maken.
Deze avond is voor iedereen uit de omgeving van Winkel en ver daar buiten. De entree is gratis.


zaterdag 16 mei

zaterdag 16 en zondag 17 meiREGIO - Meerdere privétuinen en ateliers in de regio zijn open voor publiek. Bekend onder de naam ‘Top in de Kop’ wordt aan bezoekers een zeer gevarieerd aanbod aan stijltuinen en kunst getoond. De deelnemers zijn geopend van 11:00 - 17:00 uur. Bezoekers kunnen onder meer terecht in Callantsoog, Lutjewinkel en Winkel, Opperdoes en Westerland.

,,Dankzij de zachte winter en het frisse maar zonnige voorjaar zijn de borders van de deelnemende tuinen een lust voor het oog,’’ aldus Marianne Greiner namens Top in de Kop. ,,Het frisse groen, vele reeds bloeiende bloemen, waterpartijen enzovoort, maken het bezoek tot een groot lentefeest.’’

Gedurende de lente en zomer houdt de groep - bestaande uit 14 gepassioneerde tuineigenaren, kunstenaars en kwekerij - onder de naam “Top in de Kop’ vijf gezamenlijke open weekenden, maandelijks tussen mei en september. De locaties zijn verspreid over de Noordkop en ook dit jaar zijn er weer nieuwe tuinen te bewonderen. Na bijna 15 jaar is het evenement bij veel kunst- en tuinliefhebbers een begrip geworden. Heerlijk slenteren langs kleurige borders, zitten te genieten op een tuinbankje in de lentezon, kijken naar nieuwe kunstwerken bij de ateliers… volop inspiratie opdoen!


Beeldentuin Booghaard

Deelnemers: Kunsttuin Kremlin en Kwekerij Liefhebbersplanten in Winkel, Versicolortuin in Lutjewinkel, Atelier Sietse Wiersma in Oudkarspel, Tuin Beuken in Ursem, Beeldentuin De Booghaard in Callantsoog, Tuin3 in Anna Paulowna (alleen zondag), Galerie Op de Zeebodem in Slootdorp, de Hortensiatuin in Westerland en Tuin Meeuwes in Opperdoes.
Zie www.topindekop.nl voor adressen.


zaterdag 16 en zondag 17 mei

Nederlands Kremlin

WINKEL - Het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw is van 11:00 - 17:00 uur geopendHet Nederlands Kremlin is een kunsttuin aan de Limmerschouw 51 in Winkel. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is.


zaterdag 16 en zondag 17 mei

Tuinfair Limmer Schou

WINKEL - Dit weekeinde vindt voor de zevende keer de Tuinfair Limmer Schou plaats in de tuin van de familie Bijman aan de Oude Provincialeweg 5 in Winkel.De kramen staan tussen de borders en de bomen in het park. Daardoor is het heel sfeervol. Er is brocante, huis- en tuindecoraties heel veel kado artikelen en lekkere dingen. En natuurlijk gezelligheid op de terrassen.
Open van 11:00 tot 17:00 uur. Entree € 3,50 inclusief koffie of thee.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


zondag 17 mei

Stekkenmarkt

HARINGHUIZEN - Vandaag is de jaarlijkse rommel- en stekkenmarkt op de Dorpsstraat in Haringhuizen.

De markt begint om 8:30 uur. De opbrengst van de markt komt ten goede van de kerk in Haringhuizen.


zondag 17 mei

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: Ds. S. Lamsma uit Den Helder in de Hippolytuskerk.

zondag 17 mei

Vogelkijkdag

DEN HELDER - Vandaag kijken we samen met de vogelkenners van Landschap Noord-Holland naar de vogels in de Grafelijkheidsduinen. Het is nog steeds trektijd en er zitten altijd leuke of bijzondere soorten bij, zoals de afgelopen jaren hebben geleerd! En wie weet wat er allemaal overvliegt. Misschien zien we zelfs de schuwe geoorde fuut of de roodborsttapuit.

Telescopen en kijkers zijn de hele dag beschikbaar voor bezoekers. Tijdens de vogelkijkdag is ook de promotiewagen van Landschap Noord-Holland aanwezig, waar u, behalve voor een kopje koffie of thee, terecht kunt voor allerlei informatie over de natuurgebieden en de activiteiten van het Landschap. Genoeg reden dus om even langs te komen.


Geoorde Fuut met jong - foto Do van Dijck

Tijd: 10.00-16.00 uur.
Startpunt: Op het pad bij de Harmplas ten zuiden van Fort Kijkduin, Admiraal Verhuellplein, Huisduinen.
Kosten: Deze activiteit is gratis, reserveren is niet nodig.


zondag 17 mei

Classic Motor Race

WINKEL - Dit jaar wordt voor de zevende keer de Classic Motor Race gehouden op het Winkelerzand- circuit. In de loop der jaren heeft dit evenement een vaste plaats op de evenementenagenda gekregen en zetten de liefhebbers de datum altijd met rode letters in de agenda. Het thema is deze keer Oud en nieuw treffen elkaar, verwijzend naar de verschillende soorten motoren en auto’s die op het circuit aanwezig zijn.


Foto Pewinieuws.nl

De eerste motoren zullen om 10:00 uur worden gestart voor de trainingswedstrijden. Rond de klok van 12:00 uur zal Burgemeester Nawijn van de Gemeente Hollands Kroon het evenement officieel openen. Daarna volgt een geweldige Race-demo met speciaal geprepareerde BMW’s van Koopman Racing. Ter hoogte van de McKili-Feesttent zal er ook nog een demonstratie wiel wisselen worden gegeven. Dit belooft een waar spektakel te worden.
Niet alleen de oude motoren en de zijspannen zullen hun rondjes maken op het prachtige circuit met een grote variatie aan bochten, ook de Supermotards zijn dit jaar van de partij, met grote snelheid komen de coureurs voorbij en brengen daarbij het publiek in extase.
Om 18:00 uur zal de racedag worden afgesloten met de prijsuitreiking.

De entree is slechts € 5,00; kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen.


zondag 17 mei

Roofvogelexcursie

SCHOORL - In de maand mei trekken de meeste roofvogels over Nederland, gebruikmakend van de thermiek. De Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer, de hoogste duinen van Nederland, is bij uitstek een prachtig gebied om de roofvogels te spotten. Je doet mooie uitkijkpunten aan, waar je uitgebreid de tijd hebt om naar de roofvogels te speuren. De Schoorlse Duinengids geeft een powerpointpresentatie over de meest voorkomende roofvogels in de Schoorlse Duinen. Daarna ga je met hem mee op de fiets het gebied in om de roofvogels zelf te spotten.


Sperwer

Bij mooi weer is de kans het grootst dat je er getuige van bent hoe roofvogels gebruik maken van de thermiek. De fietsexcursie start om 11:00 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen en duurt ruim 2 uur. De deelname is € 6,00. Aanmelden vooraf is noodzakelijk op telefoonnummer 072-5093352.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, Schoorl. Openingstijden: dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur. Toegang is gratis. Betaald parkeren.


zondag 17 mei

The Blue Socks

ANNA PAULOWNA - De 10 koppige band The Blue Socks uit Heerhugowaard speelt in de Keesschuur, Middenweg 9 b.

Deze formatie speelt swingende popmuziek uit de jaren 60 en 70, met een knipoog naar de huidige popmuziek.Het concert begint om 14:00 uur en de toegang is vrij. Verzoek om te parkeren bij de begraafplaats.


maandag 18 mei

Openbare fractievergadering Progressief Hollands Kroon

WIERINGERWERF - Progressief Hollands Kroon houdt om 20:00 uur een openbare fractievergadering in de Cultuurschuur (de Ruimte), Loggersplein 1.

Mensen die willen komen kennismaken, meedenken of een vraag willen stellen zijn van harte welkom om aan te schuiven. Mocht u willen inspreken, dan vernemen we dit graag vooraf, zodat we hiervoor ruimte kunnen maken in onze agenda.
Website: www.progressiefhollandskroon.nl; e-mail: fractie@progressiefhollandskroon.nl.


maandag 18 mei

LADA luistert

LUTJEWINKEL - LADA houdt de openbare fractievergadering in De Huyskamer, Weereweg 6; aanvang 20.00 uur.

Wilt u de fractie spreken dan bent u welkom. Graag aanmelden bij fractiesecretaris Peter Couwenhoven, fractielada@gmail.com of 06 25311671.
Ook wordt de raadsagenda van 28 mei behandeld.


maandag 18 mei

Openbaar fractieoverleg en algemene ledenvergadering Groen Links

BARSINGERHORN - GroenLinks Hollands Kroon houdt van 19:30 tot 20:00 uur openbaar fractieoverleg in Het Ideeëntheater, Kreil 6. Daarna is er een algemene ledenvergadering.

Iedereen is uiteraard van harte welkom op het fractieoverleg. Vooraf aanmelden is niet per se nodig, maar wordt wel op prijs gesteld. Aanmelden kan door een berichtje te sturen naar groenlinks.hollandskroon@xs4all.nl (secretariaat) en/of naar janeichhorn@hollandskroon.nl (fractie). Op de agenda staan de onderwerpen van de gemeenteraadsvergadering van donderdag 28 mei.

Agenda Algemene Ledenvergadering

20:00 - 20:30 uur:
- Opening vergadering, mededelingen, vaststelling agenda
- Notulen algemene ledenvergadering 23 juni 2014
- Jaarverslag secretaris
- Verslag kascontrolecommissie
- Financieel verslag 2014, jaarverslag penningmeester
- Kandidaatstelling en verkiezing afdelingsbestuur
Aftredend en herkiesbaar: Peter Fekkes (voorzitter), Jola Huijberts (vicevoorzitter), Marjorie
Pigge (secretaris), Margreet Kappelhof (penningmeester) en de leden Jacqueline de Vries, Joke Zaal
en Aries Zuidhof.
- Verslag raadsfractie (Jan Eichhorn)
- Rondvraag
- Sluiting vergadering

20:30 - 22:00 uur:
Jelle Fekkes, interactieve lezing Het voedselbos: wint duurzaamheid de innovatierace in de landbouw? De Nederlandse landbouw wordt gedomineerd door éénjarige soorten en monoculturen. Volgens Jelle Fekkes is dit - alle innovaties die deze landbouw duurzamer pogen te maken ten spijt - niet de weg die het beste antwoord geeft op de voedselvraag van morgen. Jelle neemt u deze avond mee in een zoektocht naar een drastisch andere benadering: meerjarige planten, struiken en bomen en biodiversiteit - het voedselbos - kunnen wellicht het antwoord geven op de vraag naar voldoende voedselproductie én duurzame landbouw.
Jelle Fekkes is landschapsarchitect en onafhankelijk denker. Hij stelt vragen bij gevestigde
opinies en zoekt naar wegen en nieuwe landschappen voor de vraagstukken van morgen.


Inloopochtenden Wonen Plus Welzijn

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn houdt in haar Servicepunten in de gemeente regelmatig inloopochtenden.

De inloopochtenden zijn in:
Nieuwe Niedorp
, de Trambaan op dinsdag 19 mei van 10.00-12.00 uur.
Hippolytushoef, Parkzicht 11 op woensdag 20 mei van 10.30-12.00 uur.
Anna Paulowna, Keijzershof op woensdag 20 mei van 10.00-12.00 uur.
Wieringerwerf, de Cultuurschuur op woensdag 20 mei van 10.00-12.00 uur.
Middenmeer, ANBO ruimte van het Posthuis op donderdag 21 mei van 10.00-12.00 uur.

Tijdens deze ochtend is een vrijwillige ouderen adviseur (VOA) aanwezig. De koffie en thee staat klaar en er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt vragen waar u wellicht al een tijd mee rondloopt stellen.
Als u een brief heeft ontvangen over de huishoudelijke hulp, dan kunt u zich eveneens wenden tot een VOA. Zij kunnen u tips en advies geven en/of ondersteuning bieden bij de voorbereiding van een zogenaamd “keukentafelgesprek” en/of aanwezig zijn bij een keukentafelgesprek. Zij hebben hiervoor een scholing gedaan.

U hoeft geen lid te zijn van het thuisabonnement van Wonen Plus Welzijn en mocht u de vrijwillig ouderen adviseur willen raadplegen buiten de inloop om, of voor meer informatie, kunt u contact opnemen met het dichtstbijzijnde Servicepunt: Anna Paulowna, 0223-535826, Hippolytushoef, 0227-591570, Wieringerwerf, 0227-600079, Nieuwe Niedorp, 0224-542660. De servicepunten zijn bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur op werkdagen.


dinsdag 19 mei

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


dinsdag 19 mei

Cursus Beter omgaan met pubers

MIDDENMEER - De GGD start de gratis oudercursus ’Beter omgaan met pubers’. Dit is een cursus over opvoeden tijdens de puberteit en is bedoeld voor ouders en/of opvoeders van ‘pubers’ in de leeftijd van 11 t/m 16 jaar. De cursus wordt gehouden in Consultatiebureau Middenmeer, Poststraat 16.

De cursus besteedt aandacht aan de veranderingen in de puberteit, de leuke en lastige kanten van omgaan met pubers en hoe je als ouder/opvoeder goed contact kan onderhouden en ruzie kan voorkomen. Ouders/opvoeders die de cursus eerder volgden, vertellen dat het contact met hun kind verbeterd is. Ook hebben zij veel hebben gehad aan het uitwisselen van ervaringen met andere ouders/opvoeders.

De cursus is 6 dinsdagen achtereen van 19:30 tot 21:30 uur. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden.

Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier, zie www.ggdhn.nl/cursussen.
Voor vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-0100557.


woensdag 20 mei

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


woensdag 20 mei

Fietsen met de burgemeester

LUTJEWINKEL - Burgemeester Nawijn gaat weer door Hollands Kroon fietsen. Een aantal keer per maand bezoekt de burgemeester één van de 22 kernen. Burgemeester Nawijn fietst om 19:00 uur in Lutjewinkel. Wilt u mee fietsen? Dat kan!

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met het bestuurssecretariaat via 088-321 5000 of via college@hollandskroon.nl. Fietst u mee?

Burgemeester Nawijn nodigt u uit
“Ik kom graag in contact met (nieuwe) inwoners, ondernemers en het verenigingsleven van Hollands Kroon. Dit wil ik doen door met u te fietsen door de kernen, waarbij u mij mooie of bijzondere plekken kunt laten zien. Ik wil u allen uitnodigen om met mij mee te fietsen!”

Suggesties zijn welkom
Alle suggesties voor mooie en bijzondere plekken binnen de gemeente zijn van harte welkom. Dit kan van alles zijn; van het bezoeken van een monument tot het fietsen door een park.


woensdag 20 mei

Inloophalfuurtje


HARINGHUIZEN/MOERBEEK - Dorpsraad Haringhuizen-Moerbeek houdt van 20:00 tot 20:30 uur haar maandelijkse vergadering in het Dorpshuis De Oude Stal.

Dit keer is er voorafgaand een inloophalfuurtje waar dorpsbewoners zaken ter sprake kunnen brengen.
U bent van harte welkom met uw ideeën, wensen en vragen, waarvan u denkt dat dat iets voor de Dorpsraad is.


woensdag 20 mei

Openbare fractievergadering PvdA

ANNA PAULOWNA - De PvdA Hollands Kroon houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in vergaderruimte 2, gemeentehuis De Ontmoeting, Anna Paulowna.

De agendapunten (o.a. jaarstukken 2014) van de komende raadsvergadering zullen worden besproken. Insprekers zijn van harte welkom.


donderdag 21 meidonderdag 21 mei

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


vrijdag 22 mei
vrijdag 22 mei

Avondexcursie

DEN HELDER - De gids van Landschap Noord Holland neemt u mee naar het deel van de Helderse Duinen dat de PWN-duinen wordt genoemd. Het ligt aan de westkant van de Donkere Duinen. De overgang van de dag naar de nacht verloopt heel geleidelijk. We noemen dit wel het blauwe uur.

Het is heel bijzonder deze periode eens in stilte in de natuur te beleven. Behalve de invallende duisternis zijn ook de geluiden bijzonder. Sommige soorten vogels stoppen met zingen, terwijl andere juist beginnen. En als we goed luisteren is er nog meer te horen.

Tijd: 21.00-22.30 uur.
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder. Bij parkeerplaats Donkere Duinen.
Kosten: Volwassenen € 7,-, kinderen tot 12 jaar € 3,-. Beschermers betalen € 4,- en hun kinderen tot 12 jaar € 2,- .
U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.

Foto: De blauwborst laat ’s avonds nog wel eens van zich horen - foto Joke Huijser


vrijdag 22 mei

Nachtvlinderexcursie

SINT MAARTENSVLOTBRUG - Vanavond kunt u samen met de gids van Landschap Noord-Holland op zoek naar nachtvlinders in het Wildrijk. De nachtvlinders worden gelokt met een speciale lamp die achter een wit laken staat opgesteld. Ook een geurige vruchtensiroop is een handig hulpmiddel. De gids smeert de siroop op een boom of struik; ‘stropen’ wordt dat genoemd.

Nachtvlinders zijn vooral ’s avonds en ’s nachts actief. Ze hebben in tegenstelling tot dagvlinders meestal minder uitbundige kleuren. Zelfs de antennes van nachtvlinders zien er wat anders uit; draadvormig of geveerd. Deze helpen de mannetjes de geur van het vrouwtje op te vangen in de voortplantingsperiode. Vlinders kunnen enorm goed ruiken. Een mannetje kan een vrouwtje dat wil paren op kilometers afstand vinden. Welke nachtvlinders komen we deze avond tegen?

Tijd: 21.30-23.00 uur.
Vertrekpunt: Belkmerweg 78, 1753 GD Sint Maartensvlotbrug.
Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot 12 jaar € 3,-, van Beschermers € 2,-.
U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden kan ook.

Foto: Avondrood - foto Nico Dekker


zaterdag 23 mei

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.


zaterdag 23 mei

Voorjaarsbeurs


WIERINGERWERF - Kinderopvang Hollands Kroon houdt een leuke voorjaarsbeurs om de bloeiende kinderopvang en bedrijven in Wieringerwerf en omgeving onder de aandacht te brengen. Een bonte verzameling van lokale bedrijven neemt deel.

Bedrijven die deelnemen zijn Sfeer Woondecoratie, Boekhandel Stumpel, Taarten van Diana, Finding Something New, EHBO vereniging Wieringermeer, Leuke speldjes.nl, Handmade by L4ra, MaMikids.nl, Kits Kadootjes, Henny Boogaard, Fyre en Sweet Peas.

Voor de kinderen is er ook genoeg te doen: cake versieren met natuurlijk een glaasje limonade, er staat een springkussen en er worden Judo workshops gehouden voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar en voor 4 jaar en ouder. En natuurlijk is er koffie ,thee en wat lekkers!
De gezellige voorjaarsbeurs is van 10:00 tot 13:00 uur in Kinderopvang Hollands Kroon, Schipperskade 1.
Voor de eerste 30 bezoekers staat een leuke goodiebag klaar!


zaterdag 23 mei

Kermis in Nieuwe Niedorp


zondag 24 mei (Eerste Pinksterdag)

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: ds G. Toes uit Berkhout in de Hippolytuskerk.


zondag 24 en maandag 25 mei

Kermis in Nieuwe Niedorp en 't Veld


maandag 25 mei (Tweede Pinksterdag)

Open tuinen

HIPPOLYTUSHOEF - Twee tuinen op loopafstand van elkaar zijn op Wieringen open voor belangstellenden. "De Waddentuun" (800 m2) en "Zonnehoek"(1750 m2), beide in de Slingerweg, openen van 11:00 - 17:00 uur de poort.

Door de uitermate zachte winter hebben deze twee tuinen weer een andere uitstraling in dit jaargetijde dan in andere jaren.
De vroege soorten van de Rhodondendrons laten nu al hun kleuren zien en in combinaties met andere voorjaarsplanten is de tuin al weer veranderd in een prachtig kleurenspel.
Erythronium, Pulsatilla in diverse kleuren, Leucojum, Camassia en andere bolgewassen ontbreken zeker niet.Planten die iets later komen schieten uit de grond, zoals de Amsonia met zijn zwarte stelen. Vissen zwemmen in de vijvers, vogels zoeken zich volop een nestje.
Heesters en bomen lopen volop uit en tonen nu al hun kleurenpracht. Sneeuwklokjesboom en de suikerpeer staan volop in bloei, dat belooft weer een goede fruitoogst in de herfst.
Beide tuinen zijn totaal verschillend van ontwerp en elk met een eigen plantenkeuze ingericht, waardoor de bezoeker dubbele informatie kan krijgen van het wel en wee van het tuinengebeuren."De Waddentuun" ontleent zijn naam met een knipoog aan het sportvisserij bedrijf dat de familie runt en dat is hier en daar in de tuin te merken.
Tuinplanten zijn in de "Zonnehoek" tegen een sterk gereduceerde prijs te koop evenals vruchtensappen en jam van onbespoten fruit uit de tuin, zonder toegevoegde smaak-en kunstmatige conserverings middelen, dit is zeer de moeite waard!!

Toegangsprijs € 3,00 inclusief koffie/thee
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef, tel. 0227.592.694, www.DeWaddentuun.blogspot.nl.
Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef, tel. 0227.608.777 www.zonnehoek.blogspot.nl.

Ook geopend voor groepen op afspraak, rondleiding, 1 uur, met informatie mogelijk. € 4,00 inclusief koffie/thee.


dinsdag 26 mei

Kermis in 't Veld


woensdag 27 mei

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


woensdag 27 mei

Cursus Peuter in Zicht

MIDDENMEER - De GGD start de gratis oudercursus ’Peuter in Zicht’. Dit is een cursus over het opvoeden van peuters en is bedoeld voor ouders/opvoeders van kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten op woensdagavond van 19:30-21:30 uur. De cursus wordt gehouden in het consultatiebureau, Poststraat 16 in Middenmeer.

Het opvoeden van peuters kent vele uitdagingen. Een peuter wordt steeds zelfstandiger en wil de wereld ontdekken. Op ontspannen en praktische wijze leren ouders/opvoeders inspelen op het gedrag van hun kind. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Bovendien herkennen ouders/opvoeders veel in de verhalen van collega-ouders/opvoeders.
Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier zie www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-01 00 557.


woensdag 27 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingoavond voor jong en oud. De bingo is in café De Harmonie, Kerkplein 1, en begint om 20:00 uur/

De hoofdprijs is € 115,00. Verder zijn er mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer…
Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van € 150,-!

Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50 voor de super ronde € 1,00
Informatie: 0227-59 24 29 (B. van Dalen)


donderdag 28 mei

Presentatie over de geschiedenis van de Wieringer Aak

HIPPOLYTUSHOEF - Bert Wiegman zal om 10:00 uur in de Glazen zaal van Parkzicht (adres: Parkzicht 11) met behulp van filmbeelden vertellen over de geschiedenis van de Wieringer Aak.

Wonen Plus Welzijn organiseert deze activiteit in het kader van ‘de Parkzicht activiteiten’: activiteiten voor ouderen gericht op ontspanning, creativiteit en informatieverstrekking. Elke oudere uit de regio, die graag anderen wil ontmoeten, iets samen wil doen of informatie wil krijgen is van harte welkom.

De toegang is gratis. De koffie en thee staan klaar. Opgave is niet nodig, voor meer informatie kunt u bellen naar het Servicepunt Hippolytushoef van Wonen Plus Welzijn. Telefoon 0227-591570 - Maandag t/m vrijdag; tussen 9 en 12 uur of mail naar wieringen@wonenpluswelzijn.nl.


donderdag 28 mei

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert op donderdag 28 mei om 20:00 uur in De Ontmoeting. De vergadering is openbaar.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Inspreken burgers
• Jaarstukken 2014
• Bestemmingsplan Terdiek 11 te Nieuwe Niedorp
• Woonplaatsontheffing wethouder F. Westerkamp

Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.


vrijdag 29 mei

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond om 19:30 uur is de laatste avond van de Keezcompetitie in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Er worden 4 spelletjes op gespeeld.
De 16 hoogste scores tellen voor het eindresultaat.
Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. Als er mensen zijn die het Keez spel nog niet kunnen en dat willen leren dan helpt De Kasteleen graag verder. Stap gerust eens binnen. Thea of Leen (en de vaste gasten) zijn bereid om het spel uit te leggen.

Deelname kost € 2,50 per persoon per avond. Opgeven kan via kasteleen@ziggo.nl of aan de bar.


zaterdag 30 mei

Vogelexcursie op het Balgzand

DEN HELDER - De gids van Landschap Noord-Holland neemt u mee naar Balgzand bij Den Helder. Balgzand is met meer dan 700 hectare het grootste gebied, dat door Landschap Noord-Holland wordt beheerd. We zitten eind mei zo’n beetje aan het einde van het broedseizoen en dat is altijd een spannende periode.


Vogelwolk boven het Balgzand - foto Gerard Bos

Welke vogels hebben er dit jaar gebroed en wat was het resultaat? Behalve roofdieren en honger is de zee ook altijd een gevaar. Storm en springvloed kunnen het einde betekenen van eieren en jongen. We gaan eens kijken wat de natuur deze keer voor ons in petto heeft. Misschien krijgen we noordse sterns te zien, want meestal broeden die op het Balgzand, net als zilver-, storm- en kleine mantelmeeuwen en natuurlijk de lepelaars.
Is de ene soort al bijna klaar met broeden, andere soorten moeten nog naar het hoge noorden om te beginnen met nestelen. Die trekvogels maken het bezoek extra interessant. Het zijn vooral steltlopers als zwarte ruiter, rosse grutto, kanoet- en bonte strandloper. Vaak tienduizenden. De vogels dragen nu het prachtige zomerkleed. Tijdens de excursie komt het water op. Veel vogels vliegen dan van het wad naar de schorren om uit te rusten. We kunnen ze dan mooi bekijken. Voor en na de excursie is het informatiepunt ’t Kuitje met aquaria geopend. Daar kunt u zien wat er in Waddenzee zoal onder het wateroppervlak leeft. Uiteraard staat er een kopje koffie of thee voor u klaar. Meer dan genoeg redenen dus om eens langs te komen!

Tijd: 17.30-19.30 uur.
Vertrekpunt: Informatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder.
Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot 12 jaar € 3,-, van Beschermers € 2,-.
U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen kan ook.


zaterdag 30 en zondag 31 mei

Rommelmarkt

WIERINGERWERF - Stichting AED Wieringen/Wieringermeer houdt van 10:00 uur tot 17:00 uur een rommelmarkt van in café restaurant De Maaier in Wieringerwerf.

Heeft u nog spullen dan kunt u deze tijdens de rommelmarkt inleveren. Wilt u de spullen eerder inleveren of nog vragen hebben dan kunt u ook een mail sturen naar e.klompenburg@quicknet.nl.


zondag 31 mei

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur in de Hippolytuskerk.


(ADVERTENTIE)


HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


dinsdag 2 juni

Reisje Vrouwen van Nu

WIERINGEN - De busreis van de Wieringer afdeling Vrouwen van Nu gaat naar het borduurmuseum ’t Losse Steekje in Barneveld en de Passiflora hoeve op de Veluwe. Het belooft een afwisselende dag te worden met koffie of thee met appelgebak en een driegangen lunch.

Het borduurmuseum ’t Losse Steekje heeft ook rekening gehouden met mannelijke bezoekers. Zij kunnen een complete afdeling met allerhande houtsnijwerk bezoeken. Een echte aanrader! In het museum zelf een grote vast collectie borduurwerken met Bijbelse taferelen, jachttaferelen, scheepvaart, portretten, dieren, bloemen, kinderen en merklappen. En regelmatig een wisselexpositie. Naast al het handarbeid, waaronder De Nachtwacht van Rembrandt en prenten van Anton Pieck en Vermeer in borduursteken, een levendige en interactieve presentatie over de geschiedenis van het museum en het borduren.
Na de driegangen lunch een bezoek aan de Passiflora hoeve in Harskamp. Deze hoeve beheert twee belangrijke plantencollecties, namelijk 400 verschillende Passiflora's, honderden Aristolochia's, Fuchsia’s en Hibiscussen en tientallen kuipplanten. De planten zijn op grond van strenge selectiecriteria opgenomen in de Nationale Plantencollectie. In de vlindertuinen vliegen vele soorten tropische en Europese vlinders rond. Ook zijn er vlindereitjes, rupsen en cocons te vinden.

De reis op 2 juni vangt aan om 8:00 uur te Westerland, 8:10 ’t Hoekje te Hippolytushoef en 8:20 bij molen de Hoop te Den Oever. Kosten voor dit reisje bedragen € 52,= voor leden en € 56,= voor niet leden.
Aanmelden kan tot 18 april bij Annie Bruijstens, 0227-591722, Annie Kraak, 0227-512808, Nel van der Oord, 0227-591219 of per mail anniebruijstens@gmail.com.


dinsdag 2 juni
woensdag 3 juni

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


woensdag 3 juni

Herhalingsles AED

HOORN - De Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland en omstreken geeft een herhalingsles AED in het Westfriesgasthuis. De aanvang is 19:20 uur.

Een geldig diploma, niet ouder dan 1 jaar, is vereist.
Aanmelden via website www.reanimatie-westfriesland.nl. Geen PC, dan bellen met 0229-236729.


vrijdag 5 juni

Kermis in Lutjewinkel


zaterdag 6 juni

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.


zaterdag 6 juniNIEUWE NIEDORP / WINKEL - Voor de 36ste keer wordt de gezellige Kielemarkt gehouden. Op de jaarmarkt staan overwegend particulieren die hun waren verkopen, aangevuld met beroeps kraamhouders. Ook zijn er diverse verenigingen en stichtingen die hun activiteiten promoten.

In 2015 viert Winkel "600 jaar Stederecht" en daarom zal de markt in Winkel dit jaar in het teken staan van de festiviteiten die dit weekend in het dorp gehouden worden. De markt zal worden uitgebreid met onder andere oude ambachten. Er is gratis vervoer tussen Nieuwe Niedorp en Winkel, zodat u beide markten kan bezoeken.


zaterdag 6 en zondag 7 juni

Kermis in Lutjewinkel en Wieringerwaard


zondag 7 juni

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 7 juni

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


maandag 8 juni

Kermis in Wieringerwaard


woensdag 10 juni

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 11 juni

Zomerbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
De volgende zomerbingo’s zijn op donderdag 25 juni, 9 en 23 juli en 6 en 27 augustus.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zondag 14 juni

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: Ds. S. Lamsma uit Den Helder in de Hippolytuskerk. Avondmaalsviering.


dinsdag 16 juni
woensdag 17 juni

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


woensdag 17 juni
vrijdag 19 en zaterdag 20 juni

Zeildagen voor mensen met een beperking

WIERINGEN - Op het Amstelmeer vinden de zeildagen plaats voor mensen met een beperking. De zeventiende editie van de zeildagen wordt wederom georganiseerd door Watersportvereniging Amstelmeer (WVA), de Marine Watersport Vereniging (MWV), Sportdorp Hippo en Sportservice Den Helder/Schagen.Iedereen, ongeacht leeftijd en beperking is van harte uitgenodigd zich voor deze zeildagen aan te melden. Doordat het aantal aanmeldingen wel eens groter zou kunnen zijn dan het aantal beschikbare plaatsen, zal voorrang gegeven worden aan mensen die nog nooit hebben deelgenomen. Er is plaats voor veertig deelnemers per dag. Of u één van de gelukkigen bent, hoort u uiteraard op tijd. Met gewone (niet aangepaste) zeilboten, is het tijdens het zeilen op sommige momenten wel improviseren geblazen. Rolstoelgebruikers worden soms uit hun rolstoel in de zeilboot getild.
Voor de zeildag, inclusief nasimaaltijd, vragen wij een bedrag van €12,50 per deelnemer. Van de partner/begeleider vragen wij hetzelfde bedrag voor de hele dag.

Alle deelnemers worden tussen 8:30 uur en 9:00 uur verwacht in het clubgebouw van WV Amstelmeer, De Haukes 2 te Westerland (vlakbij Hippolytushoef), waar een kopje koffie of thee zal klaarstaan. Bij aankomst in het clubgebouw dient het inschrijfgeld van €12,50 te worden voldaan (graag gepast betalen). In het clubgebouw is géén invalidentoilet aanwezig

Na de ochtend gezeild te hebben, is er voor de liefhebbers een nasi maaltijd in het clubhuis van WV Amstelmeer. Na de nasimaaltijd, gaan we weer gezamenlijk het water op tot ongeveer 16:00 uur. Uiteraard is het na het ontschepen nog mogelijk om in de kantine na te praten.

De organisatie verplicht iedereen om warme kleding aan te trekken, daarnaast moeten de deelnemers regenkleding of zeilkleding en een pet meenemen. Wij adviseren ook om een tweede set kleding en zonnebrandcrème mee te nemen. Het dragen van een zwemvest, waar de organisatie zorg voor draagt, is verplicht.

Lijkt het u leuk om deel te nemen aan de zeildagen? Geef u dan zo snel mogelijk op.
Deelname aan de zeildagen is geheel voor eigen risico.

Aanmelden kan bij de regiomedewerker Aangepast Sporten, Iris van Paridon, telefoon: (0223) 68 47 26 of (0224) 21 47 74 of stuur een email naar ivanparidon@sportservicenoordholland.nl.
Kijk voor meer informatie op de website www.aangepastsporten.info.


zaterdag 20 juni

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.


zaterdag 20 en zondag 21 juniREGIO - Meerdere privétuinen en ateliers in de regio zijn open voor publiek. Bekend onder de naam ‘Top in de Kop’ wordt aan bezoekers een zeer gevarieerd aanbod aan stijltuinen en kunst getoond. De deelnemers zijn geopend van 11:00 - 17:00 uur. Bezoekers kunnen onder meer terecht in Callantsoog, Lutjewinkel en Winkel, Opperdoes en Westerland.

,,Dankzij de zachte winter en het frisse maar zonnige voorjaar zijn de borders van de deelnemende tuinen een lust voor het oog,’’ aldus Marianne Greiner namens Top in de Kop. ,,Het frisse groen, vele reeds bloeiende bloemen, waterpartijen enzovoort, maken het bezoek tot een groot lentefeest.’’

Gedurende de lente en zomer houdt de groep - bestaande uit 14 gepassioneerde tuineigenaren, kunstenaars en kwekerij - onder de naam “Top in de Kop’ vijf gezamenlijke open weekenden, maandelijks tussen mei en september. De locaties zijn verspreid over de Noordkop en ook dit jaar zijn er weer nieuwe tuinen te bewonderen. Na bijna 15 jaar is het evenement bij veel kunst- en tuinliefhebbers een begrip geworden. Heerlijk slenteren langs kleurige borders, zitten te genieten op een tuinbankje in de lentezon, kijken naar nieuwe kunstwerken bij de ateliers… volop inspiratie opdoen!Deelnemers: Kunsttuin Kremlin en Kwekerij Liefhebbersplanten in Winkel, Versicolortuin in Lutjewinkel, Atelier Sietse Wiersma in Oudkarspel, Tuin Beuken in Ursem, Beeldentuin De Booghaard in Callantsoog, Tuin3 in Anna Paulowna (alleen zondag), Galerie Op de Zeebodem in Slootdorp, de Hortensiatuin in Westerland en Tuin Meeuwes in Opperdoes.
Zie www.topindekop.nl voor adressen.


zondag 21 juni

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: mevr. Drs. M. Bijl uit Beverwijk in de Hippolytuskerk.


zaterdag 20 en zondag 21 juni

Nederlands Kremlin

WINKEL - Het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw is van 11:00 - 17:00 uur geopendHet Nederlands Kremlin is een kunsttuin aan de Limmerschouw 51 in Winkel. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is.


zaterdag 20 en zondag 21 juni

Kermis in Westerland


zondag 21 juni

Excursie Historische Vereniging Wieringen

WIERINGEN - De Historische Vereniging Wieringen bezoekt het Gevangenismuseum in Veenhuizen en het museum Koloniehof in Fredriksoord. In Veenhuizen wordt een rondleiding verzorgd.

Op 18 mei 1975 werd het eerste Gevangenismuseum in Veenhuizen geopend in een oude betonschuur aan de Hoofdweg in Veenhuizen. Hier ontdekt u alles over misdaad en straf van ongeveer 1600 tot heden, in Nederland. Het museum is gevestigd in een van de oude dwanggestichten, die in 1823 door de Maatschappij van Weldadigheid in Veenhuizen zijn gebouwd voor bedelaars en landlopers.

In het museum Koloniehof wordt het verhaal vertelt over de Maatschappij van Weldadigheid. Deze maatschappij is opgericht om schrijnende armoede in het begin van de negentiende eeuw te bestrijden. De man hier achter was de sociaal bewogen Johannes van den Bosch.

De kosten van de excursie bedragen € 48,00 per persoon, inclusief koffie met gebak en lunch.
Aanmelden kan tot 1 juni bij Agnes van Zoonen (0227-593606), Lies Jacobs (0227-60264) of per e-mail excursie@historischwieringen.nl.

De excursie gaat door bij voldoende deelname.


woensdag 24 juni

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 25 juni

Zomerbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
De volgende zomerbingo’s zijn op donderdag 9 en 23 juli en 6 en 27 augustus.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


vrijdag 26 juni

Spokentocht


MIDDENMEER - Vandaag is een spokentocht in Middenmeer. De tocht begint om 20:00 uur en duurt ongeveer een uur. Het thema is Haunted Holidays.

Alle feestdagen krijgen tijdens de tocht een leuke wending. Tijdens de tocht kunt u bijvoorbeeld de horror sint, horror kerstman en zombie bruiden tegenkomen. Ook zult u de feestdagen aan alle decoraties kunnen herkennen. De feestdagen Halloween, Kerst, Sinterklaas, Oud en nieuw, Pasen, Carnaval en Valentijn zullen te zien zijn.


Om uit de kosten te komen, betaal je voor deelname aan de tocht € 1,00. Al het geld, dat over blijft, wordt geschonken aan de KWF kanker bestrijding.
Aanmelden kan op de site www.spokentochtmiddenmeer.nl.


zondag 28 juni

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: Kerkenraadsviering met gemeenteleden, en viering Zwerfkeitjes in de Hippolytuskerk.


woensdag 1 juli

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


vrijdag 3, zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 juli

Kermis in Middenmeer


zondag 5 juli

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: Ds. S. Lamsma uit Den Helder in de Hippolytuskerk.

zondag 5 juli

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


woensdag 8 juli

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 9 juli

Zomerbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
De volgende zomerbingo’s zijn op donderdag 23 juli en 6 en 27 augustus.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


vrijdag 10 juli

Kermis in Barsingerhorn


zaterdag 11 en zondag 12 juliREGIO - Meerdere privétuinen en ateliers in de regio zijn open voor publiek. Bekend onder de naam ‘Top in de Kop’ wordt aan bezoekers een zeer gevarieerd aanbod aan stijltuinen en kunst getoond. De deelnemers zijn geopend van 11:00 - 17:00 uur. Bezoekers kunnen onder meer terecht in Callantsoog, Lutjewinkel en Winkel, Opperdoes en Westerland.

,,Dankzij de zachte winter en het frisse maar zonnige voorjaar zijn de borders van de deelnemende tuinen een lust voor het oog,’’ aldus Marianne Greiner namens Top in de Kop. ,,Het frisse groen, vele reeds bloeiende bloemen, waterpartijen enzovoort, maken het bezoek tot een groot lentefeest.’’

Gedurende de lente en zomer houdt de groep - bestaande uit 14 gepassioneerde tuineigenaren, kunstenaars en kwekerij - onder de naam “Top in de Kop’ vijf gezamenlijke open weekenden, maandelijks tussen mei en september. De locaties zijn verspreid over de Noordkop en ook dit jaar zijn er weer nieuwe tuinen te bewonderen. Na bijna 15 jaar is het evenement bij veel kunst- en tuinliefhebbers een begrip geworden. Heerlijk slenteren langs kleurige borders, zitten te genieten op een tuinbankje in de lentezon, kijken naar nieuwe kunstwerken bij de ateliers… volop inspiratie opdoen!


Beeldentuin Booghaard

Deelnemers: Kunsttuin Kremlin en Kwekerij Liefhebbersplanten in Winkel, Versicolortuin in Lutjewinkel, Atelier Sietse Wiersma in Oudkarspel, Tuin Beuken in Ursem, Beeldentuin De Booghaard in Callantsoog, Tuin3 in Anna Paulowna (alleen zondag), Galerie Op de Zeebodem in Slootdorp, de Hortensiatuin in Westerland en Tuin Meeuwes in Opperdoes.
Zie www.topindekop.nl voor adressen.


zaterdag 11 en zondag 12 juli

Nederlands Kremlin

WINKEL - Het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw is van 11:00 - 17:00 uur geopendHet Nederlands Kremlin is een kunsttuin aan de Limmerschouw 51 in Winkel. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is.


zaterdag 11 en zondag 12 juli

Kermis in Barsingerhorn en Moerbeek


zondag 12 juli

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: Ds. A. van Kampen uit Anna Paulowna in de Hippolytuskerk.


maandag 13 juli

Kermis in Barsingerhorn


woensdag 15 juli

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


vrijdag 18, zaterdag 19, zondag 20, maadag 21 en dinsdag 21 juli

Kermis in Oudesluis


zondag 19 juli

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: mevr. A. van Putten-Knol in de Hippolytuskerk.


woensdag 22 juli

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 23 juli

Zomerbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
De volgende zomerbingo’s zijn op donderdag 6 en 27 augustus.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zaterdag 25, zondag 26 en maandag 27 juli

Kermis in Anna Paulowna


zondag 26 juli

Kerkdienst

HIPPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur in de Hippolytuskerk.


woensdag 29 juli

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 30, vrijdag 31 juli, zaterdag 1, zondag 2 en maandag 3 augustus

Kermis in Hippolytushoef


zondag 2 augustus

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


woensdag 5 augustus

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 6 augustus

Zomerbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
De laatste zomerbingo is op donderdag 27 augustus.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


donderdag 6 augustus

Kermis in Wieringerwerf


vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 augustus

Kermis in Wieringerwerf en Winkel


maandag 10 augustus

Kermis in Wieringerwerf


woensdag 12 augustus

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


vrijdag 14 augustus

Kermis in Haringhuizen


zaterdag 15 en zondag 16 augustus

Kermis in Haringhuizen en Oude Niedorp


maandag 17 augustus

Kermis in Oude Niedorp


woensdag 19 augustus

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


vrijdag 21, zaterdag 22,zondag 23, maandag 24 en dinsdag 25 augustus

Kermis in Den Oever


zaterdag 22 en zondag 23 augustusREGIO - Meerdere privétuinen en ateliers in de regio zijn open voor publiek. Bekend onder de naam ‘Top in de Kop’ wordt aan bezoekers een zeer gevarieerd aanbod aan stijltuinen en kunst getoond. De deelnemers zijn geopend van 11:00 - 17:00 uur. Bezoekers kunnen onder meer terecht in Callantsoog, Lutjewinkel en Winkel, Opperdoes en Westerland.

,,Dankzij de zachte winter en het frisse maar zonnige voorjaar zijn de borders van de deelnemende tuinen een lust voor het oog,’’ aldus Marianne Greiner namens Top in de Kop. ,,Het frisse groen, vele reeds bloeiende bloemen, waterpartijen enzovoort, maken het bezoek tot een groot lentefeest.’’

Gedurende de lente en zomer houdt de groep - bestaande uit 14 gepassioneerde tuineigenaren, kunstenaars en kwekerij - onder de naam “Top in de Kop’ vijf gezamenlijke open weekenden, maandelijks tussen mei en september. De locaties zijn verspreid over de Noordkop en ook dit jaar zijn er weer nieuwe tuinen te bewonderen. Na bijna 15 jaar is het evenement bij veel kunst- en tuinliefhebbers een begrip geworden. Heerlijk slenteren langs kleurige borders, zitten te genieten op een tuinbankje in de lentezon, kijken naar nieuwe kunstwerken bij de ateliers… volop inspiratie opdoen!Deelnemers: Kunsttuin Kremlin en Kwekerij Liefhebbersplanten in Winkel, Versicolortuin in Lutjewinkel, Atelier Sietse Wiersma in Oudkarspel, Tuin Beuken in Ursem, Beeldentuin De Booghaard in Callantsoog, Tuin3 in Anna Paulowna (alleen zondag), Galerie Op de Zeebodem in Slootdorp, de Hortensiatuin in Westerland en Tuin Meeuwes in Opperdoes.
Zie www.topindekop.nl voor adressen.


zaterdag 22 en zondag 23 augustus

Nederlands Kremlin

WINKEL - Het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw is van 11:00 - 17:00 uur geopendHet Nederlands Kremlin is een kunsttuin aan de Limmerschouw 51 in Winkel. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is.


woensdag 26 augustus

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 27 augustus

Zomerbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zaterdag 29, zondag 30 maandag 31 augustus

Kermis in Nieuwe Niedorp


woensdag 2 september

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


zaterdag 5 en zondag 6 septemberREGIO - Meerdere privétuinen en ateliers in de regio zijn open voor publiek. Bekend onder de naam ‘Top in de Kop’ wordt aan bezoekers een zeer gevarieerd aanbod aan stijltuinen en kunst getoond. De deelnemers zijn geopend van 11:00 - 17:00 uur. Bezoekers kunnen onder meer terecht in Callantsoog, Lutjewinkel en Winkel, Opperdoes en Westerland.

,,Dankzij de zachte winter en het frisse maar zonnige voorjaar zijn de borders van de deelnemende tuinen een lust voor het oog,’’ aldus Marianne Greiner namens Top in de Kop. ,,Het frisse groen, vele reeds bloeiende bloemen, waterpartijen enzovoort, maken het bezoek tot een groot lentefeest.’’


Beeldentuin Booghaard

Gedurende de lente en zomer houdt de groep - bestaande uit 14 gepassioneerde tuineigenaren, kunstenaars en kwekerij - onder de naam “Top in de Kop’ vijf gezamenlijke open weekenden, maandelijks tussen mei en september. De locaties zijn verspreid over de Noordkop en ook dit jaar zijn er weer nieuwe tuinen te bewonderen. Na bijna 15 jaar is het evenement bij veel kunst- en tuinliefhebbers een begrip geworden. Heerlijk slenteren langs kleurige borders, zitten te genieten op een tuinbankje in de lentezon, kijken naar nieuwe kunstwerken bij de ateliers… volop inspiratie opdoen!

Deelnemers: Kunsttuin Kremlin en Kwekerij Liefhebbersplanten in Winkel, Versicolortuin in Lutjewinkel, Atelier Sietse Wiersma in Oudkarspel, Tuin Beuken in Ursem, Beeldentuin De Booghaard in Callantsoog, Tuin3 in Anna Paulowna (alleen zondag), Galerie Op de Zeebodem in Slootdorp, de Hortensiatuin in Westerland en Tuin Meeuwes in Opperdoes.
Zie www.topindekop.nl voor adressen.


zaterdag 5 en zondag 6 september

Nederlands Kremlin

WINKEL - Het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw is van 11:00 - 17:00 uur geopendHet Nederlands Kremlin is een kunsttuin aan de Limmerschouw 51 in Winkel. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is.


zondag 6 september

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


woensdag 9 september

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


zondag 13, maandag 14 en dinsdag 15 september

Kermis in Zijdewind


woensdag 16 september

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 september

Kermis in Kolhorn


zaterdag 26 en zondag 27 september

Kermis in Winkel


vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 oktober

Kermis in Breezand


zaterdag 3 oktober
zondag 4 oktober

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 11 oktober

Werp 3-kamp

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een werp 3-kamp (kogelslingeren, discuswerpen en kogelstoten) op haar atletiekbaan aan de Dr. Tamsmalaan 2.

Aan de wedstrijd kunnen Junioren B/A, Senioren en Masters deelnemen (Junioren C mogen deelnemen als Junioren B).

Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 voor de Werp 3-kamp (kogelslingeren, discuswerpen, kogelstoten) of € 3,00 voor de losse onderdelen.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar werp3kamp@avwieringermeer.nl.

Vermeld hierbij minimaal naam, vereniging, leeftijd en welke onderdelen.

Programma:
• 10:00 uur: Kogelslingeren
• 11:30 uur: Discuswerpen
• 12:30 uur: Kogelstoten


vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober

Kermis in Lutjewinkel


zondag 1 november

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


zondag 1 november

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zaterdag 14 november

The Cats Aglow Revivalband

WINKEL - De The Cats Aglow Revivalband komt ook dit jaar naar café Beentjes. Het optreden is vanaf 21:00 uur.Kaarten zijn verkrijgbaar bij Dorpsstraat 88 in Winkel, of via 06-20851617 of maak € 12,50 over naar rekeningnummer NL91RABO0147983266 met vermelding van naam en aantal kaarten.
Kaarten aan de deur gaan € 15,00 per stuk kosten, mits verkrijgbaar.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


zondag 6 december

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 6 december

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Otto - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...