'WACHTWOORD'-VIRUS RUKT OP IN JAPAN EN EUROPA
Uitgegeven op 16-07-2002 om 11:32  |  link  |  bewaar  |  print

Een nieuwe worm (een categorie onder de computervirussen), Frethem.K, is bezig aan een snelle opmars. In Japan staat het virus zelfs al op de eerste plaats.
Vanwege de snelle verspreiding heeft Symantec, een bedrijf dat virussen bestrijdt, het virus in de categorie '3' geplaatst (op een schaal van 1 tot 5). In het virusoverzicht van meest voorkomende virussen staat het virus op een achtste plaats.
Ook in Nederland is de worm actief. De redactie van enkele grote websites heeft al enkele exemplaren van de worm binnengekregen.
Frethem.K verspreidt zichzelf via e-mail en heeft als onderwerp 'Re: your password!'. De tekst van het bericht luidt: "ATTENTION! You can access very important information by this password. DO NOT SAVE password to disk, use your mind. Now press cancel." Wie het meegestuurde bijvoegsel opent, raakt besmet met het virus.
Het virus maakt - in navolging van Sircam en Yaha - ook gebruik van de zogeheten MIME-exploit. Daardoor kan de worm 'zichzelf lanceren' als iemand via Outlook een mailtje leest. De worm stuurt zichzelf vanaf besmette computers door naar e-mailadressen die in het Windows Address Book staan.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Haukes haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...